Sklicuj se ti na ZVCP, ko te kakšna stara mama sname s kolesa z avtom.
Tam nikakor ni varna ta ureditev.
Sploh ponoči, ko 95% kolesarjev po centru vozi brez svetilnih teles, pa ga ti vidi.
Se mi je že zgodilo, da so se ravno na začetku te enosmerne, kjer je slabo osvetljeno, trije vštric peljali v nasprotno smer po temi, vsi v temnih oblačilih in brez luči.
Take tri kretene snameš, pa si v sekundi stigmatiziran za morilca, ne glede na zakon.
Tudi jaz pričakujem, da po tem tvojem ZVCP prižgejo luči... ne gre tako. Lahko v nedogled kažemo s prstom po taki logiki. Vsak mora pomesti pred svojim pragom, potem pa šele mogoče pričakovati kaj od drugega.
Tipično slovenceljsko razmišljanje: "Jaz imam PRAVICO!" Kaj pa dolžnost? Do samega sebe za božjo voljo, ne do mene pa do une tete tam ampak do SVOJE VARNOSTI???
Dejstvo je, da večina mestnih kolesarjev naredi nič za svojo varnost.
Nikogar ne napadam, tudi sam kar nekaj prekolesarim, ampak z glavo ne samo s nogami.
Pa mi opraviči mamico z otrokom na kolesu, ki se tik pred semaforjem spomne, da bosta onedve pa šle čez desni pas, čez polno črto na pas za zavijanje v levo. Seveda brez pogleda nazaj in brez kakršnegakoli signala tik pred kolesi mojega avtomobila.
Taka si zasluži pošteno klofuto že zavoljo deklice!
Te stvari se meni tedensko dogajajo.
Ko kakšnega pri odprtem oknu opozorim, na to, da ima luč, dobim replike, kot so:
"JA, mam DVE! Spredi pa zadi!" In potem seveda nadaljujejo svojo pot v temi.
Ljubljanski kolesarji enostavno ZAHTEVAJO, da paziš na njih. Pa nisem jim mama konec koncev. Razumeš? Vsak mora pazit sam nase. Če voziš v pričakovanju, da te vedno rešujejo drugi, je to ignorantsko obnašanje, ki ne sodi v promet.
To vam želim dopovedat.