Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 09, 2010 5:54 pm

37. člen
3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
(5) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena.

Upam, da te enkrat, ko boš vozil po prehitevalnem pasu in naredil kolono posname Provida katera bo vozila po desnem voznem pasu ;)
Zadnjič spremenil Sm4jli, dne Pe jul 09, 2010 5:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 5:55 pm

In seveda Vol-5ver, ti se sam tega strogo držiš, zato seveda nikoli nikomur ne lezeš v rit?!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 5:59 pm

Sm4jli je napisal/-a:37. člen
3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
(5) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena.

Upam, da te enkrat, ko boš vozil po prehitevalnem pasu in naredil kolono posname Provida katera bo vozila po desnem voznem pasu ;)

Vozil od zadaj seveda ne oviraš, če že voziš z največjo možno hitrostjo. Vozilo zadaj pa se ti v vsakem primeru ne sme približati na razdaljo, ki je krajša od predpisane varnostne razdalje. Pika!

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe jul 09, 2010 6:01 pm

ampak nekateri imate pa res čudne predstave poteka vožnje po AC...
če nekdo pred mano prehiteva, pa tudi če z nižjo hitrostjo kot jaz, počakam da prehiti in se umakne, vse lepo!
če pred mano prehiteva oz. vozi po prehitevalnem pasu in je desni pas popolnoma prost, dela kolono, potem tudi jaz najprej dam žmigovc, poblendam, potrobim...v skrajnem primeru tudi prehitim po desni, saj v bisvu se on ne drži zakonov, sploh če se to dogaja pri 110 ali manj...če mi tak slučajno namerno zabremza in se je jaz zeletim vanj, sem jaz kriv za prekratko varnostno razdaljo, njega pa zihr kaj čaka, ker ima prav tako problem kot jaz:namerna ...nemarnost na cesti! sicer pa tisti, ki to počnete samo filate ego, ker ga drugje ne morete...pa tako enostavno je...
prehitim , se umaknem da me hitrejši prehiti!
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 09, 2010 6:03 pm

gustelj je napisal/-a:

Vozil od zadaj seveda ne oviraš, če že voziš z največjo možno hitrostjo. Vozilo zadaj pa se ti v vsakem primeru ne sme približati na razdaljo, ki je krajša od predpisane varnostne razdalje. Pika!

kje ti zivis clovek?
kako ti opredelis najvisjo mozno hitrostjo?ti ko da si serif.ce se vozis 130 si poj lahko cel cajt na prehitevalnem pasu an?ker pac vozis po omejitvah?in nben nesme vozit cez omejitve?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe jul 09, 2010 6:05 pm

gustelj je napisal/-a:Razdalja med vozili

29. člen

(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu,
mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo
pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna
razdalja).

(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati:

- da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči
trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali
ustavi;

- da se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni
prometni pas.

Se ti delaš butastega ali zanalašč bereš po izbiri? Daj preberi si z rdečo označen del... Ne maram lepljenja na rit, veliko raje uporabim levi smernik vendar dajva razčistiti eno hipotetično situacijo o kateri ti pišeta dom3n in tommy. Torej na avtocesti nekdo po prehitevalnem pasu prehiteva neobstoječe vozilo (zrak) nekaj kilometrov, desni pas je seveda POPOLNOMA PRAZEN, in se lahko brez problema človek umakne brez zmanjšanja hitrosti preden naleti na naslednje vozilo na voznem pasu. Vredu vklopiš levi smernik, čez kakšno minuto morda poblendaš kaj pa potem? Obstaneš za njem, ki vozi 110 na 130 omejitve, se mu malo približaš ali pa "najboljša" opcija prehitiš po desni? Prosim razloži mi kaj bi ti naredil, glede na to, da v vsaki taki temi "soliš pamet" kot poosebljen svetnik.

Sploh pa je brihtna izjava, "Če je toliko prostora na desnem pasu, zakaj se pa potem limata na rit? Umaknita se desno!" Na rit sta nalepjena verjetno ker želita voziti hitreje od vozila pred seboj, vendar ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni (beri 5. odstavek 36. člena ZVCP). Saj poznaš pravila prehitevanja, ko že tako veselo citiraš zakon? Zdaj pa si preberi še 3. odstavek 37. člena ZVCP, glede na to, da z njem očitno nisi seznanjen, te prijazno opozarjam, da neupoštevanje le tega lahko pripelje lepo kazen 200€.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 6:05 pm

Natančno tako! Nihče ne sme voziti čez omejitve. Kaj nisi opravil izpit za avto?

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 09, 2010 6:08 pm

gustelj je napisal/-a:

Ne gelde na tvojo hitrost se nimaš kaj vozit po PREHITEVALNEM pasu, če je desni VOZNI pas prazen! PIKA,KLICAJ,VEJICA :roll:
Kaj je to največja možna hitrost? To si predstavljam kot najvvišjo možno hitrost katero doseže vozilo. Za mojega Stila je to 180, za nekega superšportnika 300+.
In ja absolutno ga OVIRAM, če se vozim venomer po prehitevalnem pasu, saj gre skoraj 1x hitreje kot jaz!

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Napisal/-a =ZiAn= Pe jul 09, 2010 6:09 pm

@Gustelj, Preberi mi kje v citiranem členu ali v mojem prispevku nasplošno piše kaj o prekoračitvi omejitve? Prav tako me zanima po katerem zakonu je dovoljeno prevzeti delavne naloge policista in umirjati hitrost soudeleženca v prometu po svoji presoji?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 09, 2010 6:13 pm

gustelj je napisal/-a:Natančno tako! Nihče ne sme voziti čez omejitve. Kaj nisi opravil izpit za avto?

lahko vozim.kdo mi bo to preprecil?ti?policija?jst ce hocem se bom 300 vozu ga ni junaka k mi bo to preprecil.bom pa tut kazn poj sprejel.
pa se neki ce sti tko pametn.s tem k se vozis po prehitevalnem pasu namesto da se umaknes na voznega si v prersku.a ti nisi delal izpita,ti tega niso v avto soli povedal?
p.s. scijes proti vetru
Zadnjič spremenil abbe, dne Pe jul 09, 2010 6:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 6:13 pm

=ZiAn= je napisal/-a:Se ti delaš butastega ali zanalašč bereš po izbiri? Daj preberi si z rdečo označen del... Ne maram lepljenja na rit, veliko raje uporabim levi smernik vendar dajva razčistiti eno hipotetično situacijo o kateri ti pišeta dom3n in tommy. Torej na avtocesti nekdo po prehitevalnem pasu prehiteva neobstoječe vozilo (zrak) nekaj kilometrov, desni pas je seveda POPOLNOMA PRAZEN,

KAJ PA DELAŠ ZA RITJO VOZILA PRED SEBOJ, ČE JE DESNI PAS POPOLNOMA PRAZEN ??? POTEM DELAŠ ENAK PREKRŠEK, KOT VOZILO PRED TEBOJ.
in se lahko brez problema človek umakne brez zmanjšanja hitrosti preden naleti na naslednje vozilo na voznem pasu. Vredu vklopiš levi smernik, čez kakšno minuto morda poblendaš kaj pa potem? Obstaneš za njem, ki vozi 110 na 130 omejitve, se mu malo približaš ali pa "najboljša" opcija prehitiš po desni? Prosim razloži mi kaj bi ti naredil, glede na to, da v vsaki taki temi "soliš pamet" kot poosebljen svetnik.

Sploh pa je brihtna izjava, "Če je toliko prostora na desnem pasu, zakaj se pa potem limata na rit? Umaknita se desno!" Na rit sta nalepjena verjetno ker želita voziti hitreje od vozila pred seboj, vendar ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni (beri 5. odstavek 36. člena ZVCP). Saj poznaš pravila prehitevanja, ko že tako veselo citiraš zakon? Zdaj pa si preberi še 3. odstavek 37. člena ZVCP, glede na to, da z njem očitno nisi seznanjen, te prijazno opozarjam, da neupoštevanje le tega lahko pripelje lepo kazen 200€.

Lp

Ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni, želita pa delati prekršek s prekratko varnostno razdaljo, kar je seveda 100× bolj nevarno ???
Nimaš ravno razjasnjenih pojmov, dragi moj.

Sicer pa pokliči policijo in ji razloži tvoj vidik problema!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 6:15 pm

abbe je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:Natančno tako! Nihče ne sme voziti čez omejitve. Kaj nisi opravil izpit za avto?

lahko vozim.kdo mi bo to preprecil?ti?policija?jst ce hocem se bom 300 vozu ga ni junaka k mi bo to preprecil.bom pa tut kazn poj sprejel.?

!!!!!!!!

Iskreno ti želim čimprejšnje srečanje z betonsko škarpo. Le glej, da boš sam v avtu!

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Pe jul 09, 2010 6:16 pm

Ufff, še dobro da jaz prehitevam po desni, torej le nisem največji prekrškar na cesti po gusteljevem zvcpju ;)
Zadnjič spremenil Volvo5er, dne Pe jul 09, 2010 6:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 09, 2010 6:17 pm

Hehe, apet ste nasedli Gustlju, da vas je povlekel na svoj bebav nivo, kjer mu niste dorastli saj ima dolgoletne izkušnje.

Itak, ko se on pojavi s svojimi veleumi gre tema ponavadi v zaklep.

Drugače pa samo še tole v razmislek mnogim, ki mislite, da vam kile dajejo mandat neranljivosti: The bigger they are, the harder they fall.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 09, 2010 6:17 pm

A ti si policist? Povej na kateri PP delaš, da tvojo zagnanost spoštovanja ZVCP omenimo komandirju.
Aja ne, najbrž si samo "policist" tako, kot xyz število voznikov, kateri zakon jemljejo v svoje roke.
Če jaz kršim predpise, bom jaz tudi odgovarjal za nastale posledice. Upam, da se zavedaš, da je vožnja 130km/h po levem pasu ob tem, da je desni popolnoma prazen tudi prekršek. In glede na to, da je povsem normalna potovalna hitrost na avtocesti 150-160km/h je kazen za polovico manjša (kazen je 100€), kot za tistega ki ovira promet na prehitevalnem pasu (kazen je 200€).
Zamisli se malo, kaj se bolj splača glede na to, da si v vsakem primeru v prekršku.
Zadnjič spremenil Sm4jli, dne Pe jul 09, 2010 6:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Napisal/-a =ZiAn= Pe jul 09, 2010 6:19 pm

@Gustelj, Kot že prej napisano, prebereš samo tisto kar ti ugaja, si prebral nadaljevanje citiranega prispevka? Še zmeraj tudi nisi odgovoril na vprašanje, ki je bilo zastavljeno.

Kar pa se tiče "dragega tvojega", žal se osebno ne poznava (če se me popravi), morda samo preko foruma razvijaš kakšna čustva do mene, vendar nisem zainteresiran ;)

Lp

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 6:25 pm

Če se voziš 150-160 po levem pasu nekomu za ritjo, je kazen 200 + 120 + 100 € = 420 €.

Razmisli malo!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 09, 2010 6:28 pm

Ne morem, se jaz tebi za ritjo voziti 150-160km/h, ker ti spoštuješ predpise in voziš 130km/h. Moja maksimalna hitrost je lahko edino taka kot tvoja, se pravi 130km/h.

Razmisli ponovno, kaj se ti bolj splača. Kampiranje ali umikanje ;)

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 6:32 pm

Še vedno vsaj 320€. Ampak spomni se malo Katarince Kresalove. Njen voznik je bil za svojo vožnjo kaznovan po tem členu:

Hitrost vožnje

30. člen

(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas
obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na
okoliščine lahko pričakuje.

(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim
sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na
njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim
razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.

Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki
ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.
Vozniku motornega vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Pe jul 09, 2010 6:39 pm

Enkrat sem bil že udeležen v prometni nesreči (ni bila huda in nisem jaz vozil) zaradi pomanjkanja varnostne razdalje. Od takrat naprej se mi zdi to najbolj osnovno pravilo nastopanja v prometu, če nočete nikogar ogrožati, kajti v resnici nikoli zares ne veste kdaj bo voznik pred vami nenadoma zavrl. Sam zato skušam paziti na varnostno razdaljo.
Seveda tudi mene motijo 'camperji' na prehitevalnem pasu, zlasti ker je pri nas veliko tovornega prometa in se ljudje spravijo prehitevat s sto na uro, potem pa vidijo pred sabo še en tovornjak in še en in še en... vmes pa niti ne pomislijo da bi malo pritisnili na plin. Danes gre namreč vsak avto 130 in če se nekdo fura magari po prehitevalnemu 130 mene ne moti, ker je takšna omejitev na AC in hitreje tako ali tako ne smeš peljati.
Kar me pa najbolj razjezi (sicer je malo offtopic) pa so razni 'carji', ki te grejo prehitevat takrat ko se ti vključuješ na vozni pas iz uvoza na AC. Verjemite mi, da nisem eden tistih ki pelje petdeset in se pri tej hitrosti skuša vključit na vozni pas, ampak da 'gas' do konca in se vključujem ponavadi pri 90-100 na uro . Ampak vedno se najde en k****n, ki ima pač kao mal hitrejši avto in me začne že takoj prehitevat tako da se jaz ne morem vključit na AC, čeprav sem pred njim na uvozu. Če je promet to včasih pomeni tudi, da se moraš nekaj časa zafurati tudi po odstavnem pasu in to samo zato da je lahko en cerebralni čefur z Audijem pred mano na voznem pasu (pozneje ga ponavadi itak dohitim) boleč ga falus za vsa nižja bitja ki se ne vozijo v škatlah svete nemške trojice. Iz tega zapisa je najbrž jasno, da taki me pa res razjezijo, ker če bi jaz recimo ocenil da je vozni pas prost in zavil levo takrat ko me on 'pametno' prehiteva bi bila nesreča tu in po možnosti bi bil še jaz kriv ker sem izsilil vozilo na voznem pasu, medtem ko je v resnici on izsilil mene. Za popizdit. Aja, pa sem s Kranja, tako da če me bo kdo na ta način ubil faše bombo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov