Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: metanje cigaretnih ogorkov skozi okno!

Napisal/-a Doche Sr maj 18, 2011 5:24 pm

belkaena je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Pa kaj si ti zaljubljen v varnostno razdaljo?

Ubistvu je lahko tudi zaljubljen, če ti temu tako rečeš. Potem sem tudi jaz.
Sicer pa, tebe ne moti, če vozilo vozi za teboj tako blizu, da niti ne vidiš luči? Da se sprašuješ, kako bo reagiral, če ti sam naletiš na oviro?
Vame je tak možak skoraj priletel, k sreči je odvil na odstavni pas, ko so se na AC vozila kar naenkrat zaustavila... In jaz menim, da je 40% naših nesreč krivih izključno samo zaradi premale varnostne razdalje,češ jaz sem zbran, meni nemore noben nič. In pri varnostni razdalji, ki znaša pri 100km/h okoli 27metrov, lahko čik, ki ga odvže teleban obvoziš v osmico, če želiš.

Se kar strinjam.

Ja jaz ko se vozim na AC 80kmh mi pri odvrženem cigaretu iz vozila pred mano uspe nardit trojni salto pa dva lupinga, šele nato pade cigaretni ogorek na tla. Ko bo komu padel v šipo kamen se ne jokat, da tovor ni dobro zavarovan. Predmeti se namreč od tal odbijajo tako kot tudi raznorazni cigareti itd..

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jasminko Sr maj 18, 2011 6:28 pm

sonic je napisal/-a:
Jasminko je napisal/-a:zanalašč špricajo - čistijo stekla da bi za sabo pošpricali motorista... sej hitr vidš kdaj je namerno, k ga vidiš v ogledalu kako te gleda in spremlja reakcijo

no za take paciente, ki počno zgoraj našteto se hitro najde rešitev :)

Tudi tebi - nemara bi se zadaj vozeči motorist lahko izognil neplaniranemu tuširanju, če bi vozil z ustrezno varnostno razdaljo...

In kakšna rešitev je ta, ki jo omenjaš v zadnjem stavku?

vprašaj tiste, ki to naredijo pred menoj :)
sicer te ne poznam in ne vem koliko km imaš za sabo ter kako si cestno vzgojen, ampak men res ni treba govort o varnostni razdalji.
tudi če vozim 30 m za avtom na avtocesti bom deležen tuša.
zadeva je enostavna, če si kulturen boš sveje smeti odvrgel v za to namenjene kontejnerje in na na cesto, neglede na to za kak odpadek gre.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr maj 18, 2011 6:56 pm

Jasminko je napisal/-a:zadeva je enostavna, če si kulturen boš sveje smeti odvrgel v za to namenjene kontejnerje in na na cesto, neglede na to za kak odpadek gre.

PODPIS!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 18, 2011 10:30 pm

sonic je napisal/-a:... Ker varnostna razdalja naj bi nekako ustrezala poti, ki jo v 1 sekundi prevoziš pri trenutni hitrosti...

Od kdaj imamo 2x boljše bremze in reflekse, da je v. r. 1 sekunda? Vedno je bila 2 s, razen v gužvi po mestu.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če maj 19, 2011 12:54 am

A vas, ki vas tako motjo ti ogorki, tudi motijo mrčesa ki vam priletijo v avto? Ena malo večja čebela vam naredi na avtu 2× večjo škodo kot cigaretni ogorek :roll: Pa še razpaca se po celi vetrobranski šipi :D

Pa da nebo pomote, nisem kadilec, ampak ne razumem zakaj tema z 5 stranmi glede cigaretnih ogorkov :DDD
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 19, 2011 6:58 am

baSix je napisal/-a:A vas, ki vas tako motjo ti ogorki, tudi motijo mrčesa ki vam priletijo v avto? Ena malo večja čebela vam naredi na avtu 2× večjo škodo kot cigaretni ogorek :roll: Pa še razpaca se po celi vetrobranski šipi :D

Pa da nebo pomote, nisem kadilec, ampak ne razumem zakaj tema z 5 stranmi glede cigaretnih ogorkov :DDD

Ja nekje se je treba "spraznit", pa se potem žolč zlije na najbližje, ker na ostale ne upajo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če maj 19, 2011 7:18 am

belkaena je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Pa kaj si ti zaljubljen v varnostno razdaljo?

Ubistvu je lahko tudi zaljubljen, če ti temu tako rečeš. Potem sem tudi jaz.
Sicer pa, tebe ne moti, če vozilo vozi za teboj tako blizu, da niti ne vidiš luči? Da se sprašuješ, kako bo reagiral, če ti sam naletiš na oviro?
Vame je tak možak skoraj priletel, k sreči je odvil na odstavni pas, ko so se na AC vozila kar naenkrat zaustavila... In jaz menim, da je 40% naših nesreč krivih izključno samo zaradi premale varnostne razdalje,češ jaz sem zbran, meni nemore noben nič. In pri varnostni razdalji, ki znaša pri 100km/h okoli 27metrov, lahko čik, ki ga odvže teleban obvoziš v osmico, če želiš.

Se kar strinjam.

Se tut čist strinjam in mi gre pošteno na živce. Če je kdo tako blizu ponavad polahko zaviram dokler ne poveča razdalje.

Sam imam vedno varnostno razdaljo, včasih večjo včasih manjšo ampak na rit se ne obešam. Ogorek v avto sem ponavadi dobil ali iz avtomobila ki sem ga prehiteval na AC ali pa iz nasproti vozečega. Da bi ga dobil iz avtomobila pred mano se zdle glih ne spomnim.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če maj 19, 2011 7:21 am

baSix je napisal/-a:A vas, ki vas tako motjo ti ogorki, tudi motijo mrčesa ki vam priletijo v avto? Ena malo večja čebela vam naredi na avtu 2× večjo škodo kot cigaretni ogorek :roll: Pa še razpaca se po celi vetrobranski šipi :D

Da se odbije od pleha al pa šipe me ne moti toliko. Ideja o gorečem/žarečem ogorku, ki pa prileti skozi reže spredaj notri v mašino mi pa ni všeč!!!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 19, 2011 7:36 am

gecco je napisal/-a:

Da se odbije od pleha al pa šipe me ne moti toliko. Ideja o gorečem/žarečem ogorku, ki pa prileti skozi reže spredaj notri v mašino mi pa ni všeč!!!

Tudi če ti ni všeč, se to zelo težko zgodi. Če že prileti skozi reže, se ustavi na kovinskem hladilniku, tam pa takoj dogori in ugasne zelo hitro zaradi vsega zraka, ki gre skozi hladilnik. Če bi tako lahko priletel v cev in posledično do filtra zraka, bi to pomenilo, da bi, kadar dežuje, prišla še lažje notri voda. Da pa voda pride in namoči kompleten filter in udari skozi ta filter v motor, pa vemo kako se konča.
Tako da to, da bi avto ogorek kar "požrl" se praktično ne more zgoditi. Edina res moteča zadeva je ta (poleg onesnaževanja narave), da nekateri ljudje frcajo ogorke v nasprotivozeča vozila. Če ima tako vozilo odprto okno, pa ogorek prileti v avto, je pa druga zadeva in veliko bolj nevarna.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če maj 19, 2011 7:46 am

nebivedu je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

Tudi če ti ni všeč, se to zelo težko zgodi. Če že prileti skozi reže, se ustavi na kovinskem hladilniku, tam pa takoj dogori in ugasne zelo hitro zaradi vsega zraka, ki gre skozi hladilnik. Če bi tako lahko priletel v cev in posledično do filtra zraka, bi to pomenilo, da bi, kadar dežuje, prišla še lažje notri voda. Da pa voda pride in namoči kompleten filter in udari skozi ta filter v motor, pa vemo kako se konča.
Tako da to, da bi avto ogorek kar "požrl" se praktično ne more zgoditi. Edina res moteča zadeva je ta (poleg onesnaževanja narave), da nekateri ljudje frcajo ogorke v nasprotivozeča vozila. Če ima tako vozilo odprto okno, pa ogorek prileti v avto, je pa druga zadeva in veliko bolj nevarna.

Zgodi se lahko marsikaj! Verjetnosti so seveda majhne ampak nikol ne veš.
Ravno prejšnji teden se mi je zgodil (nimam pojma kako) da sem na cesti pobral storž z masko od alfice. Al sem ga pobral ravno v trenutku ko je padel z drevesa al ka je slučajno kak avto pred mano dvignil da je tja priletel, nimam pojma. Škoda k nimam slike k res nimam pojma kako se je zgodilo. Evo za predstavo sem označil na spodnji sliki. Zagozden je bil pa notr kar konkretno.
Slika

Kokrkol, zgodi se lahko marsikej. Al pa tko kokr si sam reku, si predstavljaš kaj bi bilo da prileti drugemu avtu skozi odprto okno! Kaj je tko težko imet malo kulture!
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če maj 19, 2011 8:14 am

Mene so prej te stvari (ogorki, ipd) zelo živcirale, zdej pa se ubistvu le še nasmehnem in si mislim - bogi, brez kulture, verjetno so ga doma zanemarjali (od tod med drugim pomanjkanje vrednot, vzgoje..), ali pa so že starši toliko fuc*ed up, kar je še huje.

Sicer me to metanje stvari skozi okno ne moti s stališča, da mi bo poškodovalo avtomobil, ampak se mi zdi egoistično in nekulturno. To je isto, kot bi se trije kolesarji vozili v koloni, potem pa prvemu nekaj prileti v usta in zbere vso slino in pljune....direkt na drugega pa še kaka kapljica prileti na tretjega. Jaz ne vidim razlike. Če kadiš/ješ/piješ v avtu, potem še normalno pospravi za sabo -> "skladišči" v avtu in potem vrzi v smeti.

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Če maj 19, 2011 8:24 am

gecco je napisal/-a:Kokrkol, zgodi se lahko marsikej. Al pa tko kokr si sam reku, si predstavljaš kaj bi bilo da prileti drugemu avtu skozi odprto okno! Kaj je tko težko imet malo kulture!

Se strinjam, da ni kulturno. Ampak ko že vsi tako poudarjate kulturo, dajte še sebe vprašat: a je kulturno, da imate vsi koristi od tobačnih trošarin samo zato, ker je to lep davčni vir, in torej parazitirate na kadilcih, ki so pravzaprav en sam plus za državno blagajno (običajno umrejo hitro, ob koncu delovne dobe, daleč prej preden dosežejo povprečne stroške javnega zdravstva in pokojninskega sistema)? Pa preden bo kdo rekel, ja saj plačamo zdravljenje in podobno, se informirajte, recimo tule je en tak zanimiv članek

http://www.usatoday.com/news/health/2009-04-08-fda-tobacco-costs_N.htm

Torej, če zaključim. Kulturno metanje skozi okno ni, glede na izkoriščanje kadilcev pa je moralno povsem opravičljivo. Naj država iz zaslužka, ki ga ima s kadilci, plača čiščenje cest. Da pa ne gledaš, kam vržeš, in vržeš onemu zadaj v rešetko ali v nasprotni avto oz. tam, kjer je nevarnost požara, je pa po mojem mnenju absolutno nekulturno in nemoralno.
Zadnjič spremenil slehernik, dne Če maj 19, 2011 8:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če maj 19, 2011 8:24 am

Zadeva je povsem jasna. V avtomobilu se nahaja predal za cigaretne ogorke. Namenjen da se cigaret po uporabi odloži tja. Zato nima kaj metati ogorkov na cesto.

Pa da ne bo kdo vpil da imam kaj proti kadilcem, tudi sam si ga včasih pricinim v avtomobilu. Ponavadi sicer ko stojim z avtomobilom v kakšni koloni, ki se ne premika. Pa mi tudi takrat ne pade na misel da bi odvrgel ogorek na tla.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če maj 19, 2011 8:35 am

jest sem ze dozivel da je pred mano avto (s srbsko registrsko) odvrgel plocevinko, ko jo je popil in to kar na avtocesti.. Tudi sendvic sem ze videl priletet skozi okno, tko da se je treba pripravt na vse sploh zdej, ko so casi dopustov bliz..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če maj 19, 2011 8:40 am

Mogoče pa kdo dela presečno študijo naše mentalitete :idea: :?:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če maj 19, 2011 8:59 am

slehernik je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Kokrkol, zgodi se lahko marsikej. Al pa tko kokr si sam reku, si predstavljaš kaj bi bilo da prileti drugemu avtu skozi odprto okno! Kaj je tko težko imet malo kulture!

Se strinjam, da ni kulturno. Ampak ko že vsi tako poudarjate kulturo, dajte še sebe vprašat: a je kulturno, da imate vsi koristi od tobačnih trošarin samo zato, ker je to lep davčni vir, in torej parazitirate na kadilcih, ki so pravzaprav en sam plus za državno blagajno (običajno umrejo hitro, ob koncu delovne dobe, daleč prej preden dosežejo povprečne stroške javnega zdravstva in pokojninskega sistema)? Pa preden bo kdo rekel, ja saj plačamo zdravljenje in podobno, se informirajte, recimo tule je en tak zanimiv članek

http://www.usatoday.com/news/health/2009-04-08-fda-tobacco-costs_N.htm

Torej, če zaključim. Kulturno metanje skozi okno ni, glede na izkoriščanje kadilcev pa je moralno povsem opravičljivo. Naj država iz zaslužka, ki ga ima s kadilci, plača čiščenje cest. Da pa ne gledaš, kam vržeš, in vržeš onemu zadaj v rešetko ali v nasprotni avto oz. tam, kjer je nevarnost požara, je pa po mojem mnenju absolutno nekulturno in nemoralno.

Kaj se hecaš s tem zgoraj napisanim al to res misliš?

Seveda, da ima dražva od tega korist, tako kot ima od goriva, davka na plače na dobiček... Kaj potem jaz kot zaposleni, ki plačujem davke, lahko mečem odpadke v tiste, ki ne delajo, ki samo študirajo, ipd..? Potem, po tej logiki, lahko tisti, ki se več vozi, dela več piz*arij na cesti, ker plača več trošarin od goriva.. Lepo te prosim. Potem pa še tisto...naj država iz tega zaslužka pobira ogorke po tleh. Jao, kako nekateri hitro in lahko najdejo izgovor za svoje (neprimerno) početje. Najbolje, da se vsi tako začnemo obnašati. Smeti ne bom več metal po tleh ampak jih bom vrgel kar na cesto. Na WC tudi ne bom več hodil, bom opravil kar nekje na ulici. Naj očistijo.

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Če maj 19, 2011 9:18 am

ejsim je napisal/-a:Kaj se hecaš s tem zgoraj napisanim al to res misliš?

Seveda, da ima dražva od tega korist, tako kot ima od goriva, davka na plače na dobiček... Kaj potem jaz kot zaposleni, ki plačujem davke, lahko mečem odpadke v tiste, ki ne delajo, ki samo študirajo, ipd..? Potem, po tej logiki, lahko tisti, ki se več vozi, dela več piz*arij na cesti, ker plača več trošarin od goriva.. Lepo te prosim. Potem pa še tisto...naj država iz tega zaslužka pobira ogorke po tleh. Jao, kako nekateri hitro in lahko najdejo izgovor za svoje (neprimerno) početje. Najbolje, da se vsi tako začnemo obnašati. Smeti ne bom več metal po tleh ampak jih bom vrgel kar na cesto. Na WC tudi ne bom več hodil, bom opravil kar nekje na ulici. Naj očistijo.

Se mi zdi, da je govora o cigaretnih ogorkih, a ne?

To o čemer govoriš ti, je solidarnost - da se od tistega, ki zasluži več, razporedi tistemu, ki zasluži manj ali nič. Pri tobaku to ni solidarnost, ampak soglasje vseh ostalih, da se jih izkorišča (delež davkov v škatlici je 77%). Skrajno nemoralno in nekulturno, to je bila moja poanta.

Tisti, ki plača več trošarine za gorivo, že tako bolj onesnažuje okolje, torej smo ga že obdavčili za to. Ampak ker recimo dizelskih delcev v zraku ne vidiš, te ne motijo - cigaretni ogorek (ki je neprimerno manj škodljiv za okolje in zdravje) pa te moti.

Če hočeš izgovor, je lahko to post na prvi ali drugi strani te teme, kjer je nekdo lepo napisal, da ob pometanju obcestnih odpadkov ogorkov ni oz. razpadejo. Kar sem jaz želel povedati je to, da ste zelo kulturni, ko je govora o ogorkih, ko je pa govora o kulturi do kadilcev, pa vzamete denar in se nanjo ne ozirate.

No, zadnji del pa itak nima nobene veze z ničemer, ne bom komentiral.

Aragorn
Nov uporabnik

Napisal/-a Aragorn Če maj 19, 2011 9:31 am

Me prav zanima ali bi vsi ki mečete odpadke iz avtomobila in vsi ki te ljudi zagovarjate bili zadovoljni če bi te smeti odmetavali na vaše dvorišče.
Bi jih še zagovarjali in pospravljali čike,pločevinke...

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če maj 19, 2011 9:36 am

Aragorn je napisal/-a:Me prav zanima ali bi vsi ki mečete odpadke iz avtomobila in vsi ki te ljudi zagovarjate bili zadovoljni če bi te smeti odmetavali na vaše dvorišče.
Bi jih še zagovarjali in pospravljali čike,pločevinke...

Pod tole se pa tudi jaz podpišem. Doma tega noben ne bi dovolil, pa tudi če bi mu enkrat tedensko prišli na državne stroške spucat.
Pa še tole - vsak, ki zagovarja tako početje, je lepo vabljen spomladi na čistilne akcije ob glavne ceste. Ko boš 8 ur pobiral svinjarijo nekulturnih pras.cev, boš presenečen, kaj vse leti skozi okna avtomobilov. In sigurno ne boš več zagovarjal metanja čikov. Sam takih je potem na čistilnih akcijah bolj malo....

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Če maj 19, 2011 9:44 am

Ne bi vedel, jaz govorim samo o ogorkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov