Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: POKAŽI SVOJO ŠOLO, DA PREPREČIŠ DRUGIM

Napisal/-a abbe To maj 17, 2011 9:55 pm

sred mesta 150 na uro?
ta pa je pacient
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
deejc
Nov uporabnik

Napisal/-a deejc Sr maj 18, 2011 11:35 am

abbe je napisal/-a:sred mesta 150 na uro?
ta pa je pacient

Smo vsi enakega mnenja,še huje pa je to,da nima izpita in da avto ni bil njegov...Je pa nekje dober 1km čista ravnina kjer je tud pridobil hitrost...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr maj 18, 2011 11:51 am

deejc je napisal/-a:
ta pa je pacient

Smo vsi enakega mnenja,še huje pa je to,da nima izpita in da avto ni bil njegov...Je pa nekje dober 1km čista ravnina kjer je tud pridobil hitrost...

Jst sem se zmeraj držal tega da motorjev in žensk se ne posoja :P pa avtomobili bi tut moral zraven pasat :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr maj 18, 2011 12:22 pm

gecco je napisal/-a:
deejc je napisal/-a:
ta pa je pacient

Jst sem se zmeraj držal tega da motorjev in žensk se ne posoja :P pa avtomobili bi tut moral zraven pasat :)

Pa kabl podalsek :!:
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 18, 2011 1:40 pm

urosch je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:v avtošoli učijo, da je potrebno gledat v ogledala - torej nazaj :evil: 8)

Seveda, še posebej v koloni glej nazaj. :roll:

V avtošoli učijo, da je treba gledat naprej, v ogledala, levo, desno, na števec itd., pa nima veze če si sred puščave ali v koloni. Če je to za koga prehud multitasking in lahko gleda samo naprej ali nazaj, naj raje ne vseda za volan. Je pa hitro sranje, če se za kakšno sekundo preveč zagledaš nazaj in nimaš prave varnostne razdalje. Še slabe gume, pa se lepo zaletiš v tistega spredaj.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 18, 2011 1:54 pm

Tisti, ki ne more spremljat prometa in dogajanja okoli sebe, naj proda avto in se naj vozi z mestnim ali primestnim potniškim prometom. Upam, da karto si bo znal kupit.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr maj 18, 2011 2:37 pm

na tej ravnini je ogromno kolesarjev, pešcev s psi in tako naprej. tudi sam včasih tečem tam in večinoma zvečer. torej če bi včeraj šel na trening tja, bi lahko umrl ker je en k****n letel 150 namesto kulturnih 50 ?

če me pa slučajno ne bi zadel, bi ga pa pretepel tam, ker me take situacije zelo razburijo :evil: :evil:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 18, 2011 2:51 pm

Huh, tole pa je izkušnja, ki ti spremeni življenje. Vsaka ti čast za to, da si jo uspešno preživel. :bow

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če maj 19, 2011 8:29 pm

no ravno pr nas je v soboto nek mulo sred popoldneva mal telovadu z cros motorjem čez ležeče po zadnji. žal se mu ni isšlo. pubeca je vrglo stako silo v znak oz kandelaber da mu je nogo odtrgalo....... trenutek nepremišljenosti oz pederisanja je drastično spremenil njegovo življenje.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če maj 19, 2011 8:57 pm

fantom je napisal/-a:no ravno pr nas je v soboto nek mulo sred popoldneva mal telovadu z cros motorjem čez ležeče po zadnji. žal se mu ni isšlo. pubeca je vrglo stako silo v znak oz kandelaber da mu je nogo odtrgalo....... trenutek nepremišljenosti oz pederisanja je drastično spremenil njegovo življenje.

No kolk sm slišal je šel kr večjemu delu mesta pošteno na živce. Je plačal visoko ceno za svojo objesnost
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Če maj 19, 2011 10:04 pm

kje je to blo, ve kdo kaj več?

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Če maj 19, 2011 10:07 pm

tadej92 je napisal/-a:kje je to blo, ve kdo kaj več?

mislm da u velenju :roll:
Slika

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe maj 20, 2011 6:57 pm

Tomas666 je napisal/-a:

to se je zgodilo v soboto v Velenju

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe maj 20, 2011 7:21 pm

fantom je napisal/-a:
Tomas666 je napisal/-a:

da ni bil slučajn ktm :D

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe maj 20, 2011 11:11 pm

LukL je napisal/-a:
fantom je napisal/-a:
Tomas666 je napisal/-a:

da ni bil slučajn ktm :D

ravno ktm je bil usoden....

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage To maj 31, 2011 7:36 pm

Kakorkoli že, privoščit nekomu izgubo noge je rahlo pretirano in nehumano? Je pa res, da večje kot je mesto, več je takih, na profil enakih oseb.

gasperakr
Nov uporabnik

Napisal/-a gasperakr To jun 21, 2011 11:40 pm

Lep pozdrav!
Sicer sem nov na forumu in se mi zdi tema zelo zanimiva in koristna, pa bi še sam dodal izkušno: Bilo je pomladi, ko se je sneg že odtopil in ga ni bilo več moč zaslediti na cesti in na travnikih (ceste pa polne peska), in sva šla okoli 4:00 zjutraj s kolegom iz CGP-ja popreko čez rovte domov. Cesto sem približno poznal, ker sem tam popreko sekal pot, ko sem delal na dostavi. V glavnem s kolegom sva se zaklepetala, in postajalo mi je čedalje bolj sumljivo, kako to da še nisva prišla na "smotano" Y križišče, nakar opazim, da cca. 5-10 metrov naprej ni več ceste. Na hitro začnem zavirati, kolega je skoraj nehal dihati, ustavil pa sem recimo pol metra, meter pred propadom. Naj še dopišem, da je tam taka čudna cesta, hitrost vozila pa je bila nekje 55-60 km/h. Sledila je polminutna tišina, kolega pa je samo še dodal: "Takoj ko pridem v pisarno bom poslal na teren delavce, da pometejo pesek po cestah in dal vlogo da postavijo odbojno ograjo ali pa vsaj znak!"

Moram reči, da sploh glede na to, da sem tudi kar nekaj časa vozil in presedel za volanom ter videl in doživel mnogo zanimivih situacij, se izognil mnogim nesrečam, je vseeno vsaka situacija drugačna od druge in je potrebno takojšnje ukrepanje. Seveda pa tudi ne "šparat" na pnevmatikah!

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Kazni, nesreče...

Napisal/-a D12J12 Po jan 21, 2013 1:53 am

Pozdravljeni :D !
Odločil sem se, da odprem novo temo o manj prijetnih stvareh, ki so Vas doletele na cestah. Kašne kazni ste dobili, ste imeli kakšne prometne nesreče, mogoče kašne druge situacije?

Da prebijem led, bom opisal svoje prigode na cestah =P.
Če se najprej osredotočim na kazni, me je prva doletela z motornim kolesom, ko sem zapustil Celovško v smeri Kranja, se mi je zdelo da je omejitev 70 km/h a je bila 50 km/h. Za 20 km/h sem takrat dobil 80€ (40€ polovična) in ker nisem bil še polnoleten sem dobil denar nazaj, sodnika za prekrške so mi pa spregledali :D .

Nato je sledila druga kazen z avtomobilom. Lep poletni dan, relacija Križe-Duplje omejitev 70 km/h, malo pretežka noga in policaj je že mahal in me vabil k sebi. Začudeno sem gledal ko mi je pokazal radar, na katerem je pisalo 120 km/h :shock: . Lepo mi je izročil položnico v znesku 180€ (polovična 90€) in 5 kazenskih pik :? .

Tretja kazen je bila zaradi uporabe mobilnega telefona, kljub zatrjevanju, da sem se samo praskal po glavi policistka ni popustila in me oglobila za 120€ (polovična 60€).

No četrta kazen je bila pa najhujša, ki me je stala izpita :( . Lepo poletno jutro v Kranju, prazna cesta in sem zopet malo pretiraval z stopalko za plin. Po enem letu dobim domov sliko in vabilo na sodišče. Omejitev je bila 50 km/h, prekoračil sem jo pa za 40 km/h, tako da 9 kazenskih pik in 1200€ kazni + 250€ za stroške sodišča. Ker sem bil mlad voznik, ki je nabral 14 pik, sem za nagrado dobil kolo in to za pol leta.
Izpit sem naredil ponovno in to je bila zelo dobra šola za naprej :D, kadar me zamika, da bi malo pohodil stopalko za plin se spomnim kaj vse sem moral narediti, da sem ponovno prišel do izpita in me takoj mine :mrgreen: .

No sedaj pa še prometne nesreče.
Prva se je zgodila z motorjem, ko me je voznik avtomobila spregledal in zapeljal pred mene :( . Na srečo nama z dekletom ni bilo nič :D .

Pri drugi nesreči je voznico bolj zanimal mobilni telefon kot pa kolona pred njo in se je odločila, da preizkusi varnost svojega in mojega avtomobila in oba sta se odrezala odlično =P. Razen šoka ni bilo drugih poškodb.

Potem je bila pa še tretja nesreča. Lep dan za na motor, relacija Trstenik- Preddvor, jaz kot sopotnik. Zaradi peska v levem ovinku je šel ovinek levo midva z prijateljem pa naravnost, kjer naju je pričakala zaščitna ograja, meni zopet nič, prijatelj pa je utrpel večkratni zlom noge :? .

Upam, da sem ustvaril zanimivo temo in da bo katerega vsaj malo pritegnila :D . Če pa ima kdo še kakšne predloge glede teme pa kar na dan z njimi.

Lep pozdrav in čim več varnih kilometrov Vam želi Jenko :D !

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Kazni, nesreče...

Napisal/-a _furby_ Po jan 21, 2013 8:26 am

jaz sem dobil tudi ze par kazni.
proti koncu naselja ankaran me je 2x isti policaj v razmaku 1 tedna ujel na 62 km/h, kazen okoli 120 eur
3x pas se mi zdi da okoli 140 eur
1x gasilni aparat 150 eur (placala firma)
1x hitrost (70km/h) v naselju zaga, cca. 350 eur
1x prevec casa po prehitevalnem pasu 150 eur
1x hitrost (60km/h) v kopru, spet enih 120 eur

1x so me zamalo zaprli v monfalconu, ker je bil kombi cca. 100 kg preko teze :huh:

glede na to da delam po 100.000 km letno je to se nekako za pricakovat =P
turbo inside

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Kazni, nesreče...

Napisal/-a pinny Po jan 21, 2013 9:07 am

Hvala bogu da še nisem imel primera, kjer bi prišlo do prave nesreče, zgolj čist čist mičkena odrgnina (3mm2) kjer sem bil jaz kriv, ter drugi primer, ko nisem bil jaz kriv, kjer pa je bil počen odbijač, okvir tablice ter zvita tablica. Pa ene 3 ali 4 kazni za brzino so se že nabrale :D.
Me pa nekaj zanima če bi kdo vedu, predvidevam da obstaja kaka spletna stran, kjer vpišeš številko vozniške, in najdeš seznam dobljenih kazenskih točk ter veljavnost oz. potek le-teh? :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov