Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Vedno
19
15%
Običajno
26
20%
Kdaj ne, a se vrnemo na priljubljeno
12
9%
Nekaj časa vedno eno, nato vedno drugo itd
6
5%
Kot pride
50
38%
Vedno drugačno, je bolj zanimivo
18
14%

Skupaj glasov : 131

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Re: Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Napisal/-a grega983 Če jan 27, 2011 8:23 pm

Dokler je francoz al pa italjan je vse ok =P
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Vnuk Svaroga
Nov uporabnik

Kraj: Poljanska dolina

Napisal/-a Vnuk Svaroga Če jan 27, 2011 11:30 pm

Moram poudarit da nisem značkar, pa vendar sem nekako orientiran na Nissana, ker v naših koncih je to ena bolj neznanih znamk (hehe res je :lol: ). Vsekakor zato, ker čez mojega nimam ene slabe besede 8) .
Drugače bi kupil kakšno Mazdo, Subaruja, Opla, ampak zaenkrat ni potrebe za menjave.

Obstajaja pa znamka, katere ne bi kupil in to je mistični VW. Zakaj? Oh jej enostavno sem 4 leta poslušal enega sošolca kako so vw superduper, da letijo ko nori, da nič ne crkuje, kako lepo oblikovani so (to je mislil na golf 3 :DDD ). Pač so se mi samo zaradi njega tako zgnusili, da vedno ko vidim golfa, se spomnim : Ooo glej gti tdi kva je hud pa še ohranen je.
Čudno :noro a n ?

Lp
Jočem nad Ljudstvom.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jan 28, 2011 7:12 pm

Imel, vozil, posedoval veliko avtomobilov.

V misli se mi je vtisnila prva : Talbot Samba.

Some1
Nov uporabnik

Napisal/-a Some1 So jan 29, 2011 3:00 am

Tudi sam sem imel različne znamke. Prvi je bil golf1 ( podarjen), nato astra GT ( rja pri rji ). Astri je sledil fiat bravo nad katerim sem bil res navdušen ( pa naj ljudje še tako pljuvajo čez fiate). Ni me pustil niti enkrat na cesti in sem prevozil celo hrvaško obalo gor in počez :) Fiatu je sledil renault megane coupe katerega sem preklel še in še.. Takrat sem si rekel, da renaulta nikoli več. Sedaj vozim Audi a4 1.9tdi in sem zelo zadovoljen. Takoj, ko sem iz megana presedlal na audija je bila to čista druga pesem.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Po feb 14, 2011 8:03 pm

No, pa še jaz 8)
Doma smo imeli Forda in 3 Ople (fiesta, 2x astra, zafira), sam pa sem si do sedaj lastil le en avto, ki si ga lastim še zdaj - Alfa 145 z 2.0 Twin Spark motorjem. Z Alfo sem superzadovoljen, ne morem pa trditi, da bom za vedno ostal na Alfah, sem pa dokaj prepričan, da bom ostal na Italijankah :mrgreen: pa še razlogi za to - italijanski avti so mi že od nekdaj zelo všeč, s sedanjo Alfo sem zelo zadovoljen, za veliko ljudi pa so italijanski avti navadne gajbice. Morda se sliši čudno, ampak v največje veselje mi je delat stvari kontra tistemu, kar počnejo zaplankani slovenceljni, zato že sedaj vem, da nikoli ne bom imel das uber avta - vw, niti super-duper-nad-in-oh-in-sploh BMWja, niti slovencem najljubšega francoza - Renaulta..., skratka nobene take znamke, ki jo ima vsak drugi Slovenec. Sem pač rad nekaj posebnega, kaj morem :mrgreen:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To feb 15, 2011 6:27 pm

No z Alfo pa tudi nisi neki individualist.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 15, 2011 6:45 pm

simply je napisal/-a:No z Alfo pa tudi nisi neki individualist.

V morju uvoženih Alf se tudi jaz ne bi počutil prav nič posebno. Mogoče kakšna Giulietta še kakšno leto, dokler se jih spet množično ne uvozi, z nekaj let staro se pa izgubiš v sivini podobno kot recimo z BMW-jem, v Lj so na vsakem koraku. Drugo je mogoče Lancia, ampak ne kakšna izgonjena srebrna Lybra, takih recimo tudi ne manjka. Rabljene Alfe kupuje cel kup "zaplankanih slovenceljnev", ker so lepe (in to je dosti (potencialnim) kupcem po mojih izkušnjah glavni kriterij) in si ne morejo privoščit recimo BMW-ja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To feb 15, 2011 6:53 pm

No nekaj posebnega bi bil recimo s tem avtom.
Je pa meni osebno hud ko sto hudičev!!
Ne moreš verjet kakšna oblika, maska, luči, notranjost,... 8)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4511376&show=1

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To feb 15, 2011 7:08 pm

znamka ni tolk pomembna, sam da dela...
lastil sem si v 13ih letih kar nekaj škatel.
2x polski fiat 126P
2x yugo (45 in 55)
opel kadett 1.3 GT letnik 85
renault19 1.8rt
WV polo 1.3
golf 3 1.9 tdi
honda civic 1.4 16V
opel corsa 1.2

zdaj pa imam 3 in to škoda octavia tdi, renault19 1.4, ter golf 1 letnik 85, ki ga bom komplet obnovil.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To feb 15, 2011 7:14 pm

Ali kaj takega ki se nahaja na Igu
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To feb 15, 2011 7:18 pm

V naši družini vedno nanese, da vsak kupi nekaj kar še ni bilo pri hiši. Razen Golfa so do zdaj bili pri hiši vsi različnih znamk.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 15, 2011 7:26 pm

Ceed je napisal/-a:V naši družini vedno nanese, da vsak kupi nekaj kar še ni bilo pri hiši. Razen Golfa so do zdaj bili pri hiši vsi različnih znamk.

Potem pa prideš ti in si daš nick po Kiinem modelu, kot da nikoli ne boš imel nič drugega! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To feb 15, 2011 7:31 pm

lancia hf je napisal/-a:Ali kaj takega ki se nahaja na Igu
Slika

Tale mislim, da je oz. je bil od enega uporabnika z drugega foruma.
Bo cruiser več povedal.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 To feb 15, 2011 8:28 pm

simply je napisal/-a:

V morju uvoženih Alf se tudi jaz ne bi počutil prav nič posebno. Mogoče kakšna Giulietta še kakšno leto, dokler se jih spet množično ne uvozi, z nekaj let staro se pa izgubiš v sivini podobno kot recimo z BMW-jem, v Lj so na vsakem koraku. Drugo je mogoče Lancia, ampak ne kakšna izgonjena srebrna Lybra, takih recimo tudi ne manjka. Rabljene Alfe kupuje cel kup "zaplankanih slovenceljnev", ker so lepe (in to je dosti (potencialnim) kupcem po mojih izkušnjah glavni kriterij) in si ne morejo privoščit recimo BMW-ja.

Hja, odvisno ker motor in oprema...1.4 T.Spark je res dokaj pogost, QV (2.0) je pa dokaj redka. Če se ne motim, jih je v celi sloveniji registriranih 27 ali 36, na spomnim se točno. :D Tako tudi vem, da bilokateri avto bo moj naslednji, sigurno en bo nek osnovni motor+osnovna oprema, ampak...če bo alfa, bi najraje GTA 8)

aja, pa ne vem, od kje predvidevaš, da cel kup zaplankanih slovenceljnov kupuje Alfe? Kolikor vem, slovencelj nikoli ne bo kupil italijanskega avta, ker to so pa ja največje škatle, ki se stalno kvarijo. :mrgreen: Slovencelj bo tako raje uzel 3 kredite pa živel od prepečenca, samo da se bo lahko vozil v kakšnem nemškem nadavtu. Je pa res, da rabljene Alfe kupuje veliko ljudi, predvsem mladih, ker so rabljene Alfe lepe, močne in poceni, spraskajo skupaj še denar za registracijo in zavarovanje, potem pa zmanjka za vzdrževanje. Nadaljevanje zgodbe je potem nekako takšno, da ker ni denarja za menjavo olja, se olja ne menja, Alfa zariba, potem se pa kar naenkrat iz lepega avta spremeni v italijanska j***a... :roll:

čikev

Napisal/-a čikev To feb 15, 2011 8:47 pm

Preprosto ne vidim logike v tem, da bi nekdo kupoval stalno avto enake znamke!? Razumem, da si lastiš avtomobil neke znamke, s katerim si zelo zadovoljen, ampak... vas to res prepriča, da bo naslednji avtomobil enake znamke? Meni se to ne zdi ravno prepričljivo ... čisto vsaka znamka ima dobre in slabe avtomobile, in čisto pri vsaki znamki lahko naletiš na srečen ali nesrečen primerek.
Bolj kot slednje razumem to, da se ti neka znamka zameri, ker se ti je nek avtomobil te znamke kvaril.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To feb 15, 2011 9:07 pm

Doma: Škoda, Opel, Opel, Zastava, BMW
Jaz: Ford, Fiat, Fiat, Peugeot, Honda, Audi

Naslednji: opet honda.

Naslednji ni honda ampak moram dodati Toyoto.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 15, 2011 9:12 pm

J1897 je napisal/-a:

simply je napisal/-a:

Hja, odvisno ker motor in oprema...1.4 T.Spark je res dokaj pogost, QV (2.0) je pa dokaj redka. Če se ne motim, jih je v celi sloveniji registriranih 27 ali 36, na spomnim se točno. :D Tako tudi vem, da bilokateri avto bo moj naslednji, sigurno en bo nek osnovni motor+osnovna oprema, ampak...če bo alfa, bi najraje GTA 8)

aja, pa ne vem, od kje predvidevaš, da cel kup zaplankanih slovenceljnov kupuje Alfe? Kolikor vem, slovencelj nikoli ne bo kupil italijanskega avta, ker to so pa ja največje škatle, ki se stalno kvarijo. :mrgreen: Slovencelj bo tako raje uzel 3 kredite pa živel od prepečenca, samo da se bo lahko vozil v kakšnem nemškem nadavtu. Je pa res, da rabljene Alfe kupuje veliko ljudi, predvsem mladih, ker so rabljene Alfe lepe, močne in poceni, spraskajo skupaj še denar za registracijo in zavarovanje, potem pa zmanjka za vzdrževanje. Nadaljevanje zgodbe je potem nekako takšno, da ker ni denarja za menjavo olja, se olja ne menja, Alfa zariba, potem se pa kar naenkrat iz lepega avta spremeni v italijanska j***a... :roll:

Ne predvidevam, vidim vsak dan na cesti in po parkingih koliko jih je in tudi slišim razna razmišljanja o nakupu, govorim pa o rabljenih, da ne bo pomote. Res, da se večinoma gre za mlade, ampak je v igri zelo podobno razmišljanje kot pri "nemških nadavtih", kot jih sam imenuješ. Tudi tvoje (sarkastično) poimenovanje le teh je na zelo podobnem nivoju kot pri "italijanskih jajcih", oboje je zelo subjektivno in dostikrat polno raznih frustracij. Eni se pač zapufajo za kakšen izgonjen nemški avto, ker v njihovih glavah predstavlja določen imidž, drugi pa recimo za Alfo, ker je lepa in mislijo, da se bodo vsi obračali za njimi. Oboji taki skrajneži ponavadi kupijo enega cenejših primerkov na trgu rabljenih avtov in potem ni niti za gume, kaj šele za vzdrževanje, kriva je pa znamka. Ti mogoče ne vidiš zaplankarstva pri veliko lastnikih italijanskih avtov, ker so ti te znamke bolj pri srcu

Najbolj na jetra pri vsem tem mi gre pa to, da se potem zaradi takšnih to potem posploši na vse ali vsaj večino lastnikov. Na srečo nas je vsaj na tem forumu veliko takih, ki nakupu avta pristopimo bolj pametno, a hkrati tudi bolj s srcem. Ti mogoče ne vidiš zaplankarstva pri veliko lastnikih italijanskih avtov, ker so ti te znamke bolj pri srcu, jaz ga še kako vidim tudi pri njih in še mnogih, vključno s kakšnim VW, ki meni odgovarja ravno toliko, kot tebi recimo Alfa. Žalostno, da kar nekaj forumašev še vedno ne more čez te stereotipe in kritizirajo pristaše ene znamke, hkrati pa prvi "svoji" z veseljem spregledajo kup pomankljivosti in je vsaka kritika nesprejemljiva.

Užitek je podebatirati s tistimi, ki so sicer bolj naklonjeni eni znamki, ampak razumejo tudi drugačne želje, ker vsem nam le ne odgovarja isto. ;)
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 15, 2011 9:28 pm

čikev je napisal/-a:Preprosto ne vidim logike v tem, da bi nekdo kupoval stalno avto enake znamke!? Razumem, da si lastiš avtomobil neke znamke, s katerim si zelo zadovoljen, ampak... vas to res prepriča, da bo naslednji avtomobil enake znamke? Meni se to ne zdi ravno prepričljivo ... čisto vsaka znamka ima dobre in slabe avtomobile, in čisto pri vsaki znamki lahko naletiš na srečen ali nesrečen primerek.
Bolj kot slednje razumem to, da se ti neka znamka zameri, ker se ti je nek avtomobil te znamke kvaril.

Česa tu ne razumeš? Voziš recimo Golfa ali Cliota (namerno uporabljam za primer dva bolj priljubljenih na naših cestah) in se odločiš za menjavo. Stari ti je recimo da dobro služil, v njem si se vredu počutil, imaš dobrega mehanika oz. servis zanj, v njem se počutiš domače (razporeditev stikal ipd.), ugaja ti osnovna filozofija avta itd. Če si zadovoljen in nimaš želje po nekih korenitih spremembah, boš verjetno šel najprej pogledat ponudbo te znamke. Velika verjetnost je, da ti že iz navajenosti na mehkega francoza ne bo odgovarjal bolj direktni nemec ali obratno, potem je tu še iskanje zanesljivega servisa, privajanje na avto ipd.

Ok drugo je, če imaš kakšen model, ki je v svojem razredu solidna izbira in se potem odločiš za drugega, ki se bolj slabo kosa s konkurenco ali pa recimo če k konkurenci sploh ne pogledaš, tega niti sam ne razumem.
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To feb 15, 2011 9:43 pm

čikev je napisal/-a:Preprosto ne vidim logike v tem, da bi nekdo kupoval stalno avto enake znamke!? Razumem, da si lastiš avtomobil neke znamke, s katerim si zelo zadovoljen, ampak... vas to res prepriča, da bo naslednji avtomobil enake znamke? Meni se to ne zdi ravno prepričljivo ... čisto vsaka znamka ima dobre in slabe avtomobile, in čisto pri vsaki znamki lahko naletiš na srečen ali nesrečen primerek.

Jaz zase lahko tako rečem, pač znamke je treba menjat, je pa res da se mi je vag grupa zaenkat zelo zamerila, kar pa še ne pomeni, da nebo več nikoli pri hiši, bo pa kar nekaj časa minilo predno bo prišel spet kašen iz vag grupe, pa naj si bodi Škoda, Seat ali VW.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 To feb 15, 2011 10:00 pm

Tommy, upam da nisi mojih besed o italijanskih jajcih in nemških nadavtih resno vzel :mrgreen: S temi besedami sem samo sarkastično povzel mnenje velikega števila slovenceljnov (jih poznam mnogo takih :huh: ) nikakor pa nisem s tem hotel posploševati na vse lastnike Bmwje, VWjev in ostalih nemških avtov. :) Kar se pa znamk tiče, dobro vem, da nobena ni popolna in da se pri vseh najdejo napake. Ravno tako nimajo vsi ljudje enakega okusa za avte in prav je tako! Kam pa bi prišli, če bi se po cestah vozili sami Renaulti, Bmwji, Fiat, VWji, Alfe... promet bi bil na pogled zelo dolgočasen :mrgreen:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov