Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Re: Pešci in kolesarji imajo vedno prednost

Napisal/-a comfortably numb Po apr 04, 2011 10:48 am

Jeremy Clarkson je postavil dobro vprašanje na to temo, "kdo plačuje cestnino?". :)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po apr 04, 2011 11:39 am

comfortably numb je napisal/-a:Jeremy Clarkson je postavil dobro vprašanje na to temo, "kdo plačuje cestnino?". :)

Če misliš s tem avtocesto, potem mi povej koliko kolesarjev si že videl na avtocesti, sploh pa da bi te ta oviral.

Če misliš na cestni sklad ki ga plačaš pri registraciji avtomobila, potem pozabljaš na eno stvar. Skoraj vsi kolesarji ki jih vidiš na cesti, so tudi vozniki osebnih vozil. Ker je večina le-teh odraslih. Se pravi imajo vso pravico, tudi kadar se postavi zgoraj omenjeno vprašanje.

IMO ste preveč nestrpni do kolesarjev, nobenemu se ne da 5 ali pa 10s vozit za kolesarjem ampak hočete na vsak način po vsej sili prehiteti.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 04, 2011 11:40 am

NejcZ je napisal/-a:Kolesarji dol iz odprtih cest (omejitev več kot 50), pa me ne zanima kaj pravi zakon. Po mestu in naseljih pa se vozite gor dol zarad mene...

comfortably numb je napisal/-a:Jeremy Clarkson je postavil dobro vprašanje na to temo, "kdo plačuje cestnino?". :)

V ekstreme se ne spuščati, prosim!!

Kolesarji in pešci imajo takiste pravice, kot soudeleženci v prometu, da uporabljajo javne cestne površine, razen če s prometnim znakom ni določeno drugače.
Potemtakem prepovejmo prebivalcem, stanujočim ob cestah z omejitvijo 90km/h uporabo cestišča?!?! Šolarjem za prevoz do bližnje šole, pešcem pa omejitev, da si pot utirajo po bližnjih travnikih?!? Ste se že vsi rodili z volanom v rokah in jekleno konstrukcijo okrog sebe?

NejcZ, kako bi potemtakem npr. kolesarju (in je teoretično njegovo edino prevozno sredstvo) predlagal, da pride npr. iz Mozirja do Letuša? S flosom po Savinji?!?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Po apr 04, 2011 11:48 am

Vikking je napisal/-a:

Če misliš na cestni sklad ki ga plačaš pri registraciji avtomobila, potem pozabljaš na eno stvar. Skoraj vsi kolesarji ki jih vidiš na cesti, so tudi vozniki osebnih vozil. Ker je večina le-teh odraslih. Se pravi imajo vso pravico, tudi kadar se postavi zgoraj omenjeno vprašanje.

Cestnina se plačuje za vozilo, ne za osebo.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe apr 08, 2011 8:11 am

~toMmy~ je napisal/-a:Redno se pa dogaja, da se kakšen lepo vozi po sred pasu in moraš tam, kjer bi ga drugače lahko varno prehitel, drastično upočasnit oz. vložit precej več truda, ker pač ni ista figa obvozit dvakrat "širšo" oviro, sploh če ne daje nobenih znakov, da te sploh sliši in ne veš koliko cestišča si ima namen še naknadno rezervirat. Ravno v petek sem naletel na pravega talenta...

Niso problem kolesarji. Problem so taki, ki mislijo, da morajo vedno prehitevat kolesarje in se jim morajo potem umikat kolesarji in pa tisti, ki vozijo v nasprotno smer. Takih je bistveno več, kot pa kolesarjev, ki bi namerno ovirali promet.
Pa tudi razumem kolesarje, ki vozijo bolj po sredimi. Zakaj bi se pa oni mogli umikat in omogočat takim iz prejšnjega odstavka, da ogrožajo njih pa še koga?

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Pe apr 08, 2011 9:07 am

Da še jaz prispevam 2 centa. Ne bom pametoval o (namernem) oviranju kolesarjev, ker pa tudi sam dostikrat sedem na kolo, me zanima, kje veliko kolesarjev vidi čar v kolesarjenju po izjemno prometni cesti, če pa obstaja vzporedna cesta, ki ni pol tako prometna? Dam 2 primera - cesta Tolmin-Kobarid ter soška cesta od Solkana do Plav, pa tudi naprej proti Kanalu. V obeh primerih velikokrat srečam večje število kolesarjev na glavni cesti (ki je mimogrede preveč ozka, da bi lahko z avtom prehitel kolesarja, če ti kdo pelje nasproti), v obeh primerih pa na drugem bregu Soče obstaja vzporedna cesta. Tolmin-Kobarid - lepa, asfaltirana cesta skozi vasi, kjer ne vozi praktično nihče, razen lokalcev, Solkan-Plave pa je celo kolesarska steza, ampak ne, kolesarji morajo še vedno voziti po glavni cesti. :ue
Da ne bo pomote, nič nimam proti kolesarjem in tudi sam dostikrat sedem na kolo, vendar pa se vedno peljem po manj prometnih cestah, ker mi enstavno ni užitka voziti po glavni cesti.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe apr 08, 2011 11:17 am

NejcZ je napisal/-a:Kolesarji dol iz odprtih cest (omejitev več kot 50), pa me ne zanima kaj pravi zakon. Po mestu in naseljih pa se vozite gor dol zarad mene...

Tako butaste izjave pa še ne :roll:

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Pe apr 08, 2011 12:41 pm

GodOfAll je napisal/-a:Sobno kolo pa ni okey za trening?

Raje drk*š ali seksaš?

Je trening samo ni to to.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Pe apr 08, 2011 12:58 pm

comfortably numb je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:

Cestnina se plačuje za vozilo, ne za osebo.

Kdo pa plača, oseba ali vozilo?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe apr 08, 2011 2:26 pm

pešec je kriv samo takrat ko bi ti iz neba padel pred avto
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne apr 10, 2011 9:36 am

zajbel je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Redno se pa dogaja, da se kakšen lepo vozi po sred pasu in moraš tam, kjer bi ga drugače lahko varno prehitel, drastično upočasnit oz. vložit precej več truda, ker pač ni ista figa obvozit dvakrat "širšo" oviro, sploh če ne daje nobenih znakov, da te sploh sliši in ne veš koliko cestišča si ima namen še naknadno rezervirat. Ravno v petek sem naletel na pravega talenta...

Niso problem kolesarji. Problem so taki, ki mislijo, da morajo vedno prehitevat kolesarje in se jim morajo potem umikat kolesarji in pa tisti, ki vozijo v nasprotno smer. Takih je bistveno več, kot pa kolesarjev, ki bi namerno ovirali promet.
Pa tudi razumem kolesarje, ki vozijo bolj po sredimi. Zakaj bi se pa oni mogli umikat in omogočat takim iz prejšnjega odstavka, da ogrožajo njih pa še koga?

Točno tile so problem. Ne vem pa kaj točno koga moti če se kolesar vozi po sredini svoje vozne smeri. Po zakonu ga tako ali tako moraš prehiteti po nasprotnem pasu.
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne apr 10, 2011 11:11 am

ko sem js delal izpit sem lahko kolesarja prehitel tudi tam kjer je bla polna črta če je blo cestišče dost široko. Me res zanima kater člen je to(brez zajebancije).
Vem sam to, da je kolesarju namenjen 1m od desnega roba.
Me pa vedno šokirajo tisti, ki grejo kolesarja prehitevat čisto tik (tu velja tudi za pešca) ali pa pred nepreglednim ovinkom/tik pod vrhom, ko dejansko ne veš kaj ti bo prišlo nasproti.
LP Rok

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne apr 10, 2011 1:27 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:

Raje drk*š ali seksaš?

Bolje ne bi mogu povedat ;) ;) ;)
Slika

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Ne apr 10, 2011 10:08 pm

im nobody je napisal/-a:pešec je kriv samo takrat ko bi ti iz neba padel pred avto

Pa še takrat bi bila deljena krivda - famozna "neprilagojena hitrost" :roll: :roll:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po apr 11, 2011 8:20 am

GrEgEcN95 je napisal/-a:

Raje drk*š ali seksaš?

No, odgovor na to vprašanje je jasen - ampak to ni ustrezno vprašanje/prispodoba v tem kontekstu.

V tem primeru bi lahko s tovrstno prispodobo rekel da je to podobno primeru, ko nimaš kje seksat, pa se z bejbo namesto v za te aktivnosti primernih prostorih, data dol kar sredi dneva v nakupovalnem centru (na klopci med restavracijo in otroškim kotičkom)... Ni ravno najprimernejše, kajne?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po apr 11, 2011 9:41 am

GrEgEcN95 je napisal/-a:

Raje drk*š ali seksaš?

X2!

Tisti kateri ne kolesarite, tega ne boste razumeli.
Od lanskega leta sem tudi jaz kolesar (rekreativno), vendar vse drugje, samo na prometnejših cestah ne. Sam se zavedam, da sem s svojo hitrostjo precej moteč udeleženec prometa, ter da je na cestah ogromno nestrpnih voznikov - Kretenov. Enostavno se ne počutim varnega.

V Sloveniji je kultura voznikov avtomobilov preveč na nizkem nivoju, da bi bilo varno za ostale udeležence (kolesarje, pešce,..)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po apr 11, 2011 9:55 am

Zadeva je čist jasna:
- če se srečata dva normalna (kolesar in voznik) dogodka sploh ne bosta opazno zaznala, ker bo teklo vse v najlepšem redu
- če je eden od njiju i**** bo še vedno šlo načeloma vse OK, le da bo dogodek s strani normalnega zaznan le kot motnja v prometu
- če pa se srečata dva idiota je pa samo stvar sreče ali se bo izšlo. Tudi če se bo izšlo idiota ne bosta zaznala to kot nekaj izrednega ampak kot le delček dnevne rutine in to je zaskrbljujoče.

Zdej se je pa samo treba vprašat kaj si: normalen ali i****? Če si normalen je zelo velika verjetnost, da boš v prometu normalno koeksistenciral, če pa si i**** boš pa slej kot prej naletel na sebi enakega, takrat pa.... :huh:

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 11, 2011 10:07 am

Drocky je napisal/-a:ko sem js delal izpit sem lahko kolesarja prehitel tudi tam kjer je bla polna črta če je blo cestišče dost široko. Me res zanima kater člen je to(brez zajebancije).
Vem sam to, da je kolesarju namenjen 1m od desnega roba.
Me pa vedno šokirajo tisti, ki grejo kolesarja prehitevat čisto tik (tu velja tudi za pešca) ali pa pred nepreglednim ovinkom/tik pod vrhom, ko dejansko ne veš kaj ti bo prišlo nasproti.

Ne vem kateri zakon točno je to. Gre se pa zato da smo kolesarji nestabilni, občutljivi na veter in vrtince, ki nastanejo pri prehitevanju, itd...
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po apr 11, 2011 11:05 am

Včeraj sem spet naletel na paciente na kolesih.
2x po 3, seveda čez celi pas, mu pohupaš pa nič.. i**** al pa ne, enkrat bo preveč pa bo nekdo znorel, pol pa nebo lepo :)

Zarad mene če trenirajo za svetovni pokal nevemkak, več kot en skrajno desno nimajo kaj iskat.
I'm not speeding I'm qualifying...

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po apr 11, 2011 12:55 pm

NejcZ je napisal/-a:2x po 3, seveda čez celi pas

Imaš zgoraj napisano, da tako vozijo zaradi kretenov/bedakov/idiotov ki jih grejo prehitevat 5 cm (še to sem preveč rekel) stran od balance, namesto da počakajo da je nasprotni pas prost.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov