Debate, ki niso vezane na ostala področja...

goldi
Novinec

Kraj: Kropa

Napisal/-a goldi So nov 29, 2003 11:34 pm

Zok je napisal/-a:
goldi je napisal/-a:moj rekord je 36ur in nisem niti malo ponosen na to (je bila pač nuja) :oops:

...in po 36ih urah folk pricakuje da bos vozu brez napake. ce pa nebi vozu 36 ur bi pa lahk bil tud ob sluzbo.

jah to je bilo na začetku,ko sem začel s tem delom,sem se hotel malo dokazat šefu kaj zmorem
zdaj po treh letih je bilo tisto početje nespametno(NEUMNO),ko samo pomisliš koliko folka ogrožaš s takim početjem+vsaj ena plačana kazen na teden,ki pa niso tako majhne.Šele potem začneš razmišljat da delaš zastonj in poleg tega ogrožaš svoje življenje in življenja mnogih drugih :?

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Ne nov 30, 2003 12:22 am

na "starem" avtomobilizem.com bi bila tema ze pred 2. stranjo zaklenjena

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne nov 30, 2003 1:59 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Ne nov 30, 2003 9:35 am

mas se kaka 2 metra za kabino ob avtu na vsaki strani en mrtev kot, kjer se kaksn manjsi avto komot skrije. vidljivost je pa dost slabsa k pr avtu (kjer mas celega v steklu), pa v spegu tud ne mors pol ure gledat ce je kje avto, al se ti sam zdi, tk k pr motorju al pa avtu. :wink:

U tistem času ko sem se pa vozu z motorjem sem pa velikrat preklel avte. neznam preštet kolkrat so me hotl zrint iz ceste. Aja pa sem nisem 200 vozu kerje šu motor max 175km/h

tud zame to velja 100%. no, motor mi gre ~185 (Powered by Rotax & ZTT), a vseeno, razlika ni velika, nad 190 se s svojim motorjem se nikoli nisem peljal, nad 230 pa sploh se ne (razen z letalom), pa se takrat pri 230 je moj foter vozu (po AC), k ma za sabo ze kr dost cez 3 mio kilometrov.
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

goldi
Novinec

Napisal/-a goldi Ne nov 30, 2003 11:09 am

G-4S je napisal:
Da pojasnim, men grejo "slonji dragi" ful na živce, ampak nikoli ne blendam ali trobim, ker vem, zakaj morajo kamionarji prehitevat (mi je en kamionar razložil :wink: ). Pač nejevoljno vozim za njim tiste pol ure ( :lol: ...joke) in grem potem mimo. Me pa ful razjezi, ko gre predme 5 metrov pred mano.

ja je res da ti "slonji dragi" včasih trajajo tudi več kilometrov
jaz osebno vozim 90km/h in nevem zakaj bi vozil za nekom ki vozi 88km/h,je pa kar nekaj šoferjev ,da pospešijo ko ga začneš prehitevat in ni čudno da to potem tako dolgo traja.Tako navado imajo predvsem šoferji A in D :x

ne podpiram pa tega kot je že G-4S napisal,da izsiljujejo 5m pred tabo,ampak na žalost se to dostikrat dogaja

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Ne nov 30, 2003 11:26 am

goldi je napisal/-a:jaz osebno vozim 90km/h in nevem zakaj bi vozil za nekom ki vozi 88km/h,je pa kar nekaj šoferjev ,da pospešijo ko ga začneš prehitevat in ni čudno da to potem tako dolgo traja.Tako navado imajo predvsem šoferji A in D :x

brez komentarja... zdej vsaj vemo zakaj se prehiteva po več km... zarad dveh prepotentnih kamionarjev, katerih kamioni ne gredo več kot 90 km/h, od tega eden vozi 88 km/h

vprašanje v tvojem slogu: zakaj moram pred sabo gledat polurno prehitevanje dveh "slonov", od katerih gre najhitrejši 90 km/h (kok so že omejitve na SLO cestah?), če grem lahko pa sam z mojim avtomobilom okol 220 km/h?

poleg tega ni noben komentiral prehitevanja kamionov tam, kjer je to z postavljenimi prometnimi znaki (jasno) prepovedano.

p.s.: sam nisem poklicni kamionar, sem pa že bil večkrat prisoten na vožnji na rel. novo mesto - francoska obala, tako da vem, kako se vozi, ter kako se goljufa s tahografi oz. vložki, imam pa tudi vsakodnevne stike z kamionarji.

po eni strani jih (kamionarje) spoštujem, po drugi strani pa ne, pa ne samo zaradi "obiranja" na cesti.

goldi
Novinec

Napisal/-a goldi Ne nov 30, 2003 11:49 am

no kamijoni gredo tudi 120km/h(preizkušeno)
kar se pa tiče omejitev je pa res da je 80km/h+10% tolerance.To se pravi če boš vozil 88km/h ne bo nikakršnih problemov
jaz sem v treh letih samo enkrat plačal 15k sit ker sem vozil 90km/h in to pri našem policistu,v A in Dpa še nikoli,kljub ogromnim kontrolam,v italiji pa brez problema 100km/h,samo moraš imeti odzadaj nalepko 100
kar se pa tiče goljufanja s tahografi,se da ampak samo pri starejših kamijonih,ker novejši imajo že elektronski tahograf in je to zelo težko.Tastari imajo neki gumb ki ga stisneš in ti piše kao pavzo kljub temu da se voziš

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Ne nov 30, 2003 1:13 pm

v mislih sem imel risanje vožnje in hitrosti po vložku (to so kamionarji tud mene naučil, čeprav nimam niti "C" kategirije), vstavljenje fizičnih blokad igle za hitrost (5 minut dela), dupliranje tahografskih vložkov (20 sec. dela)...

ja govorim za "starejše" kamione, ki so pa na nasih cestah v večini

sej zarad mene lahko nardijo kamion k gre 200 km/h, sam kje boš tak kamion varno vozil, nevarno ga lahko vsak s 60 km/h...

hotu sem opozorit na absurd ko se prehiteva vozilo k gre karikirano 2 km/h počasnej od tebe... to je po mojem problem, sej niso problem tisti k grejo z 90 km/h prehitevat vozilo ki se pelje 40 km/h...

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok Ne nov 30, 2003 2:05 pm

absurd ko se prehiteva vozilo k gre karikirano 2 km/h počasnej od tebe...

10 ur vozit 2 km/h pocasnej je to 20 km razlike, da ne omenjam kolk pocasnej bo sel v breg (preizkuseno tud do 30 km/h razlike!!), na konc mors pa it v prekrsek zarad tega k ga nisi sel prehitet, dobis pa tako kazen da za sebe ne ves. postavte se mal v kozo tovornjakarjev, vi nimate sranja s tahografi k oni, in logicno da ne razmisljate tak!

zarad dveh prepotentnih kamionarjev, katerih kamioni ne gredo več kot 90 km/h, od tega eden vozi 88 km/h

mislim da si ti bolj prepotenten in nestrpen. beri zgoraj. :?

no kamijoni gredo tudi 120km/h(preizkušeno)

tastar Magnum 385 8se brez blokade) gre 135+ km/h! :twisted: sam moj foter fura tanovga magnuma, 440 konjev, pa blokada na 90. :roll:

poleg tega ni noben komentiral prehitevanja kamionov tam, kjer je to z postavljenimi prometnimi znaki (jasno) prepovedano.

tud soferji so samo ljudje. in ne rect da se nikol nisi sel cez polno crto!

ter kako se goljufa s tahografi oz. vložki

to delajo le soferji, zaposleni pri privatnikih, pa se to zarad tega, ker so prisiljeni v to.

Tako navado imajo predvsem šoferji A in D

jao, pa makaronarji tud, pa tud z osebnimi to delajo!! :evil: :evil: sam je fora pr Magnumih - gres ti prehitevat enga ko se pele 80-85, on te vidi, potegne, se peleta 90 oba, pol pa na hitr vzames kontakt pa ga nazaj hitr das, racunalnik se resetira, in za kake 3 sekunde si brez blokade - preizkuseno ga lahk tak tud na 120 km/h spravs, ce to delas neki cajta!! :twisted: :twisted: :twisted: pol pa folk sam gleda kam se ti tak mudi... :lol: :lol: :lol: zals e pa to tud na tahografu vidi, in lahk mas hudicevo velke probleme zarad tega. :roll:

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Ne nov 30, 2003 3:07 pm

Nej mi en pove, kakšna je razlika med cargo kombijem (samo prve 3 šipe) in tovornjakom kar se preglednosti tiče? (ker ma tud sam zunanje špegle)

Itak da bi mogl vsi gledat, kdaj je varno prehitevat, sam tovornjakarji očitno prevečkrat misljo... sej bo ustavu, če se ne bo, se bo pa pod podvozje zabil, men pa nič ne bo (s tem, da to ne velja za vse!!)
In pa klasika : Meni se najbolj mudi... se bodo že drugi umaknil...

Pa še ena na račun kdor_jo_hoče. Pelem zanč po AC, prehitevam tovornjak z ene 140... kočem zapelat pred tovornjak in z odstavnega pasu prleti en BMW, skor direkt vame... na srečo sva se oba mal umaklna, un po gasu in naprej po moji desni, pred mano in naprej ene 200+
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok Ne nov 30, 2003 3:15 pm

GapsoN je napisal/-a:Nej mi en pove, kakšna je razlika med cargo kombijem (samo prve 3 šipe) in tovornjakom kar se preglednosti tiče? (ker ma tud sam zunanje špegle)

v tovornjaku sedis na visini 2metra+ (no, odvisn od modela) - to je po eni strani pozitivno, za sabo pa imas se 17+ metrov vozila, ki je vsaj enkrat deljeno (priklop) - to je pa velik minus.

LP, Z.

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Ne nov 30, 2003 4:58 pm

... in zato, ker bo pa reciva 20 km "zaostajal" glede na čas je treba zadrževat ostala (še) hitrejša vozila (in to govorim za avtocesto na višnjegorskem klancu kjer je tako prehitevanje prepovedano s prometnim znakom, cesta ovinskasta, hitrost omejena na 100 km, ker nima odstavnih pasov - ne sprašuj kokrat je tam počlo zarad naleta vozil, kolono je pa naredil tovornjak ki je prehiteval...)... dobra logika... no sicer pa sem včerej lepo 60 km/h po hitri cesti v smeri Novega mesta (in to od Biča do prvega izvoza za Novo mesto) vozil, ker se modelu ni dalo na izogibališče zapelat, kolona je bla pa vsaj 500 m če ne več, pa se ga ni moglo prehitet zarad izredno gostega prometa v nasprotno stran..

... sebe nimam za prepotentneža, ker dovoljeno hitrost prekoračujem max. za 15 km/h, ponavadi se mi nikamor ne mudi, tako da ne prehitevam ob polni črti (povozim jo, za malenskost tudi prevozim, to priznam)..
... postavljene prometne znake pa spoštujem, tako kot rdečo luč na semaforju, pred vožnjo ne pijem alkohola, ne jemljem mamil .. ne glih za avtošolo, ampak kljub temu

drugače pa naredim na leto med 60000 in 70000 km.

sej so zdej skor vse firme privat, družbene lastnine ni. je pa isti klinac šofer ki dela pri Kovačiču iz Trebnjega al pa pr Intereuropi al pa Viatorju. Jih je dost na cest, kamione pa imajo tako vse polepljene s podatki o firmi, tako veš iz katere firme je šofer.

Zok da ne bo pomote, niso vsi kamionarji taki, tako kot niso vsi vozniki taki... tisti manjši % pač vrže črno luč na celo skupino.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne nov 30, 2003 5:30 pm

dolenc je napisal/-a:Zok da ne bo pomote, niso vsi kamionarji taki, tako kot niso vsi vozniki taki... tisti manjši % pač vrže črno luč na celo skupino.

In s tem se ta debata lahko zaključi, ker je šla že mal čez mero.

Lp
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok Ne nov 30, 2003 7:15 pm

mislim da je dost huj ce roba zamuja za en dan (ker mors pol se 9-urno pavzo nardit ko koncas delovni cas), ko pa da ti prides 10 minut kasnej na cilj. 1x sma mela s fotrom gumidefekt (eno izmed notranjih gum na prikolici je totalno razcefu*al), sma zamujala 3 ure, pa so cliote dokler nisma prispela v Revoz kr brez odbijacev sestavlal... :vc seveda je pol zarad tega defekta tud proizvodnja v revozu zamujala, kar za sabo potegne tud stroske. :roll:

najbolj me pa razpiz*i ce se ti full mudi, pa dohitis kje na navadni cesti kakega nedeljskega voznika (po moznosti ceskega al pa poljskega, pa tud slovenci se najdejo), ko se pelje na morje 60 po magistralki, pa se s prikolico po moznosti, da ja ne mors prehitevat, ko pa gres prehitevat pa potegne - v tistem trenutku bi pa ubijal!! :evil: :evil: :evil:

je pa isti klinac šofer ki dela pri Kovačiču iz Trebnjega al pa pr Intereuropi al pa Viatorju.

ni cist res. moj foter dela pri Viator & Vektor d.o.o., in kolk poznam razmere mu na firmi nikol niso rekl "pejd v prekrsek drugac te odpustimo", v prekrsek pa gre le z dovoljenjem (drugac mora sam krit stroske ce ga kapsi dobijo), poleg tega pa nikol ni nalozen cez 24 ton (skupna masa torej do 40 ton), kar pri privatnikih dostkrat so, in to je se en razlog zakaj delajo guzvo - tovornjak ne gre nikamor.

svinjarija pri soferjih privatnikov je pa to da eni tankajo neobarvano kurilno olje. zakva da fak pa pol se js ne smem dobit 98-oktanca brez davka?? :evil:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne nov 30, 2003 11:51 pm

Zakaj pa jaz LAHKO pocakam in pocakam vozilo ki se za moje pojme zdi da je samo za 10km/h hitrejsi od mene? Zato ker parkrat dobr spegu pogledam pa vedno pomislim kaj se lahko zgodi ce se un pogovarja po GSMu ali pa za eno-dve sekundi lih nekam glavo obrne. No ja oba se zlimava par jih se naleti .. in mas lepo mrtve .. ampak oke .. zakaj tovrnjakar tega na uposteva pa ne samo tovrnjakar .. tudi marsikater nedeljski voznik.

Mislm, da bo to kar bistvo te debate.
LP, Klemen

PS: Ta debata se res lahko konca ker je ze malo tecna in smesna

BTW Zok .. ustrel se.. tle pluvas .. drugje pa kolk spidiras cez radarje brez posledic, kaksne pizdarije zganjate. Dej odrasti prosim.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok Po dec 01, 2003 3:40 pm

najprej pejd na furo, pa pol pluvi. ce ne ves kok je, pol bod raj tih, ne pa da si neki pametn za brezveze - prnorel si za enga tovornjaka, al pa te je mogoce izsilil, zdej pa posplosujes da to res ni.

tist o spidiranju je pa tud cist mim, k nism nobenga ogrozal (full huda izletna cona - pel se iz Celja proti Smarju, pa bos vidu kaka cesta je od Halerjevga brega naprej).

sicer pa si se 1x preber:

goldi je napisal/-a:ni pa prav ko kamijonar začne prehitevat drug kamijon pri vidno praznem cestišču in te dohiti nekdo z osebnim ko si ti že na polovici prehitevalne poti in potem on blenda in trobi,potem ni čudno da kamijonar popizdi

sicer pa se povsod najdejo idioti, ki izstopajo.

andy77
Nov uporabnik

Napisal/-a andy77 Če dec 04, 2003 11:46 am

Stara zgodba, kamionarji mislijo da so glavni, včasih me prime da bi takega šoferja mirno ustrelil, samo problem je v tem, da bi na sodišču odgovarjal za človeka, o tej problematiki sem pa itak že enkrat pisal na forumu. Kamionarji pazite se, mogoče se bo našel kdo ki vam bo sledil in potem... Se pa strinjam da niso vsi taki, take šoferje ki vozijo 36 ur skupaj, bi dal pa takoj v zapor. Kar poglej kaj je storil slovenski kamionar, spregledal oz zaspal pred križiščem in izbrisal celo družino!!!!!!!!! Me zanima kaji bi ti rekel če bi jaz ubil tebi drago sebo, npr, z kijem za bassebal in potem rekel "sory, mal sem bil živčen", tisti kamionarji ki pretiravajo so največji nosilci smrti! Mater me to razpizdi
Slika

BMW 528

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok Če dec 04, 2003 1:59 pm

kdo nardi vec nesrec s smrtnim izidom - avtomobilisti al tovornjakarji?

...se bo nasel nekdo, ki jim bo sledil, potem pa kaj??

pišuka si primitivc!! :evil:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če dec 04, 2003 2:06 pm

Zok je napisal/-a:kdo nardi vec nesrec s smrtnim izidom - avtomobilisti al tovornjakarji?

...se bo nasel nekdo, ki jim bo sledil, potem pa kaj??

pišuka si primitivc!! :evil:

gremo se en pop kviz!

katerih je več?

avtomobilistov al kamijonarjev?

avtomobilistov ali motoristov?

ne gledat koliko jih je!glej procentualno! mah itak brezveze debatirat! važno je da je toliko in toliko nesreč,ki se bi jih lahko izognili! pa če jih povzročijo avtomobilisti,motoristi,kamijonarji al pa una nuna iz kanala a!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco Če dec 04, 2003 2:55 pm

Ti Zok!

Saj je res, da je problem, če kamijonar zamuja, ampak to še vedno ne pomeni, da lahko zadržuje kilometersko kolono za sabo. MARSIKOMU se v tisti koloni tudi mudi!!! Pa kot, da je tista roba najbojl pomembna-pomisli kdaj še na druge, ki niso kamionđije.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov