Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Delo naše policje

Napisal/-a nebivedu Če maj 31, 2012 1:25 pm

abbe je napisal/-a:am jst kokr vem je v slo po zakonu prepoveano pregnajti motoriste?

V katerem zakonu pa to piše?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 31, 2012 1:51 pm

nebivedu je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:am jst kokr vem je v slo po zakonu prepoveano pregnajti motoriste?

V katerem zakonu pa to piše?

po mojem pregledu ul-ja to ni nikjer zavedeno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Delo naše policije

Napisal/-a nebivedu Če maj 31, 2012 2:03 pm

Nekoč so to govorili, da imajo usten ukaz, da naj motoristov nebi lovili. Ampak to je bilo zato, ker so že nekaj časa nazaj enga mulca lovili in ta se je pri begu ubil v nesreči, ki jo je povzročil.

Ampak to ni uradno.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 31, 2012 2:42 pm

nebivedu je napisal/-a:Nekoč so to govorili, da imajo usten ukaz, da naj motoristov nebi lovili. Ampak to je bilo zato, ker so že nekaj časa nazaj enga mulca lovili in ta se je pri begu ubil v nesreči, ki jo je povzročil.

Ampak to ni uradno.

o tem sem govril ja.tut policaj mi je tko reku naj pac po navodilih nebi smeli loviti motoristou...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 31, 2012 2:54 pm

Tako navodilo je bilo že zdavnaj, a navodila se po potrebi hitro spreminjajo (zato takih detajlov ni in ne more biti v nobenem zakonu) in morda se je tudi to. V vsakem primeru ne vemo, kako je s tem.
Morda je policaj motor že kje videl in opazil, da motorist ni enak in je domneval, da je motor ukraden - še posebno, ker je fant takoj začel bežat. V takem primeru verjetno tudi navodilo (če še velja) o "nelovljenju" ne bi ustrezalo in bi ga vseeno lovil. Enostavno ne vemo dovolj za posplošena sklepanja.

Marička
Nov uporabnik

Napisal/-a Marička Če maj 31, 2012 3:36 pm

In jelen je skočil pred lovca,ker se je naveličal življenja.Neumnost,da ni večje neumnosti,gospodje v plavem v 99,9%nikoli niso krivi,sedaj ko se je dotični Gospod Policaj šel kavboja za boljšo uspešnost in stem večjo plačo,je siromak zaradi tega v največjem možnem stresu,takoj poslan na bolniško.Gospodje,ki so zadolženi za ogled nesreče pa še blizu niso prišli.Policija je plačani inkasant za državo oziroma državni proračun.Kot je dejal Mg.Bizjak,bodo to povečanje na njihov račun poravnali do konca leta z povečano uspešnostjo,beri KASIRANJEM.Država ve koga mora imeti na svoji strani,ko se bo raja postavila proti njim,upam da bo to kmalu.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če maj 31, 2012 3:42 pm

Sploh pa mi gre na k...c, ker eni zagovarjate ubežnika na motorju. Ter kako naj ga policisti ne bi smel lovit, pa kako je kriv policaj, kako so oh in sploh inkasanti... Pravila so da se jih spoštuje, kdor jih krši naj za kršitve odgovarja.

Sem motorist, za sabo sicer ne veliko ampak le 60.000 prevoženih km na motorju. Pa nisem NIKOLI BEŽAL, 2x tudi plačal kazen, vedno ustavil policistu. Ne mi zagovarjat teh "kao frajerjev" ki se upa nevem kako pelat po zadnjem, po ulici gor pa dol, pol pa vidi lučke pa stisne prpro ko ena pickica, pa začne bežat. Mel si jajce se peljat brez izpita, mej jajce da prevzameš nase vso odgovornost za takšno početje.

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Če maj 31, 2012 4:44 pm

uros_p je napisal/-a:Še 2x, 3x se bo zgodil takšen pregon, pa tudi motoristi ne bodo več upali bežati. V Sloveniji se preveč bohoti prosta volja in izzivanje v smislu "kaj mi pa morejo". Na tem posnetku se vidi, kako se namerno zaleti in kako se tudi namerno povozi, če je treba. In noben ne bo jokal kako grob je bil policaj, temveč se bo zavedal, da se NE BEŽI! Z begom tvegaš vse, pri nas pa javnost v luft, kaj se grejo policaji in da se motoristov ne sme zasledovati. Pa kaj še! Red mora bit. In večji red kot bo, večja bo ozaveščenost ljudi, da se kriminal ne izplača. In epilog posnetka - tisti, ki je bežal je bežal zaradi kraje avtomobila, zdaj pa čiča v arestu. Pri nas pa bi jokal prek medijev in vlekel odškodnino od države, med tem ko bi bil policaj na disciplinski. Po možnosti bi dejanje ponovil in bi se javnost zgražala kako policija nič ne dela.

Ja jaz nevem ne... tu pri tem posnetku sem deljenega mnenja. Prvo kot prvo so uničili avto, ki je bil ukraden nekomu, ampak to je materialna škoda - recimo OK. Ampak a je vredno za to, da nekoga uloviš ker je ukradel avto ogrožati življenja drugih ljudi na AC? Ker kot vidiš je bila cesta namreč nabito polna avtov in bi se lahko končalo veliko huje kot se je, npr. verižno trčenje ipd. In da potem umre nekaj ljudi, ki niso nič krivi, da so tega ulovili, a to je pa OK?

Pa glede na to, da je policaj tako zagnano lovil motorista, da je šel s tako brzino na njivo da je karter zlomil na avtu, ni to malo preveč? Sicer ne zagovarnjam motorista, ampak ko je enkrat bil na njivi bi lahko policaj malo smiril konje, ker po njivi se lahko jaz z hovercraftom vozim brez izpita, ker ni javna površina.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če maj 31, 2012 5:33 pm

Volvej je napisal/-a:Ja jaz nevem ne... tu pri tem posnetku sem deljenega mnenja. Prvo kot prvo so uničili avto, ki je bil ukraden nekomu, ampak to je materialna škoda - recimo OK. Ampak a je vredno za to, da nekoga uloviš ker je ukradel avto ogrožati življenja drugih ljudi na AC? Ker kot vidiš je bila cesta namreč nabito polna avtov in bi se lahko končalo veliko huje kot se je, npr. verižno trčenje ipd. In da potem umre nekaj ljudi, ki niso nič krivi, da so tega ulovili, a to je pa OK?

Pa glede na to, da je policaj tako zagnano lovil motorista, da je šel s tako brzino na njivo da je karter zlomil na avtu, ni to malo preveč? Sicer ne zagovarnjam motorista, ampak ko je enkrat bil na njivi bi lahko policaj malo smiril konje, ker po njivi se lahko jaz z hovercraftom vozim brez izpita, ker ni javna površina.

Posnetek je malo hud, kot primer pa sem ga dal prav zato, da se vidi, kakšna pravila veljajo drugod, pa se ljudje ne zgražajo nad policaji. Ne glede na to, da se je na filmu uničil kolektroski avto in ogrožalo druge, je bistvo povsem drugo in to je sporočilo, ki ga nosi in, ki je jasno: ukradi in beži, pa boš dobil porcijo in arest brez oklevanja in brez milosti. In ravno to sporočilo je tisto, zaradi katerega si marsikdo, ki je nagnjen h kriminalu, raje premisli, saj ve, da je velika verjetnost, da bo potegnil takratko. S tem pa se bodoči morebitni kriminal drži na minimumu in to je efekt, ki se ga ne da enostavno izmeriti.
Meni je žal za tistega fanta, kot tudi za policista, ampak upam pa, da se je zaradi tega koga, ki podobno razmišlja, dotaknilo do te mere, da bo naslednjič raje ustavil, kot šel v beg.
SI predstavljaš kam bomo prišli, če so bodo med ljudmi začele širiti ideje, da se kriminal splača ali da si na motorju nedotakljiv pred policijo? Takšne okolje vedno vabi v stopnjevanje do te mere, dokler ne pade prva nedolžna žrtev, ki je lahko kdorkoli, bognedaj otrok. In kdo bo takrat kriv? Policija, ker nikoli ne ukrepa?!?
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če maj 31, 2012 5:50 pm

Volvej je napisal/-a:Ampak a je vredno za to, da nekoga uloviš ker je ukradel avto ogrožati življenja drugih ljudi na AC? Ker kot vidiš je bila cesta namreč nabito polna avtov in bi se lahko končalo veliko huje kot se je, npr. verižno trčenje ipd. In da potem umre nekaj ljudi, ki niso nič krivi, da so tega ulovili, a to je pa OK?

Z drugimi besedami: pogledal je preveč ameriških filmov in misli, da lahko policaji igrajo kavboje kot brus vilis v filmih. Skratka sploh ni pomislil na to, kar si omenil.

LP

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Če maj 31, 2012 5:58 pm

uros_p je napisal/-a:SI predstavljaš kam bomo prišli, če so bodo med ljudmi začele širiti ideje, da se kriminal splača

To itak vsaki dan širijo med ljudi, če gledaš kaj 24ur ali bereš časopis.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če maj 31, 2012 6:04 pm

Volvej je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:SI predstavljaš kam bomo prišli, če so bodo med ljudmi začele širiti ideje, da se kriminal splača

To itak vsaki dan širijo med ljudi, če gledaš kaj 24ur ali bereš časopis.

In spremljaš dogajanje na politični sceni. Ne vem zakaj se čudite, da je vedno več ljudi kršiteljev, če nam naši preljubi voditelji dajejo tak zgled.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če maj 31, 2012 9:45 pm

Mah brez veze vse skupaj saj je vendar vse jasno
http://www.youtube.com/watch?v=oY91fFBEr6I

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Če maj 31, 2012 10:26 pm

Vsi fanatiki, ki udrihate po policiji, ker jih pač nemarate, ker so vas opljačkali za prekrške, ki ste jih sami zakrivili vam povem...brez izpita za motor, pobeg, prehitra vožnja, neupoštevanje bogisigavedi katerega pravila še in vi šinfate policaja?

Sem bil v Ameriki in imam znance tam...kaj takega si upa samo kaka ghetto sodrga. Drugače pa red in disciplina na cesti.

Fant si je sam kriv. Nesrečen dogodek pač, ampak policaj ni bil nič kriv. Ljudem pa ni nikoli nič prav kar naredijo policaji, če ne delajo nič so lenuhi, ko delajo pa ne bi smeli nič narediti v okviru svojih pristojnosti.

Dobro jutri grem in si kupim motor, se malce izživljam, policajte zajebavam potlej pa nesrečno zradiram otroka nekega uporabnika na forumu. Me zanima kaj bi na to porekli pametjakoviči? Da so policaji krivi, ker me niso preganjali?

Začaran krog kot je že nekdo omenil. Debilnost brez meja.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 31, 2012 11:50 pm

Po prebiranju nekaterih mnenj tukaj bi človek pomislil, da pri nas motoristi letno povozijo najmanj 10 otrok! :D

Nikakor tudi ne razumem trditev, da je definitivno motorist storil kaj hudo narobe, da se ga je policist sploh spravil preganjat. Za mano (z avtom) je tudi že štartal, kot jim je ponoči v navadi pri nas, pa sem pripeljal čisto umirjeno, očitno je ogrožanje varnosti že to, da si drzneš vozit po polnoči med tednom... Potegnil sem toliko, da ni prišel dovolj blizu za ustavljanje z lučkami, doma si pa namerno vzel čas za stopit iz avta in odklenit vhodna vrata, da sva se še pogovorila, ko je naposled pripeljal za mano cesti. Zgleda, da smo za navadno kontrolo prometa prehudi kriminalci, je treba čakat v zasedi in se z lučkami zapodit za vsakim, ki gre mimo...

Pa da ne bi o tem, da so še pred kar nekaj leti šli s civilnim terencem za mano in kolegom na ATX-u na zelo kratki razdalji, blendali in pričakovali, da ustavim, čeprav ni na avtu bilo popolnoma nobene policjske označbe! Moped je bil registriran, jaz z vozniško, 0.0, le sopotnik ni imel čelade. Je to razlog, da se ti s civilnim avtom (brez lučk!!!) prilimajo na rit, nakažejo kot da bodo šli za tabo, ko zaviješ na eno potko in potem do konca po gasu šponajo čez naselje z zelo ozko cestico? Celo še pozneje so se hitro vozili tam okrog...

Dejansko sem takrat bolj po naključju prepoznal avto že takoj, ko so me dohiteli, lahko bi (v temi) mislil, da me misli kak objestnež zrinit iz ceste, ker je bilo vse skupaj kot v filmu, slišal sem njihovo mašino v obratih, kako blizu so se mi nalimali. Kaj če bi me zagrabila panika in mogoče sploh ne bi vedel, da je to policija, pa bi prišlo do sranja? Dejansko sem pa vozil popolnoma po predpisih, oni pa kot že omenjeno v "navadnem" avtu delali en kup prekrškov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jun 01, 2012 6:51 am

~toMmy~ je napisal/-a:Po prebiranju nekaterih mnenj tukaj bi človek pomislil, da pri nas motoristi letno povozijo najmanj 10 otrok! :D

Po drugi strani pa, kot da policisti vsak dan nekoga povozijo... :roll: Pridi v naše kraje, pa ti bo jasno, da veliko premalo preganjajo motoriste. To kar se dogaja pri nas, je huje kot na Grobniku. In VSI domačini se strinjajo, da bi morali policaji bolj zagrabit te ponorele osebke.

Aja, pa da še dodam - dirke se umirijo točno takrat vsako leto, ko se eden fajn razbije ali ubije. Prej nikoli. In vsako leto se vsaj eden konkretno razbije.
Zadnjič spremenil dask, dne Pe jun 01, 2012 7:56 am, skupaj popravljeno 1 krat.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe jun 01, 2012 7:42 am

V Ameriki bi ga policaj ustrelil in dobil še odlikovanje.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Pe jun 01, 2012 8:02 am

Ma pelji se enkrat iz Bleda v Bohinj skozi sotesko pa boš videl kaj se dogaja. No tam jih pa res ne lovijo, ker se ne splača, smrtni davek tiste ceste pa je naravnost grozovit...in ja naj ti prileti nek norec z 200 ali več na uro v avto...

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jun 01, 2012 8:03 am

Komarček je napisal/-a:Ma pelji se enkrat iz Bleda v Bohinj skozi sotesko pa boš videl kaj se dogaja. No tam jih pa res ne lovijo, ker se ne splača, smrtni davek tiste ceste pa je naravnost grozovit...in ja naj ti prileti nek norec z 200 ali več na uro v avto...

Saj o tem govorim, tam se vozim vsak dan....

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe jun 01, 2012 8:20 am

Pomoje je to, da ga je povozil zgolj nesreca..

Je pa tut res, da je sedaj povzrocil skodo za vec 10 ce ne 100.000€, zaradi prekrska ki je bil "vreden" kakih 1000€.. Cist nesorazmerno..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov