domen_ je napisal/-a:Od kje ti ta podatek?nebivedu je napisal/-a:Približno 3X manj je bilo ledu kot danes na severnem polu.
Od kje mi podatek? Vojska me zanima že od nekdaj in nekatere podatke dobiš v vojaških revijah, druge pa na netu. In ja leta 1958 je bilo 3x manj ledu kot leta 1974.
domen_ je napisal/-a:Med drugim se temperatura meri prek satelitov, tiste slabe lokacije (npr. v mestih) se pa v analizi ustrezno upošteva (pripiše se jim toliko manjšo težo). Nekaj več o tem lahko prebereš na Nasini spletni strani. Sicer pa: tudi če gledaš samo slaba merilna mesta bodo isto kazala povprečno višanje temperature. Pa še nekaj: od kje ti ta podatek, da je večina merilnih mest na letališčih?nebivedu je napisal/-a:Kje so postavljeni senzorji ki ugotavljajo segrevanje ozračja? Največ jih najdete na letališčih
Od kje mi podatek? Poišči lokacije senzorjev, saj so na netu, pa boš videl, da jih je večina ravno ob letališčih - splošno dejstvo da je global warming navaden hoax in ovce še vedno nasedajo.
domen_ je napisal/-a:Seveda so.nebivedu je napisal/-a:Nikjer še ni dokaza da CO2 povzroča ogrevanje.
Kje, jaz še nikjer nisem prebral uradno, da je CO2 stvar ki povzroča globalno ogrevanje. Metan ja, ker je toplogrednio plin, CO2 pa ne. Več ko bo CO2 v zraku, večje bodo rastline, ker ga bodo več pobrale iz zraka. Torej je CO2 dober zaradi tega, ker je hrana za rastline in za alge.
domen_ je napisal/-a:Aja, metan priznavaš CO2 pa ne. Ne vem zakaj to razlikovanje, oba imata dokazljive toplogredne učinke. Me prav zanima od kje ti to, da so izpusti metana zaradi človekove dejavnosti "p. dim proti enemu izbruhu vulkana"? Od kje ti ta podatek, lahko navedeš vir?nebivedu je napisal/-a:Metan ja, ampak metana spustijo samo krave v zrak več kot vsi avtomobili skupaj, še vedno pa je vse to p. dim proti enemu samemu izbruhu vulkana
Ja metan je znan kot toplogredni plin, za CO2 pa noben ne upa tega rečt, ker se jim takoj podre vse skupaj. Ravno iz razloga, ker je CO2 hrana za rastline. Nekoč, ko je bilo CO2 mnogo več v zraku (dokazi so v ledu) so bile tudi rastline mnogo večje.
Ljudje kolikor že svinjamo po tem planetu ne pripomoremo nič k segrevanju. Segrevanje in spremembe vremena so ciklične na tem planetu in planet prehaja iz ledenih dob v topla obdobja in obratno že miljone let. Mi pa tukaj jokcamo zaradi ene ali dveh stopinj. Ja sej je problem, ker zaradi segrevanja na enem področju ne bo več rastlin, na drugih pa jih bo toliko več in to tepe američane - oni bodo najbolj nastradali zaradi tega. Ljudje smo virus in se tudi obnašamo kot virus - nekaj naselimo in uničimo, zasmetimo, vendar za segrevanje zemlje nismo krivi. ZA SEGREVANJE NISMO KRIVI LJUDJE NITI NE POMAGAMO KAJ DOSTI. ZEMLJA JE TISTA, KI TO SAMA POČNE. Trenutno se vse segreva, zato da bomo lahko prišli v ledeno dobo. In to je tisto, česar se večina boji, ker bo to prepolovilo človeško raso - hrane bo mnogo manj, prostora bo mnogo manj in tega se velesile bojijo. To je tudi edini tehten razlog da se nekateri borijo in grozijo z globalnim segrevanjem, ker bi radi preprečili ledeno dobo. Na srečo jim ne bo uspelo. Jst bom pa končno lahko zaživel normalno, ker bodo temperature orenk nižje - zame je 18 stopinj že poletje, kar je pa pod -10 je pa užitek živet.
Problem ljudi je pa ta, da pripomoremo pa k svinjanju s smetmi in tukaj se pa strinjam, da bi morali pazit in nehat smetit.