Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a sonic Sr okt 17, 2012 8:44 pm

MRV je napisal/-a:po neuradnih informacijah, eden je že padel :)

Če je to res, moram jutri obleči kaj vijoličnega, v poklon.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr okt 17, 2012 8:54 pm

ninjeti je napisal/-a:upam da je čez celo ptujsko 70 če ne bom konkretno obrabnino plačal :roll:

Pa mimo Koroškega tudi, sem parkrat mimo peljal :huh:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr okt 17, 2012 11:28 pm

Slika
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a sp33dy Če okt 18, 2012 12:32 am

xalfist je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:upam da je čez celo ptujsko 70 če ne bom konkretno obrabnino plačal :roll:

Najbolj moraš paziti, kjer so za križiščem avtobusne postaje, tam je pri večini znak 70kmh za avtobusno. Zaj na ptujski nevem točno, če je tam ko je avtobusna za križiščem radar ali ga ni.

a niso zanke pred križišči? Ker pol jaz tudi nevem kako je s tem, ker je bedarija, da bi moral zmanjšat na 50, potem pa spet 70 dalje :roll: .. sicer jaz tudi grem čez celo ptujsko 70 (danes 4x).

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če okt 18, 2012 1:06 am

Seveda so pred. No vbistvu je nesmiselno govoriti o tem, da je treba zmanjševat v križišču.

Križišče razveljavi omejitev načeloma izven naselja, kjer so omejitve v križiščih postavjene samo zaradi varnosti (prehodi, postaje), potem pa to omejitev križišče razveljavi in lahko spet takoj za njim vozimo dalje kot prej. Ker tisti, ki se izven naselja vključuje iz stranske na glavno, ve da je zadeva izven naselja in bo lahko peljal 90, zato tudi ni znaka za vsakim križiščem, da je omejitev 90, razen v primeru da ni 90 in je neka druga omejitev - takrat pa znak je.

V naselju načeloma omejitev razveljavi postavljen znak. Torej to, da je ZA križiščem tabla ponovno za 70 je to samo zato, da tisti, ki se vključujejo iz stranskih vedo koliko je omejitev. Enak sistem je na AC.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če okt 18, 2012 6:28 am

Doche je napisal/-a:Seveda so pred. No vbistvu je nesmiselno govoriti o tem, da je treba zmanjševat v križišču.

Križišče razveljavi omejitev načeloma izven naselja, kjer so omejitve v križiščih postavjene samo zaradi varnosti (prehodi, postaje), potem pa to omejitev križišče razveljavi in lahko spet takoj za njim vozimo dalje kot prej. Ker tisti, ki se izven naselja vključuje iz stranske na glavno, ve da je zadeva izven naselja in bo lahko peljal 90, zato tudi ni znaka za vsakim križiščem, da je omejitev 90, razen v primeru da ni 90 in je neka druga omejitev - takrat pa znak je.

V naselju načeloma omejitev razveljavi postavljen znak. Torej to, da je ZA križiščem tabla ponovno za 70 je to samo zato, da tisti, ki se vključujejo iz stranskih vedo koliko je omejitev. Enak sistem je na AC.

Ah ne govori na pamet in ne zavajaj folk, ker verjetno nisi z mb oz se ne vozis pogosto po teh cestah. Ko prides iz centra proti ptujski na zacetku imas krizisce za njim avtobusno postajo ter znak 70 za avtobusno, vrjetno z namenom. Sam mislim da ravno tam ni radarja. Nisem pa ziher.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če okt 18, 2012 6:44 am

xalfist je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:Seveda so pred. No vbistvu je nesmiselno govoriti o tem, da je treba zmanjševat v križišču.

Ah ne govori na pamet in ne zavajaj folk, ker verjetno nisi z mb oz se ne vozis pogosto po teh cestah. Ko prides iz centra proti ptujski na zacetku imas krizisce za njim avtobusno postajo ter znak 70 za avtobusno, vrjetno z namenom. Sam mislim da ravno tam ni radarja. Nisem pa ziher.

sem danes gledal ... na dveh mestih kjer je ZA križiščem avtobusna in za avtobusno 70 so radarji, kjer je mimo busnih 70 pa ni radarjev (torej po križišču 5m štikl omejitve 50). tak da mislim da vsi vemo kak zadeve stojijo. jaz pričakujem ene par pik pa eur glede na to. od zdaj se na ptujski ne peljem več kot 50, drugi mesec pa kupim vinjeto in me več ne vidijo v bližini radarjev.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če okt 18, 2012 7:36 am

ninjeti je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:

sem danes gledal ... na dveh mestih kjer je ZA križiščem avtobusna in za avtobusno 70 so radarji, kjer je mimo busnih 70 pa ni radarjev (torej po križišču 5m štikl omejitve 50). tak da mislim da vsi vemo kak zadeve stojijo. jaz pričakujem ene par pik pa eur glede na to. od zdaj se na ptujski ne peljem več kot 50, drugi mesec pa kupim vinjeto in me več ne vidijo v bližini radarjev.

No hvala za potrditev, da nebo kdo se zajebo zaradi takih kot je doche, ki nekaj na pamet govori, pol pa še mu kdo vrjame im maš 20kmh prevec, to pa je že lepa kazen za brezveze.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 18, 2012 8:07 am

-krasno,meni pa inštruktor vožnje zatrjuje da skozi križišče voziš enako hitro,kot je omejitev,zdaj pa čakam na kanglerjeve čestitke
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če okt 18, 2012 8:12 am

ponoči sem se po Mb čisto normalno peljal 70, po ptujski, pa ni nič blisknilo. tak da, očitno je na 70 nastavljeno kot je tudi omejitev. tak da brez panike folk, ker delate gužvo z takim razmišljanjem in živčnost ostalim.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če okt 18, 2012 8:59 am

Ja saj če je znak takoj za kriziscem se lahko 70peljes brez skrbi. Jaz govorim samo tam kjer je avtobusna postaja je pa znak za avtobusno. Saj cez kak mesec dva se bo vidlo kak majo nastavleno, kakse so tolerance itd. Zaj na pamet govorit je nesmiselno. Sploh ker je tu polek mariborska občina se nikoli ne ve. Mogoče bojo prvi teden samo opozorila pošlijali hahah ja pa ja keri vic.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če okt 18, 2012 9:17 am

jaz sem že narisal sliko za vseh 14 radarjev (kje se koliko peljati in kam merijo radarji (smer)) - zemljevid za v avto mali.

- ptujska je celotna 70 (torej ni for z avtobusnimi).
- tržaška tudi cela od telekoma do BDC 70, od bdc naprej 50.
- titova (od telekoma dalje) 50.
- potem dravograjska (tista ki gre preko koroškega mosta) je cela 70.
- proletarske brigade pravtako cela 70.
- vse ostalo pa mislim da je 50.

kot vir mam spisek iz mariborske občine (spletne strani) - piše vse radarje, smer merjenja in tudi hitrost v določeno smer merjenja. je pa res je malo časa rabiš da skapiraš iz te glupe tabele kak pa kaj.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če okt 18, 2012 9:31 am

ninjeti je napisal/-a:jaz sem že narisal sliko za vseh 14 radarjev (kje se koliko peljati in kam merijo radarji (smer)) - zemljevid za v avto mali.

- ptujska je celotna 70 (torej ni for z avtobusnimi).
- tržaška tudi cela od telekoma do BDC 70, od bdc naprej 50.
- titova (od telekoma dalje) 50.
- potem dravograjska (tista ki gre preko koroškega mosta) je cela 70.
- proletarske brigade pravtako cela 70.
- vse ostalo pa mislim da je 50.

kot vir mam spisek iz mariborske občine (spletne strani) - piše vse radarje, smer merjenja in tudi hitrost v določeno smer merjenja. je pa res je malo časa rabiš da skapiraš iz te glupe tabele kak pa kaj.

No če je to tako pol ni frke. Ampak pustimo se presenetit, ker jaz tem občinarjem ne vrjamem več nič.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če okt 18, 2012 9:57 am

ninjeti je napisal/-a:kot vir mam spisek iz mariborske občine (spletne strani) - piše vse radarje, smer merjenja in tudi hitrost v določeno smer merjenja. je pa res je malo časa rabiš da skapiraš iz te glupe tabele kak pa kaj.

viewtopic.php?f=2&t=92365&p=1560424#p1560424

Patrik_A3 je napisal/-a:ponoči sem se po Mb čisto normalno peljal 70, po ptujski, pa ni nič blisknilo...

ce so vsaj koliko-toliko nove naprave, majo IR flash, ki ga ne bos videl, pa ce je se taka tema...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če okt 18, 2012 10:48 am

xalfist je napisal/-a:

Nea nekaj tu.. Po Ptujski mam več km ko ti vseh skupaj. Če se že gremo iz centra (Tržaške na Ptujsko) potem se še kdaj kontra zapelji, da vidiš da je tam vse do Qlandie 70.

Če si kaj slediš v avtošoli ti je bilo jasno povedano, da križišče razveljavi hitrost. Ampak hitrost pa velja do konca križišča! Zato je za vsakim tabla da omejitev še vedno velja če to ni drugače določeno. Avtobusne postaje zdaj s tem nimajo veze, ker niti ni nikjer radar postavljen ob avtobusni ampak vselej so zanke nastavljene pred semaforji. In če smo se prej vsi vozli 70 nevem zakaj je potrebna panika zdaj če znamo pravilno vozit? Zakaj prej tega nobeden ni pomislil ali se vozimo pravilno ampak šele zdaj ko so radarji.

Še dodam kasneje video.. če greš po Ptujski mimo McDonaldsa proti centru imaš vse skozi 70 omejitev. Tud ko greš mimo priključka za HC proti Avstriji je za tem takoj ponovno tabla 70.. ko pa se zapelješ čez podvoz proti semaforjem kjer lahko greš desno za Baumax pa je tik pred tem preklic omejitve 70 in nova tabla za 50. Ampak je ta 50 če nadaljuješ desno proti centru.. če greš proti Qlandii tja naprej pa imaš spet za križiščem 70.

http://www.youtube.com/watch?v=T4p1CWWDof4&feature=youtu.be vidi se pa za en k***

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če okt 18, 2012 11:54 am

off: Ko takole berem, vidim, da imate kar nekaj stvari v Mariboru, McDonnalz, Baumax, Qlandio, itd...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 18, 2012 12:08 pm

Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Če okt 18, 2012 12:32 pm

primozek68 je napisal/-a:off: Ko takole berem, vidim, da imate kar nekaj stvari v Mariboru, McDonnalz, Baumax, Qlandio, itd...

Tega je ko smetja samo kaj ko je jih 80% brezposelnih pa bolj kot ne samo skozi trgovine hodijo....

Drugace pa majo predlog baje ven daan da bo zelena zacela utripat preden se bo preklopila, kajti vec kdo od xy firm na vrhu pritozuje da nemore/mo vedet kdaj se bo preklopilo.

lp dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če okt 18, 2012 12:33 pm

napi radarji nimajo fleša!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov