Napisal/-a reber Pe jan 30, 2004 10:52 pm
Jaz sem kupil rabljen avto pri avtohiši. Ga prevzamem in dobim samo en ključ. Totalno popenim, ključa pa nikjer. Nakar zagrozim, da avta ne bom vzel in naj vrnejo denar pa adijo, ugotovijo, da je ključ najbrž nekje pri lizig dajalcu, saj je imel avto prejšnji lastnik na lizing (vsake dve do tri leta vzame na lizing ) lahko pa mi naredijo novega, samo da kodo preberejo in da morajo priklopiti na računalnik. Opa, sem rekel, nič ne boste priklopili, hočem original ključ ali pa grem z denarjem in ne z avtom. Pokličejo nekaj številk po telefonu, in mi zagotovijo, da bom ključ imel v torek (bil je petek ko se je to dogajalo) in sem rekel, prav in šel. Ključ sem res dobil, ampak namesto enega sem dobil 4 ključe, eden izmed njih je bil pravi, ostali pa od nesrečnikov kot jaz. Ključe sem seveda poslal nazaj, saj so poslali vse, ker niso vedeli kateri je pravi.
To lahko pomeni, da je takih primerov lahko zelo veliko in zato nič čidnega, da je toliko skrivnostno odpeljanih avtov.
In ker sem elektronik in bolj iznajdljive sorte, je v avto vgrajena blokada, ki je znana samo meni. Če se slučajno kaj pokvari, in je žena v avtu, gre lahko samo peš naprej, pa približno ve za kaj se gre. Torej, najboljša blokada je unikatna blokada, pa potem ne pomaga noben računalnik in ne vem kakšno znanje.
C4 pa ni preveč dobra rešitev, se mi zdi boljša kakšen bojni plin, strup in podobno.