peroRS je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Za Nizozemce vem, da imajo res hude davke na nove avte, ampak tam je tudi večina prebivalstva strnjena na relativno majhnem območju,
živijo na ravnem in imajo odličen javni prevoz. Mislim da bi se tudi njihova "mentaliteta" hitro spremenila, če bi bili npr. 300m višje in par kilometrov stran od prve postaje (zelo počasnega) javnega prevoza.

x2
Sicer pa mene osebno boli k** kakšen avto ima nekdo, saj ga je sam kupil. Eni ste pa zgleda dost obremenjeni s tem.
Važno je kakšen je človk sam po sebi, ne pa to kaj vozi!
Ni problem, da bi se mi obremenjevali s tem. Problem je, ker je družba že precej zasičena z miselnostjo, da si kar voziš, in potem je kup situacij, ko familije jedo S budget sranje, vozijo pa se v novih avtih (oz. avtih, katerih vzdrževanje sploh ni poceni). Torej, zaradi te miselnosti trpijo tudi otroci. Nenazadnje nekoliko trpi tudi naše gospodarstvo, saj z novimi avti ne podpiramo našega gospodarstva in ostane manj denarja za produkte, ki SO naši.
Podobno velja za bajte. V Sloveniji si cigo če nimaš svoje bajte, in to čim večje. Ali pa vsaj stanovanja, če govorimo za Ljubljano. V Nemčiji pa je npr. cca. 60% ljudi podnajemnikov. In ves ta keš, ko se folk zapufa za cel lajf, bi lahko šel:
a) drugam, tudi v podporo našega gospodarstva
b) za fakin PREŽIVETJE.
Situacija je že tako v k**** in ta država j**e situacijo, ampak folk se še kar vztrajno oklepa teh vrednot. TO je problem, ne pa da se mi sekiramo. Sicer pa od kdaj je kritika neke mentalitete=obremenjevanje? Najboljše, da smo kr vsi tiho glede vsega, kar se ne dogaja znotraj sten naše bajte, ne?