Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Po jun 16, 2008 8:22 pm

Ma kakšnih turistov neki! Vedno lupijo samo nas. Ceste so v ku**u, predvsem pa je žalostno, da je ogromno napak na novozgrajenih avtocestnih odsekih (hitra gradnja). Z vinjetami pa bodo itak pokasirali več denarja kot do zdaj. Za kateri sloj je pa ta sistem z vinjetami najbolj ugoden pa itak vemo. No, zraven bo imelo še nekaj odstotkov ljudi (uporabnikov AC) korist, vendar ne večina.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Po jun 16, 2008 8:37 pm

zakaj vinjete nismo uvedli že ta mesec, hrvati bi nas častili najmanj za 3 mesce :P

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To jun 17, 2008 6:44 am

Malo sem bral temo, ne v celoti, pa se samo nekaj kregate.

Mene zanima samo eno.

Ali je vinjeta prenosljiva na drug avto, torej če lahko vinjeto uporabljam za 2 avtomobila ali je potrebno za vsakega posebej kupit svojo ?

thx.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jun 17, 2008 6:46 am

AM je napisal/-a:Malo sem bral temo, ne v celoti, pa se samo nekaj kregate.

Mene zanima samo eno.

Ali je vinjeta prenosljiva na drug avto, torej če lahko vinjeto uporabljam za 2 avtomobila ali je potrebno za vsakega posebej kupit svojo ?

thx.

Ni prenosljiva... Ali kupiš za vsak avto posebej ali pa za enega in potem le tega uporabljaš za avtocesto.. lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jun 17, 2008 6:52 am

Pa kaj če ni prenosljiva. Jo pa s sejlotepom prlimaš gor pa premikaš po želji v 100 avtov če hočeš.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jun 17, 2008 7:26 am

AgitatoR: me zanima kaj bos porekel potem ko bos zato dobil "majhno" kazen
smo ze tudi o tem razglabljali... preglej malo temo (selotejp, folije, plexi stekla itd)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jun 17, 2008 7:42 am

_Pancho_ je napisal/-a:Ma kakšnih turistov neki! Vedno lupijo samo nas. Ceste so v ku**u, predvsem pa je žalostno, da je ogromno napak na novozgrajenih avtocestnih odsekih (hitra gradnja). Z vinjetami pa bodo itak pokasirali več denarja kot do zdaj. Za kateri sloj je pa ta sistem z vinjetami najbolj ugoden pa itak vemo. No, zraven bo imelo še nekaj odstotkov ljudi (uporabnikov AC) korist, vendar ne večina.

Tako je, @esem, kot je zgoraj napisal _Pancho_.

Prvo odirajo nas, ker smo primorani kupiti. Gre se za princip.

To, da je pa karta sezonska dobesedno od decembra pa do januarja, je pa idiotizem za moje pojme. Vinjeto se luknja z dnevom nakupa in basta!

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jun 17, 2008 8:07 am

FBR je napisal/-a:
To, da je pa karta sezonska dobesedno od decembra pa do januarja, je pa idiotizem za moje pojme. Vinjeto se luknja z dnevom nakupa in basta!

Ne, ker potem bi lahko turisti šli z eno vinjeto dvakrat (v dveh sezonah) čez Slovenijo in bi prikapljalo bistveno manj denarja. :P

Ne vem zakaj se je treba tako jajcat zaradi teh vinjet. Letna te košta malce več kot 4 evre na mesec in zaradi tega res ne boš bankrotiral. Kakršnokoli novost ljudje najprej kritizirate in preklinjate tja v tri dni pa sploh ne veste točno zakaj. Zdaj, ko si se pa 3x na leto poeljal po AC pa nisi nikdar težil, da plačuješ preveč?

Še enkrat bom napisal: 55 evrov k letnim stroškom avtomobila je zanemarljivih - en dober tank na leto več. In če je to preveč, potem si niti avomobila ne moreš privoščiti. Če si pa tako "šparoven" se pa tiste parkrat na leto ko bi se lahko peljal po AC, pač pelji drugje - simple as that. Volk sit in koza cela.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jun 17, 2008 8:10 am

vidim, da se prah glede vinjet še ni polegel ;)
je še zmeraj pereča tema...no ja, dejstvo je, kot je to bilo že mogoče 1000x ponovljeno, da bomo vinjeto morali kupiti in pika

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI To jun 17, 2008 8:18 am

BBoss je napisal/-a:Mater Uroš, a ti bi svojo svobodo in nenadzor prodal za kurčevih 35€? Človek ne ga srat, nikakor si ne želi tega, ker ob satelitskem nadzoru nikoli ne boš vedel kdo in kdaj bo lahko prišel do podatka, kje se voziš, kako hitro, kdaj si bil pri ljubici... Še enkrat bom ponovil - ne želte si nadzora, ne želte si bušistične ureditve sveta in kontrole.

Končno en pameten komentar na temo satelitskega cestninjenja! Kako ste se sposobni hitro odpovedati vsej svobodi in zasebnosti, samo zato da boste tistih 10 € na leto prišparal!??

Predlagam peticijo proti stelitskemu cestninjenju, ker se niti podrazno o tej zadevi ne govori dovolj....

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To jun 17, 2008 9:00 am

BBoss je napisal/-a:Mater Uroš, a ti bi svojo svobodo in nenadzor prodal za kurčevih 35€? Človek ne ga srat, nikakor si ne želi tega, ker ob satelitskem nadzoru nikoli ne boš vedel kdo in kdaj bo lahko prišel do podatka, kje se voziš, kako hitro, kdaj si bil pri ljubici... Še enkrat bom ponovil - ne želte si nadzora, ne želte si bušistične ureditve sveta in kontrole.

Jaz sem nakljonjen razvoju naprej. Vinjete niso korak naprej, so mogoče malo korak v levo ali desno. Satelitsko cestninjene bi bilo korak naprej. Uporaba podatkov v druge namene kakor za cestninjenje ni nič drugega kakor bi lahko že danes vaše osebne podatke marsikdo zlorabi v druge namene. Vendar se tega ne bojite? Že mobitel lahko razkrije tvojo lokacijo, z GPS celo zelo natančno. Ampak tukaj se nihče ne sprašuje ali pritožuje zakaj ali kaj pa če? Tehnološko gledano je že danes marsikaj mogoče in glede tvoje zasebnosti satelitsko cestninjene ne bi bil noben drastično nov poseg v tvojo zasebnost. Če pa odpovedo drugi organi, ki morajo ali bi morali skrbeti za varnost podatkov, potem pa govorimo že o drugi tematiki, ki je ravnotako pomembna.

Sploh pa kdor nima kaj skrivati se tudi nadzora nima kaj bati. Kdor pa ima kaj za skriti pa ima še druge, veliko večje probleme kot je bojazen pred nadzoru.

Še vedno trdim da so vinejte po nepotrebnem stran vržen oz. napačno vložen denar. Pri vinjetah sem skušal izpostaviti vse drugo kot teh 55€, pa vedno dobim nazaj v obraz teh 55€. Pa naj bo potem. Karavana zmagala, jaz zamahnil z roko in gremo dalje.
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jun 17, 2008 9:12 am

bzzero je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Ne, ker potem bi lahko turisti šli z eno vinjeto dvakrat (v dveh sezonah) čez Slovenijo in bi prikapljalo bistveno manj denarja. :P

Ne vem zakaj se je treba tako jajcat zaradi teh vinjet. Letna te košta malce več kot 4 evre na mesec in zaradi tega res ne boš bankrotiral. Kakršnokoli novost ljudje najprej kritizirate in preklinjate tja v tri dni pa sploh ne veste točno zakaj. Zdaj, ko si se pa 3x na leto poeljal po AC pa nisi nikdar težil, da plačuješ preveč?

Še enkrat bom napisal: 55 evrov k letnim stroškom avtomobila je zanemarljivih - en dober tank na leto več. In če je to preveč, potem si niti avomobila ne moreš privoščiti. Če si pa tako "šparoven" se pa tiste parkrat na leto ko bi se lahko peljal po AC, pač pelji drugje - simple as that. Volk sit in koza cela.

Ali pa če bi bral celotno napisano, sploh pa dojel bistvo preden steguješ.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jun 17, 2008 9:18 am

FBR je napisal/-a:

In bistvo je!? Da so ti vinjete samo iz principa odvrate - ker so vezane na koledarsko leto in je ne boš mogel uporabljati 12 mesecev, če jo boš kupil marca?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jun 17, 2008 9:39 am

bzzero je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

In bistvo je!? Da so ti vinjete samo iz principa odvrate - ker so vezane na koledarsko leto in je ne boš mogel uporabljati 12 mesecev, če jo boš kupil marca?

Še enkrat. BERI PREDEN STEGUJEŠ!

Jaz nisem nikol reku, da mi vinjete ne odgovarjajo... meni bodo kvečjem prišparale ene 300€. Rekel pa sem, da je to svinjska poteza, da ne moreš takoj letne kupit. Namreč, jaz hočem letno.... polletna mi ne diši. In bistvo ni v mojih 7,5€, katere sem včasih v 3 dneh pokadil, marveč v principu služenja države na račun takih for... 100.000 krat 7,5€ pa pridemo na?? Ja, na 750.000 tisoč evrov, ki jih bo dodatno zaslužila država samo na sto tisočih uporabnikih... in dvomim, da jih bo samo 100.000 primoranih kupit polletno namesto letne... TUKAJ je moje bistvo!

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jun 17, 2008 9:52 am

Ja sej to sem te razumel. Ampak nekako je treba začeti in le na tak način lahko dobi država največ - predvsem od tranzita preko države.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jun 17, 2008 10:07 am

Eni so ocitno res tumpasti!

Ce bi vinjeto uvedli z novim letom, potem bi imel na voljo tako polletno kot tudi letno - LOGICNO! Ker bo pri nas vinjeta uvedena s 1.7. potem je EDINO logicno, da bo na voljo, na zacetku, LE in EDINO polletna!

Sicer bi res lahko dali ceno zaradi uvedbe (letna/2). Ampak to je stvar politike in izracuna. Pac uvedba potegne za sabo dolocene stroske.

Js se zaradi tega NE sekiram in ne pisem pet milijonov postov!

lp
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jun 17, 2008 10:09 am

kixs je napisal/-a:Eni so ocitno res tumpasti!

Ce bi vinjeto uvedli z novim letom, potem bi imel na voljo tako polletno kot tudi letno - LOGICNO! Ker bo pri nas vinjeta uvedena s 1.7. potem je EDINO logicno, da bo na voljo, na zacetku, LE in EDINO polletna!

Sicer bi res lahko dali ceno zaradi uvedbe (letna/2). Ampak to je stvar politike in izracuna. Pac uvedba potegne za sabo dolocene stroske.

Js se zaradi tega NE sekiram in ne pisem pet milijonov postov!

lp

:lol: Samo da si ti zdrav :lol:

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To jun 17, 2008 10:53 am

Gledam malo darsovo stran in opazim dve različne skice za omejitev (in razvrščanje) na cestninskih postajah po začetku veljavnosti vinjet. Nekje piše 40km/h spet drugje pa 30km/h :roll: :roll:

30km/h:
http://www.cestnina.si/doc/ZGIBANKA%20VINJETA-.pdf

40km/h
http://www.cestnina.si/?id=19766&lang=1

Lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jun 17, 2008 11:08 am

2Fast&2Furious:
ob tem mi pride na misel le.. da je bila zgibanka v tiskanju pred popravki torej
na spletu ti lahko popravljas po mili volji ...zgibanka/brosura pa ima neko naklado :idea:

in tudi zadnja posodobitev je bila 09:31 13.06.2008
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To jun 17, 2008 11:22 am

Glede na to, da je bila brošura izdelana maja 2008 bi bilo lahko edino tako, da so naknadno spremenili ja.

Potem pa odprem 24ur.com, pa ponovno skica 30km/h
http://24ur.com/novice/slovenija/zastoj ... injet.html

Verjetno najbolje počakati, da bodo prirejene prve cestninske postaje za uporabo vinjet, pa bomo potem videli ali bomo vozili mimo 30km/h ali 40km/h .

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov