Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a lizard Sr jan 05, 2011 7:57 pm

Sem pa danes naletel na eno nevarno situacijo. Tiste, ki ste bili kdaj na Rudniku oz. pri Rutarju, verjetno poznate tisto križišče na T, kjer greš levo proti AC, desno pa proti rondoju in Supernovi.

Na sliki spodaj, jaz sem v rdeči barvi, pred mano pa je voznik, ki ni upal pobegniti ven (malo je mečkal, a to se počaka), kar je razjezilo dva voznika za mano in sta kar eden za drugim šla mimo po desna strani in zavila levo. Sama sreča, da v tistem trenutku voznik pred mano ni skočil ven. No saj niti ne bi bilo tako slabo če bi, ker s tem bi tista dva b***** ali pa vsaj eden najebala ko bi prišli policaji (kar bi bilo neprecenljivo za videt), jaz bi več kot radevolje sodeloval pri opisu dogodka, sploh ker bi ga obarval z "lepimi" pridevniki, ki bi opisovali krivca za nesrečo.

Slika

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Sr jan 05, 2011 8:02 pm

lizard je napisal/-a:gustelj pozabil sem dati prehitevanje v narekovaj ;). Mislim, da se ni treba bati, da ne vem da to ne spada pod prehitevanje. Ostali del v tvojem postu pa nima ravno neke teže, ampak je zgolj neko obračanje besed, in nakazuje na to na NOČEŠ razumeti zakona.

Tistih 130 km/h pa je bilo dodanih zgolj kot nasvet, ker ne vem kakšno je bilo stanje pred rdečim vozilom.
?????????
S posnetka se pač za sigurno ne da trditi kakšno točno je bilos tanje pred rdečim avtom..
Pa še kako jasno se razbere! Če si slep pač ne vidiš! Ne vidiš zavornih luči, ki kažejo na to, da avto prilagaja hitrost vozilu pred seboj, kar se zgodi 2-krat; enkrat pri škodi in naslednjič pri naslednjem vozilu.
Vseeno je po zakonu rdeči voznik bil dolžan iti na desni pas, ko nikogar ni prehtieval
Še enkrat si preberi moj prejšnji post! Počasi, besedo za besedo, da boš doumel kaj pomenijo.
tudi če bo jercha 100-krat označil s tisto tvojo angleško besedo.

In nabijaš in nabijaš in nič ne poveš. Kar je pa zelo očitno, da ne razumeš niti pod razno, da zaritnež nima niti grama, niti ml več pravic, kot avto pred njim. Torej s kakšno pravico se mu zaletava v rit?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 05, 2011 8:09 pm

No s takim obnašanjem in agresivno obarvanostjo postov s tvoje strani, sva najino debato kar zaključila. Si pa o svojem karakterju povedal precej s temi nekaj posti, najprej pa sam sebi naredi psihološki profil, ki ga tako rad (amatersko) delaš drugim, ti bo mogoče pomagal razrešiti določene težave, ker deluješ precej raztreseno (no mogoče si samo v afektu).

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Sr jan 05, 2011 8:12 pm

As' mal u rožcah?

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr jan 05, 2011 8:25 pm

lizard je napisal/-a:Sem pa danes naletel na eno nevarno situacijo. Tiste, ki ste bili kdaj na Rudniku oz. pri Rutarju, verjetno poznate tisto križišče na T, kjer greš levo proti AC, desno pa proti rondoju in Supernovi.

Na sliki spodaj, jaz sem v rdeči barvi, pred mano pa je voznik, ki ni upal pobegniti ven (malo je mečkal, a to se počaka), kar je razjezilo dva voznika za mano in sta kar eden za drugim šla mimo po desna strani in zavila levo. Sama sreča, da v tistem trenutku voznik pred mano ni skočil ven. No saj niti ne bi bilo tako slabo če bi, ker s tem bi tista dva b***** ali pa vsaj eden najebala ko bi prišli policaji (kar bi bilo neprecenljivo za videt), jaz bi več kot radevolje sodeloval pri opisu dogodka, sploh ker bi ga obarval z "lepimi" pridevniki, ki bi opisovali krivca za nesrečo.

Slika

Saj, drugi morajo prekrške delat, da lahko cesto uporabljajo, zato ker jo nekateri uporabljajo kot cono za kratkotrajno parkiranje in še to križišče. Ko bi pa res prišlo do nesreče, pa se vidi kdo bi bil najbolj glasen o "prekrškarjih". Jaz bi tistemu pred tabo izpit vzel, avto zrinil s ceste v jarek, njega pa poslal na avtobus in to v spremstvu, ker vprašanje če bi motorično in miselno zmogel izpeljati vožnjo z avtobusom, brez da se poškoduje ali povzroči zastoj na avtobusni postaji s svojim kompliciranjem okoli karte in zvečilke na sedežu.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 05, 2011 8:38 pm

RENO911 je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Sem pa danes naletel na eno nevarno situacijo. Tiste, ki ste bili kdaj na Rudniku oz. pri Rutarju, verjetno poznate tisto križišče na T, kjer greš levo proti AC, desno pa proti rondoju in Supernovi.

Slika

Saj, drugi morajo prekrške delat, da lahko cesto uporabljajo, zato ker jo nekateri uporabljajo kot cono za kratkotrajno parkiranje in še to križišče. Ko bi pa res prišlo do nesreče, pa se vidi kdo bi bil najbolj glasen o "prekrškarjih". Jaz bi tistemu pred tabo izpit vzel, avto zrinil s ceste v jarek, njega pa poslal na avtobus in to v spremstvu, ker vprašanje če bi motorično in miselno zmogel izpeljati vožnjo z avtobusom, brez da se poškoduje ali povzroči zastoj na avtobusni postaji s svojim kompliciranjem okoli karte in zvečilke na sedežu.

Malenkost pretiravaš, lizard je napisal "malo mečkal", očitno je bilo za preživet. Še vedno bolje, kot da poskusi hitro štartat, mu crkne avto in morajo potem še tisti na prednostni ustavit oz. se kakšen še zaleti v njega. Tista dva zadaj bi pa komot naredila še dosti večje sranje s svojim manevrom.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 05, 2011 9:07 pm

Itak, da je bilo za vdržat, saj drugega ti ne preostane če si normalen človek. To kar sta počela tista dva za mano je bil idiotizem brez primere, in potem ko sta šla desno mimo sta se v promet obadva vključila zelo na tesno, malo je manjkalo da bi eden od njiju dobil avto v bok.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr jan 05, 2011 9:34 pm

RENO911 je napisal/-a:

Slika

Emm ti tole resno :?:

upam da gre zgoraj za sarkazem. čeprav ga moj sarkzem detektor ne zaznava......
Zadnjič spremenil rosonero, dne Sr jan 05, 2011 11:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr jan 05, 2011 10:45 pm

Se peljem po cesti danes in naenkrat zaslišim na moji levi strani manjši pok, jaz ves čas vozil po svojem pasu in očito je naspotno vozilo zašlo malo na mojo stran in sva se rahlo zadela z ogledali.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr jan 05, 2011 11:34 pm

Slika

pomembno je, da se ve kakšna je podlaga, ker je tam izjemno velika razlika. levo se zavije z AC proti peruzzijevi (to je tista ulica ki so jo popravljali zadnja 3 leta) desno pa kot je bilo rečeno proti trgovskim centrom na rudniku..

ko je cesta mokra lahko z novimi gumami z vsakim avtom ki ima 160KM+ zakopljem tam tudi v 3 prestavi. na ovinku od tega križišča proti rudniku (v levo, če gledamo smer rudnik) se vklaplja ESP tudi že pri 40km/h ob močnem nalivu.

situacija na suhi cesti je precej boljša. strah ljudi ostane. zato so tam tudi kolone in pogoste gmotne škode. če se vam ne da čakati obstaja precej bolj varna, legalna in in elegantna rešitev. zavijete desno proti trgovskim centrom in po 30m zavijete levo na makedamsko dovozno pot. tam polkrožno obrnete in je.

gustelj je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:tudi če bo jercha 100-krat označil s tisto tvojo angleško besedo.

In nabijaš in nabijaš in nič ne poveš. Kar je pa zelo očitno, da ne razumeš niti pod razno, da zaritnež nima niti grama, niti ml več pravic, kot avto pred njim. Torej s kakšno pravico se mu zaletava v rit?

Imam ravno toliko pravic kolikor jih imaš ti, ko ne spustiš pred sebe hitrejših, čeprav bi jih lahko. verjemi mi, da bi te zelo rad srečal na cesti. še posebaj kakšen lep, miren sončen dan, ko bi bil sproščen in bi imel čas. pa ne, da bi imel podle namene. enostavno me fascinirajo cepci in sem vesel, ko jih gledam, kako zadovoljujejo svoje potrebe po vzgajanju s pomočjo avta. kot, da vam lastni otroci niso dovolj..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 05, 2011 11:45 pm

Jerch_ je napisal/-a: enostavno me fascinirajo cepci in sem vesel, ko jih gledam, kako zadovoljujejo svoje potrebe po vzgajanju s pomočjo avta. kot, da vam lastni otroci niso dovolj..

uf.....dober si :-D jaz se jih pa ognem na daleč in si mislim: "pusti budalo da uživa" prej ali slej bo "naletel" ...........ampak, nikoli ne bom zastopil zakaj ne umaknit se......zadnjič je bil dober članek o meglenkarjih v Dnevniku; kr za reterdirance jih je novinar označil :lol: seveda se strinjam, ampak rešitve ni, meglenko sploh zadnjo bodo vsi prižgali, smerokaze pa ko j**e.....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 06, 2011 1:18 am

sašo5 je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a: enostavno me fascinirajo cepci in sem vesel, ko jih gledam, kako zadovoljujejo svoje potrebe po vzgajanju s pomočjo avta. kot, da vam lastni otroci niso dovolj..

uf.....dober si :-D jaz se jih pa ognem na daleč in si mislim: "pusti budalo da uživa" prej ali slej bo "naletel" ...........ampak, nikoli ne bom zastopil zakaj ne umaknit se......zadnjič je bil dober članek o meglenkarjih v Dnevniku; kr za reterdirance jih je novinar označil :lol: seveda se strinjam, ampak rešitve ni, meglenko sploh zadnjo bodo vsi prižgali, smerokaze pa ko j**e.....

A se da kako drugače označit človeka, ki je pripravljen ponoči ob jasnem vremenu na semaforju 10min gledat tvojo (utripajočo) zadnjo meglenko in namerno pritisnjeno bremzo, raje kot da te že končno neha obsevat s svojimi sprednjimi, čeprav se mu cela avto rdeče sveti? Pa takšni ki v koloni en drugemu nabijajo vse meglenke itd.

Poleg retardiranosti je težko najt razlago za takšne paciente, pač on ima TOP SHIT opremo na avtu(meglenke in ročno klimo) ali je pa njegova bavaria lepša z vklopljenimi meglenkami in je to treba izkoristit, tudi če je nezakonito in moteče za vse ostale! Najprej takim nasproti vozečim na daleč na kratko poblendam in če ne ugasnejo, opalim malo pred srečanjem dolge, ravno toliko da me nimajo časa (še bolj) zaslepit s svojimi. Phillips X-treme Power mi ob taki priložnosti vsaj omogočijo, da te kretene lepo vidim v faco! :evil:

Naj mi prosim en tu razloži zakaj za vraga je treba vse ostale je*** s temi meglenkami, ko je vidljivost daleč od slabe?! Očala si nabavte, če nič ne vidite, ne pa še deset reflektorjev na avto nabit!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če jan 06, 2011 7:57 am

Jerch_ je napisal/-a:Slika

ko je cesta mokra lahko z novimi gumami z vsakim avtom ki ima 160KM+ zakopljem tam tudi v 3 prestavi. na ovinku od tega križišča proti rudniku (v levo, če gledamo smer rudnik) se vklaplja ESP tudi že pri 40km/h ob močnem nalivu.

.

na tem kriziscu je tud moja R5 z 1.1 motorjem vrtela v prazno use do 4.prestave :D ..to cesto popravljajo ze desetletja :?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jan 06, 2011 9:32 am

mr.ramo je napisal/-a:na tem kriziscu je tud moja R5 z 1.1 motorjem vrtela v prazno use do 4.prestave :D ..to cesto popravljajo ze desetletja :?

Da ni slučajno na tistem mestu kaj v zraku in vsi konji v avtu podivjajo :twisted:
LP Rok

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jan 06, 2011 10:58 am

~toMmy~ je napisal/-a:Naj mi prosim en tu razloži zakaj za vraga je treba vse ostale je*** s temi meglenkami, ko je vidljivost daleč od slabe?! Očala si nabavte, če nič ne vidite, ne pa še deset reflektorjev na avto nabit!

To tudi mene zelo zanima.
http://www.youtube.com/watch?v=B64qD474QJw

Ta je bil sploh ekstremist. Ena ni dovolj. Očitno jih je tista nesreča na dolenjki čisto prestrašila.
http://www.youtube.com/watch?v=Ot_1GuvcpXM

Plus še en cepec v uniformi. Izolska obvoznica. Pred mano trije avtomobili, ko smo šli mimo petrola levi smerokaz in se lotim prehitevanja z 120km/h. Za mano se rahlo približuje en avto. Se pospravim na desni pas, ker avto pred mano je bil še daleč in seveda meni se ni za igrati šerifa. Pride za mano in poblenda. WTF?!?!. Najbrž kakšen primorski kolega in pozna avto, si mislim. Ga kruzam dalje 110-120 po števcu. Avto pred mano je vedno bližje in spustim gas toliko prej, da mi ni potrebno zavirat. V žusterni desno na bus postajo da vidim kdo je. EEEEE glej ga glej. Spet eden, ki je naletel na napačno osebo. Najbrž je policaj mislil, da se bova dirkala. :eyes Najlažje je provocirat in potem pisat kazni. Morem pa pohvalt korektnost goriške provide. Dva starejša možakarja, pregled, na koncu smo še mal debate užgal glede cepcev na cesti, lahko noč in srečno vožnjo. 8) Vse pohvale.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jan 06, 2011 2:21 pm

Meglenke so bile že prej popularne, od nesreče na dolenjski avtocesti pa so se resnično viralno razširile med trdimi glavami.
Po Ljubljani jih folk uporablja NON STOP. Po sončnem dnevu, po jasni noči, če slučajno začne malo rositi jih ima prižgane že 1/3 vozil, če pa pade še kakšna osamljena snežinka, jih prižge že vsaj pol voznikov. Kretenizem.
Najbolj moteče je ponoči na obvoznici, ko se vozi le par vozil.
Take voznike je potrebno opozorit, marsikdo se res par km vozi po megli pa jih pozabi ugasnit, se zgodi. Tak je hvaležen za opozorilo in še pomaha ali poblenda v zahvalo ozr. v opravičilo.
Nekateri imajo pa meglo v glavi 24/7 tak rabi še v riti meglenko, da se ne zgubi na cesti.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 06, 2011 2:35 pm

bass je napisal/-a:Meglenke so bile že prej popularne, od nesreče na dolenjski avtocesti pa so se resnično viralno razširile med trdimi glavami.
Po Ljubljani jih folk uporablja NON STOP. Po sončnem dnevu, po jasni noči, če slučajno začne malo rositi jih ima prižgane že 1/3 vozil, če pa pade še kakšna osamljena snežinka, jih prižge že vsaj pol voznikov. Kretenizem.
Najbolj moteče je ponoči na obvoznici, ko se vozi le par vozil.
Take voznike je potrebno opozorit, marsikdo se res par km vozi po megli pa jih pozabi ugasnit, se zgodi. Tak je hvaležen za opozorilo in še pomaha ali poblenda v zahvalo ozr. v opravičilo.
Nekateri imajo pa meglo v glavi 24/7 tak rabi še v riti meglenko, da se ne zgubi na cesti.

Pri večini se je to razširilo zadnjih par let, odkar imajo nekateri avti dnevne luči pri meglenkah. Potem se pa ljudje vozijo s prižganimi meglenkami, pa mislijo, da so carji "v koraku s časom" :huh: :roll: :bonk

Al pa kakšni pick-upi pa tovornjakarji, ki tekmujejo kdo bo navesil več reflektorjev na streho :/:o:/

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če jan 06, 2011 2:50 pm

Uau.. sami extra šoferji. X, ko si že tako vesten pri snemanju in limanju linkov... drugi video, voznik pred teboj je imel prižgane meglenke, morda jih je pozabil izklopit... so what - bi reku Pahor. Med to vožnjo v tvojem avtu nisem slišal nobenega smerokaza, razen šklepetanje vsega mogočega. Voznik pred teboj ga je dal 2x. Da o premali varnostni razdalji in na oko preveliki hitrosti sploh ne govorim... Če sem se o kateri stvari zmotil se opravičujem, ampak videt in slišat je bilo pač tako.

Kaj če bi vsak pri sebi razčistil, da bo vsak dan poskušal maximalno upoštevat CPP? A nebi bilo že to veliko?

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če jan 06, 2011 4:07 pm

Drocky je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:na tem kriziscu je tud moja R5 z 1.1 motorjem vrtela v prazno use do 4.prestave :D ..to cesto popravljajo ze desetletja :?

Da ni slučajno na tistem mestu kaj v zraku in vsi konji v avtu podivjajo :twisted:

stari nimam pojma,tm se zadne gume vrti,čeprav je pogon spredaj :lol: :lol: :mrgreen:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če jan 06, 2011 4:38 pm

gustelj je napisal/-a:ZVCP: 23. člen
...
75. prehitevanje je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega
prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu
smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene
kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna
pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

To je še dodaten argument proti tistemu, da se je tudi v kolonah treba umikati na desni pas. Res pa še sam nisem vedel, da čisto izrecno to piše (še na lastne oči sem šel preveriti :)). Očitno torej ZVCP tu ne potrebuje nobenih popravkov, samo, tako kot so že nekateri pred mano rekli, upoštevati ga je treba.

Drocky je napisal/-a:To, da pa se je avstriji po 30ih letih komaj povrnila investicija v hucke pack(tovornjak na vlak) sistem pa očitno noben neve.
Ampak če jaz prav vem tudi pri avtocestah ni bistveno drugače. V glavi imam številko, ampak ne vem če drži, okoli 25 let za amortizacijo.
S tem da je pri nas finančno še težje, ker je razdalja krajša, SŽ pa v totalni pizdi. Pa da ne začnemo o zastarelih progah, ko znižujejo hitrost in težo kompozicij.
Pomoje so investicije v železnico čisto smiselne. Vlaki se lahko napajajo iz obnovljivih virov (ladje in letala zaenkrat ne - pomoje še nekaj časa), hitrosti so vedno večje, tehnologija se izboljšuje, jaz v tem vidim prihodnost logistike (srednjeročno). To, da imamo železnice še iz časov Avstro-Ogrske pa je drug problem. Kdor si bo upal ugrizniti v to kislo jabolko ima moj glas na volitvah :lol: .
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov