Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr apr 28, 2010 8:54 pm

Nejko je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:keč je v tem da sploh ni problema... finta je v TCE motorju , ki ima direktni vbrizg.. ko ti bo motor delal na plin samo med 1000 in 3000 obrati in kuril zraven še 25-30 % bencina nam boš pa povedal kako si kaj zadovoljen s "kečem" od G....???

u bistvu TCe nima direktnega vbrizga...in ni problem v motorju ampak prostoru za rezervoar...

ja imaš prav...navaden mali turbo je...me zanima kako bo šel na plin... in keč je tudi v motorju , ker je turbo in še kaj se najde ...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr apr 28, 2010 9:08 pm

plinaš je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:keč je v tem da sploh ni problema... finta je v TCE motorju , ki ima direktni vbrizg.. ko ti bo motor delal na plin samo med 1000 in 3000 obrati in kuril zraven še 25-30 % bencina nam boš pa povedal kako si kaj zadovoljen s "kečem" od G....???

u bistvu TCe nima direktnega vbrizga...in ni problem v motorju ampak prostoru za rezervoar...

ja imaš prav...navaden mali turbo je...me zanima kako bo šel na plin... in keč je tudi v motorju , ker je turbo in še kaj se najde ...

Ooooo jaaa... :D
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr apr 28, 2010 9:14 pm

Nejko je napisal/-a:

Sej ima tudi Ford S-max težave z montažo plinskega tanka pod prtljažnik, pa Galaxy, pa Clio III... pa to nekateri monterji pri nas prav kvalitetno rešijo... in kje je problem?! Ni ga, samo monterja je treba najti, ki ima dovolj izkušenj in ve kaj dela...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če apr 29, 2010 7:36 am

če koga slučajn zanima po čem je plin v Italiji, lohk povem da je v Veroni po 0,674eur :D

me pa zanima za tiste k vejo, če je Bencinski servis Povir S in J zadnja pumpa z plinom pred italjansko mejo, če grem v smer garde?

Denkooo
Nov uporabnik

Kraj: Prepolje

Napisal/-a Denkooo Če apr 29, 2010 10:23 am

Pozdravljeni! Imam nekaj vprašanj!

Imam laguno 2001 1.8 16V, predelano na plin pri mojstru iz Zreč! Verjetno nekateri veste za njega!

In sedaj problemi:
- Ko avto menja pri 35°C, na plin avto cukne (med vožnjo), če pa menja ko stoji pa crkne. Vse se zgodi ko prvič menja; naslednji ko je avto topel več ni takšnih problemov.
- Na mestu pod štangasom je avto nemiren.
- Uparjalnik ima čuden zvok, ko pritisne itro na plin in ne postopoma ("zatuli")

Imam pa vgrajeno:
- Plinski krmilnik ECO Versus
- Multiventil Tomasetto
- Uparjanik LO-GAS

To bi bilo zaenkrat vse, če še bo kaj vam javim! Če ima pa kdo kakšen nasvet, pa kar na dan z njim! ga bom predlagal temu mojstru!

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če apr 29, 2010 10:38 am

iziboy je napisal/-a:Sej ima tudi Ford S-max težave z montažo plinskega tanka pod prtljažnik, pa Galaxy, pa Clio III... pa to nekateri monterji pri nas prav kvalitetno rešijo... in kje je problem?! Ni ga, samo monterja je treba najti, ki ima dovolj izkušenj in ve kaj dela...

...no saj takšnega mnenja, sem bil tudi sam...pa sem se "zastonj" vozil v Trebnje, da mi je povedal Volk, kar že veste...pa sem klicaril okoli po SLO ostale monterje pa so mi vsi rekli, pripeljite se pokazat...ne vemo natančno, pa bomo pogledali....

...kar pa se G-1 tiče...verjetno se res ne morejo primerjati z Prinsom...vendar pa mislim, da niso nič slabši kot Vovk in njegov Landirenzo...drugače pa sem optimist glede njih in se pustim (pozitivno) presenetit...

...bom pa vsekakor poročal, tako o dobrih lastnostih, kot o težavah...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če apr 29, 2010 1:21 pm

Denkooo ...... kdaj so ble pa kj svečke menjane?

Denkooo
Nov uporabnik

Kraj: Prepolje

Napisal/-a Denkooo Če apr 29, 2010 7:26 pm

Pred nekje 15.000 km!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če apr 29, 2010 9:59 pm

Nejko je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Sej ima tudi Ford S-max težave z montažo plinskega tanka pod prtljažnik, pa Galaxy, pa Clio III... pa to nekateri monterji pri nas prav kvalitetno rešijo... in kje je problem?! Ni ga, samo monterja je treba najti, ki ima dovolj izkušenj in ve kaj dela...

...no saj takšnega mnenja, sem bil tudi sam...pa sem se "zastonj" vozil v Trebnje, da mi je povedal Volk, kar že veste...pa sem klicaril okoli po SLO ostale monterje pa so mi vsi rekli, pripeljite se pokazat...ne vemo natančno, pa bomo pogledali....

...kar pa se G-1 tiče...verjetno se res ne morejo primerjati z Prinsom...vendar pa mislim, da niso nič slabši kot Vovk in njegov Landirenzo...drugače pa sem optimist glede njih in se pustim (pozitivno) presenetit...

ko boš ravno pri njih (G1) , jih pa prosim vprašaj kako je kaj z montažo na hummer-ja H3 3,5 l l.2006...če si lahko tako dober zanima me predvsem tank pod avtom...hvala
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če apr 29, 2010 10:09 pm

Denkooo je napisal/-a:Pozdravljeni! Imam nekaj vprašanj!

Imam laguno 2001 1.8 16V, predelano na plin pri mojstru iz Zreč! Verjetno nekateri veste za njega!

In sedaj problemi:
- Ko avto menja pri 35°C, na plin avto cukne (med vožnjo), če pa menja ko stoji pa crkne. Vse se zgodi ko prvič menja; naslednji ko je avto topel več ni takšnih problemov.
- Na mestu pod štangasom je avto nemiren.
- Uparjalnik ima čuden zvok, ko pritisne itro na plin in ne postopoma ("zatuli")

Imam pa vgrajeno:
- Plinski krmilnik ECO Versus
- Multiventil Tomasetto
- Uparjanik LO-GAS

To bi bilo zaenkrat vse, če še bo kaj vam javim! Če ima pa kdo kakšen nasvet, pa kar na dan z njim! ga bom predlagal temu mojstru!

Sem pogledal na njegovo stran... tam piše da imajo ekipo z večletnimi izkušnjami :?: :!:

Ne me basat...pojavil se je pred cca letom dni, komponente ki jih omenjaš pa so Poljsko poreklo, kar ti že pove dovolj o kvaliteti :?

Več sreče prihodnjič :(

-Crkuje in cuka, ker ni (ne znajo,ne morejo...) pravilno nastavljen
-nemiren je verjetno zaradi istih razlogov ali pa so res svečke
-uparjalnik ''zatuli'' ker je na meji svojih sposobnosti

Še enkrat: več sreče prihodnjič
:(

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če apr 29, 2010 10:11 pm

plinaš je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:

ko boš ravno pri njih (G1) , jih pa prosim vprašaj kako je kaj z montažo na hummer-ja H3 3,5 l l.2006...če si lahko tako dober zanima me predvsem tank pod avtom...hvala

Fantje iz Prinsa v Lukovici so naredili že oba H2 in H3 z tankom pod prtljažnikom. Mislim da edini pri nas.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe apr 30, 2010 9:47 am

ko boš ravno pri njih (G1) , jih pa prosim vprašaj kako je kaj z montažo na hummer-ja H3 3,5 l l.2006...če si lahko tako dober zanima me predvsem tank pod avtom...hvala[/quote]
Fantje iz Prinsa v Lukovici so naredili že oba H2 in H3 z tankom pod prtljažnikom. Mislim da edini pri nas.[/quote]

ja..za tistega H2 2008 s 428 konji sem pa že slišal...baje naredi ob porabi 30l plina nekih +500 km.... hudoooo..
plin je cnej k bencin

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Pe apr 30, 2010 11:43 am

kolk ma zdaj plin ceno na verovškovi in al je kje cenej?
Zadnjič spremenil a33, dne Po maj 03, 2010 9:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So maj 01, 2010 6:05 am

a33 je napisal/-a:kolk ma zdaj plin ceno na verovškovi inal je kje cenej?

Nazadnje je bil 0,62€/l, in mislim, da ceneje ga pri nas ni.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po maj 03, 2010 8:14 pm

je mogoče kdo po vgradnji plina avto potem dal čipat?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po maj 03, 2010 8:57 pm

pinny je napisal/-a:je mogoče kdo po vgradnji plina avto potem dal čipat?

Da se... ampak je potrebno potem sistem na novo nastaviti. Pri boljših sistemih in dobrih monterjih to ni problem, pri ostalih je pa to projekt...zato raje :nae
Je pa zato veliiiko bolj zanesljivo in manj možnosti za kakšen zaj... če prvo čipaš in pol plin montiraš :wiihuu

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To maj 11, 2010 1:56 pm

Evo avto dobil iz "uplinjanja". Moram zaenkrat pohvalit fante od G-1, bomo pa videli, kako se bo zadeva obnesla na dolgi rok. Upam, kljub veliko skepse na forumu, da OK.

lp
J

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To maj 11, 2010 4:42 pm

Nejko je napisal/-a:Evo avto dobil iz "uplinjanja". Moram zaenkrat pohvalit fante od G-1, bomo pa videli, kako se bo zadeva obnesla na dolgi rok. Upam, kljub veliko skepse na forumu, da OK.

lp
J

veliko zadovoljstva pri vožnji in veliko veselja pri tankanju...
plin je cnej k bencin

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To maj 11, 2010 6:58 pm

plinaš je napisal/-a:veliko zadovoljstva pri vožnji in veliko veselja pri tankanju...

hvala....zadovoljstvo v vožnji je že....danes naredil dobrih 100km...v petek grem pa na Korziko...pa da vidimo, kaj prinese prva tura na plin...., takrat pa upam, da bo zadovoljstvo tudi ob tankanju.... :)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr maj 12, 2010 9:47 am

a za francijo rabis nastavek za LPG tankanje?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov