Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

kamal
Novinec

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a kamal Če jan 06, 2011 6:11 pm

Kritik je napisal/-a:Uau.. sami extra šoferji. X, ko si že tako vesten pri snemanju in limanju linkov... drugi video, voznik pred teboj je imel prižgane meglenke, morda jih je pozabil izklopit... so what - bi reku Pahor. Med to vožnjo v tvojem avtu nisem slišal nobenega smerokaza, razen šklepetanje vsega mogočega. Voznik pred teboj ga je dal 2x. Da o premali varnostni razdalji in na oko preveliki hitrosti sploh ne govorim... Če sem se o kateri stvari zmotil se opravičujem, ampak videt in slišat je bilo pač tako.

Kaj če bi vsak pri sebi razčistil, da bo vsak dan poskušal maximalno upoštevat CPP? A nebi bilo že to veliko?

Lp

Jaz ne vem, kako lahko voznik pozabi izklopit meglenke. V avtu mu gori lučka za meglenke, če gledaš v ogledala vidiš javno hišo za seboj. Opravičilo sem pozabil kaže samo na raztresenost, ki ne sodi na cesto. Glede smerokaza ne moremo govoriti, ker se ne ve (ni potrebno ugibanje), varnostna razdalja je pa primerna v razmaku 1-2 sekund.
Se vidmo ko se zagledamo.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Če jan 06, 2011 6:51 pm

Jerch_ je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:tudi če bo jercha 100-krat označil s tisto tvojo angleško besedo.

In nabijaš in nabijaš in nič ne poveš. Kar je pa zelo očitno, da ne razumeš niti pod razno, da zaritnež nima niti grama, niti ml več pravic, kot avto pred njim. Torej s kakšno pravico se mu zaletava v rit?

Imam ravno toliko pravic kolikor jih imaš ti, ko ne spustiš pred sebe hitrejših, čeprav bi jih lahko. verjemi mi, da bi te zelo rad srečal na cesti. še posebaj kakšen lep, miren sončen dan, ko bi bil sproščen in bi imel čas. pa ne, da bi imel podle namene. enostavno me fascinirajo cepci in sem vesel, ko jih gledam, kako zadovoljujejo svoje potrebe po vzgajanju s pomočjo avta. kot, da vam lastni otroci niso dovolj..

Glede na tvoje ne samo izpričano, ampak video-dokumentirano, zaritno nasilništvo, prazprav ne dvomim, da sva se že srečala. A ker vas je večina odzadnjih avtocestnih pederastov v fauvejih podobna kot jajce jajcu, te žal nisem spoznal. Drugič si pač zatakni vrtnico med zobe in s sredincem desne roke pomahaj v pozdrav, da te bom spoznal! Potem bom z veseljem ustavil avto in se posvetil tvoji strokovni razlagi o cepcih na cesti. Prav!

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Če jan 06, 2011 7:15 pm

gustelj je napisal/-a:Glede na tvoje ne samo izpričano, ampak video-dokumentirano, zaritno nasilništvo, prazprav ne dvomim, da sva se že srečala. A ker vas je večina odzadnjih avtocestnih pederastov v fauvejih podobna kot jajce jajcu, te žal nisem spoznal.

Ko se že ravno zagovorniki nastavljačev grupirate, eno vprašanje.
Kdo ima po vaše homoerotične želje: tisti, ki se nastavlja (jahač na prehitevlanem pasu), ali tisti, ki na nastavljača naleti in bi rad prišel mimo?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 06, 2011 7:22 pm

Mater ste že tečni s tem. A je težko dat nogo z gasa? A se je težko umaknt? A je težko gas tok držat, da greš 50km/h v naselju? A se je težko držat zakonov? Zakaj sploh imamo zakone, če se jih že na cesti krši, kaj šele ostale in tudi tisti znani politiki in vsa ostala smetana.

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Če jan 06, 2011 7:42 pm

Gosic je napisal/-a:Mater ste že tečni s tem. A je težko dat nogo z gasa? A se je težko umaknt? A je težko gas tok držat, da greš 50km/h v naselju? A se je težko držat zakonov? Zakaj sploh imamo zakone, če se jih že na cesti krši, kaj šele ostale in tudi tisti znani politiki in vsa ostala smetana.

Se bolj ne bi mogel strinjat! A vzrok obnašanju je zblojena raja, ki frustracije zdravi na cesti.
Vsakodnevno se mi dogaja naslednje: na cesti (omejitev 90km/h) dohitim osebo, ki vozi med 60 in 70km/h. Prva priložnosti, ki ponudi prekinjeno črto ter prost nasprotni pas, je navadno izkoriščena in sem mimo. Običajno med prehitevanjem prehitevani dvigne hitrost za kak km/h (najvišja prestava in poln koš navora prisilno polnjenega turbo diesla vseeno nista kos bencincu v pravih obratih), a me pri odločnem prehitevanju to ne zmoti preveč, zame je situacija zaključena.
Za prehitevanega pa še ne: ko pridemo v naselje, jaz takoj zmanjšam na 50-54km/h po števcu (na tempomat, da je ne bi bil prehiter) in držim to hitrost skozi naselje, po par 100metrih me junak (tudi kaka junakinja je kdaj vmes) s svojimi še vedno 60-70km/h dohiti in prične z lepljenjem na odbijač tako, da pol njegovega avta vidim levo od moje linije vožnje.
Ob taki vožnji zadaj vozečega si enostavno ne morem predstavljati kaj drugega, kot nasilje nad mojo vožnjo na zgornji meji dovoljene hitrosti in maščevanje za prehitevanje malo prej. Se motim?

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če jan 06, 2011 7:46 pm

največji frajer izpadeš ko spustiš gas in spustiš druge norce naprej... Jaz, ko se mi kakšen nervoznež (ponavadi neki mladi voznik s puntekom in deklino zraven sebe) na rit zalima.... takoj, ko je možno, da me prehiti dam smernik in se upočasnim, da gre mimo... :) vozim pa po mestu 50 (km gor ali dol), po regionalnih cestah do 95 -100km/h (odvisno koliko poznam cesto in seveda razmer), po avtocesti od 120 - 140km/h... torej prometa nikoli ne oviram ne držim se pa striktno pravil - priznam! sem pa na cesti cca 800km na teden :)

Večkrat doživim, ne samo na avtocesti, da že ko sam prekoračim dovoljeno hitrost se mi za rit zalima kakšen prepotentnež in se mu umaknem, saj z vsakim drugim manevrom bi ogrožal sebe, njega in druge.... Dokazovanje ni več za na cesto saj so avti že vsi prehitri in preveč nevarni za kazanje kdo ma večjega, ker tudi če maš ti super varen avto je na cesti nekdo, ki nima tako varnega in s tem, ko noriš in si prepričan, da se ti ne more nič zgoditi se pripeti nesreča kjer poškoduješ ali bognedaj ubiješ človeka, ki je bil ravno zaradi tega, ker ima manj varen avto previden na cesti... in ponavadi - na žalost takšni podležejo v nesrečah....

včasih si takšni, ki mislite, da se vam ne more nič zgodit poglejte slike kakšne nesreče, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti...

Ponavadi se tud najjači frajerji userjejo, ko se po nesreči, ki jo je sam zakrivil vidi svojo punco, ženo ali otroka mrtvega poleg sebe... premislite, če je treba tega? Noben ni svetnik in vsak kdaj krši pravila.. ampak počasi se bomo morali naučit kulture na cesti...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jan 06, 2011 7:50 pm

Vozniki ki skozi vozijo 70 km/h, ne glede ali so v naselju ali izven neselja so eni najbolj nadležnih. Res ne vem kaj se tem pacientom plete po glavi! Je pa zaradi voznikov, ki ti pospešujeo ko jih prehitevaš dostikrat lepo imeti močnejši avto, škoda le, da te potem v naslju grejo prehitevat nazaj, in moraš izven naselja manever ponoviti...

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če jan 06, 2011 8:06 pm

ja takih voznikov tudi jaz ne maram ampak tu ni rešitve...pač moraš potrpet... čeprav imam znanca, ki je enega fanta, ki mu je ob prehitevanju stopil na gas fejst nabutal kar sredi ceste...tko, da se ne splača je*at drugih voznikov na cesti, ker nikoli ne veš kakšen maniak je za volanom v drugem avtu...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jan 06, 2011 8:44 pm

gustelj je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:In nabijaš in nabijaš in nič ne poveš. Kar je pa zelo očitno, da ne razumeš niti pod razno, da zaritnež nima niti grama, niti ml več pravic, kot avto pred njim. Torej s kakšno pravico se mu zaletava v rit?

Imam ravno toliko pravic kolikor jih imaš ti, ko ne spustiš pred sebe hitrejših, čeprav bi jih lahko. verjemi mi, da bi te zelo rad srečal na cesti. še posebaj kakšen lep, miren sončen dan, ko bi bil sproščen in bi imel čas. pa ne, da bi imel podle namene. enostavno me fascinirajo cepci in sem vesel, ko jih gledam, kako zadovoljujejo svoje potrebe po vzgajanju s pomočjo avta. kot, da vam lastni otroci niso dovolj..

Glede na tvoje ne samo izpričano, ampak video-dokumentirano, zaritno nasilništvo, prazprav ne dvomim, da sva se že srečala. A ker vas je večina odzadnjih avtocestnih pederastov v fauvejih podobna kot jajce jajcu, te žal nisem spoznal. Drugič si pač zatakni vrtnico med zobe in s sredincem desne roke pomahaj v pozdrav, da te bom spoznal! Potem bom z veseljem ustavil avto in se posvetil tvoji strokovni razlagi o cepcih na cesti. Prav!

če ne prepoznaš iz videa sem vozil škodo (pa ne tisto rdečo).. slike v avtarju pa se mi enostavno ne da menjati. nikoli nisem bil in nebom tako primitiven, da bi mahal, trobil ali karkoli drugega. občasno dam žmigavec, ali pa malo zmanjšam varnostno razdaljo. očitno pa tudi tega nebom več delal, ker ZVCP pravi, da lahko nadaljujem vožnjo po voznem pasu dokler je ta prost. ker to baje ni prehitevanje. super

ps: še enkrat; tudi če bi bil litoriznik ali zaritnik bi si to pravico lahko jemal enakovredno s tvojo o namernem diskriminiranju oz. šerifovskem zapiranju pasu. ali z drugimi besedami, ne ti ne jst nimava pravice biti šerifa in se nabijati nekomu na rit. jst sem priznal, da moja poteza v video ni bila najbolj primerna. ti pa boš kar nabijal in nabijal do onemoglosti, da si brez napak in da si poklican od 3eh pi**inih mat**in, da moraš hebat ljudi s svojo kre*ensko logiko. pozdravljaj se ti s tvojimi somišljeniki z vrtnicami in sredinskim prstom. sicer pa čakamo vsi na to, da naletiš na pravega.. kot je pisal sašo5 te sigurno nekje čaka ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 06, 2011 8:59 pm

naliM je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Mater ste že tečni s tem. A je težko dat nogo z gasa? A se je težko umaknt? A je težko gas tok držat, da greš 50km/h v naselju? A se je težko držat zakonov? Zakaj sploh imamo zakone, če se jih že na cesti krši, kaj šele ostale in tudi tisti znani politiki in vsa ostala smetana.

Se bolj ne bi mogel strinjat! A vzrok obnašanju je zblojena raja, ki frustracije zdravi na cesti.
Vsakodnevno se mi dogaja naslednje: na cesti (omejitev 90km/h) dohitim osebo, ki vozi med 60 in 70km/h. Prva priložnosti, ki ponudi prekinjeno črto ter prost nasprotni pas, je navadno izkoriščena in sem mimo. Običajno med prehitevanjem prehitevani dvigne hitrost za kak km/h (najvišja prestava in poln koš navora prisilno polnjenega turbo diesla vseeno nista kos bencincu v pravih obratih), a me pri odločnem prehitevanju to ne zmoti preveč, zame je situacija zaključena.
Za prehitevanega pa še ne: ko pridemo v naselje, jaz takoj zmanjšam na 50-54km/h po števcu (na tempomat, da je ne bi bil prehiter) in držim to hitrost skozi naselje, po par 100metrih me junak (tudi kaka junakinja je kdaj vmes) s svojimi še vedno 60-70km/h dohiti in prične z lepljenjem na odbijač tako, da pol njegovega avta vidim levo od moje linije vožnje.
Ob taki vožnji zadaj vozečega si enostavno ne morem predstavljati kaj drugega, kot nasilje nad mojo vožnjo na zgornji meji dovoljene hitrosti in maščevanje za prehitevanje malo prej. Se motim?

Podpis pod tole.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jan 06, 2011 11:44 pm

Jerch_ je napisal/-a: da si poklican od 3eh pi**inih mat**in, da moraš hebat ljudi s svojo kre*ensko logiko.

Ne moorš... :cry :cry :cry

In....je blo kaj snežnih cepcev. :lol: Huda tema, za nasmejat se prof fletna :mrgreen:

Danes je bilo pa stresno. Po 5km pogledam na števec za bencin in :/:o:/ Pozabil it tankat in v bližini nobene bencinske. Ojoj. Pred mano pa še 40km. Preklet zakurnk. Gremo se igrico Sie fahren :? Je pa zgleda klapa izvedela, da je poledica in smo bli tam. Kolk sem jih prehitel kljub igrici? Brezveze :huh:

V torek pa pacient iz Solkana po ravninah po števcu 60km/h. Ma zame je lih tak cepec, kot nekdo, ki bi se tam peljal 160km/h.

GT_Turbo17 je napisal/-a:največji frajer izpadeš ko spustiš gas in spustiš druge norce naprej... Jaz, ko se mi kakšen nervoznež (ponavadi neki mladi voznik s puntekom in deklino zraven sebe) na rit zalima.... takoj, ko je možno, da me prehiti dam smernik in se upočasnim, da gre mimo... :) vozim pa po mestu 50 (km gor ali dol), po regionalnih cestah do 95 -100km/h (odvisno koliko poznam cesto in seveda razmer), po avtocesti od 120 - 140km/h... torej prometa nikoli ne oviram ne držim se pa striktno pravil - priznam! sem pa na cesti cca 800km na teden

Najbolj žalostno je pa tole, da si ob teh stavkih za nekaj uporabnikov totalni norec, divjak, zaritnež, psihično moten, you name it.

Skratka, Lupo 3L :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jan 07, 2011 12:07 am

X-Hair je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a: da si poklican od 3eh pi**inih mat**in, da moraš hebat ljudi s svojo kre*ensko logiko.

Ne moorš... :cry :cry :cry

In....je blo kaj snežnih cepcev. :lol: Huda tema, za nasmejat se prof fletna :mrgreen:

Tudi jaz umiram od smeha kaj vse ne izveš tukaj, Slikanekatere je res škoda za vsak dan, le kje spijo, da jih ne ukradejo Slika Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jan 10, 2011 2:55 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:ja takih voznikov tudi jaz ne maram ampak tu ni rešitve...pač moraš potrpet... čeprav imam znanca, ki je enega fanta, ki mu je ob prehitevanju stopil na gas fejst nabutal kar sredi ceste...tko, da se ne splača je*at drugih voznikov na cesti, ker nikoli ne veš kakšen maniak je za volanom v drugem avtu...

To stiskanje gasa, ko te nekdo vštric prehiteva je res tako skrajno nesramno in neodgovorno početje, takega kretena nimaš kaj šparat.
Če te nekdo rine v nasproti-vozeč promet, je to zame poskus umora, avto je v takem primeru le orožje, kot je lahko nož ali pištola...tak voznik te namensko hoče zradirati z obličja zemlje.
K sreči sem si omislil malo konkretnejšo konjenico, pa se s takimi pacienti ni potrebno ubadat...a verjemi, da brez slabe vesti takega genija zrinem v jarek, ustavim ob cesti in mu za desert zrecitiram še kakšno serijo po faci, pa se nimam za nikakršnega manijaka.
Neke meje obstajajo pri poseganju v tuje pravice in tak malomaren in omejen poseg v pravico do življenja po mojih definiciji nima opravičila...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 10, 2011 3:43 pm

domen_ je napisal/-a:Js se sicer ne vozim po AC (nimam vinjete), ampak ko tole berem, kaznovanje pri 50km/h skozi te stare cestninske, to se mi pa zdi cisto nepotrebno. Verjamem da nekateri tam skozi prehitro peljejo (npr. 70km/h in vec) in tiste naj kar polovijo in oglobijo, ampak za 50km/h pa se mi to zdi nesmiselno.

sicer citiram iz druge teme, pa vendar se tukaj vidi, kdo je najbolj glasen, ko se piše o cepcih na AC. očitno lahko danes nekdo z domišljijo demantira izjave voznika, ki ima letno 30.000km izključno po AC narejenih...

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic Po jan 10, 2011 6:48 pm

Včeraj sem imel zanimivo izkušnjo na AC. Se vozim okoli 140 km/h, prehitevam počasnejše, se umikam hitrejšim. Nakar dohitim WV pasata karavan-a, vozila ga ženska. Vklopim levi smernik, prehitim, se vklopim nazaj na desni pas, ženska takoj levi smernik in tako je cca par minut vozila po levem pasu, nato me je prehitela. Prav, imel sem svoj tempo 130-140km/h. Ta isti avto dohitim par km naprej, kjer zopet vozi, vzaj za mene, prepočasi. Vklopim levi smernik, prehitim, nazaj na desno. In zgodba se je zopet ponovila. :D :DDD :roll: To sem mi je potem zgodilo še ene trikrat, do izvoza Rudnik, sam pa sem peljal naprej proti morju. Vse se je pa začelo nekje od voklega naprej. Naj omenim še, da sva bila vsaj v dveh primerih sama na cesti.
Zgleda nekateri ne dopustijo, da jih prehiti manjši avtomobil(Mazda 323). :lol:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po jan 10, 2011 7:14 pm

@Jerch_: a to da sem za naslednje leto (zdaj že lansko) potem kupil vinjeto pa nisi pomislil? :lol: Namesto, da zdaj skušaš kompenzirati svojo bolečino z iskanjem napak pri drugih raje pozabi na preteklost, je kakor je in nihče ne more spremeniti. Raje misli na to, kako se boš v prihodnje odzval v tisti situaciji.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 10, 2011 7:32 pm

domen_ je napisal/-a:@Jerch_: a to da sem za naslednje leto (zdaj že lansko) potem kupil vinjeto pa nisi pomislil? :lol: Namesto, da zdaj skušaš kompenzirati svojo bolečino z iskanjem napak pri drugih raje pozabi na preteklost, je kakor je in nihče ne more spremeniti. Raje misli na to, kako se boš v prihodnje odzval v tisti situaciji.

In koliko si dejansko prevozil po avtocestah po Sloveniji in tujini, da si večji strokovnjak od skoraj vseh ostalih tukaj?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 10, 2011 8:05 pm

MrMatic je napisal/-a:Včeraj sem imel zanimivo izkušnjo na AC. Se vozim okoli 140 km/h, prehitevam počasnejše, se umikam hitrejšim. Nakar dohitim WV pasata karavan-a, vozila ga ženska. Vklopim levi smernik, prehitim, se vklopim nazaj na desni pas, ženska takoj levi smernik in tako je cca par minut vozila po levem pasu, nato me je prehitela. Prav, imel sem svoj tempo 130-140km/h. Ta isti avto dohitim par km naprej, kjer zopet vozi, vzaj za mene, prepočasi. Vklopim levi smernik, prehitim, nazaj na desno. In zgodba se je zopet ponovila. :D :DDD :roll: To sem mi je potem zgodilo še ene trikrat, do izvoza Rudnik, sam pa sem peljal naprej proti morju. Vse se je pa začelo nekje od voklega naprej. Naj omenim še, da sva bila vsaj v dveh primerih sama na cesti.
Zgleda nekateri ne dopustijo, da jih prehiti manjši avtomobil(Mazda 323). :lol:

Mrbit si ji bil pa tolk všeč ;)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po jan 10, 2011 8:32 pm

~toMmy~ je napisal/-a:In koliko si dejansko prevozil po avtocestah po Sloveniji in tujini, da si večji strokovnjak od skoraj vseh ostalih tukaj?
Jaz pač ne pravim, da sem večji strokovnjak. Sploh pa sem komentiral samo posnetek (in citat iz ZVCP), in za to da imam svoje mnenje o tej zadevi ne rabim 40.000km letno prevozit. Na cesti smo različni vozniki in če jih prevozim samo 20.000 letno ni s tem nič narobe, cesta je za vse.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 10, 2011 8:37 pm

@MrMatic: Vrjemi, tista ženska po vsej vrjetnosti sploh ni skapirala da isti avto prehiteva tolkrat. Enostavno majo nekateri problem držat enakomern tempo. Že večkrat doživeto in sploh ni odvisno od spola

malo offTopic
domen_ je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:To, da pa se je avstriji po 30ih letih komaj povrnila investicija v hucke pack(tovornjak na vlak) sistem pa očitno noben neve.
Ampak če jaz prav vem tudi pri avtocestah ni bistveno drugače. V glavi imam številko, ampak ne vem če drži, okoli 25 let za amortizacijo.

ja, ampak pri cestah govorimo o planski dobi. Torej, cesta bi naj zdržala z rednim vzdrževanjem 25 let, potem pa kompletna rekonstrukcija, pri hucke pack pa se jim je povrnala investicija samo v vagone, brez stroškov vzdrževanja prog itd(kot da bi kupil kombi in bi se ti po 30ih letih povrnali stroški za nakup ter redne servise) Malo hud zalogaj za slovenijo trenutno, sploh ker je že avtocesta požrla en kup denarja (že sam odkup zemljišč, pa politične "želje") in cesta je cenejša za gradnjo kot pa železnica, povrhu vsega pa železnica razen za tranzit v tovornem prometu skor ni uporabna in politiki tega nebojo podpiral dokler nebojo s tem dobili volilcev ;)
domen_ je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:S tem da je pri nas finančno še težje, ker je razdalja krajša, SŽ pa v totalni pizdi. Pa da ne začnemo o zastarelih progah, ko znižujejo hitrost in težo kompozicij.
Pomoje so investicije v železnico čisto smiselne. Vlaki se lahko napajajo iz obnovljivih virov (ladje in letala zaenkrat ne - pomoje še nekaj časa), hitrosti so vedno večje, tehnologija se izboljšuje, jaz v tem vidim prihodnost logistike (srednjeročno). To, da imamo železnice še iz časov Avstro-Ogrske pa je drug problem. Kdor si bo upal ugrizniti v to kislo jabolko ima moj glas na volitvah :lol: .
Investicije v železnico so smiselne in nujne, če hočemo mesta razbremenit avtov in Luko Koper obdržat.
LP Rok
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov