Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če apr 17, 2008 6:21 pm

Rottie je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:...

Upam samo, da po tem dvigu kazni ne bo isto, kot po zadnjem dvigu (več smrti).

Kakor se grdo sliši moja napoved ... ampak jst predvidevam, da se bo v naslednjih letih smrtnost na cestah dvignila, ne padala (učinek kazni bo itak zelo kratkoročen ... par mesecev max, tako kot je bilo nazadnje) ... takrat se bo spet pokazal pravi razlog za veliko nesreč in smrtnih žrtev ... to pa so slabe ceste oz. bolj specifično ... katastrofalen asfalt pri nas. V naslednjih mesecih se bo pa itak poznalo pri nesrečah to, da bo folk po sprejemu novih kazni buljil več v števce kot na cesto ... pol se bodo pa politiki spet javno čudili zakaj tolk karambolov in povoženih pešcev in kolesarjev. :?:

Za zaprtimi zavesami se bodo pa itak samo smejali, ko bodo gledali kako pritekajo novi denarci v proračun. :twisted:

Bla bla bla...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če apr 17, 2008 8:15 pm

no.. opažam da se vpliv tega zakona že pozna na cesti in pa seveda poostren nadzor hitrosti iz strani policajev. Ljudje se čez naselja vozijo 50, ampak izven pa še vedno negre več kot 70 :cry: in ja še vedno je treba prehitevat in ševedno se tovornjaki na regionalki ne odmikajo koloni vozil, ki jo nardijo za sabo. Kje so v takih primerih policaji :idea:
LP Rok

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če apr 17, 2008 8:36 pm

slovenski drzavlani ste(smo) najvecji pusiji na svetu. amen.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če apr 17, 2008 10:02 pm

Voith je napisal/-a:slovenski drzavlani ste(smo) najvecji pusiji na svetu. amen.

v večji meri to drži.čisto pa glih ne :P

samo pravi pristop policajev k nadzoru bi prepomogel največ.in izdat kak ustni opomin več.dj bodmo človeški

p.s.:POLITIKA IN DENAR-očitno donosen posel

kako se lahko kvalificiraš za politka?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če apr 17, 2008 11:13 pm

myster je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:slovenski drzavlani ste(smo) najvecji pusiji na svetu. amen.

v večji meri to drži.čisto pa glih ne :P

samo pravi pristop policajev k nadzoru bi prepomogel največ.in izdat kak ustni opomin več.dj bodmo človeški

p.s.:POLITIKA IN DENAR-očitno donosen posel

kako se lahko kvalificiraš za politka?

pred 500 leti bi se raja lepo zbrala in nataknila politike, ki nam dobesedno kradejo iz zepov na kole in bi bil mir. pol pa nove in ce bi se se te spridl isto na kol.

ne pa zdej k sam vsi gledajo tv in zrejo neki pred njim in to je to. dons 1000e za 30kmh, jutr 5000e in zapor ce te dobijo po 20h na ulci.

kako dalec bo slo to me zanima. komi cakam se slovensko verzijo patriotskega akta, pol smo pa na konju in js se odselm.

kdaj bomo zbral j***a in se uprl temu? ko bo ze prepozn ane? :roll:

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Če apr 17, 2008 11:49 pm

@Voith ... se mi zdi, da imaš kr prav ... vedno bolj kaže k temu, da bomo kmalu postali sužnji v tej naši banana republiki, ali pa izseljenci. :cry:
Zadnjič spremenil Rottie, dne Pe apr 18, 2008 12:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če apr 17, 2008 11:55 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:

Kakor se grdo sliši moja napoved ... ampak jst predvidevam, da se bo v naslednjih letih smrtnost na cestah dvignila, ne padala (učinek kazni bo itak zelo kratkoročen ... par mesecev max, tako kot je bilo nazadnje) ... takrat se bo spet pokazal pravi razlog za veliko nesreč in smrtnih žrtev ... to pa so slabe ceste oz. bolj specifično ... katastrofalen asfalt pri nas. V naslednjih mesecih se bo pa itak poznalo pri nesrečah to, da bo folk po sprejemu novih kazni buljil več v števce kot na cesto ... pol se bodo pa politiki spet javno čudili zakaj tolk karambolov in povoženih pešcev in kolesarjev. :?:

Za zaprtimi zavesami se bodo pa itak samo smejali, ko bodo gledali kako pritekajo novi denarci v proračun. :twisted:

Bla bla bla...

@Joie de vivre! ... Spomni se na ta post čez 2 leti, ko bo spet kakšna statistika izdana o mrtvih na cesti ;) ... pa bomo potem videli, kdo bo "Bla bla bla..." govoril :roll:

Drugače pa, kar se mene tiče in te kur.... policijske akcije zdaj in zakonov, ki pridejo v veljavo ... vozim malce počasneje v delih, kjer nisem ziher a bodo policaji al ne ... in stisnem podngas tam kjer vem, da je cesta, kjer ne morejo ustavljat oz. se nastavljeni radarji dobro zaznajo, da nadoknadim izgubljeno prej s cjazenjem :twisted: ... pa seveda še malo več gledam za policaji in radarji po pločnikih, grmih, uvozih, itd. ;) ... sicer pa ... sj tut do sedaj je bilo potrebno pazit na policaje ... 500€ in odvzem vozniške oz. par mesecev pešobusa mi ni nič bolj dišalo kot pa 1000€ in enak ukrep. :x

No, časi so vedno bolj zaje.... za ljubitelje hitre vožnje, ampak nasplošno gledano na tisto, kar je bilo zadnje par let realnost na cesti ... časovno nisem dost na zgubi tut zdaj ne 8) ... užitek v vožnji je tut sj del poti na tak način ... tam k pa že cjazim, nažgem muziko in mal blonde gledam naokol, pa je tut za preživet in ni čisti dolgčas v avtu, kadar se sam vozim :P
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe apr 18, 2008 11:38 am

Rottie je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:

Bla bla bla...

@Joie de vivre! ... Spomni se na ta post čez 2 leti, ko bo spet kakšna statistika izdana o mrtvih na cesti ;) ... pa bomo potem videli, kdo bo "Bla bla bla..." govoril :roll:

Drugače pa, kar se mene tiče in te kur.... policijske akcije zdaj in zakonov, ki pridejo v veljavo ... vozim malce počasneje v delih, kjer nisem ziher a bodo policaji al ne ... in stisnem podngas tam kjer vem, da je cesta, kjer ne morejo ustavljat oz. se nastavljeni radarji dobro zaznajo, da nadoknadim izgubljeno prej s cjazenjem :twisted: ... pa seveda še malo več gledam za policaji in radarji po pločnikih, grmih, uvozih, itd. ;) ... sicer pa ... sj tut do sedaj je bilo potrebno pazit na policaje ... 500€ in odvzem vozniške oz. par mesecev pešobusa mi ni nič bolj dišalo kot pa 1000€ in enak ukrep. :x

No, časi so vedno bolj zaje.... za ljubitelje hitre vožnje, ampak nasplošno gledano na tisto, kar je bilo zadnje par let realnost na cesti ... časovno nisem dost na zgubi tut zdaj ne 8) ... užitek v vožnji je tut sj del poti na tak način ... tam k pa že cjazim, nažgem muziko in mal blonde gledam naokol, pa je tut za preživet in ni čisti dolgčas v avtu, kadar se sam vozim :P

Evo, točno tako, da se odlično skompenzirati, najboljše zdravilo pa je reden seks ;)

Edino, kar me skrbi okoli tega zakona, je da bodo ljudje zdaj vozili ot po jajcih, 70 po ravnini.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Pe apr 18, 2008 1:51 pm

Evo, točno tako, da se odlično skompenzirati, najboljše zdravilo pa je reden seks ;)

Edino, kar me skrbi okoli tega zakona, je da bodo ljudje zdaj vozili ot po jajcih, 70 po ravnini.[/quote]

A misliš med vožnjo? :lol: ... to pa še res nisem probal ;)

Ja, itak da bodo eni cjazili 70 po ravnini, drugi pa potem plačevali kazni zaradi njih, k jih bo policija colala za "nevarna prehitevanja" in "road-rage" in podobno, k bo komu plafon dvignlo zaradi cincarja spredaj.
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe apr 18, 2008 2:14 pm

nasledn let, ko bojo ugotovil, da je več smrti, nebo problema.
bojo dal kazni na 2000€ za 20kmh prekoračitev v naselju.

vedno majo odgovor na vse, vsaka čast..

črne pike slovenskih cest pa ko j**e.. da ne govorimo o ultradebilnem načrtovanju določenih odsekov, križišč ipd.

en lep primer recimo je rondo tomačevo. človek ki ga je načrtoval si zasluži nobelovo nagrado.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe apr 18, 2008 2:28 pm

Voith je napisal/-a:dons 1000e za 30kmh, jutr 5000e in zapor ce te dobijo po 20h na ulci.

no da opomnim samo na dejstvo, da je lansko leto bilo mogoče plačanih kazni samo 1/3 kar je spodbudno za tiste, ki nimajo rednega dohodka oz. imajo delo na črno tako, da takim "dol visi" za te kazni in se preprosto vozijo hitro naokoli

Voith je napisal/-a:en lep primer recimo je rondo tomačevo. človek ki ga je načrtoval si zasluži nobelovo nagrado

zakaj se zgodijo nesreče? zaradi tega ker nekateri nevedo, da imajo prosto pot v rondo (kot je to prikazano na sliki z rdečo barvo) a se kljub temu ustavijo in gledajo kot "teleti", če se lahko vklopijo v rondo. a vozniki, ki vedo, da imajo prosto pot v rondo se na omenjenem delu preprosto zaletijo v voznike od zadaj, ki čakajo da se vklopijo in zaradi takih napak so tam zastoji

Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe apr 18, 2008 3:06 pm

žalostno je vse skup. vsi govorijo kk se bo treba počas pelat...nobedn pa ne preštudira da s počasnejšo vožnnjo še bolj ogroža promet. tovornjakov je tut ko dreka na cesti...samo ponoči se lahko normalno pelaš, podnev pa če ti rata 5 km poti pelat 90 je pa nekaj neverjetnga.

naj se sami nataknejo nekam.kar je tist del LJ ko je parlament ipd, je treba preselit k ciganom (romom), da bodo "kradljivci" na enem mestu
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe apr 18, 2008 3:15 pm

naklon rondoja je tut v napacno smer. cesta visi na ven namest na notr. wtf
se anglezi k majo komplet cesto narobe obrnjeno majo krozna krizisca ki visijo navznotr. :lol:

ampak nasi so seveda pametnejsi :)

aja pa ta uvoz k si ga oznacil niti ni taka kriza. kriza je naslednji izvoz za tomacevo. tisti ki je na zunanjem pasu gre lahko notri ali naprej, to nebi smel bit tko. skratka dandanes otroci k risejo ceste za lego avtomobilcke bolj smiselno narisejo cesto kot ljudje, ki so v darsu placani za to.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe apr 18, 2008 3:43 pm

Točno tako, zunanji pas bi moral biti le in izključno za zapeljat ven na naslednjem izvozu in nikakor tako, da lahko pelješ naravnost. Ta rondo ima namreč na vsakem vhodu in izhodu drugačen način "uporabe" in to lahko zmoti tudi bolj izkušene voznike.

Kar se pa tiče točk za kazni pa za tiste, ki jih sami ne potrebujete pa je to zelo dobra tržna niša. Prodajte jih - in to tistim, ki delajo prekrške in imajo velik pod palcem. Če jih kaznujejo na osnovi radarske slike se samo zmenite s prekrškarjem, da boste izjavili, da ste vozili vi.

Cena ene pike ovrednotite recimo 500€ pa imate pri 10 pikah 5.000€ zaslužka. Easy money ;)

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Pe apr 18, 2008 4:51 pm

naši rondoji so nagnjeni navzven zaradi več razlogov, kot so nagib vozila pri vklučevanju v rondo (kakšna katrca bi šla na streho), zmanjševanje hitrosti vožnje, tudi odtekanje vode naj bi bil problem... tko so nam rekli :)

pri rondoju tomačevo bi lahko izboljšali signalizacijo da folk nebi ustavljal. isto se dogaja pri izvozu za nove jarše ko v križišču zaviješ desno proti btc. sploh ni treba ustavljat ker je ločen pas ampak folk še vedno ustavlja. če bi ljudji vozili kot je treba sploh nebi blo tko kritično, čeprav rondo glede na svojo velikost pred in po izvozu za črnuče daje kar (pre)malo prostora za razvrščanje vozil na notranje pasove.

drugače se mi zdi nov zakon čist mimo s temi kaznimi za prekoračitev hitrosti. upam da so uredili odvzem vozila (avtovleka) za pijance in vožnjo do postaje na streznitev. žal preveč krat beremo v časopisih o izrečeni prepovedi nadaljne vožnje, katere se noben ne drži, v časopisu je pa zato, ker je isti pijanec še isti večer povzročil nesrečo. zakona nisem bral, zato beseda "upam" na začetku stavka.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe apr 18, 2008 4:59 pm

kira butasta z naklonom se vid da eni nimate pojma, če bi bil rondo noter bi bla skakalnca ko bi vn zapelu..

sej rondo tomačevo bo kmal drugačn ko pride gor še krak iz novega štadiona, je že par verzij preureditev narisanih od 2,3,4 pasovnega...
do raznih turbo rondojev..

bo še bol pestro ker bodo nanjga spustill še več prometa pa že zdej ga je ogromno...

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe apr 18, 2008 11:32 pm

seeman66 je napisal/-a:Upam da bo policajem zelo ,zelo nerodno ko bodo pisal položnice za 500-600€.
lp

Zgodilo se bo zopet klasično nerazumevanje ljudi, ki je po svoje razumljivo in angeli bodo zopet vse razen ljudje... Je pa res da če se ti je zdj zameru ker ti je dal 300 eur kazni pa 4 pike si še preživel, če te bo po novem čopnu za eno plačo in pol leta avtobusa, pa če v slovenskem sistemu izvzamemo tri štiri največja mesta, ugotovimo da je več kot pol mest v slo , v bistvu kvazi mest ker se pol mesta med sabo na videz pozna :lol: ... Je pa res, da so oz bodo nafukal zarad unih 50ih k so zakon potrdil. :roll:

Če bi mene ustavil, nato pa prišel v moj lokal na kavo bi poskrbel da ne bi bla dobra, zato da se mi ne bi vračal, da mi potem goste žnara za naslednjim ovinkom, ... če bi plačal in bi nevem mi prinesel na servis računalnik bi ga 110% tako popravil , da bi mi ga še dvakrat pripeljal nazaj :lol:

JOIE je napisal/-a:Evo, točno tako, da se odlično skompenzirati, najboljše zdravilo pa je reden seks

Edino, kar me skrbi okoli tega zakona, je da bodo ljudje zdaj vozili ot po jajcih, 70 po ravnini.

A je mogoče kakšna kazen za oralni seks v avtu med vožnjo... Nekako se mi pri mojih 40.000km+ na leto zdi kar smotrno spoštovati zakone in znižati hitrost :lol: :oops:

pa še eno na dejansko tematiko:

Js sm lih danes ugotovil , da se ne morm kontrolirat... vsak teden relacija vzhod zahod slovenije(236km) prvih 60km po AC peljem še nekako 120-130, več nism zdržal, prehitevala me je mularija s poloti 1.0 ipd avti... v postojnski klanec mi ni blo nič jasno, avtomatsko sm bil v prekršku ker nism spustu gasa ko me je začel prehitevat in mu je zmanjkovalo sape... no v glavnem potem sm popizdu in se lepo 150-160 peljal varno kot človek ostalih 170km poti in prišel spočit iz avta... To sem že večkrat opazil, da se psihično veliko bolj utrudim če vozim 120-130 :roll: :? , kot pa če malce pospešim, da lih ne zgleda prehitevanje kot fotofiniš posnetki , vsako sekudno za en mišji falus naprej 8)

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So apr 19, 2008 2:06 pm

Živjo,
no, danes se mi je spet na AC zgodilo podobno kot se mi (redno) dogaja po ljubljanski obvoznici. Peljem malo pod 130 (pa še dež je bil), pa mi pred mene skoči - brez smerokaza - toyota yaris. Komaj sem pobremzal, da ji nisem bil v riti, pa tale toyotica lepo prehiti enega šleperčka in spet brez smerokaza nazaj noter. Peljem mimo in vidim ena bjondica z mobitelčkom na ušesku. In te zadeve se mi dogajajo konstantno. Nisem seksist, vem, da moški tudi to delajo, vendar v zadnjem tednu se mi je to zgodilo vsaj ene 6-8x in vselej je notri sedela kakšna ženska z mobitelčkom na ušesku, razen enkrat ko se je ena šminkala med vožnjo... Hja... Takšne ne bodo kaznovane, ker če bo jih policaj ustavil, bodo pač naredile "alkotest" ha ha ha ha.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So apr 19, 2008 2:09 pm

upam da jih opzoriš da delajo neumosti..

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So apr 19, 2008 2:43 pm

js sm sexist. babam uzet izpite in 500€ kazni ker so babe!! :lol:

rondo nesme na vn viset. kasne skakalnice. a ste ze pelal po kasnem kroznem izven slovenije slucajn kdaj? pac popolnoma narobe so naredl rondo. te nasi "strokovnjaki".
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov