Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a Jerch_ Po jan 10, 2011 8:49 pm

domen_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:In koliko si dejansko prevozil po avtocestah po Sloveniji in tujini, da si večji strokovnjak od skoraj vseh ostalih tukaj?
Jaz pač ne pravim, da sem večji strokovnjak. Sploh pa sem komentiral samo posnetek (in citat iz ZVCP), in za to da imam svoje mnenje o tej zadevi ne rabim 40.000km letno prevozit. Na cesti smo različni vozniki in če jih prevozim samo 20.000 letno ni s tem nič narobe, cesta je za vse.

vsak ima svoje stališče, recimo lilindian je par strani nazaj trdila, da se počuti neznosno na avtocesti, ker ji dnevno ljudje trobijo, blendajo in se ji lepijo za rit ter jo prehitevajo po desnem pasu.
sam opravim na leto 50.000km zaradi športa in v osebnem vozilu ali pa osebnem z nečim na strehi oz. z manjšo prikolico in zato nižjo hitrostjo kot je najvišja dovoljena naredim kar nekaj kilometrov, pa imam začuda drugačne izkušnje. v pogovor sem se vključil, ker nekateri niso pomislili, da so tudi sami delno cepci. in hkrati sem v tej temi napisal kdaj sem sam cepec.
smešno mi je pa, da v debato posegajo vozniki, ki nimajo izkušenj z avtocest oziroma radi širijo gostilniške debate. kar ironično pa je, da ravno ti, ki vsaj eno leto nisi vozil po AC tako glasno zagovarjaš določen profil voznikov. naslov teme je, kolikor vidim še vedno cepci na cesti. tako, da komenira naj vsak tiste cepce za katere ve da obstajajo ne glede domneve. in to bodisi po poljskih potkah ker divjajo in skačejo okoli moje hiše ali pa avtocestah kjer srečujem angleže in kjer naša država še ne zaračunava kampiranja.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 10, 2011 8:56 pm

zanimivo je, da se sam ne spomnim kdaj mi je na ac kdo blendal ali trobil ( ce odstejem totalne norce ), pa sem veliko na cesti, večji problem so ljudje, ki ne znajo voziti vsaj 130 oziroma biti vsaj na desnem pasu....nasplošno je večji problem na cesti prepočasna nerodna voznja, kot sama hitrosti, ki se je zelo umirila v zadnjih letih, ko sem bil mlajsi, oziroma takoj po opravljenem izpitu so bile dirke po centru Celja ali LJ vsakodnevni pojav, zdaj se pa ne spomnim, kdaj sem nazadnje sem videl kakega resno prehitrega...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po jan 10, 2011 9:19 pm

Drocky je napisal/-a:Torej, cesta bi naj zdržala z rednim vzdrževanjem 25 let, potem pa kompletna rekonstrukcija, pri hucke pack pa se jim je povrnala investicija samo v vagone, brez stroškov vzdrževanja prog itd(kot da bi kupil kombi in bi se ti po 30ih letih povrnali stroški za nakup ter redne servise)
Tega nisem vedel, vsekakor zanimivo.

Jerch_ je napisal/-a:smešno mi je pa, da v debato posegajo vozniki, ki nimajo izkušenj z avtocest oziroma radi širijo gostilniške debate. kar ironično pa je, da ravno ti, ki vsaj eno leto nisi vozil po AC tako glasno zagovarjaš določen profil voznikov.
A če pred dvema letoma nisem kupil vinjete potem zdaj ne smem imeti mnenja o situaciji na AC?

Saj bi vprašal še kaj (npr. kako ločiš gostilniško od negostilniške debate, kakšen profil voznikov zagovarjam,..), pa se bojim, da se boš samo zapletel. :-P

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Po jan 10, 2011 9:43 pm

Mislim, da zna na tvoje drugo vprašanje odgovoriti čisto vsak, ki si je vzel 2 minuti časa da je prebral par strani te teme...

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Po jan 10, 2011 9:57 pm

Jerch_ je napisal/-a:smešno mi je pa, da v debato posegajo vozniki, ki nimajo izkušenj z avtocest oziroma radi širijo gostilniške debate. kar ironično pa je, da ravno ti, ki vsaj eno leto nisi vozil po AC tako glasno zagovarjaš določen profil voznikov.

Kaj ti je pa tu smešno? Ti si zamenjal vzrok pa posledico: ne da on ne vozi po AC ker nima vinjete ampak ne kupi vinjete zato, ker ne vozi po AC sploh. Ne vozi pa zato, ker na AC vsi divjajo in prehitevajo z morilskih 110-150 kmh on pa se mora držati zakona kot pijanec plota, čeprav ga interpretira po svoje in velikokrat napačno. In zato je upravičeno glasen, ker upa da se boste vsi spremenili in vozili 129 kmh max (samo v idealnih pogojih), kolikor je zanj varno.

Meni je bolj zanimivo, da taki navadno ne mislijo, da v Nemčiji živijo sami potencialni morilci. In ne mislijo, da je tam na AC 150 kmh hitrost, ki kaže na osebne motnje - ker je zakon rekel, da ni in pika. In navadno ne vedo, da se večina tam zgledno umakne hitrejšemu.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jan 11, 2011 11:45 am

Čudn če ni ista Octavia kot posnetek nekaj strani nazaj :huh: Tokrat sem se malo bolj potrudil z dolgimi ma si je voznik/ca pred mano najbrž spet mislil/a. Pa kaj za en cepec spet blenda neki v pm. Prehitel in še 4x upalil sam meglenko, ma itak mu/ji ni potegnilo. :roll: Ja, potem sem pa ugasnil luči, da ni videl/a kdo je bil nestrpen za njim/njo in tako nadaljeval vožnjo. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=SUAAADdNTgY
SlikaSlika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jan 11, 2011 12:35 pm

X-Hair je napisal/-a:Čudn če ni ista Octavia kot posnetek nekaj strani nazaj :huh: Tokrat sem se malo bolj potrudil z dolgimi ma si je voznik/ca pred mano najbrž spet mislil/a. Pa kaj za en cepec spet blenda neki v pm. Prehitel in še 4x upalil sam meglenko, ma itak mu/ji ni potegnilo. :roll: Ja, potem sem pa ugasnil luči, da ni videl/a kdo je bil nestrpen za njim/njo in tako nadaljeval vožnjo. :lol:

kokr jst vidim tale posnetek si ga ti dohitel, mu začel svetit (ne vem zakaj), on ti je dal žmigavc da ga prehiti, ti si še počakal par sekund in ga potem prehitel...in kokr si sam napisal si mu potem še z meglenko nabijal...mislm, zakaj ti te posnetke gor daješ? edini cepec tukaj mi deluješ ti, pa brez zamere!

Še enkrat pogledu...predvidevam da te je motila njegova meglenka ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 11, 2011 12:42 pm

gecco je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Čudn če ni ista Octavia kot posnetek nekaj strani nazaj :huh: Tokrat sem se malo bolj potrudil z dolgimi ma si je voznik/ca pred mano najbrž spet mislil/a. Pa kaj za en cepec spet blenda neki v pm. Prehitel in še 4x upalil sam meglenko, ma itak mu/ji ni potegnilo. :roll: Ja, potem sem pa ugasnil luči, da ni videl/a kdo je bil nestrpen za njim/njo in tako nadaljeval vožnjo. :lol:

kokr jst vidim tale posnetek si ga ti dohitel, mu začel svetit (ne vem zakaj), on ti je dal žmigavc da ga prehiti, ti si še počakal par sekund in ga potem prehitel...in kokr si sam napisal si mu potem še z meglenko nabijal...mislm, zakaj ti te posnetke gor daješ? edini cepec tukaj mi deluješ ti, pa brez zamere!

Kolikor jaz razumem in vidim na posnetku, ga je motila prižgana meglenka v dežju na avtu pred njim. Mene bi tudi motila, se pa ne bi spuščal v blendanje. Prehitiš pa je, zarad mene naj ima prižgano melgenko celo leto, če mu paše. :roll:

@x-hair: zastonj se trudiš tukaj opozarjat na neke napake, ki jih delajo vozniki v prometu, saj ne boš dosegel nič. Škoda, da zapravljaš čas in živce. Oni bodo še vedno vozili po svoje, tebi pa svetujem da narediš isto. ;)

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ To jan 11, 2011 1:02 pm

Danes zjutraj mi je postalo kristalno jasno kdo in kaj so "cepci na cesti" :roll:
Že kar nekaj časa (par let) nisem mel nobenega opravka zjutraj v LJ...danes pa se odpravim k zdravniku in padem v jutranjo "gužvo". In kako je ta gužva zgledala...do Vrhnike vse b/p 125km/h na tempomatu, lepa tekoča vožnja skratka....od uvoza Vrhnika pa kot bi odrezal...desni pas bolj kot ne sameval (vsake toliko kakšen kamijon) levi pas pa zabit in vsi smo se lepo vozili 90-100km/h :shock: meni nič jasno kaj se dogaja...ok si mislim pač se kamijođije prehitevajo, se bo že spucalo...jok brate! Pa smo se tako lepo vozili do izvoza za LJ center :huh:
Torej od Vrhnike pa do LJ moja hitrost ni presegla 110km/h (1x takoj po cestninski), parkrat se je spustila celo pod 90km/h in vse to na PREHITEVALNEM pasu!? :bow
Rad bi sporočil cepcu/šerifu/retardu na čelu te kolone, da upam da postane trajno nezmožen upravljati kakršno koli vozilo v prometu in to že danes...jaz mu/ji kej več kot karjole nebi dal za vozit!
Hvala bogu da nisem zaposlen v LJ, kajti da bi to moral trpeti in gledati vsako jutro...nevem...raje ne pomislim...to je psihično nasilje nad ostalimi vozniki! :evil:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jan 11, 2011 1:11 pm

heretic_ je napisal/-a:Danes zjutraj mi je postalo kristalno jasno kdo in kaj so "cepci na cesti" :roll:
Že kar nekaj časa (par let) nisem mel nobenega opravka zjutraj v LJ...danes pa se odpravim k zdravniku in padem v jutranjo "gužvo". In kako je ta gužva zgledala...do Vrhnike vse b/p 125km/h na tempomatu, lepa tekoča vožnja skratka....od uvoza Vrhnika pa kot bi odrezal...desni pas bolj kot ne sameval (vsake toliko kakšen kamijon) levi pas pa zabit in vsi smo se lepo vozili 90-100km/h :shock: meni nič jasno kaj se dogaja...ok si mislim pač se kamijođije prehitevajo, se bo že spucalo...jok brate! Pa smo se tako lepo vozili do izvoza za LJ center :huh:
Torej od Vrhnike pa do LJ moja hitrost ni presegla 110km/h (1x takoj po cestninski), parkrat se je spustila celo pod 90km/h in vse to na PREHITEVALNEM pasu!? :bow
Rad bi sporočil cepcu/šerifu/retardu na čelu te kolone, da upam da postane trajno nezmožen upravljati kakršno koli vozilo v prometu in to že danes...jaz mu/ji kej več kot karjole nebi dal za vozit!
Hvala bogu da nisem zaposlen v LJ, kajti da bi to moral trpeti in gledati vsako jutro...nevem...raje ne pomislim...to je psihično nasilje nad ostalimi vozniki! :evil:

sj to je čisti standard okoli Ljubljane...še hitro si se vozil :)
Folk se preprosto noče umaknit na desni pas
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To jan 11, 2011 2:05 pm

heretic_ je napisal/-a:Danes zjutraj mi je postalo kristalno jasno kdo in kaj so "cepci na cesti" :roll:

Predvidevam, da si tudi ti ves čas vozil po prehitevalnem pasu? Kot še večina, ki se jim mudi in se ne dajo ;) Boli mene, vozite se po levi, meni se ne da več. Jaz v takem primeru lepo vozim po voznem pasu (ne prehitevam!!!) kjer vidim bistveno dlje in imam tudi več prostora. Ko pa je treba prehitet kamion, dam žmigavec, počakam, če me noben ne spusti zavijem malenkost levo, pa se že kdo toliko prebudi ali ustraši, da me spusti na prehitevalni pas. :roll:

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog To jan 11, 2011 2:10 pm

hmm, zanimivo.. Pelješ se po desnem , se pravi VOZNEM pasu in si nehote lahko hitrejši od PREHITEVALNEGA pasu, saj je gor polno, tvoj VOZNI pas pa je precej bolj pretočen, vsaj od kamiona do kamiona... In se moraš prilagajat šerifom na PREHITEVALNEM pasu, da ne boš slučajno v prekršku, ker po VOZNEM pasu pelješ po omejitvi.. Se pravi, ne smeš peljat po omejitvi !! :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 11, 2011 2:16 pm

tomazpog je napisal/-a:hmm, zanimivo.. Pelješ se po desnem , se pravi VOZNEM pasu in si nehote lahko hitrejši od PREHITEVALNEGA pasu, saj je gor polno, tvoj VOZNI pas pa je precej bolj pretočen, vsaj od kamiona do kamiona... In se moraš prilagajat šerifom na PREHITEVALNEM pasu, da ne boš slučajno v prekršku, ker po VOZNEM pasu pelješ po omejitvi.. Se pravi, ne smeš peljat po omejitvi !! :D

Točno tako je ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jan 11, 2011 2:30 pm

gecco je napisal/-a:kokr jst vidim tale posnetek si ga ti dohitel, mu začel svetit (ne vem zakaj), on ti je dal žmigavc da ga prehiti, ti si še počakal par sekund in ga potem prehitel...in kokr si sam napisal si mu potem še z meglenko nabijal...mislm, zakaj ti te posnetke gor daješ? edini cepec tukaj mi deluješ ti, pa brez zamere!

Še enkrat pogledu...predvidevam da te je motila njegova meglenka ;)

Ma naj ti bo. Ti bom odgovoril na tvoja vprašanja. Zakaj sem blendal si že sam ugotovil, odlično. ;) Tam kjer je on men dajal žmigavc ni bilo ravnine, in ni bilo primerno za prehitevanje sploh. Takoj za tem se je odprla ravnina in sem lepo brez jeze prehitel. Meglenko mu pa nisem nabijal. 4x sem mu jo prižgal v opomin, če bi slučajno pogruntal da jo ma prižgano pa mu ni potegnilo. Tako kot je že nekdo napisal, se lahko zgodi, da ne ve, da jo ma prižgano, kar je čisto normalno. Eden se ti potem zahvali v opomin, nekdo ne j**e 5%, spet drugi maha koji spolni organ blendaš, tretji pa se vozi dalje in ne ve kaj se dogaja. Nekdo pove kaj se mu je zgodilo, jaz pa ne rabim pravit, dam video materijal, simple as that. Sem pač zate cepec, pa še za marsikoga. Ni zamere, ma vsak svoje mnenje. 8)

Pero, hvala za napotke. :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To jan 11, 2011 2:57 pm

gecco je napisal/-a:sj to je čisti standard okoli Ljubljane...še hitro si se vozil :)
Folk se preprosto noče umaknit na desni pas

Temu se preprosto reče jutranja konica oz. gužva na cesti. Dvomim da je bil kakšen "cepec/šerif/retard" na čelu te kolone... pač pri določeni gostoti vozil se pretočnost zmanjša, vožnja upočasni in nastanejo kolone. Sicer pa če bi bil malce zloben in bi uporabil tvojo logiko, bi lahko rekel, da očitno tudi ti spadaš med te cepce na cesti, če pa si vozil 90 po prehitevalnem =P obenem pa bentiš nad vozniki pred tabo zakaj se ne umaknejo? Zakaj se pa torej ti ne umakneš na desni pas, kaj pa če bi tisti za tabo rad vozil še hitreje kot 130?

Na splošno, ko beremo komentarje v tej temi (in še v mnogih drugih) se res lahko vprašamo kaj hudiča je narobe z nami Slovenci? Tolikšno pomanjkanje kulturnega in zrelega obnašanja, osnov bontona ter tolerance do ostalih kot smo mu lahko priča na naših cestah in v celotni naši družbi je res zaskrbljujoče. In ni mi jasno na kakšen način bi se stanje lahko izboljšalo..., samo vse višje kazni prav gotovo ne bodo dovolj.
Po drugi strani mi je pa tudi zanimivo kako je vsak pri sebi (ali pa vsaj velika večina) prepričan, da se spozna na vse, pozna rešitev vseh problemov in ima vedno prav, obenem pa so vsi ostali "cepci/šerifi/retardi". Verjetno bi bilo koristno, če bi najprej vsak zase pošteno pometel pred svojim pragom in ob malce več tolerance in strpnosti do ostalih bi bil lahko to prvi majhen korak k izboljšanju razmer.
Zadnjič spremenil grizli, dne To jan 11, 2011 3:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 11, 2011 3:14 pm

No vidiš tu pa narobe razmišljaš. Krivda ni samo na prvem v koloni, ampak še kupu avtov za njim. Če je desni pas dlje časa prost, se voziš po desnem, tudi če je na levem milion avtov. Saj več kot trije štejejo za kolono, če se ne motim, in lahko prehitevajo po desnem? To da je desni prazen pomeni napačno ravnanje večine v koloni in ne samo prvega, zato se pa pri nas dostikrat dogaja, da je desni hitrejši od levega. Kot da to ni dovolj, se narod še na priključkih na avtocesto rine na levega še preden dosežejo primerno hitrost, da praktično zabremzajo tako vozni, kot tudi prehitevalni pas. Tudi na tropasovnicah je pri nas vedno največ avtov na prehitevalnem, nekaj malega na srednjem in praktično noben na desnem, čeprav tam ni nobene ovire. Čisto enostavno je, lepo zapelješ na desni pas, ko je prost, tudi če si v tekoči koloni in skoraj noben ne bo šel mimo, če obdržiš isto hitrost, hkrati gredo lahko mimo vsi, ki so res hitri (lahko v takem primeru takoj pospešijo in si to želijo). Vglavnem na ta način se hitrejši pomikajo naprej in ne končajo vsi na levem pasu. In s "hitrejšimi" ne mislim norce, ampak vse hitrejše od najpočasnejšega tam.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ To jan 11, 2011 5:22 pm

dask je napisal/-a:Jaz v takem primeru lepo vozim po voznem pasu (ne prehitevam!!!) kjer vidim bistveno dlje in imam tudi več prostora. Ko pa je treba prehitet kamion, dam žmigavec, počakam, če me noben ne spusti zavijem malenkost levo, pa se že kdo toliko prebudi ali ustraši, da me spusti na prehitevalni pas. :roll:

In ta manever (trzanje levo itd..) se ti pa zdi ok?
Fora je v tem da če ne želiš delat prekrška nimaš v takih situacijah kej...pač si prepuščen na milost ali nemilost prvega v koloni...držiš varnostno in lepo čakaš in čakaš, in krave mukajo...dalje vsi poznamo. :?

grizli je napisal/-a:Temu se preprosto reče jutranja konica oz. gužva na cesti. Dvomim da je bil kakšen "cepec/šerif/retard" na čelu te kolone... pač pri določeni gostoti vozil se pretočnost zmanjša, vožnja upočasni in nastanejo kolone. Sicer pa če bi bil malce zloben in bi uporabil tvojo logiko, bi lahko rekel, da očitno tudi ti spadaš med te cepce na cesti, če pa si vozil 90 po prehitevalnem =P obenem pa bentiš nad vozniki pred tabo zakaj se ne umaknejo? Zakaj se pa torej ti ne umakneš na desni pas, kaj pa če bi tisti za tabo rad vozil še hitreje kot 130?

Nevem kaj oz. kje si ti prebral da bentim na vozeče pred seboj....bentil sem na PRVEGA v koloni...v vsaki koloni je nekdo prvi, nekdo ki "žlajfa" ostale za sabo...in če se taka oseba ki vidi reko luči za seboj (pred seboj pa nima vozila) ne umakne in spusti naprej hitrejše od sebe ampak se cijazi z 90 po prehitevalnem je ena navadna nesposobna egoistična pišuka...od tega ne odstopam...tudi v avtošoli nas učijo da je treba hitrejše od sebe spustiti naprej če je za to možnost, in na avtocesti je za to vedno možnost...imenuje se vozni pas!

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To jan 11, 2011 5:36 pm

v vsaki koloni je nekdo prvi, nekdo ki "žlajfa" ostale za sabo..
To pa ni res. Nekdo je lahko zavil ze dol z avtoceste, pa je kolona tam ostala se pol ure, ali pa se vec. To se dogaja zaradi gostote prometa. Nasploh pride v gostem prometu do zmanjsanja hitrosti. Ni res, da ima vsaka kolona prvega, ki žlajfa ostale.

Nekateri zmotno mislite, da ce bi prvi peljal hitreje bi se vsi lahko peljali hitreje, ampak to je res samo ce je 3,4,5 avtov pred tabo in ce ta prvi sploh obstaja. Ce je pa 30, 40, 50 avtov (v Ljubljano je dnevno 130.000 vozacev, toliko da je jasno o kaksnih stevilkah govorimo: vse to gre na obvoznico in mestne vpadnice) pa ce se bo eden umaknil, to za veliko vecino ostalih ne pomeni nic. Se kar nekaj casa se bodo morali peljati (na obvoznici bodo vecinoma ze prej na cilju), preden bi se tudi za njih sprostil prostor.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj To jan 11, 2011 7:29 pm

Torej od Vrhnike pa do LJ moja hitrost ni presegla 110km/h (1x takoj po cestninski), parkrat se je spustila celo pod 90km/h in vse to na PREHITEVALNEM pasu!? :bow:

Bu, hu, hu, hu, ubožček, pa ti ja ni krona padla z glave? Ali pa si mogoče čez noč osivel? Da se ti zgodi kaj takega? Ma ne mor'š verjamet.

Človek, ki ne zna vnaprej predvidevati takšnih, povsem vsakdanjih in normalnih situacij, ki se dogajajo v velikih mestih vsako jutro, ne sodi na cesto, ampak na vlak. Takih pacientov kot si ti, ki mislijo, da se je cel svet in predvsem vsak voznik, ki vozi pred njim zarotil, da ga oviral na poti v svobodo, imam že vsak dan poln kufer, tako da si ti več kot odveč.

Tudi jaz se mu zahvaljujem.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jan 11, 2011 9:01 pm

heretic_ je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Jaz v takem primeru lepo vozim po voznem pasu (ne prehitevam!!!) kjer vidim bistveno dlje in imam tudi več prostora. Ko pa je treba prehitet kamion, dam žmigavec, počakam, če me noben ne spusti zavijem malenkost levo, pa se že kdo toliko prebudi ali ustraši, da me spusti na prehitevalni pas. :roll:

In ta manever (trzanje levo itd..) se ti pa zdi ok?
Fora je v tem da če ne želiš delat prekrška nimaš v takih situacijah kej...pač si prepuščen na milost ali nemilost prvega v koloni...držiš varnostno in lepo čakaš in čakaš, in krave mukajo...dalje vsi poznamo. :?

grizli je napisal/-a:Temu se preprosto reče jutranja konica oz. gužva na cesti. Dvomim da je bil kakšen "cepec/šerif/retard" na čelu te kolone... pač pri določeni gostoti vozil se pretočnost zmanjša, vožnja upočasni in nastanejo kolone. Sicer pa če bi bil malce zloben in bi uporabil tvojo logiko, bi lahko rekel, da očitno tudi ti spadaš med te cepce na cesti, če pa si vozil 90 po prehitevalnem =P obenem pa bentiš nad vozniki pred tabo zakaj se ne umaknejo? Zakaj se pa torej ti ne umakneš na desni pas, kaj pa če bi tisti za tabo rad vozil še hitreje kot 130?

Nevem kaj oz. kje si ti prebral da bentim na vozeče pred seboj....bentil sem na PRVEGA v koloni...v vsaki koloni je nekdo prvi, nekdo ki "žlajfa" ostale za sabo...in če se taka oseba ki vidi reko luči za seboj (pred seboj pa nima vozila) ne umakne in spusti naprej hitrejše od sebe ampak se cijazi z 90 po prehitevalnem je ena navadna nesposobna egoistična pišuka...od tega ne odstopam...tudi v avtošoli nas učijo da je treba hitrejše od sebe spustiti naprej če je za to možnost, in na avtocesti je za to vedno možnost...imenuje se vozni pas!

sam sem posnel podobno situacijo, le da ni bil delovni dan a je bilo dovolj cepcov na kupu. in ugotovil sem, da sem ravnal napačno, ker ni res da si bil in sem bil prepuščen na nemilost prvega. nobeden tebe niti mene ni silil kje naj vozim. in moja napaka, kot tvoja je bila, da sva samo podaljšala to kolono na prehitevalnem pasu. treba se je držati pravil in voziti strogo po voznem pasu in prehitevati le ko je to potrebno. če je 95% vozil na bolj levih pasovih je meni jasno, da če sem pripeljal pravilno po skrajno desnem pasu in nimam potrebe po prehitevanju, potem samo nadaljujem po tem voznem pasu naprej in ker ne menjam smer tukaj ne gre za prehitevanje!

v resnici bentiš na vsakega, ki je v prekršku. in to je seveda vsak tisti voznik, ki vozi po prehitevalnem pasu a bi se lahko varno umaknil na vozni pas. zagrožena kazen za to početje je kar solidna. nevem pa kako se kaj kaznuje. upam,da bodo poostrili nadzor. in ja, tudi sam se nisem do pred kratkim zavedal tega in sem se pač priključil "koloni" na levi. zakaj v narekovajih? zato, ker kolone na avtocestah ni po definiciji. je le zgoščen promet, ki pa vsakemu posamezniku še vedno omogoča varno manevriranje.

PS: gustelj priporočam ti obisk grobnika ali kakšnega drugega dirkališča z motokultivatorjem in obvezno opremo; nastavkom za brenanje, da te nebo zvrnilo na ovinkih od hitrosti razmišljanja o neumnostih v tvoji glavi..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov