Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Sr jun 09, 2010 11:00 pm

Cena slabih 1700€ se mi zdi ok glede na to, da so mi eni postavili ceno tudi 2450€.
Glede omenjenega problema pa še nisem nikjer nič zasledil (mogoče sem premalo prebral), ima kdo tukaj sistem od plineksa?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če jun 10, 2010 5:26 am

plinaš je napisal/-a:
CheFF je napisal/-a:Sem kar pričakoval takšen odgovor... Glede tanka je dobra, kaj če pa kje nasedeš s tankom? buum? :jao:
Mislim, da bom predelavo prepustil plineksu, imajo ok ceno in veliko avtov dela na njihov sistem, pomoje niso šalabajzerji.

nič ni buum..ni panike..tanki zdržijo - seveda eu homologirani - celo več kot trikratni max. pritisk...in ta je 30 barov...

plineks pa je reklamiral omvl napravo kot daleč najboljšo... sedaj pa zavoli ... misli si kar si hočeš...

Pa vmes še malo Landi Renzo... :shock: za katerega so šolanja opravili pred par meseci...ampak so strokovnjaki...enako velja za Zavoli...
Zavoli je pa itak njihov žlahtnik.

Malo si poglej njihovo stran: pljuvajo čez Avtonaplin, hkrati pa imajo svojo stran avtonaplin.com :shock: zdej pa bodi pameten in razumi...

Toliko samo na kratko o ''strokovnosti'' ekipe.
Saj imaš na voljo še druge, ki so dražji ampak imajo res večletne izkušnje z določeno napravo ki jo vgrajujejo in tudi dober poprodajni servis. Razen če ti je pač vseeno kdo ti brska po avtu.

CheFF je napisal/-a:Cena slabih 1700€ se mi zdi ok glede na to, da so mi eni postavili ceno tudi 2450€.
Glede omenjenega problema pa še nisem nikjer nič zasledil (mogoče sem premalo prebral), ima kdo tukaj sistem od plineksa?

Za kakšen avto pa gre, če ni skrivnost?
Zadnjič spremenil iziboy, dne Če jun 10, 2010 5:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jun 10, 2010 7:15 am

a33 je napisal/-a:o plineksu slišim probleme, preveliko porabo... visoke cene vgradnje...
nimam noič prot njim sam to berem.

Slišiš morda že, če nimaš izkušenj raje ne govori kot da zavajaš druge. Tudi jaz sem imel na začetku probleme z plinom, to pa zato ker iz italije ni dobil original mape za moj avto in je avto nastavljal na roke in ni blo vredu, ko je dobil orginal mapo je blo vredu. Glede porabe ni opazno nobene razlike med plinom in med bencinom, sicer pa čist odvisno kako ti ga nastavi in kaj želiš, boljše performance in večjo porabo, ali manjšo porabo pač temu primerne performance. Smo malo testirali in mi celotno mapo povečal za 5% in seveda je avto bolje šel, temu primerna pa je bila tudi poraba.

Drgač pa ravno včeraj mel servis plina po 30 oz. 31.000km, menjava filtrov plina pa tte fore :D, seveda na sedežu firme v Mislinji :)

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Če jun 10, 2010 9:10 am

Koliko pa je bila cena servisa, če ni skrivnost... Jaz ga imam drug teden, pa da malo vidim, kako se cene vrtijo :evil:

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Če jun 10, 2010 9:17 am

Mare77 je napisal/-a:Koliko pa je bila cena servisa, če ni skrivnost... Jaz ga imam drug teden, pa da malo vidim, kako se cene vrtijo :evil:

Menjava dveh filtrov ( filter uparjalnika in filter tekoče faze ) z delom cca 50 Eur ;)

Lp, A

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če jun 10, 2010 9:22 am

ANJCI te maš pa ti neke drage mojstre čeb ti kr cca 50eur zaribal :D
men je reku da drgač pride tak servis 30eur, sm midva sva se pol nekak drgač zmenala :)

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če jun 10, 2010 10:43 am

pinny je napisal/-a:ANJCI te maš pa ti neke drage mojstre čeb ti kr cca 50eur zaribal :D
men je reku da drgač pride tak servis 30eur, sm midva sva se pol nekak drgač zmenala :)

V naturi? :lol: :lol: :lol:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jun 10, 2010 11:32 am

gogocak je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:ANJCI te maš pa ti neke drage mojstre čeb ti kr cca 50eur zaribal :D

V naturi? :lol: :lol: :lol:

preden sem do tvojga posta prišel se mi je isto utrnilo... samo za 30€ tud serviser ni mogel ne vem kaj dobit... :idea:
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Če jun 10, 2010 11:41 am

iziboy je napisal/-a:Za kakšen avto pa gre, če ni skrivnost?

Audi A6 C5 2.4

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če jun 10, 2010 7:56 pm

gogocak & plinaš mal sta otročja, ampak upam da vama ne škodi preveč :D
drgač smo se pa zmenal po principu je že vredu 8)

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jun 10, 2010 10:25 pm

pinny je napisal/-a:
a33 je napisal/-a:o plineksu slišim probleme, preveliko porabo... visoke cene vgradnje...
nimam noič prot njim sam to berem.

Slišiš morda že, če nimaš izkušenj raje ne govori kot da zavajaš druge. Tudi jaz sem imel na začetku probleme z plinom, to pa zato ker iz italije ni dobil original mape za moj avto in je avto nastavljal na roke in ni blo vredu, ko je dobil orginal mapo je blo vredu. Glede porabe ni opazno nobene razlike med plinom in med bencinom, sicer pa čist odvisno kako ti ga nastavi in kaj želiš, boljše performance in večjo porabo, ali manjšo porabo pač temu primerne performance. Smo malo testirali in mi celotno mapo povečal za 5% in seveda je avto bolje šel, temu primerna pa je bila tudi poraba.

iziboy je napisal/-a:Malo si poglej njihovo stran: pljuvajo čez Avtonaplin, hkrati pa imajo svojo stran avtonaplin.com :shock: zdej pa bodi pameten in razumi...
Veliki strokovnjaki, Plineks (takrat so se imenovali Kinološko Društvo Mislinja)so do pred dvema letoma (pre)prodajali pse z ponarejenimi papirji, bolane, prešvercane iz tujine... Ko pa to ni šlo več, zaradi tožb ipd, so se pač spravili v podobno dejavnost avtoplin. Prepričan sem da jih čez 2 leti tudi v plinu ne bo več, ampak bodo imeli, ne vem, mesarijo...

Toliko samo na kratko o ''strokovnosti'' ekipe …….

Me pa prav zanima kje ti take bedastoče izbrskaš :D.
Glede pljuvanja, sej če boš šel do avtonaplin ti bodo pač oni pljuvali po Plinexu in ostalih plinaših, vedno je blo tko in vedno bo.
Glede strokovnosti ekipe, če se nebi spoznali v zadeve, pol verjetn tudi nebi imeli pogodb z kako veliko avtohišo pri kterih se vgrajuje plin v nova vozila, in izšolanje njihovih zaposlenih.
Prav tako pa so bili uspešni na razpisu za raziskovalno nalogo al neki tajga.

Drgač pa ravno včeraj mel servis plina po 30 oz. 31.000km, menjava filtrov plina pa tte fore :D, seveda na sedežu firme v Mislinji :)

To kar si odgovoril A33, mi je še en dokaz več da pri tej firmi res ne upoštevajo osnovnih pravil ki jih zahteva montaža in predvsem kalibracija avtov po vgradnji avtoplina. Glej... avta predelanega na plin se nikoli, ampak NIKOLI ne nastavlja po željah stranke, ker to ni frizerski salon, ampak ga je potrebno nastaviti glede na to, kaj MOTOR potrebuje za pravilno delovanje. Ker če je avto nastavljen narobe (beri da ima enako porabo plina kot becina), potem ima skoraj zagotovo(zelo, zelo redke so izjeme) zelo siromašno zmes,in so tudi pri najbolj neobčutljivih motorjih poškodbe zaradi previsokih temperatur pri izgorevanju neizogibne. Že več kot 15 let se vozim na plin, imel sem že vse vrste in kvalitete naprav in doživel tudi nekaj okvar, tako da ti lahko dam podatke iz prve roke...

Kar se pa odgovora meni tiče pa takole:
Pogledal sem tudi stran Avtonaplin.si in ne vem kaj je tam pljuvanje. Napisano je samo da, nekatera podjetja pri nas vgrajujejo določene plinske naprave in trdijo da so za vgradnjo le-teh šolana in pooblaščena, kar pa očitno ne drži. Prepričan sem da se lahko eni in drugi izkažejo z potrdili proizvajalca.
S katero veliko avtohišo pa ima Plinex pogodbo?! Mislim resno veliko avtohišo, ne nekim lokalnim pooblaščenim mehanikom, ki popravlje vse od fičeka do motokultivatorja?
Kar se tiče njihovega SQ certifikata je pač tako da plačaš zadevo in jo dobiš, podobno je z strašno raziskovalno skupino ki jo imajo.
Pa še ena podrobnost me je pri Plinexu zelo zmotila, ko sem nazadnje govoril z njimi so mi zatrdili da so pooblaščeni za vgradnjo 14-ih(štirinajstih) različnih plinskih naprav! Pa ni to mesarija da prodajaš vse od zrezkov, šunk do hrenovk... Verjetno tudi svojega avta ne bi peljlal na servis k nekomu, ki popravlja vse po vrsti od Renaultov, Toyot do recimo Audijev, mislim da je vedno bolje da pelješ k nekomu ki pozna en proizvod, je zanj specializiran in ga pozna do potankosti.

CheFF je napisal/-a:

Audi A6 C5 2.4

A nisi dal malo hude cene? Najdražji, ko sem iskal pred cca pol leta je bil Prins. Za 6cilindraša je bila cena 2100.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Če jun 10, 2010 10:52 pm

da na hitr odgovorim, tist k prajiš za društvo sm lih dones govoru z enmu njegovmu prjatlu od big boss Plineks, in prav da tist je meu en njegov kolega ne on, sicer me pa ne zanima kaj je blo, temveč kaj je :)
gled etestiranj smo pa probla kaj je najbl in, dokler ni blo tistga k more bit, verjetn bi ti iz prve trofu tabolš nastavitev se mi zdi :D
Drgač pa za avtohišio točno se ne spomnem, vem pa da je opel hiša iz lj.

pa lahko noč in lepe sanje ;)

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Pe jun 11, 2010 12:55 pm

iziboy je napisal/-a:
CheFF je napisal/-a:

Audi A6 C5 2.4

A nisi dal malo hude cene? Najdražji, ko sem iskal pred cca pol leta je bil Prins. Za 6cilindraša je bila cena 2100.

No ja cena je 2300€ ponudnik pa www.avtoplin.com.
Prins je malo cenješi, ampak bolj me vleče na plineks.
Še enkrat vprašam, ima kdo izkušnje s sistemom od plineksa?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Pe jun 11, 2010 1:14 pm

js mam z tem da mam pač Reg OMVL-a. Drgač maš pa pr njih sj če greš u Mislinjo kr neka avtov na plin pa probaš če ni druge :)

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 Pe jun 11, 2010 1:29 pm

mi mamo doma audija a8 V8 na plin od plineksa reg-omvl na začetku bilo par malenkosti nekaj za nastaviti sedaj deluje odlično zelo zadovolni

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jun 11, 2010 4:59 pm

avtomobili001 je napisal/-a:mi mamo doma audija a8 V8 na plin od plineksa reg-omvl na začetku bilo par malenkosti nekaj za nastaviti sedaj deluje odlično zelo zadovolni

potem mata pa vidva z "doc" - om enako mašino..bi nam lahko en primerjalni test naredila .. tako privat iz prve roke...
kako bi pa to rad videl....resda je a8 malo težji pa počasnejši... me pa zanima kaj bi vidva rekla o avtu od drugega.. lp
plin je cnej k bencin

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe jun 11, 2010 6:10 pm

CheFF je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
CheFF je napisal/-a:

Audi A6 C5 2.4

No ja cena je 2300€ ponudnik pa www.avtoplin.com.

Zakaj, o, zakaj :?: :!: :?:

Prins je eden izmed najbolj renomiranih sistemov, do sedaj nisem slišal za prav nikogar, ki bi z njim imel težave (posledice šalabajzvgradnje tu ne štejem zraven). In potem tebe vleče na plinex!!!

Čisto tako btw... oni so bili prvi predelovalec, ki sem jih črtal ko sem sam dal avto na plin ;)

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe jun 11, 2010 7:31 pm

CheFF je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
CheFF je napisal/-a:

Audi A6 C5 2.4

No ja cena je 2300€ ponudnik pa http://www.avtoplin.com.

Avtonaplin.com je Plinex, je pa Prins po tehnologiji veliko boljši! Prins ima 5let oz. 150.000km PROIZVAJALČEVE garancije, pri onih drugih pa je te maksimalno 2leti ostalo pa garantira Plinex...kaj pa če jih čez 2 ali 3 leta ne bo več?!

avtomobili001 je napisal/-a:mi mamo doma audija a8 V8 na plin od plineksa reg-omvl na začetku bilo par malenkosti nekaj za nastaviti sedaj deluje odlično zelo zadovolni

Tvoj avatar pove dovolj :evil:

pinny je napisal/-a:da na hitr odgovorim, tist k prajiš za društvo sm lih dones govoru z enmu njegovmu prjatlu od big boss Plineks, in prav da tist je meu en njegov kolega ne on, sicer me pa ne zanima kaj je blo, temveč kaj je :)
gled etestiranj smo pa probla kaj je najbl in, dokler ni blo tistga k more bit, verjetn bi ti iz prve trofu tabolš nastavitev se mi zdi :D
Drgač pa za avtohišio točno se ne spomnem, vem pa da je opel hiša iz lj.

pa lahko noč in lepe sanje ;)

Ej ne morem nehat ker me tok za jezik vlečeš...Govoru si z njegovim prjatlom... to je tko kot bi vprašal Mladiča če je Karadžič fejst fant, al pa obratno...ne me sezuvat no...

Zanimivo je namreč da se take, kako si že rekel, bedastoče, govorijo samo o Plinexu... Nikjer ne slišiš nič večjega o npr. Vovku iz Trebnjega ki montira LandiRenzo, ali Tomažu iz Rudnika, pa tudi o slavnih G-1 ali Prinsu, se take stvari ne govorijo...a ni to čudn?!?!
Vedi: kjer je dim je tudi ogenj :(

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po jun 14, 2010 5:36 pm

še nekaj me zanima.koliko izparilcev imaš montiranih ? ali dela motor v celotnem območju vrtljajev - od prostega teka do blokade ? kako se obnaša pri "kick down " - u ?
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 Po jun 14, 2010 6:06 pm

[quote="plinaš"][quote="avtomobili001"]mi mamo doma audija a8 V8 na plin od plineksa reg-omvl na začetku bilo par malenkosti nekaj za nastaviti sedaj deluje odlično zelo zadovolni[/quote]

še nekaj me zanima.koliko izparilcev imaš montiranih ? ali dela motor v celotnem območju vrtljajev - od prostega teka do blokade ? kako se obnaša pri "kick down " - u ?[/quote]

dela odlično idin ko avto ugasniš pa ga čez cca 2 ure ponovno vžgeš na začetku kakšne 5 sekund malo čudno deluje zato,da pokuri še tisti plin ter priklopi na bencin....pri kick down preklopi na bencin kar je normalno smo že probal tudi,da ni nikol priklopil ampak se je rahlo poznalo na moči,če lepo pospešiš pa deluje od od prostega teka do blokade
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov