Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po jun 14, 2010 7:44 pm

avtomobili001 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
avtomobili001 je napisal/-a:mi mamo doma audija a8 V8 na plin od plineksa reg-omvl na začetku bilo par malenkosti nekaj za nastaviti sedaj deluje odlično zelo zadovolni

še nekaj me zanima.koliko izparilcev imaš montiranih ? ali dela motor v celotnem območju vrtljajev - od prostega teka do blokade ? kako se obnaša pri "kick down " - u ?

dela odlično idin ko avto ugasniš pa ga čez cca 2 ure ponovno vžgeš na začetku kakšne 5 sekund malo čudno deluje zato,da pokuri še tisti plin ter priklopi na bencin....pri kick down preklopi na bencin kar je normalno smo že probal tudi,da ni nikol priklopil ampak se je rahlo poznalo na moči,če lepo pospešiš pa deluje od od prostega teka do blokade

:rofl :rofl :rofl :rofl
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jun 15, 2010 12:31 am

iziboy je napisal/-a:
avtomobili001 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
avtomobili001 je napisal/-a:mi mamo doma audija a8 V8 na plin od plineksa reg-omvl na začetku bilo par malenkosti nekaj za nastaviti sedaj deluje odlično zelo zadovolni

še nekaj me zanima.koliko izparilcev imaš montiranih ? ali dela motor v celotnem območju vrtljajev - od prostega teka do blokade ? kako se obnaša pri "kick down " - u ?

dela odlično idin ko avto ugasniš pa ga čez cca 2 ure ponovno vžgeš na začetku kakšne 5 sekund malo čudno deluje zato,da pokuri še tisti plin ter priklopi na bencin....pri kick down preklopi na bencin kar je normalno smo že probal tudi,da ni nikol priklopil ampak se je rahlo poznalo na moči,če lepo pospešiš pa deluje od od prostega teka do blokade

:rofl :rofl :rofl :rofl

jaz sem vprašal če deluje - kako deluje....ne če sploh kdaj kaj dela ... mogoče ... če se mu slučajno sprdne....
te bom jaz enkrat z balenotom peljal ... se boš po dolgem času peljal na plin kot je treba... od 700 obr/min do blokade ...pa še en burnout bova vmes naredila...

ti se pa ne reži tako kot pečen maček "iziboy" ... to ni smešno.. to je krvavo žalostno kar je napisal... :ue :___o

potem ne bo nič s primerjalnim testom z "doc"om... škoda... :pop:
plin je cnej k bencin

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To jun 15, 2010 7:53 am

caki mal, kaj zaboga ima pa na bencin prekljapljat v kick downu? WTF?

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 To jun 15, 2010 9:32 am

To zato,če močno pospešiš preklopi,ker od bencina imaš več moči in je pravilno,da preklopi na bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jun 15, 2010 11:23 am

zdej pa tudi jaz ne morem ostati več resen.... :har :rofl :rofl :clapclap
o :pray: reši nas takih naprav, ki preklopijo na bencin ker na plin nimajo zadosti moči .. :clapclap :wiihuu
plin je cnej k bencin

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To jun 15, 2010 11:29 am

plinaš je napisal/-a:zdej pa tudi jaz ne morem ostati več resen.... :har :rofl :rofl :clapclap
o :pray: reši nas takih naprav, ki preklopijo na bencin ker na plin nimajo zadosti moči .. :clapclap :wiihuu

...no, tudi meni nič ne preklaplja...

Me pa ena stvar zanima...koliko je reaeln prirastek porabe? (Če pustimo ob strani vse marketinške fore). Namreč. ob porabi bencina nekje okoli 10l/100km mi sedaj pije okoli 13l/100km plina.

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 To jun 15, 2010 12:09 pm

Pri meni je tam nekje 10%. Imam pa tako opevan G-1 sistem 8)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To jun 15, 2010 12:24 pm

janez007 je napisal/-a:Pri meni je tam nekje 10%. Imam pa tako opevan G-1 sistem 8)

:shock: ... tudi jaz...

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To jun 15, 2010 12:51 pm

avtomobili001 je napisal/-a:To zato,če močno pospešiš preklopi,ker od bencina imaš več moči in je pravilno,da preklopi na bencin

to zagotovo ni pravilno. Prvic slisim da bi moral sistem na benz šaltat pri kickdownu.

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 To jun 15, 2010 12:54 pm

Nejko je napisal/-a:
janez007 je napisal/-a:Pri meni je tam nekje 10%. Imam pa tako opevan G-1 sistem 8)

:shock: Čaki mal, 30% večja poraba je mal hudo, o kakšnem vozilu pa je govora :?: Imaš še kakšne druge težave ?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jun 15, 2010 1:02 pm

avtomobili001 je napisal/-a:To zato,če močno pospešiš preklopi,ker od bencina imaš več moči in je pravilno,da preklopi na bencin

To zato ker imaš levo napravo/šalabajzarsko vgrajen sistem. Nima kaj za preklapljat, cukat itd... ;)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To jun 15, 2010 1:04 pm

janez007 je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:

:shock: Čaki mal, 30% večja poraba je mal hudo, o kakšnem vozilu pa je govora :?: Imaš še kakšne druge težave ?

Gre za Grand Scenica 1,4TCE...nimam pa nobenih drugih težav. Potovalni računalnik mi sicer kaže porabo 11l/100km (bencina, kar pomeni relano nekje 10,5; kot kažejo izkušnje)... ampak vseeno, jst mislim, da je poraba previsoka. V četrtek sem dogovorjen, da zadevo malo pogledajo...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To jun 15, 2010 1:06 pm

tolk večja poraba je pa mal huda no, sj po moje, js sploh ne opazm da bi bla kj večja poraba
da pa pr pospešvanju prešalta na benz mi pa tud čudn, sj res da nuca avto več moči sm vseen, nej ti pa za tiste obrate kako mapo mal dvigne pa bo pomojem dobr pol
men je edin pozim včas kdaj prešaltu če sm mal br prtisnu, to pa zarad mraza, nisem verjel, potem mi pa kesl segrel pa je blo ok

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To jun 15, 2010 2:00 pm

pinny je napisal/-a:tolk večja poraba je pa mal huda no, sj po moje, js sploh ne opazm da bi bla kj večja poraba
da pa pr pospešvanju prešalta na benz mi pa tud čudn, sj res da nuca avto več moči sm vseen, nej ti pa za tiste obrate kako mapo mal dvigne pa bo pomojem dobr pol
men je edin pozim včas kdaj prešaltu če sm mal br prtisnu, to pa zarad mraza, nisem verjel, potem mi pa kesl segrel pa je blo ok

...sej meni ne preklaplja...mene moti samo previsoka poraba...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To jun 15, 2010 6:20 pm

fuf ma je pa res velka poraba se tud men tk zdi, kaj pa oni pravjo k so ti zadevo montirali zakaj je tko?
men k so ga še na roke naštelvali (dokler niso dobil orginal mape za moj avto) so mi mapo povečal mislim da za 5%, je avto res bolj šel, se je pa pri porabi tudi poznalo, se mi zdi da okol 0.5 litra, tk da 30% več mi res ne gre v račun
Si bil samo pri G1 v Celju, ali morda bil še kje drugje če majo kako izpostavo oz.njihovega pooblaščenega monterja?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To jun 15, 2010 8:16 pm

pinny je napisal/-a:tolk večja poraba je pa mal huda no, sj po moje, js sploh ne opazm da bi bla kj večja poraba

Ma kaj je z vami :shock: NE sme šaltat na bencin... tudi pozimi ne! To bučo z segrevanjem tanka pa vem da so pri Plinexu prodajali :rofl
Ne vem zakaj ampak Landi, pa G-1, pa Prins nimajo takih težav...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To jun 15, 2010 8:21 pm

Vprašaj uparabnika mislim da je Doc, on ima S4 z Prinsom, pa kakor je pisal nima nobenih težav :D
V Trzinu je en S6 narjen tudi s Prinsom, pa kolikor vem tudi nič ven ne meče...
Mislim da so te vgrajevalci malo :/:o:/ pa ja ni bil Plinex?! ... ker pri njih imajo navado take petarde prodajat :evil:

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 To jun 15, 2010 8:27 pm

kot sem omenil smo imeli tako,da ni nikol priklopil ampak nam to ni pasalo...sistem deluje odlično

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To jun 15, 2010 10:30 pm

avtomobili001 je napisal/-a:kot sem omenil smo imeli tako,da ni nikol priklopil ampak nam to ni pasalo...sistem deluje odlično

Ni vam pasalo da bi se cel čas vozili na poceni plin :shock: ok izključujem se iz debate ker očitno sem preglup, da bi dojel določene stvari :jao:

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii To jun 15, 2010 10:31 pm

avtomobili001 je napisal/-a:kot sem omenil smo imeli tako,da ni nikol priklopil ampak nam to ni pasalo...sistem deluje odlično

:jao: kaj se iz samega sebe norca delaš ?

Za druge vprašanje a ni tko če imaš prebogato ali pa prerevno mešanico da ti vklopi check engine ?

Nejko ker motor pa maš turbo zadevo ?
Clean look
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov