Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 12:04 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Omejitve so 50/90/130, kot so bile vedno!

Omejitve so 30/50/90/100/130 !

Še enkrat opozarjam - 30 velja v celem območju umirjenega prometa - torej ponekod cele stanovanjske soseske oz cele mestne četrti, čeprav so znaki samo na vstopu v območje ali še to ne!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 30, 2008 12:24 pm

esem je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Omejitve so 50/90/130, kot so bile vedno!

Omejitve so 30/50/90/100/130 !

Še enkrat opozarjam - 30 velja v celem območju umirjenega prometa - torej ponekod cele stanovanjske soseske oz cele mestne četrti, čeprav so znaki samo na vstopu v območje ali še to ne!

Daj še 10km/h zraven - parkplac od Bauhausa v ljubljani. Redno vidim policiste skrite med avtomobili in merijo ter talajo visoke kazni.

Pa dodaj še 60km/h za avtocesto, kadar je hud naliv ali megla, ker nazadnje je kolega plačal ko je snežilo in je vozil od golovca proti mariboru 110km/h (omejitev je 130km/h) in je dobil položnico za 400 evrov, ker ni vozil s prilagojeno hitrostjo, ki naj bi bila takrat 60km/h.
Old subarus never die, they just get faster!

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr apr 30, 2008 12:39 pm

esem je napisal/-a:Še enkrat opozarjam - 30 velja v celem območju umirjenega prometa - torej ponekod cele stanovanjske soseske oz cele mestne četrti, čeprav so znaki samo na vstopu v območje ali še to ne!

Če prometnega znaka ni, potem omejitev ne velja. Če pridrviš v "naselje", ki ni označeno s predpisanim prometnim znakom ("ime naselja" III-14), te bodo policisti morda še ustavili, po pritožbi (in seveda dokazovanju kje in kdaj si prišel v "naselje") pa bo sodnik za prekrške moral upoštevati, da nisi kriv za napačno postavljeno (bolje nepostavljeno) prometno signalizacijo.

Ko sem pred mnogo leti delal vozniški izpit, se je inštruktor vedno jezil, ko sem pri hišah, ki so sedaj označene z znakom za naselje Lavrica, zmanjšal hitrost.

Zato velja biti še toliko bolj pozoren na prometne znake.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr apr 30, 2008 12:45 pm

Popravi napačne številke, da te ne bo kdo resno vzel in ti kasneje izstavil račun za kazen, ki jo je moral plačat.

Soliden članek, kjer se avtor v marsičem strinja z nami http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,284276[/quote]

Mogoče sem se malo oštel glede vožnje izven naselja - do 20 km/h je 60 evrov ali polovička 30:)
Na avtocasti pa še vedno nisem zasledu kazen za vožnjo 149 km/h

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr apr 30, 2008 12:47 pm

To vse skupaj je že debilizem. Ljudem se bo delilo kazni za nelogične kršitve. Bo moral plačat, pa mu ne bo jasno zakaj sploh plačuje. Čemu je potem sploh namen takšne kazni?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 12:57 pm

recept je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Še enkrat opozarjam - 30 velja v celem območju umirjenega prometa - torej ponekod cele stanovanjske soseske oz cele mestne četrti, čeprav so znaki samo na vstopu v območje ali še to ne!

Če prometnega znaka ni, potem omejitev ne velja. Če pridrviš v "naselje", ki ni označeno s predpisanim prometnim znakom ("ime naselja" III-14), te bodo policisti morda še ustavili, po pritožbi (in seveda dokazovanju kje in kdaj si prišel v "naselje") pa bo sodnik za prekrške moral upoštevati, da nisi kriv za napačno postavljeno (bolje nepostavljeno) prometno signalizacijo.

Ko sem pred mnogo leti delal vozniški izpit, se je inštruktor vedno jezil, ko sem pri hišah, ki so sedaj označene z znakom za naselje Lavrica, zmanjšal hitrost.

Zato velja biti še toliko bolj pozoren na prometne znake.

Načeloma imaš prav, a vsi vemo, kako je s pravno državo pri nas. Da ne govorim o tem, kako nek kombi zakrije znak ali ga kakšen mulc obrne (in nekdo drug obrne nazaj) itd itd. In kdo naju bi šel preverjat, da imaš glede znaka ti prav in ne policaji? Oni gotovo ne, saj to ni njihovo delo. Kako boš na sodišču "overovil", da znak res ni bil viden? ITD....

In kakšen starejši striček iz manjšega kraja, ki o "umirjenih conah" sploh še slišal ni - bo plačal ali bo šel dokazovat na sodišču svojo nedolžnost, češ da znak ni bil viden (iz kateregakoli vzroka že). V teh conah je pa toliko majhnih uličic, dovozov itd, da vedno kakšni znaki manjkajo (tudi bolj pomembni)!

Sodni sistem se bo sesul?!!
Bodo državljani res morali dokazovat svojo nedolžnost? To je en bistvenih znakov policijske države! Logika, ki je imanentna obramboslovcem in ministrom z vojaškimi šolami? Nič osebnega ali političnega - očitno tak pač je miselni domet trenutne oblasti...

RENO911 je napisal/-a:To vse skupaj je že debilizem. Ljudem se bo delilo kazni za nelogične kršitve. Bo moral plačat, pa mu ne bo jasno zakaj sploh plačuje. Čemu je potem sploh namen takšne kazni?

Očiten namen je, da vsakega Slovenca vsaj enkrat dobro trofijo, da si bo za vedno zapomnil in nehal kršiti (dostikrat nelogične) omejitve, predpise itd! Kdor pa bo to vseeno ponavljal, se ga bo s tako zastavljenim sistemom prej ali slej našlo in izločilo. Kot če bi zato, da najdejo nekoga z bombo, čisto vse s kolom po glavi, nato pa nezavestnim hitro pregledat torbe. O različnih oblikah kolateralne škode pa ne bi....
To de facto je princip policijske oz totalitarne države.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 30, 2008 1:33 pm

Pozabljamo, da smo za zvišanje kazni krivi predvsem sami. Če bi ob nižjih kaznih vozili varno, bi te ostale nizke. Če bi se Nemci pobijali kot mi, bi jim tudi nabili kazni, brez skrbi.

Policijska, totalitarna država? Esem, poln si levičarske histerije... Vse vzvode imamo še vedno v rokah volivci, si pozabil? In dokler imamo vso oblast volilci, je govoriti o policijski državi čista demagoška neumnost. Če boste volili prave ljudi, boste zlahka dosegli odpravo trenutnih ukrepov. Klobasaš, kot da živimo v Argentini leta 1979...

Kdor vozi skozi naselje 100, je čisto prav da začuti policijsko državo, kdor bo vozil 50, ne bo začutil NIČ. Še enkrat povem, NIČ.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Sr apr 30, 2008 1:38 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Pozabljamo, da smo za zvišanje kazni krivi predvsem sami. Če bi ob nižjih kaznih vozili varno, bi te ostale nizke. Če bi se Nemci pobijali kot mi, bi jim tudi nabili kazni, brez skrbi.

Policijska, totalitarna država? Esem, poln si levičarske histerije... Vse vzvode imamo še vedno v rokah volivci, si pozabil? In dokler imamo vso oblast volilci, je govoriti o policijski državi čista demagoška neumnost. Če boste volili prave ljudi, boste zlahka dosegli odpravo trenutnih ukrepov. Klobasaš, kot da živimo v Argentini leta 1979...

Kdor vozi skozi naselje 100, je čisto prav da začuti policijsko državo, kdor bo vozil 50, ne bo začutil NIČ. Še enkrat povem, NIČ.

:pivo

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr apr 30, 2008 1:39 pm

esem je napisal/-a:Načeloma imaš prav, a vsi vemo, kako je s pravno državo pri nas. Da ne govorim o tem, kako nek kombi zakrije znak ali ga kakšen mulc obrne (in nekdo drug obrne nazaj) itd itd. In kdo naju bi šel preverjat, da imaš glede znaka ti prav in ne policaji? Oni gotovo ne, saj to ni njihovo delo. Kako boš na sodišču "overovil", da znak res ni bil viden? ITD....

Verjetno lažje, kot pa policistu na cesti, ki me ob preveč petelinjenja lahko pošlje še na izredni tehnični ali zdravstveni pregled (vedno se kaj najde press).

Bodimo pošteni. Kot vozniki imamo tudi nekaj zdrave pameti (vsaj upam), saj bi - če bi spoštovali vso prometno signalizacijo - kaj hitro zašli v težave. Si se že kdaj vprašal, po kateri strani moraš obvoziti tablo VI-3 (po desni) in po kateri VI-3.1 (po levi)? To so tiste pokončne belo/rdeče šrafirane table (npr. VI-3.1 na tej sliki http://www.constant.si/images/image062.gif), katere še velika večina inštruktorjev mirno ignorira (če ne voziš ravno po avtocesti, boš kmalu ugotovil, da je slalom "zapovedan" način vožnje na slovenskih cestah).

Je pa jasno, da se bo pritisk na sodišča povečal. Za dobrih 40 EUR se mi ni splačalo peljati še enega kroga in fotografirati/snemati, da bi dokazal svoj prav, za nekaj več denarja (in upoštevajoč kazenske točke), pa bi že znal razmisliti. In verjetno nisem edini.

Pa da ne bo pomote. Sem eden tistih "tepcev", ki praktično vedno vozijo po omejitvi. Zaradi svoje varnosti in varnosti tistih, ki so šibkejši od mene (otroci,...)

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr apr 30, 2008 1:55 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Kdor vozi skozi naselje 100, je čisto prav da začuti policijsko državo, kdor bo vozil 50, ne bo začutil NIČ. Še enkrat povem, NIČ.

..kdor bo pa vozil 53, bo pa začutil 80€ ... Še enkrat povem 80€! (Ali po staro.. 20.000 SIT)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 1:59 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:... Esem, poln si levičarske histerije...

To, da sem proti vračanju značilnosti prejšnjega režima, je zate "levičarska histerija"? :roll: :?:

Take kazni lahko uvajaš le, če so prepovedi in omejitve smiselne in jasno razvidne, kar pa pri nas ni slučaj, kvečjemu obratno. Tisti starček z vasi, ki bo zalutal v cono umirjenega prometa (ne pozabimo, taka je skoraj cela LJ), znak pa ne bo razviden, se bo bolj težko posluževal receptovega recepta po sodni zaščiti.

Gotovo se bo zakon kmalu spreminjal, saj je neživljenski, nefunkcionalen (sodstvo, policija?) itd. Hojnikov članek iz Dela, ki sem ga prej linkal, se končuje takole:

S takšnim načinom nagrajevanja namesto s kaznimi bi večino voznikov prepričali, da se je pametno ravnati po prometnih predpisih. Pokazalo se je, da so tovrstni evropski sistemi učinkoviti, saj so izboljšali tudi prometno kulturo. Za nameček pa lahko mirne duše zapišemo, da je zaostrovanje zgolj do voznikov, ne pa tudi do tistih, ki so odgovorni za zagotavljanje ustrezne prometne infrastrukture in tako skrbeti za zdravo življensko okolje – to pa je država dolžna po ustavi –, milo rečeno, absurd.

Milo rečeno!

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr apr 30, 2008 2:33 pm

En drugemu si ščitijo rit, to pa lahko samo tako dolgo, dokler delajo kar jim je naročeno, istočasno pa morajo pozabiti na volivce in njihovo državo. Seveda po logičnem razmišljanju takšna oblast v sistemu kakršnega imamo (ali bi naj imeli), nima dolge življenske dobe. Problem pa je, da je ta doba odvisna tudi od povprečnega b*****, ki se samo pritožuje in mu nič ne paše, obenem pa podpira tistega, ki mu vse slabo povzroča. Ker je b**** in se ne zaveda vpliva, ki ga ima in če imamo 3/4 takšnih bedakov, smo tam kjer smo.

Demokracije in države nas, ljudi, ki bo funkcionirala tako kot bomo želeli mi, ker je naša in jo vodijo ljudje, ki jih mi izvolimo in jim damo to možnost, da izražajo našo voljo, ne bo, dokler se ljudje ne bodo začeli zavedati, da imajo to možnost in da živijo v demokraciji.

In sedaj ko smo dobili nove kazni, smo si jih dali sami, oz. so nam jih dali ljudje, ki smo jih tja postavili mi, da opravljajo funkcijo v našem imenu. Ampak smo mi to res želeli? Se strinjamo z vsem kar delajo? Stroka se ne strinja v večini primerov, še manj pa ljudje.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 30, 2008 2:43 pm

esem je napisal/-a:

To, da sem proti vračanju značilnosti prejšnjega režima, je zate "levičarska histerija"? :roll: :?:

Ne obračaj dejstev, ciljal si na druge vrste režim, levičarji se desnice bojite kot hudič križa, kot da ne veste, da se vsake 4 leta organizirajo volitve... Ko ti bo Gradonačelnik zaprl Ljubljano boš tudi vpil da je fašist? Slovenci se moramo še marsikaj naučiti okoli demokracije, med drugim to, da obstajajo tudi desne vlade in delujejo drugače kot leve in da strogo ni enako kot totalitarno.

RENO911 je napisal/-a:In sedaj ko smo dobili nove kazni, smo si jih dali sami, oz. so nam jih dali ljudje, ki smo jih tja postavili mi, da opravljajo funkcijo v našem imenu. Ampak smo mi to res želeli? Se strinjamo z vsem kar delajo? Stroka se ne strinja v večini primerov, še manj pa ljudje.

Večina ljudi se s tem strinja.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Sr apr 30, 2008 3:07 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Sr apr 30, 2008 2:47 pm

A kdo verjame v pravljico, da bi kazni spet znižali, če bi vsi začeli po predpisih vozit..................jaaaa seveda, jst sm pa včeraj rdečo kapico srečal. :lol:

Jaz bom v mestu vozil 50 izven 100 po AC pa 150 pa da me kdo ustavi, bom to kazen pač plačal. 8)

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 3:18 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

Ne obračaj dejstev, ciljal si na druge vrste režim, levičarji se desnice bojite kot hudič križa, kot da ne veste, da se vsake 4 leta organizirajo volitve... Ko ti bo Gradonačelnik zaprl Ljubljano boš tudi vpil da je fašist?

Če bo prej dobro uredil javni promet, morda ne. Bom pa zagotovo, če bo selil osrednjo tržnico (znak Lj), če bo tam zidal podzemno garažo (kaj nam bodo garaže, če ne moremo not in ven iz mesta - stalni zastoji?) in če bo hotel uresničit nekatere megalomanske načrte pozidave z arhitekturnimi in drugačnimi zmazki. Če bodo novi zidovi vse, kar bo zapustil za sabo, bo še en na spisku tistih, ki so razočarali!

Sicer je pa Lj promet tema, ki si zasluži svojo temo, saj postaja nevzdržen.

Ni problem v levo/desno, problem je v nesposobnosti in Janša to vztrajno nakazuje - že z izborom ministrov. Dobre desne vlade se ne bi branil in bi mnogo pomenila za Slo, a žal nekooperabilnost in izključujočost sedanjega vrha oblastniške garniture to prestavlja na (pre)pozne čase.

RENO911 je napisal/-a:In sedaj ko smo dobili nove kazni, smo si jih dali sami, oz. so nam jih dali ljudje, ki smo jih tja postavili mi, da opravljajo funkcijo v našem imenu. Ampak smo mi to res želeli? Se strinjamo z vsem kar delajo? Stroka se ne strinja v večini primerov, še manj pa ljudje.

Morda je pa le res, da je povprečen anketiranec mnogo premalo informiran in ni kompetenten za relevantno in konkretno oceno (dokler njega samega ne zadene - a takrat je že prepozno). Počakajmo jesen in bo vse jasno - tudi učinki zakona.
Zadnjič spremenil esem, dne Sr apr 30, 2008 3:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr apr 30, 2008 3:18 pm

No ja, torej glede na to, da pred skoraj štirimi leti teh trenutno vladajočih planšarjev nisem volil sem "opran" krivde za ta kretenski zakon. :lol: :lol:

OK, dost politike - Predvidevam, da se večina strinaj, da bi morala biti višina kazni odvisna od TEŽE prekrška. Pohvalil bom zakon, če mi bo le eden razložil naslednje fenomenalne zadeve v novem zakonu:
- zakaj je kazen za enako prekoračitev v naselju identična a se ta zgodi na široki štiripasovni vpadnici (Tržaška-dolgi most, Dolenjka), kot recimo na kakšni ozki uličici mimo šole?
- zakaj je kazen za isto prekoračitev motorja ali avtomobila, enka kazni za prekoračitev avtobusa ali 45 tonskega šleparja?
- zakaj je 0,51 promila (malce nad mejo torej) v krvi 450€ za resnično pijanega pri 1,1 promila pa le 570€ oziroma, če je profesionalni voznik avtobusa polnega šolarjev pa samo 500€?
- zakaj je vožnja v nasprotno smer na AC samo 300€ za v pravo smer 50km/h prehitro pa 380€ ?

če zna kdo tole iz varnostnega stališča utemeljeno razložit in opravičit mu bom zelo hvaležen.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr apr 30, 2008 3:23 pm

Po radiju sem slišal tudi da je obvezna nošnja odsevnega brezrokavnika na avtocesti če izstopiš iz vozila.Ne vem če je ta info popolna, ker če je, je spet ena bedasta polovička člena. Ne samo na AC, tudi na drugih cestah bi v slučaju gumi-defekta ali okvare vozila ali kakršnegakoli drugega vzroka morali imeti oblečen brezrokavnik.

Zdaj pa tortica. Tudi policisti bi pri izvajanju kakršnegakoli dela MORALI imeti oblečene brezrokavnike. Tako bi bili lepo na daleč opazni, in jih ne bi mogli obtoževati da čakajo v zasedi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Res se sprašujem zakaj tako polovičen zakon. Ista je stvar z laserskimi merilci.

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 3:24 pm

BBoss je napisal/-a:- zakaj je vožnja v nasprotno smer na AC samo 300€ za v pravo smer 50km/h prehitro pa 380€ ?

če zna kdo tole iz varnostnega stališča utemeljeno razložit in opravičit mu bom zelo hvaležen.

Mi boš hvaležen, če ti tole zadnje razložim, da je to zato, ker se v primeru vožnje v kontra smer hitrost odšteva? :P :lol:

Očitno še taka, morda kar vsaka strokovna pripomba tu in pri odločujočih ne pomaga.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 30, 2008 3:27 pm

esem je napisal/-a:

Morda je pa le res, da je povprečen anketiranec mnogo premalo informiran in ni kompetenten za relevantno in konkretno oceno (dokler njega samega ne zadene). A takrat je že prepozno. Počakajmo jesen in bo vse jasno - tudi učinki zakona.

Po tvojem načelu bi morali ukiniti tudi volitve, saj 90% ljudi voli samo na osnovi vizualnega vtisa in indoktriniranega prepričanja.

Še enkrat vas pozivam, ne se sekirat, ker to nič v primerjavi s tem, kar nas še čaka.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 30, 2008 3:34 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Po tvojem načelu bi morali ukiniti tudi volitve, saj 90% ljudi voli samo na osnovi vizualnega vtisa in indoktriniranega prepričanja.

Še enkrat vas pozivam, ne se sekirat, ker to nič v primerjavi s tem, kar nas še čaka.

Anketa z omejenim vprašanjem in omejeno informiranostjo je po svojem bistvu vseeno malo drugačna od volitev ali npr referenduma.

So pa forumi dobri ravno zato, da manj informiranemu marsikaj razjasnijo. Kot je tebi razjasnjeno, kaj hudega nas še čaka in s čemer se moram žal (zaradi hčerke) strinjat. Obstaja kakšna institucija, ki se s tem ukvarja in pripravlja Slovenijo na to?

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov