Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jun 18, 2008 12:54 pm

HOLLAND je napisal/-a:Vinjeta mora biti nalepljena kjer je označeno, če ne je NEVELJAVNA!

:twisted: Da vidim prvega kontrolorja ali policaja ki mi bo to siknil.... :twisted:... se bo matral jo odlepit sebi s čela.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr jun 18, 2008 1:12 pm

Sm4jli je napisal/-a:Moja gre direkt pod vzvratno ogledalo, ker nočem da mi zakriva vidnega polja v levem kotu zgoraj. Mislim bolj debilske uredbe ne bi mogli sprejet :evil:

Ja sej maš lahko tam kjer je vzvratno vzgledalo, ne se razburjat :)

Kritik je napisal/-a:
HOLLAND je napisal/-a:Vinjeta mora biti nalepljena kjer je označeno, če ne je NEVELJAVNA!

:twisted: Da vidim prvega kontrolorja ali policaja ki mi bo to siknil.... :twisted:... se bo matral jo odlepit sebi s čela.

Waw, kaksen frajer 8)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jun 18, 2008 1:26 pm

Pavel_P je napisal/-a:
Sm4jli je napisal/-a:Moja gre direkt pod vzvratno ogledalo, ker nočem da mi zakriva vidnega polja v levem kotu zgoraj. Mislim bolj debilske uredbe ne bi mogli sprejet :evil:

Kritik je napisal/-a:

Waw, kaksen frajer 8)

Ne, moj namen ni tu frajarit, daleč od tega.... samo resnično mi gre na živce da se nekdo vtika v to kaj moram in na katero mesto lepit po svojem avtu. Za moje pojme je vinjeta veljavna če jo pač imaš in ji rok trajanja še ni potekel... da pa ni nalimana tam k si je to nekdo z ministrstva zmislu in posledično zaradi tega da je neveljavna je pa za moje pojme navadna neumnost.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jun 18, 2008 1:30 pm

Levo zgoraj na vetrobranskem steklu

Kazen za neuporabo vinjete bo od 300 do 800 evrov. V primeru kršitve bodo nadzorniki praviloma izrekli globo v višini 300 evrov (150 evrov v primeru plačila v osmih dneh), višje kazni so predvidene v izjemnih primerih, izreče pa jih sodišče. Vinjeto je treba nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj, kakor opisujejo tudi navodila na hrbtni strani. Na Darsu menijo, da je tako najlažje vidna cestninskemu nadzorniku. ''Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen,'' so pojasnili.

torej jim lahko zaupam da me nebojo drkali če jo bom mel ob vzratnem ogladelu, al si skopiram ta odstavek na list papirja 8) :lol:

Glede vračila abc kartic, nikjer ne piše da potrebuješ račun od kartice, očitno lahko brez pošlješ po pošti ne?

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Sr jun 18, 2008 1:34 pm

Limanje vinjete s serijsko A0000001 v ministrov avto.... a ni blo receno da jo ne smes nalimat zgoraj levo, ce mas zatemnjen pas? pišuka se sami ne znajo upostevat tisga kar napisejo, keri kekci, lol ..... ker ce pogledate filmcek potem ocitno minister krsi zakon in bo dobil 300€ kazni zaradi neveljavne vinjete :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=-BiqsdxkoME
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jun 18, 2008 1:47 pm

Najbolš da si še tablce dol snamete, jih date v prtlažnik in ko vas ustav policaj mu odprete prtlažnik in mu jih pokažete. Mislm s čim se eni ubadate :ue

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jun 18, 2008 1:58 pm

Mislim pa pol, če hočejo, da nebi bla prenosljiva a ne bi bilo boljše, da bi pač vsi ki jo prodajajo imeli dostop do nekšne baze v katero bi vpisali serijsko št. vinjete in na katero tablico se nanaša. Pri kontroli lahko od daleč vidi tablico in pogleda v bazo kako je z vinjeto. Ali jo maš ali ne. Ne pa, da bodo neki ustavljali pa gledali kak ma kdo prilimano. Levo zgoraj, mislim si še lahko kaj bol blesavega zmislijo. Najboljše, da rečejo kar na sredino šajbe :twisted:

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr jun 18, 2008 1:59 pm

Ma so v prodaji al ne? Jasem šel danes do OMW servisa, in jih niso še imeli. Petrol mogoče?

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr jun 18, 2008 2:00 pm

mišek je napisal/-a:Mislim pa pol, če hočejo, da nebi bla prenosljiva a ne bi bilo boljše, da bi pač vsi ki jo prodajajo imeli dostop do nekšne baze v katero bi vpisali serijsko št. vinjete in na katero tablico se nanaša. Pri kontroli lahko od daleč vidi tablico in pogleda v bazo kako je z vinjeto. Ali jo maš ali ne. Ne pa, da bodo neki ustavljali pa gledali kak ma kdo prilimano. Levo zgoraj, mislim si še lahko kaj bol blesavega zmislijo. Najboljše, da rečejo kar na sredino šajbe :twisted:

J ajoj no... mislim... nalepi jo nekam na sprednjo šajbo, da se jo bo vidlo in ne jokaj. Mater imate eni hude probleme.
Zadnjič spremenil bzzero, dne Sr jun 18, 2008 2:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr jun 18, 2008 2:09 pm

Pavel_P je napisal/-a:

Učiš krivo vero? Če jasno piše, da mora biti v levem zgornjem kotu drugače je neveljavna! Razen v primeru če je zgornji pas zatemnjen...no min.Žerjav je izjema :roll:

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr jun 18, 2008 2:11 pm

Pa jst res ne vem kaj je narobe, če mora bit nalepljena levo zgoraj pač mora bit! Pa saj govorimo o nalepki cca 5x4 cm, pa ja nimate šipe 20x20 cm, da bi vam prekrila četrt šipe.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr jun 18, 2008 2:18 pm

http://24ur.com/novice/slovenija/zaradi ... disce.html
In del kateri mi je najbolj všeč:
Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen,'' so pojasnili. :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jun 18, 2008 2:23 pm

zarad mene tud če bi se nalimala na sred šipe "who cares" sm da si jo kupu in da je na vidnem mestu in da ti nemorejo težiti ;)

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Sr jun 18, 2008 2:31 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

Učiš krivo vero? Če jasno piše, da mora biti v levem zgornjem kotu drugače je neveljavna! Razen v primeru če je zgornji pas zatemnjen...no min.Žerjav je izjema :roll:

Oziral sem se na uradno skico vinjete ki kroži po internetu, kjer puščici jasno nakazujeta, da je možno na obeh mesti:
Slika
Ter na že citirano besedilo, ki to še potrjuje:
''Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen,''

Lp

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Napisal/-a HOLLAND Sr jun 18, 2008 2:35 pm

Pavel_P je napisal/-a:
2Fast&2Furious je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

Oziral sem se na uradno skico vinjete ki kroži po internetu, kjer puščici jasno nakazujeta, da je možno na obeh mesti:
Slika
Ter na že citirano besedilo, ki to še potrjuje:
''Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen,''

Lp

Jst sm jo danes kupu in riše samo levo zgoraj!

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr jun 18, 2008 2:36 pm

Pavel o tem sem govoril že na prejšni strani. To je stara slika. Sedaj je zadnja stran vinjete takšna:

Slika

lp

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr jun 18, 2008 4:20 pm

Ma se jih dobi že al ne?

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Napisal/-a HOLLAND Sr jun 18, 2008 4:28 pm

Seveda da se jih dobi!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Sr jun 18, 2008 5:37 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:Pavel o tem sem govoril že na prejšni strani.

Nisi.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr jun 18, 2008 5:39 pm

zalepit jo je treba zgoraj levo blah :roll:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS