Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jun 22, 2009 10:27 am

Ima kdo izkušnje z NavOn, ki pri Radio Vili prihajajo v prodajo?

http://www.radiovili.si/si/navigacije_navon/
Slika

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Po jun 22, 2009 8:07 pm

MacTron je napisal/-a:lexus02: Po vsej verjetnosti se ne da namestiti jezika posebej ampak mora to biti
integrirano skupaj s programsko opremo katero dovoljuje ta naprava. Tudi glede
na odgovor oz. dvom uporabnika Pitu bi se tu vprasal, ce je res on videl v reklami
nalozen slovenski jezik, da ni bilo prej v stilu - podpora Slovenije kajti starejsi
software oz. mape Slovenije so bile v navtequ podprte le 43%, z novimi pa se je
ta podprtost razsirila na 100%. Vseeno pa nam nisi niti povedal kater model imas
in ne katero verzijo GoPal-a.

Sem bil v Hofferju in so mi rekli da je to njihova napaka in nobena ta navigacija nima nalozenega slovenskega jezika ker bo cez pribilzno 2 meseca prisel upgrade z slovenskim jezikom... imam pa 2 meseca za vracilo denarja, kaj mi predlagate uzeti denar in kupiti kaksen garmin ali pocakat tale slovenski upgrade?

Hotel sem ga uporabljati ze na dopustu naslednji mesec :x

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jun 23, 2009 11:03 pm

lexus02: V kolikor ti je zelo vazen zadnji odstavek potem ves kaj storiti, ker glede
na uradne popravke to lahko traja 2 meseca + 10 dni (provizoricno) ze sam si uporabil
besedo priblizno. Torej nakup druge navigacije ti bo v tem primeru resilo oba problema.
Katero navigacijo si zelis oz. koliko je bila cena te, si pa sam postavi v okviru garminov,
mio-v, tomtom-ov, blaupunktov, navigon-ov itd... preleti malo temo.

IcEm4n: Glede na to, da uporablja nov software od iGO - http://i-go.com/amigo/index.php
zna biti prodajno uspesna. Ostale stvari so standardne za danasnje navigacijske naprave.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu To jun 30, 2009 6:40 pm

Živjo. Evo danes sem nabavil Garmina 255W s prednaloženo karto(CITY NAVIGATOR). In ker sem laik v teh stvareh me zanima,koliko je zanesljiva ta karta?Ker pač je to neka osnova mi nekateri pravijo,da si s tem ne moreš nič pomagati,da je slabo pokrito,itd,...ostali pa pravijo,da je čisto dovolj za splošne uporabnike.

Me pa zanima,če je ta karta vsaj toliko zanesljiva,da bi pripeljala normalno do Pag-a(Hrvaška).Ker sem pač zadevo nabavil zgolj zaradi dopusta letos in me zanima ali bom moral res naložiti katero drugo karto,ali se lahko odpravim s tole osnovno naloženo kartografijo? Bi pač rad,da v domačem kraju vtipkam naslov in me pripelje do cilja,ne da bi imel kakšne extra komplikacije. Najlepša hvala za odgovore. LP

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jun 30, 2009 6:54 pm

garmin te cisto lepo pripelje do paga, edino vseh paskih ulic(ic) ni not
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jun 30, 2009 8:10 pm

No ja no.. Zdej ce si pred kratkim kupil 255W imas moznost da imas gor Europe 2009 ali pa frisno 2010.1.. Vprasanje kako stara zaloga je bila.. 2010.1 te bo sicer pripeljala nekje priblizno do Paga, ampak seveda ni niti cestice na Pagu vrisane, tako da od tam naprej si sam, dejansko je tam v blizini vrisana samo Jadranka :D Ce si slucajno dobil kako staro zalogo imas verjetno se 2009 gor, za katero se mi zdi, da je pokritost se slabsa, ampak v tem delu verjetno enaka (Jadranka in nic kaj dosti drugega v blizini..).

Kartografijo lahko v 90 dneh od nakupa (se mi zdi) legalno posodobis na my.garmin.com (zastonj prijava, moras priklopit napravo na racunalnik da ti jo zazna..) in bos imel zihr gor najbolj frisno City Navigator Europe. Ce hoces pa dejansko lepo navigirat do dol in se po Pagu, si bos moral pa nalozit kartografijo AdriaRoute.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu To jun 30, 2009 9:41 pm

Finta je v tem,ker ko sem kupoval mi je prodajalec rekel,da pač ima to karto,katera pokriva zahodno evropo in da je slovenija več ali manj pokrita,hrvaška pa malo manj.Da vse glavne ceste naj bi bile vrisane in naj nebi bilo problema,tudi za takšno relacijo(SG-PAG). Mislim pa da mi je rekel,da je gor naložena mapa 2009. Nekaj je to,če ti napišeš v napravo naslov in vse in to najde,ampak drugo pa je v praksi:)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jun 30, 2009 10:36 pm

No saj ne da te zadeva nebi pripeljala vsaj priblizno dol do Paga, ampak hudica, to lahko tudi sam naredis z dobro staro tiskano karto v roki ;) Ce si pac kupis navigacijo, je le fino da jo lahko uporabljas tako kot se zagre in to je od naslova do naslova kamorkoli gres. Za to pac rabis pravo kartografijo ;)

Priporocam da si vsaj na my.garmin.com nadgradis CityNav Europe na zadnjo verzijo (imas moznost zastonjske nadgradnje v nekem casu po nakupu naprave), ce ze ne mislis posebej dajat denarja za dodatno AdriaRoute + SD kartico (sam AdriaRoute gre sicer tudi brez dodatne SD kartice na napravo poleg celotne Evrope 2010.1, ampak moras pobrisat vecino jezikov in glasov ki jih ne uporabljas iz naprave ;) ). Sicer so pa SD kartice (4GB je recimo cist primerna) zelo poceni, AdriaRoute se da pa tudi dobiti po "zastonjkarski" poti, ce poznas prave ljudi ali si preberes par navodil na netu ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Sr jul 01, 2009 6:31 am

kot obstaja tale forum za avto, obstaja tudi par dobrih za navigacije. Gugl rulz :!:

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Sr jul 01, 2009 8:57 am

cordo je napisal/-a:kot obstaja tale forum za avto, obstaja tudi par dobrih za navigacije. Gugl rulz :!:

Verjetno nebi spraševal,če nebi bila takšna tema že dodobra razvita... In ja,spraševal sem za neko splošno mnenje,ker sem pač laik na tem področju in ne vidim kje je problem :)

igork
Nov uporabnik

carminat

Napisal/-a igork Sr jul 01, 2009 12:48 pm

Mogoče kdo ve, katera je najnovejša verzija karte za Renaultov sistem Carminat?
Zanima me za DVD.

lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Re: carminat

Napisal/-a MacTron Sr jul 01, 2009 1:11 pm

igork je napisal/-a:Mogoče kdo ve, katera je najnovejša verzija karte za Renaultov sistem Carminat?
Zanima me za DVD.

Za najnovejso DVD verzijo Renault-ovega Carminat-a imas tu link - Carminat DVD v29.
Sicer imas pa tu danasnjo informacijo o tej verziji http://www.gps-carminat.com/fr/news2.php#news32

igork
Nov uporabnik

kopiranje

Napisal/-a igork Pe jul 03, 2009 8:04 am

Slišal sem, da ni tako preprosto kopirati teh DVD-jem, baje rabiš medij DVD+R DL in še na nekaj stvari je treba bit pozoren. Mi zna kdo kej bolj podrobno opisat potek presnemavanja? Sam imam programček Roxio DigitalMedia Plus v7.2.1, je možno presnemavanje ne glede na to kateri program uporabljaš?

Zanima me DVD za renaultov sistem Carminat.

Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Re: kopiranje

Napisal/-a MacTron Pe jul 03, 2009 11:17 am

igork: Kot ste zgoraj opazili sem dodal prodajni link nove verzije. Ta javni forum
tu ne podpira nikakrsnega piratstva se najmanj pa ne nasvetov o tem... ce vas zanima
nakup potem kupite, ce vas ne, se pa od tu naprej znajdite sami.

Lahko pa vam dam se direktno nakupno stran (tu) - Carminat ...ali pa Renault Slovenija.

Hvala

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jul 03, 2009 8:53 pm

Kupujem navigacijo in sem opazil v trgovini ponudbo za obnovljenega Garmina Nuvi 660 za 122€. A je ta model kljub letom še zanimiv za nakup pri tej ceni? Ker bi se precej vozil po zahodni Evropi bi rad imel TMC.

Hvala.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe jul 03, 2009 10:02 pm

adamovc:
Ne se ne splaca oz. kakor ti je ljubse, da splaca se vendar beri naslednje:
Ima se preklopno anteno katera mora biti odprta pri sprejemanju GPS signala
(to pomeni lahko variabilnost), pocasnejsi procesor, ukinjen produkt (neglede na
nadgradljivost), ...cena bi bila lahko tukaj tudi 80€* ..in se bi lahko nasteval

Torej bo sedaj obveljal da ali ne... to je pa tvoja izbira.

V tem obsegu (torej se vedno smo pri garminih) dodas 40€ in imas nov ter zelo
hiter 255WT (potrebujes namrec TMC). V kolikor pa ne zelis biti v tem obsegu
pa poglej za drugimi podjetji, ki ponujajo navigacijske naprave.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc So jul 04, 2009 7:32 am

MacTron je napisal/-a:adamovc:
Ne se ne splaca oz. kakor ti je ljubse, da splaca se vendar beri naslednje:
Ima se preklopno anteno katera mora biti odprta pri sprejemanju GPS signala
(to pomeni lahko variabilnost), pocasnejsi procesor, ukinjen produkt (neglede na
nadgradljivost), ...cena bi bila lahko tukaj tudi 80€* ..in se bi lahko nasteval

Torej bo sedaj obveljal da ali ne... to je pa tvoja izbira.

V tem obsegu (torej se vedno smo pri garminih) dodas 40€ in imas nov ter zelo
hiter 255WT (potrebujes namrec TMC). V kolikor pa ne zelis biti v tem obsegu
pa poglej za drugimi podjetji, ki ponujajo navigacijske naprave.

Hvala

Za firmo mi je vseeno, katero bi potem ti priporočala tam do cca 150€?

Lp

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 So jul 04, 2009 7:39 am

Zdaj pa eno moje vprašanje.
Kakšno navigacijo bi mi priporočali. Cena naj za enkrat ne bo ovira. Garmina nočem več, ker sem razočaran da je joj. Sploh ni vrisanih pol cest po Evropi, pelje te po kar enih cestah, na koncu te pa čaka presenečenje... polkrožno obračanje. Skratka razočaran kljub najnovejšim mapam.
Gledam TomTom ali Navigon. Kakšnega pojma nimam. Ali je še kaj boljšega?

MacTron, kakšne so najnovejše mape za VW (DVD) za Evropo, vključno s Slovenijo (Navigacija je MDF2, če me spomin ne vara). NA servisu preveč zahtevajo zanjo, tako da iščem nekaj rabljenega.

LP

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So jul 04, 2009 10:25 am

adamovc: Do 150€ je zelo malo naprav s TMCjem (izpostavil si to). Glede na vse sem ti
zgoraj dal kar konkretno resitev (162€) z mapami CN2010 bi pa to moralo biti se boljse.
Obstaja pa se za 4€ cenejsa to pa je ta spodaj... prav tako s TMC-jem (drugi proizvajalec)
http://www.mimovrste.com/artikel/318003 ... vigon-2310

W3s7_S1D3: MFD2 in ne MDF2... torej enota MFD2 RNS2 (DVD) kajti obstaja tudi CD
MFD2 ima novo verzijo Europa DVD V6 (2009/2010), kajti V5 (2008/2009) se NI podpirala
Slovenije oz. samo AC kriz.

Kartografijo lahko dobis preko licitacije na ebay-u (ceneje za polovico ali se vec)[url=http://shop.ebay.de/items/?_nkw=DVD+Europa+V6&_sacat=0&_trksid=m270&_odkw=DVD+Europa+V7&_osacat=0]
VW Navigation Software DVD Version V6 Europa[/url]

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo So jul 04, 2009 10:44 am

Zdravo!

Dobil sem navigacijo firme Dayton (starejši model) ter imel gor naloženo iGo 8.0.3 funkcioniralo je zelo dobro potem sem nekaj pipkal pa zbrisal (v sistemski mapi mapo navigator) Ali bi mi kdo znal nazaj to postaviti? Plačam...

Mika me da bi vzel navigacijo Mio ter gor naložil najnovejšo mapo od iGo. Dal pa bi največ 300€.
Mi priporočate to ali kaj drugega? Garmin odpade!

Hvala za odgovore!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov