Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Pišite več porab, če imate vsaj petino take vožnje

Bencinar zmerno manj kot 5
6
2%
5-6,5
25
8%
6,5-8
19
6%
8-10
6
2%
Bencinar povprečno 5-6,5
14
4%
6,5-8
27
8%
8-10
10
3%
več kot 10
6
2%
Bencinar športno 6-8
11
3%
8-10
14
4%
10-13
13
4%
već kot 13
4
1%
Dizel zmerno manj kot 4
3
1%
4-5,5
27
8%
5,5-7
18
6%
7-9
2
1%
Dizel povprečno 4-5,5
13
4%
5,5-7
44
14%
7-9
7
2%
Dizel športno 4,5 - 6
7
2%
6-8
33
10%
8-10
5
2%
već kot 10
4
1%

Skupaj glasov : 318

W3s7_S1D3
Novinec

Re: Poraba tvojega avtomobila

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če dec 01, 2011 7:41 pm

no, omenjen Clio, dela dnevno relacijo 3km, kjer se še skoraj ne ugreje. Z golfom V 1,4 TSI imam na isti relaciji porabo skoraj 9l/100km. Problem je, ker se avto na tako kratki relaciji ne more segret na delovno temperaturo, porabo pa dvigne še rahel vzpon.
Pa še ena izmed najnižjih porab, ki mi jih je uspelo narediti z Golfom (140KM bencinar):Slika
Vožnja niti ni bla počasna, naselja +5km/h, izven naselja do dobrih 100km/h. Pač voziš v 6. prestavi na nizkih obratih , klima izklopljena in to je to. Slika je narejena po cca. 40 km vožnje.
Povprečje zadnjih 22k km pa je 7,5l/100km, kar je tudi normalno za ta motor.

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Če dec 01, 2011 8:18 pm

MRV je napisal/-a:
BigL je napisal/-a:Citroen C2, 1.1

8-9, večinoma (90%) po Ljubljani (delam po 2, 3km)

kaj si nor?
Zavedaj se, da je C2 težak avto za svojo velikost (nad tono, mislim da piše v reg. okrog 1030kg, torej težji celo kot punto kateri je okoli 950 če se ne motim), motorček je pa samo 1.1, 60 konj, tako da če se nočem vlečt naokol, je poraba pač taka kot je, ob dejstvu da so po ljubljani na vsake 300 metrov semaforji žal. Ampak se ne sekiram preveč, ker ne naredim toliko kilometrov, da bi to kaj dosti vplivalo....

Če se pa vozim malo mesto, malo relacijsko in malo avtoceste, ga mam pa z lahkoto okrog 6, 6.5 (preračunano, ne po BC).

Ne vem, meni se ne zdi tak absurd tam 8 do 9, z mojim načinom vožnje, ob dejstvu da je res 90% kilometrov s hladnim motorjem ter po mestu, in da nimam nedeljske vožnje (divjam ne).

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če dec 01, 2011 8:30 pm

Jaz imam minimalno porabo na relacijo 5.2 kak deci gor dol. Relacija Maribor-Pula avto ni nikoli dosegel hitrosti 100km\h konstantno 90-95 za tovornjaki in prikolicami. Da bi spravil pod to praktično ni mogoče. To ni bila vožnja ampak cincanje, ki je še bolj nevarno da se ubiješ kot kako divjanje ker je vožnja monotona in utruja.

Max poraba celega tanka pa je 8.8 deci gor/dol, povprečne ne spravim nad 9-10 nikoli ni šanse.

Zdaj na zimskih 17" mam ponavadi tam 6,8-8l povprečno porabo, bolj točne pa nemorem povedat ker se od tanka do tanka spreminja po liter in pol gor/dol, tak da eni ki veste točno porabo in z katero bencinsko naredite 30km več preprosto nakladate. Razlike tud ne opazim med letnimi 15 in 17col v zapiskih porabe je kar mešano enkrat imajo ene večjo drugič druge.

avto je corolla 1.4 97PS pri 130 pije preveč za to hitrost, idealna poraba/hitrost je tam pri 110 5.5l, tak da tisti ki imate še manjše mlinčke od mojega in nižjo porabo pač ne vozite po omejitvah ampak krepko pod omejitvami, pa po tabil konec naselja še do drugega naselja pospešujete počasi, tak ja, drugače poraba 5l in manj na raznih bencinskih mlinčkih odpade.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če dec 01, 2011 8:37 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:a do Rogatca je fikus sploh videl kdaj 90? :mrgreen: na tej relaciji čez dan moreš bit že res talent, da maš z dizlom porabo višjo od 5,5

Niti ne :mrgreen: , je blo res cijazenje oops , normalna voznja je okol 5.5, dinamična pa lahko tudi precej več.
ja v naše konce iz celjske strani lahko maš smešno porabo :D
sem pa najvažnejše pozabo napisat v prejšnjem postu :o prvih 200km z volvom sem bil samo na tej relaciji (ok, do podčetrtka) in za te kilometre je spil 9,5 litrov nafte, je pa zato poraba do budimpešte po njej in nazaj bla 6,5l/100km hitrost po AC pa do 160km/h.
LP Rok

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Če dec 01, 2011 9:23 pm

MRV je napisal/-a:7-8 za majhen avto ni spremljivo da pije v mestu. lupo 3l pije okoli 3.5 litrov, smart pije glih tam nekje, itd...

Hahaha pa kolko autov si ti peljau nasplošno! Najbol varčen auto je bila Seat Ibiza imela je 3,5 litrov pa je niso dosegali v mestu pač pa relacije in sicer v oddaji fiftgear! Verjetno vozi NFS in misliš, da si zmagal! Sej vseeno! Sem zaključil s teboj ;)
`LG

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Če dec 01, 2011 10:04 pm

jaz mam zadnjih 950km porabo po računalniku 5,9, avto je renault megane II 1.6 16v :) samo in le avtocesta tempomat na 110.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če dec 01, 2011 11:11 pm

crxdelsol je napisal/-a:
Zdaj na zimskih 17" mam ponavadi tam 6,8-8l povprečno porabo, bolj točne pa nemorem povedat ker se od tanka do tanka spreminja po liter in pol gor/dol, tak da eni ki veste točno porabo in z katero bencinsko naredite 30km več preprosto nakladate. Razlike tud ne opazim med letnimi 15 in 17col v zapiskih porabe je kar mešano enkrat imajo ene večjo drugič druge.

avto je corolla 1.4 97PS pri 130 pije preveč za to hitrost, idealna poraba/hitrost je tam pri 110 5.5l, tak da tisti ki imate še manjše mlinčke od mojega in nižjo porabo pač ne vozite po omejitvah ampak krepko pod omejitvami, pa po tabil konec naselja še do drugega naselja pospešujete počasi, tak ja, drugače poraba 5l in manj na raznih bencinskih mlinčkih odpade.

ti nakladaš; zakaj pa neb vedli točno porabo?? Če se vsak dan voziš isto relacijo, ob istem času, nemore potem enkrat pit tak drugič pa liter pa pol več. To je ogromna razlika.
jst imam na P307 bencin 1.6 porabo v zadnjih 2000km povprečje zračunano na roke 6,93 l/100km. Pa ugotavljam, da zgleda bo tudi temu bol pasal petrolov bencin kot pa omv. Isto je bilo prej na cliotu. S petrolovim je pil 4 deci manj kot z omv, na istih relacijah.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 01, 2011 11:16 pm

6,93

8]
Sex turns gay people into Mexicans.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če dec 01, 2011 11:27 pm

Sem videl tudi že take, ki so vedeli na 3 decimalko natančno. Če ni bil celo na tem forumu eden.
Če že, bi morali BC izpisovati na liter natančno- bi bilo čisto dovolj.

Sem 100%, da vsakega od teh 1.6 bencinarjev, ki imajo magično porabo okrog 6 litrov, z mojim 2.0 110 TDI-jem šišaš za ena dva litra na istih relacijah, kjer njim rata pod 6. Navzdol v porabi jasno.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 01, 2011 11:29 pm

primozek68 je napisal/-a:
6,93

8]

Problem nastane, ko to vpisuješ na spletne strani, ki računajo porabo. 6,93 ti avtomatsko zaokroži na 7 litrov, kar se sliši slabše kot 6.9 oops :mrgreen:

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe dec 02, 2011 12:06 am

ti nakladaš; zakaj pa neb vedli točno porabo?? Če se vsak dan voziš isto relacijo, ob istem času, nemore potem enkrat pit tak drugič pa liter pa pol več. To je ogromna razlika.
jst imam na P307 bencin 1.6 porabo v zadnjih 2000km povprečje zračunano na roke 6,93 l/100km. Pa ugotavljam, da zgleda bo tudi temu bol pasal petrolov bencin kot pa omv. Isto je bilo prej na cliotu. S petrolovim je pil 4 deci manj kot z omv, na istih relacijah.

Ti nakladaš, kaj se vedno isti sosed pelje pred tabo in isto vstopaš in izstopaš v ovinke in isto pritiskaš gas ? Vedno isto ljudem ustaviš na prehodih za pešce in speljuješ z istimi obrati ?

Lahko še samo rečeš da ti:
- Vedno piha isto ugoden veter za tvojo porabo.
- Imaš vedno isto vlažnost v zraku
- Živiš v okolju kjer so vedno iste temperature
- Imaš vedno isto napumpane gume

To da bolj paše petrolov kot omw jev bencin je največja bedarija kar je lahko izjaviš. Mogoče je iz petrolove pumpe A1 bolj podoben bencin OMW-jevi A1 kot petrolovi A2. Kaj hočem povedat, tudi petrol nima na vsaki pumpi istega bencina in istega % vode v njem. V bistvu me niti ne zanima kaki bencin tankam dokler naredim podobne kilometre z enim tankom ti pa se lahko razlikujejo tudi za 50km na tank komot. Tankam 90% na Petrolu ker imam magno na firmi ostalih 10% tankam kjer pride, ker nalijem le toliko da pridem do firme in nalijem poln tank petrolovga.

Moram pa priznat petrolov tud mojemu avtu najbolj ugaja, ker ga ne plačam jaz. :-P

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a tad23 Pe dec 02, 2011 1:21 am

Tukaj se morem strinjat s @crxdelsol...na podlagi razlike 0.4l/100km se ne da sklepati katero gorivo je boljše po prevoženih npr. 2000km, saj pogoji niso in ne bojo nikoli popolnoma enaki!
Lahko pa še povem, da v vsem času odkar vozim svojega megana 1.6 16v (tj. 5let in prevoženih 90kkm) še nisem ročno preračunaval porabe, kar je nekaterim tu očitno največja skrb v življenju :shock:
Kot sem že enkrat napisal v tej temi mi poraba niha med 6.5-8l/100km po BC...in večkrat imam tudi po liter razlike pri porabi na tank pri podobnih poteh...pač kot že rečeno, veliko dejavnikov vpliva na to :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 02, 2011 9:49 am

tad23 je napisal/-a:Tukaj se morem strinjat s @crxdelsol...na podlagi razlike 0.4l/100km se ne da sklepati katero gorivo je boljše po prevoženih npr. 2000km, saj pogoji niso in ne bojo nikoli popolnoma enaki!

+1
Avto pač požre vsako gorivo, ki mu ga natočiš in ni mahnjen na znamke :D

Lahko pa še povem, da v vsem času odkar vozim svojega megana 1.6 16v (tj. 5let in prevoženih 90kkm) še nisem ročno preračunaval porabe, kar je nekaterim tu očitno največja skrb v življenju :shock:

Ne veš kaj zamujaš :mrgreen:

Kot sem že enkrat napisal v tej temi mi poraba niha med 6.5-8l/100km po BC...in večkrat imam tudi po liter razlike pri porabi na tank pri podobnih poteh...pač kot že rečeno, veliko dejavnikov vpliva na to :)

Na porabo 99% vpliva:
Slika

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris Pe dec 02, 2011 10:11 am

uros11 je napisal/-a:Sem videl tudi že take, ki so vedeli na 3 decimalko natančno. Če ni bil celo na tem forumu eden.
Če že, bi morali BC izpisovati na liter natančno- bi bilo čisto dovolj.

Sem 100%, da vsakega od teh 1.6 bencinarjev, ki imajo magično porabo okrog 6 litrov, z mojim 2.0 110 TDI-jem šišaš za ena dva litra na istih relacijah, kjer njim rata pod 6. Navzdol v porabi jasno.

s slednjim se 100% strinjam :)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe dec 02, 2011 11:08 am

1.6 bencinar zelo težko pride na 6l (če ne nemogoče)

@LG verjetno sem jih vozil več avtov kot jih boš ti v celem življenju. pa se ne zajebavam. ne mislim te pa prepričevat ker vidim da ne poznaš dovolj avtomobilov.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris Pe dec 02, 2011 11:24 am

MRV je napisal/-a:1.6 bencinar zelo težko pride na 6l (če ne nemogoče)

@LG verjetno sem jih vozil več avtov kot jih boš ti v celem življenju. pa se ne zajebavam. ne mislim te pa prepričevat ker vidim da ne poznaš dovolj avtomobilov.

mrv, poglej si poste kjer sem trdil da je isto nemogoče, celo v tej temi :) zdaj pa je naneslo par dolgih relacij ki so bile zgolj avtocesta, in kot zgleda je mogoče..5,9 po računalniku, poslikam ob priliki :D se pa strinjam da je nemogoče da bi tako povprečje držal skoz, ker se jajcat po avtocesti s 110 nima smisla

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Pe dec 02, 2011 3:17 pm

Sedaj pa še moja pot v službo, focus 1.8 tdci... Zjutraj je bilo začuda malo prometa, temperatura zelo visoka za ta čas, 10 - 11 stopinj celzija, kilometrina poti 6,9 km, poraba 5,9 l, na povprečno hitrost pa sem pozabil... Na poti domov sem se vračal po isti poti, nekajkrat sem pritisnil na plin, tako, da je poraba poskočila na 6,9 l... Vsa pot skupaj(13,8 km) pa je imela povprečno hitrost 33 km/h.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe dec 02, 2011 4:03 pm

že spet smo ugotovili da je odvsno od načina vožnje. da se vlečeš kot polž, ta poraba ne pove nič.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe dec 02, 2011 7:24 pm

crxdelsol je napisal/-a:

Ti nakladaš, kaj se vedno isti sosed pelje pred tabo in isto vstopaš in izstopaš v ovinke in isto pritiskaš gas ? Vedno isto ljudem ustaviš na prehodih za pešce in speljuješ z istimi obrati ?

Lahko še samo rečeš da ti:
- Vedno piha isto ugoden veter za tvojo porabo.
- Imaš vedno isto vlažnost v zraku
- Živiš v okolju kjer so vedno iste temperature
- Imaš vedno isto napumpane gume

To da bolj paše petrolov kot omw jev bencin je največja bedarija kar je lahko izjaviš. Mogoče je iz petrolove pumpe A1 bolj podoben bencin OMW-jevi A1 kot petrolovi A2. Kaj hočem povedat, tudi petrol nima na vsaki pumpi istega bencina in istega % vode v njem. V bistvu me niti ne zanima kaki bencin tankam dokler naredim podobne kilometre z enim tankom ti pa se lahko razlikujejo tudi za 50km na tank komot. Tankam 90% na Petrolu ker imam magno na firmi ostalih 10% tankam kjer pride, ker nalijem le toliko da pridem do firme in nalijem poln tank petrolovga.

Moram pa priznat petrolov tud mojemu avtu najbolj ugaja, ker ga ne plačam jaz. :-P

Ja j*** ga pol mam pa jst pač tako srečo, da se stalno bol kot ne z enakim tempom vozim ;)
Ja, zakaj se ne bi, prvih 13km imam bol kot ne prazno cesto in se peljem kot mi paše in pač bol kot ne stalno isto voziš ne. Potem imam naprej naselje (cirka 6km, vmes po obvoznici se mal bol pritisne), trije semaforji, zastojev ni, tekoče se skoz pelješ, včas na enem malo počakaš, če pa imaš srečo greš pa skoz vse. Potem pa še spet 11km lokalne ceste, kjer se pelješ okrog 70. In tu pač potem ni razloga, da bi potem enkrat pil 7 drugič pa 8,5 kot ti praviš.
In kaj je narobe če si zračunam še peš koliko je poraba?? Pač to je najbol točno. Ta avto imam dober mesec in prvi tank mi je čist točno pokazal, pri drugem mi je pokazal deci manj pri naslednjih dveh pa 2 dcl manj od resnične.
In da bote imel kaj za glodat evo, napišem točne porabe do sedaj: prvi tank 7,08 (po BC 7,1); drugi tank 6,72 (po BC 6,6), tretji tank 7,01 (po BC 6,8) in četrti tank 7,05 (po BC 6,9)
In še razlaga, po čem sklepam, da mu petrol bol paše kot omv. Prvič sem tankal na petrolu in bilo še nekaj avtoceste poleg ga do konca nagonil pa še motorček avtomatske klime so mi v garanciji menjaval - na mestu laufal in je bilo povprečje 7,1; potem sem šel spet na petrol in brez avtoceste in je bila poraba 6,7; potem sem pa tankal na OMV pa spet brez avtoceste pa je bila poraba 7, res pa je da se je bol ohladilo v tistem tednu; ampak nadaljevalo se je isto vreme tankat sem šel pa spet na petrol in enkrat sem šel po avto cesti Sl. Bistrica - Maribor in Maribor - Dramlje in je šlo povprečje od prejšnega tanka 7,01 na 7,05 (da se čist točno vidi razlika, je minimalna). Danes sem pa naliv OMV 100, da vidim, kaj bo tu reklo, če ne bo razlike, oz več, grem nazaj na 95 iz petrola in je to to.
Pač ti govori kar češ, jaz vem da na cliotu sem od začetka skoz tankal na omv pa je bila poraba okrog 6,3 potem če sem kdaj vmes na petrolu je padlo pod 6, na kar pa sem začel skoz na petrolu in sem mel porabo poleti skoz okrog 5,8 - 5,9, na dolgih furah pa je padlo še nižje.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Pe dec 02, 2011 9:19 pm

_furby_ je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:7-8 za majhen avto ni spremljivo da pije v mestu. lupo 3l pije okoli 3.5 litrov, smart pije glih tam nekje, itd...

Jao, zdaj pa že konkretno pretiravaš. :roll: :roll:

kaj pretiravam? pejdi na porabo.net in si poglej

ce je meni nadomestni peugeot 107 pil 8-9 :mrgreen: vse se da, ce se hoce

Polo 2000 letnik 1,0 motor poraba 8 litrov ali še več. Tisti ki na takem polotu spravijo porabo pod 6l resnično ne vem kaj delajo.

Drugače pa tiguan 2,0 tdi okoli 6,5 l
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov