crxdelsol je napisal/-a:ti nakladaš; zakaj pa neb vedli točno porabo?? Če se vsak dan voziš isto relacijo, ob istem času, nemore potem enkrat pit tak drugič pa liter pa pol več. To je ogromna razlika.
jst imam na P307 bencin 1.6 porabo v zadnjih 2000km povprečje zračunano na roke 6,93 l/100km. Pa ugotavljam, da zgleda bo tudi temu bol pasal petrolov bencin kot pa omv. Isto je bilo prej na cliotu. S petrolovim je pil 4 deci manj kot z omv, na istih relacijah.
Ti nakladaš, kaj se vedno isti sosed pelje pred tabo in isto vstopaš in izstopaš v ovinke in isto pritiskaš gas ? Vedno isto ljudem ustaviš na prehodih za pešce in speljuješ z istimi obrati ?
Lahko še samo rečeš da ti:
- Vedno piha isto ugoden veter za tvojo porabo.
- Imaš vedno isto vlažnost v zraku
- Živiš v okolju kjer so vedno iste temperature
- Imaš vedno isto napumpane gume
To da bolj paše petrolov kot omw jev bencin je največja bedarija kar je lahko izjaviš. Mogoče je iz petrolove pumpe A1 bolj podoben bencin OMW-jevi A1 kot petrolovi A2. Kaj hočem povedat, tudi petrol nima na vsaki pumpi istega bencina in istega % vode v njem. V bistvu me niti ne zanima kaki bencin tankam dokler naredim podobne kilometre z enim tankom ti pa se lahko razlikujejo tudi za 50km na tank komot. Tankam 90% na Petrolu ker imam magno na firmi ostalih 10% tankam kjer pride, ker nalijem le toliko da pridem do firme in nalijem poln tank petrolovga.
Moram pa priznat petrolov tud mojemu avtu najbolj ugaja, ker ga ne plačam jaz.

Ja j*** ga pol mam pa jst pač tako srečo, da se stalno bol kot ne z enakim tempom vozim
Ja, zakaj se ne bi, prvih 13km imam bol kot ne prazno cesto in se peljem kot mi paše in pač bol kot ne stalno isto voziš ne. Potem imam naprej naselje (cirka 6km, vmes po obvoznici se mal bol pritisne), trije semaforji, zastojev ni, tekoče se skoz pelješ, včas na enem malo počakaš, če pa imaš srečo greš pa skoz vse. Potem pa še spet 11km lokalne ceste, kjer se pelješ okrog 70. In tu pač potem ni razloga, da bi potem enkrat pil 7 drugič pa 8,5 kot ti praviš.
In kaj je narobe če si zračunam še peš koliko je poraba?? Pač to je najbol točno. Ta avto imam dober mesec in prvi tank mi je čist točno pokazal, pri drugem mi je pokazal deci manj pri naslednjih dveh pa 2 dcl manj od resnične.
In da bote imel kaj za glodat evo, napišem točne porabe do sedaj: prvi tank 7,08 (po BC 7,1); drugi tank 6,72 (po BC 6,6), tretji tank 7,01 (po BC 6,8) in četrti tank 7,05 (po BC 6,9)
In še razlaga, po čem sklepam, da mu petrol bol paše kot omv. Prvič sem tankal na petrolu in bilo še nekaj avtoceste poleg ga do konca nagonil pa še motorček avtomatske klime so mi v garanciji menjaval - na mestu laufal in je bilo povprečje 7,1; potem sem šel spet na petrol in brez avtoceste in je bila poraba 6,7; potem sem pa tankal na OMV pa spet brez avtoceste pa je bila poraba 7, res pa je da se je bol ohladilo v tistem tednu; ampak nadaljevalo se je isto vreme tankat sem šel pa spet na petrol in enkrat sem šel po avto cesti Sl. Bistrica - Maribor in Maribor - Dramlje in je šlo povprečje od prejšnega tanka 7,01 na 7,05 (da se čist točno vidi razlika, je minimalna). Danes sem pa naliv OMV 100, da vidim, kaj bo tu reklo, če ne bo razlike, oz več, grem nazaj na 95 iz petrola in je to to.
Pač ti govori kar češ, jaz vem da na cliotu sem od začetka skoz tankal na omv pa je bila poraba okrog 6,3 potem če sem kdaj vmes na petrolu je padlo pod 6, na kar pa sem začel skoz na petrolu in sem mel porabo poleti skoz okrog 5,8 - 5,9, na dolgih furah pa je padlo še nižje.