Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So maj 03, 2008 8:07 am

V teh 2. dneh novih višjih kazni sem prevozil okrog 500km (avtoceste,hitre ceste,naselja,predori...) in lahko povem,da se omejitev drži 80% voznikov večinoma slo državljanov,nakar tujci naših predpisev ne upoštevajo.Veliko voznikov krši hitrost v predorih.Pred predorom upočasni na dovoljeno (80-100km/h) ,čez predor pa ponavadi pospešujejo preko 120km/h.Folk se ne zaveda kako nevarni so predori.Opazil sem tudi,da se vozniki svojih jeklenih vozil višjega cenovnega razreda ne ozirajo preveč zaradi strožjega zakona. Tako je bilo in bo ! :jao: Nastradajo pa ponavadi nedolžni .
Slika
Slika
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So maj 03, 2008 9:50 am

michelin je napisal/-a:Nastradajo pa ponavadi nedolžni .

tako je bilo vedno. in največkrat plačajo tisti, ki kdaj naredijo kak manjši in ne ravno riskanten prekršek.

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre So maj 03, 2008 11:16 am

eh, vecina zdaj res vozi pod omejitvah ali precej pod njimi! Opazam da zdaj ljudje sploh ne vejo, kje je naselje, kje je konec naselja, kje je 60 omejitev, kje 70... vozijo 40 tam kjer je 50, izven naselje vozijo 60, 70, mogoce 75.. noben ne upa prehitevat.
Potem pa meni blenda ko ga prehitis, ces lejga norca (ja, ko se hocem 90 peljat izven naselja :roll: ). No comment

Po avtocesti pa opazam da vecina 130 vozi, se po prehitevalnem tam do ene 140 vecina..in tunele 100.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So maj 03, 2008 11:22 am

jurre: to bodo in to so vsakdanje voznje... zal je nekatere zakon tako presenetil
da niti pomislit oz. vozit nekje 50km/h ker se vsak boji tistih 2-4km/h + to pa pomeni
80€ iz "toselna"... meni se je sicer podobno zgodilo namrec po magistralki iz LJ proti
KR na tisti dolgi ravnini je mama vozila lepo 60... nakar sem se ji malo bolj priblizal
(ne cisto za rit) potem je le pogruntala da pa vendar mora vsaj 85...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 03, 2008 11:35 am

uglavnem vceraj sm su na siht,se dobr da nism jst vozu ker bi nevem kva blo.
iz jesenic do kr gore sem se vozu 40 minut.mislm kva da fak.vozil smo se od 40km/h-70 km/h nic hitreje.in to kolona 13 avtou.mislm to je cisti idiotizem.kva a je folk tok nesposoben pa ne zna gledat na stevec....
policija jim pa itak nc ne more ker se po zakonu sme vozn skoraj s polovicno hitrostjo od predpisane.matr bi jh postrelu vse...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo So maj 03, 2008 12:05 pm

jst bi tiste,ki ne znajo vozit po predpisih še bolj kaznoval
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So maj 03, 2008 12:10 pm

ja abbe. lahko kaznujejo prvega zaradi oviranja prometa
ampak ponavadi naredijo to samo traktoristom ali tovornjakarjem
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN So maj 03, 2008 12:10 pm

V tujini imajo zakon, po katerem je prepočasna vožnja strožje kaznovana kot prehitra.

Samo tega pri nas ne bo...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 03, 2008 12:22 pm

Zois je napisal/-a:ja abbe. lahko kaznujejo prvega zaradi oviranja prometa
ampak ponavadi naredijo to samo traktoristom ali tovornjakarjem

nemorejo po zakonu lahko vozis neki cez 40% pocasneje od predpisane voznje pa si nekaznovan.ce vozis za vec kot polovico pocasneje moras met vse 4 zmigavce przgane pa ce delas guzvo ki te ne more varno prehiteti moras se umaknt pa jh naprej pustit po pa lahko spet strikas naprej.
jst bom pa su 60km/h skoz naselje glih zato ker bom tko ziucn zarad takh k kvackajo po cesti pa bom dobu tako kazn da bom morau kredit dvignt
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin So maj 03, 2008 12:36 pm

ponavadi je bolje v koloni vozit :idea: ,kot pa prehitevat kolono počasnih voznikov ,ker ponavadi prav takrat ko najmanj pričakuješ "poližeš liziko" :idea: ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So maj 03, 2008 9:11 pm

Ampak čisto v vsaki temi sta vedno dva diametralna pola, ki vsak na svojo stran vleče.

Zagovorniki zakona malodane kot papagaji ponavljajo ministra Žerjava in boga prometne varnosti g. Žlendra s puhlicami tipa, da če novi zakon prepreči samo eno žrtev je že upravičen (isto puhlico so odgovorni prodajali leta 2005 in 1998), da so ga uveljavili. Hmm draga Ž&Ž a ni to mnogo mnogo premalo - eno smrtno žrtev? Pri uvajanju takih drastičnih sprememb bi pričakovali vsaj 20-30% znižanje smrtnih žrtev.

Po drugi strani pa tudi nasprotniki zakona več ali manj udrihajo čez zakon v večini brez da bi dodali pametne predloge za njegovo izboljšavo. Vsi ga jemljemo kot le uvedbo nekega novega tihega davka, ki bo služil le temu čemur ne bi smel biti namenjen -- polnjenju proračuna. Za splošno varnost, za našo varnost je to zelo narobe. Večina bo občutila to kot rop s strani države in ne kot verjetno zasluženo kazen. Iz tega se bo izcimilo le to, da se bo vsak trudil le v smeri kako bo pretental državo in ne v smeri kako bi v prihodnje popravil svoje napake.

Kdor teh dejstev ne vidi je slep ali pa si zatiska oči in se prepričuje, da zdaj po 1.5.2008 bo pa revolucija in vse bo znatno bolje a kot smo videli prve žrtve po uvedbi zakona govorijo o nasprotnem, da o količini alkoholiziranih pijancev, ki so jih ujeli v teh dveh dneh sploh ne bom govoril.

Ne glede kakšno je vaše razmišljanje se vsi strinjamo, da če se omejimo le na goli ZVCP, da neko kaznovanje mora biti in tu kaj ni dileme, ker brez kazni žal noben predpis ne vzdrži.

Zakon v taki obliki je žal tu, napisali so ga posamezniki, ki z realnostjo in z razmerami na cesti sploh niso seznanjeni ter se zanašajo le na nepopolne policijske statistike namesto na leta trdega dela in raziskav ter učenja iz izkušenj drugih. Potrdili pa so ga ljudje v parlamentu, ki ali so nepismeni ali pa preveč leni, da bi ga sploh prebrali oziroma jih je tako strah svojih voditeljev, da so avtomatsko pritisnili na zaukazan gumbek. Tako ravnanje pri tako pomembnih odločitvah je pač nedopustno.

Žal smo tokrat stvar zamudili oziroma so tudi zaradi samovolje oblastnih struktur iz te zgodbe izpadli kompetentni strokovnjaki in resnični poznavalci prometne stroke in varnosti na cestah.

Je pa vseeno priložnost, da se na naslednjo spremembo bolje pripravimo saj bo sprememba potrebna saj se bo trenutni poseg v zakon spet izkazal za nezadosten in bo potreba po dopolnilih nujna.

Predlagam, da namesto da porabljamo energijo za tarnanje in prerekanje jo raje porabimo za to, da podamo kakšne uporabne predloge oziroma, kako si vsakdo zamišlja pošten ZVCP, ki bi resnično največ pripomogel k varnosti na slo cestah.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So maj 03, 2008 10:09 pm

Ja, ljudje vozijo občutno počasneje. Sej se najde tu pa tam kak pogumnež, ampak je efekt. Jaz sem zadovoljen, zaenkrat!

Maka3
Nov uporabnik

Kraj: Mežica

Napisal/-a Maka3 So maj 03, 2008 10:53 pm

nikjer nisem zaslediv kakšna je kazen za pobeg ? saj se to nazadnje bol splača če npr. voziš vinjen, ker ti ne morejo dokazati naslednji dan ko pridejo k teb da si bil vinjen. Pa še nekaj me zanima, kolikšna je kazen za žalitev uradne osebe ? 14 dni nazaj sem imel ta problem, ker nisem videl da ima policaj odprto okno in sem mu rekel da ga bom udaril, ta je pa kot sulica skočil iz avta in mi napisal položnico za 417€. In kako je s tem če policaj na glavi nima kape ? Ker večkdo je tudi rekel, da če to dokažeš da ni imel na glavi kape se lahko pritožiš (seveda če imaš dokaz) in v večini primerov kazni ne plačaš.
Sam osebno bi pa raje videl sistem nagrajevanja kot je bilo opisano v članku, če ste ga prebral kot pa takšne kazni, ki samo polnijo državno blagajno.

lp

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Napisal/-a alesdrolec So maj 03, 2008 11:00 pm

če ga boš kej užalu al pa kej teživ bo mogoče poklicu okrepitve in boš plačal €€€€€€€€€€€€€€€€€€€!!!
je en reku polcajki da je nesposobna....ga poznam, je pa poklicala okrepitve...
in je dubu kazni €€€€€€€€€€€€!

Maka3
Nov uporabnik

Kraj: Mežica

Napisal/-a Maka3 Ne maj 04, 2008 10:44 am

alesdrolec je napisal/-a:če ga boš kej užalu al pa kej teživ bo mogoče poklicu okrepitve in boš plačal €€€€€€€€€€€€€€€€€€€!!!
je en reku polcajki da je nesposobna....ga poznam, je pa poklicala okrepitve...
in je dubu kazni €€€€€€€€€€€€!

ni klical nobenih ukrepitev, kr napiso je kazen, sj sta bla 2, tu pa skoraj nikoli ne vidiš da bi policaj en sam okoli hodil.

lp

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Ne maj 04, 2008 10:59 am

pišuka kake so te barabe.Takoj ti kazn napiše.Ko pa se oni nesramno obnašajo pa ni nič.Fotra je enkrat ustavil s tovornjakom na stranski cesti ki je pač imel dovoljenje za vožnjo(drugače je prepovedana) Pa ga je policaj tikal pa se neka drl da bo vse postrelal tiste ko mu pustijo se tam vozit.KPa je bil zelo nesramen, kar o streljanju je govoril. Potem pa mu je foter reko da se ga boji ker ima pištolo pa grozi da bo vse postrelal pa da bo javil na policijsko postajo pa je policaja kr strah ratalo pa se je pobral v avto.

Res bi se morali vsi mi naučiti kakšne pravice imamo mi pa kako se lahko policaji obnašajo do nas in kakšne pravice imajo potem bi tudi lahko dosegli da nebi bili takšni frajerji kot so nekateri

glede kolon pa je policaj recimo kaznoval traktorista ki je delal kolono in se ni mogel umakniti čeprav recimo traktor pelje 25 kmh v naselju kar je dovoljeno(če se ne motim se lahko pelješ s polovično hitrostjo od dovoljene) pa je vseeno dobil kazen
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne maj 04, 2008 11:18 am

V vsakem primeru se moraš umakniti na prvem možnem mestu, če delaš kolono zaradi vožnje pod omejitvijo!!

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Ne maj 04, 2008 12:02 pm

Sej majo že vsi telefoni možnost snemanja pogovora. Posnameš, daš na CD pa pošleš skupaj z zavrnitvijo naloga. :P
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne maj 04, 2008 12:30 pm

Sicer sem malo žleht, ampak dobil sem preblisk.. Glede na to da gredo policijske pripombe in poročila v nadaljno analizo...

Kaj pa če bi za vsako ko se nekdo vozi premalo , recimo 60-70 namesto 90... Da ne omenjam pacientov, ki po hitri cesti mimo trebnjega vozijo 70...

No če bi za take primerke klical policijo, da pač en ogroža promet s svojo počasno vožnjo saj je nabira kolona voznikov, katere prvi očitno sprobava živce 8)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 04, 2008 12:36 pm

Do zdaj še nisem doživel situacije kjer bi kdo delal kolono.....je pa res da pred vsakim znakom gorijo štop luči....

Drgač pa sam če nardim kolono ( ponavad prikolica in podobno) se pač umaknem na kaki postaji če so za mano vsaj več kot tri vozila.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov