Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če jun 19, 2008 11:36 am

2Fast&2Furious je napisal/-a:Zgleda, da se je dars premislil glede lepljenja nalepke na sredini, kar jasno piše (je narisano na zadnji strani vinjete).

Ja, očitno res, mi pa ni jasna ta njihova nejasnost. Nekaj se odločijo in to PREDSTAVIJO JAVNOSTI, potem si pa premislijo. V čem je point da ne počakajo do čisto končne odločitve in potem pač povejo kakšna so pravila. Ne pa da se spreminja nekaj. Potem pa še ta sprememba ki jo naredijo, sploh ni fiksna ampak je kr neki vmes, če potem izjavijo novinarjem da je lahko na sredi. Smotkoti :)

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Če jun 19, 2008 12:22 pm

eto..sem zanals mail poslal na dars, ce jo lahko nalepim pod ogledalo (ker imam spredaj trak temnjen in bi me verjetno motila, pod ogledalom jo pa sploh ne vidim).

Odgovor sem dobil v 15minutah :!: :D

Na sami vinjeti smo označili, da je vinjeto potrebno nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj. To lokacijo smo določili, ker smo mnenja, da je v primeru nadzora tako najlažje dostopna/vidna cestninskemu nadzorniku in jo tako tudi najlažje preveri. Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi npr. v bližini vzvratnega ogledala ali v spodnjem levem delu vetrobranskega stekla, s tem, da je potrebno paziti, da ta del ni toniran oziroma zatemnjen. Uredba o cestnini in cestninskih cestah, ki jo je nedavno sprejela Vlada RS in čaka na objavo v uradnem listu, namreč v 12. členu med drugim določa: »Po odstranitvi zaščitne folije je treba vinjeto nepoškodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na levo notranjo stran vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri nameščanju je treba upoštevati navodila na hrbtni strani vinjete.«

Lepo pozdravljeni!

Romana Duša
Služba za komuniciranje
DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d.
sedež: Celje, Ulica XIV. divizije 4
izpostava: Ljubljana, Dunajska 7
tel.: 01/300-99-18, faks: 01/300-99-33
web: http://www.dars.si
Zadnjič spremenil jurre, dne Če jun 19, 2008 12:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jun 19, 2008 12:25 pm

Sama sebe negira.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jun 19, 2008 12:46 pm

jurre je napisal/-a: Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi npr. v bližini vzvratnega ogledala ali v spodnjem levem delu vetrobranskega stekla, s tem, da je potrebno paziti, da ta del ni toniran oziroma zatemnjen.

Romana Duša
Služba za komuniciranje
DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d.
sedež: Celje, Ulica XIV. divizije 4
izpostava: Ljubljana, Dunajska 7
tel.: 01/300-99-18, faks: 01/300-99-33
web: http://www.dars.si

Evo, tole bi si jaz kar sprintal in imel s sabo, da lahko vsakemu pod nos pokažeš.
Zaradi parih birokratov bom moral imeti sedaj nalepko na levi strani, ko bi pa bila desno spodaj praktično nemoteča.
No, sedej jo bom verjetno zalimal za vzvratno ogledalo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Če jun 19, 2008 12:50 pm

sem ze razmisljal o tem...da se bo kdo potem spomnil, pa mi rekel da je neveljavna tam. Bomo en print naredil, pa bom vrgel v avto v predal pa je :D
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 19, 2008 1:48 pm

ma dejte komplicirat no. bistveno je, da je veljavna vinjeta na sprednjo sipo nalimana in nc druzga. kdo bo sel kazni pisat ce jo mas na sovoznikovi strani nalepljeno me prou zanima.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če jun 19, 2008 1:59 pm

Voith je napisal/-a:kdo bo sel kazni pisat ce jo mas na sovoznikovi strani nalepljeno me prou zanima.

nasi pametni policaji ki nimajo kj drugega delat.. :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 19, 2008 3:04 pm

Kako ti lahko nekdo, ki sploh ni prekrškovni organ zaračuna kazen, če se voziš po avtocesti brez vinjete. To je tko kot da bi se jaz spomnil in pobiral na naši ulici voznino.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če jun 19, 2008 3:42 pm

nebivedu je napisal/-a:Kako ti lahko nekdo, ki sploh ni prekrškovni organ zaračuna kazen, če se voziš po avtocesti brez vinjete. To je tko kot da bi se jaz spomnil in pobiral na naši ulici voznino.

saj jo lahko, če je ulica na tvoji zemlji in si jo sam zgradil.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jun 19, 2008 3:52 pm

AC tudi niso last Darsa - plačujemo jo državljani, pa tudi npr LJ ring je delno financirala občina. In nadzornik te bo verjetno imel pravico ustavit in morda celo preverjat v notranjosti, kako je zalimano. Kaj pa ustava in načelo nedotakljivosti lastnine? Me prav zanima, ali to o nadzornikih piše kje v zakonu ali so samo sprejeli nek pravilnik, odločbo ali kaj podobnega. V tem primeru bi bila marsikatera pritožba uspešna. Če ni v zakonu (pa tudi zakon bi bil vprašljiv zaradi načela nedotakljivosti lastnine - vsaj za take minorne prekrške), je to še en dokaz, da je vse skupaj delano nestrokovno in na horuk.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe jun 20, 2008 7:42 am

esem je napisal/-a:AC tudi niso last Darsa - plačujemo jo državljani, pa tudi npr LJ ring je delno financirala občina. In nadzornik te bo verjetno imel pravico ustavit in morda celo preverjat v notranjosti, kako je zalimano. Kaj pa ustava in načelo nedotakljivosti lastnine? Me prav zanima, ali to o nadzornikih piše kje v zakonu ali so samo sprejeli nek pravilnik, odločbo ali kaj podobnega. V tem primeru bi bila marsikatera pritožba uspešna. Če ni v zakonu (pa tudi zakon bi bil vprašljiv zaradi načela nedotakljivosti lastnine - vsaj za take minorne prekrške), je to še en dokaz, da je vse skupaj delano nestrokovno in na horuk.

Res ne razumem, kaj se je tebi zgodilo hudega v življenju, da teh vinjet ne moreš prebaviti. Če ministrsvto zahteva, da moraš imeti kot uporabnik AC nalimano vinjeto v levem zgornjem kotu vetrobranskega stekla in mora biti pritrjena z original lepilom (brez improvizacij s folijo), potem ne vidim razloga, zakaj tega ne bi smel tudi preverjati. Nadzornik (določen s strani ministrstva, ne darsa) ti ne bo nič šaril po avtomobilu, ampak samo preveril če je vinjeta prilepljena pravilno. No big Deal. Jaz bom imel čist vest in me to niti najmanj ne skrbi.

Se mi pa zdi totalna bedarija, kako nekateri komplicirate glede te nalepke - kako naj bi zdaj to oviralo vožnjo in ne vem kaj še vse. Če vam je vinjeta tako čudo, da zaradi nje ne morete spremljati dogajanja na cesti, potem je rajši ne kupujte. Ali pa rajši z esemom računajte koliko nesreč bo zdaj zaradi vinjet (je sam že ugotavljal nekaj v tej smeri, nedolgo nazaj) in začnite zbirat podpise za razpis referenduma o ugotavljanju ustavnosti uvedbe nalepkic :roll:

Dejte no... nalepiš nekam, kjer se vidi in se veslo voziš, gledaš pa seveda na cesto, ne v nalepko. Če te ustavijo na kontroli, pokažeš malce dobre volje in je stvar končana v eni minuti.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jun 20, 2008 8:03 am

moja bo v levem spodnjem kotu tko kot je abc tablca in to je to.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 20, 2008 8:21 am

Pri meni gre pa na desno stran, ker me na voznikovi strani moti. Pa če se tipi na trepalnice postavijo je ne premaknem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jun 20, 2008 8:48 am

Jaz sem jo že nalepil na steklo za ogledalom tako, da je zame med vožnjo praktično nevidna, od zunaj jo bo pa videl čisto vsak slepec saj je skoraj sredi vetrobrana.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jun 20, 2008 8:55 am

jaz jo bom nalimal na vzvratno ogledalo ;) :lol:

ah čisto na levo zgoraj ali spodaj se še odločam kajti odločiti se pravilno je "big deal"
jo bom pa kupil konec meseca se mi ne mudi

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jun 20, 2008 9:46 am

v življenju včasih pridemo do pomembnih razpotij... lokacija vinjete na vetrobranskem steklu je vsekakor eno izmed njih.. dobro premislite, kajti spremenilo bo vaše življenje za zmeraj ! Slika

coming soon to cinema near you

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jun 20, 2008 9:47 am

@voith: "ne kenjaj" hahahaha kera globoka ;) - ne mi zamerit :P

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jun 20, 2008 10:08 am

esem je napisal/-a:AC tudi niso last Darsa - plačujemo jo državljani, pa tudi npr LJ ring je delno financirala občina. In nadzornik te bo verjetno imel pravico ustavit in morda celo preverjat v notranjosti, kako je zalimano. Kaj pa ustava in načelo nedotakljivosti lastnine? Me prav zanima, ali to o nadzornikih piše kje v zakonu ali so samo sprejeli nek pravilnik, odločbo ali kaj podobnega. V tem primeru bi bila marsikatera pritožba uspešna. Če ni v zakonu (pa tudi zakon bi bil vprašljiv zaradi načela nedotakljivosti lastnine - vsaj za take minorne prekrške), je to še en dokaz, da je vse skupaj delano nestrokovno in na horuk.

Spet same pravice, pravice in še enkrat pravice. Kaj pa dolžnosti, esem? Ko ti bodo v LJ nalimali lisice, boš tudi šel na ustavno sodišče? Nalimaš vinjeto in si rešen vseh strahov, nekateri se tako obremenjujete z nepomembnimi stvarmi, da meji že na absurd.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jun 20, 2008 10:10 am

Kokr vem je sam eno mesto določeno za vinjeto in to je levi zgornji kot. Res ne vem kaj komplicirate. Jst sem jo že nalimal . Pa se še nisem zaletu :)

Če vas pa tko moti je pa ne kupit. Sej ni obvezna. Se bote pač po starih testah vozli. A ABC vas pa ni oviral/motil...

Men je vinjeta prov kul. Sicer se dnevno ne vozim čez cestnine. Ampak sem prejšen vikend naredu 2 izleta pa sem dal 17e za cestnino. 1x velenje pa 1x maribor.
Torej 2 taka vikenda pa mam tole polletno noter :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 20, 2008 10:15 am

Bor je napisal/-a:Kokr vem je sam eno mesto določeno za vinjeto in to je levi zgornji kot.

To ni res saj navajajo, da nebo nič narobe če bo v bližini vzratnega ogledala.

jaz bom jo tudi kupil, samo prvo nesem na dars nazaj ABCje od vseh avtov da dobim nek dnar nazaj 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov