gasolinedream je napisal/-a:Avto: Mk1 Fabia 1.4 MPI 68 KM. 260.000 prevoženih.
Specifikacije so napisane v navodilih (10w40 ostalo pozabil), zanima pa me če je priporočen kakšen določen proizvajalec?
Katerakoli prava sintetika Motul, Mobil, Fuchs 5w30 ali 0w40 in 5w40 je dobra za SDIja.ponaredek je napisal/-a:Mene pa zanima za 1.9 motor in sicer SDI...doma imam castrol 5w-40 pa me zanima če je to olje vredu za omenjen motor?
Avto je letnik 2000 in sem malo počekiral da naj bi starejši dizlelski motorji s "pumpe duese" rabili bolj gosto olje?
Na olja.si sem si pogledal malo različne znamke in v nekaterih piše da je za VW, za SEAT pa ne? Ne vem če je glih razlika, saj VW izdeluje motorje za SEAT kukr jst vemrazn če se motim?
Motul XCess 5w40 je pomoje ok in ga Motul tudi priporoča pa glede na to da nimaš DPFa ne potrebuješ XClean olja. 300V ima zelo visoko HTHS vrednost in je namenjen res dirkaškim avtom tako da je tukaj malo škoda €.domzikales je napisal/-a:Kaj mi priporočate oz. kaj ponavadi dajete notri (tisti, ki imate tak model avta) v Renault clio 2 RS 2.0 16v (182 cup 2004 letnik)? Vem da je original Elf evolution SXR 5w40... Ampak bi prešaltal na kaj boljšega... Izbiram med MOTUL 8100 X-Clean C3 5W-40 DPF in MOTUL 300V POWER 5W-40. Res, da je drugi precej dražji ampak ali je res tolko boljša izbira? Avta nimam za grobnik ipd... Hvala za prijaznost.
fare je napisal/-a:Motul XCess 5w40 je pomoje ok in ga Motul tudi priporoča pa glede na to da nimaš DPFa ne potrebuješ XClean olja. 300V ima zelo visoko HTHS vrednost in je namenjen res dirkaškim avtom tako da je tukaj malo škoda €.domzikales je napisal/-a:Kaj mi priporočate oz. kaj ponavadi dajete notri (tisti, ki imate tak model avta) v Renault clio 2 RS 2.0 16v (182 cup 2004 letnik)? Vem da je original Elf evolution SXR 5w40... Ampak bi prešaltal na kaj boljšega... Izbiram med MOTUL 8100 X-Clean C3 5W-40 DPF in MOTUL 300V POWER 5W-40. Res, da je drugi precej dražji ampak ali je res tolko boljša izbira? Avta nimam za grobnik ipd... Hvala za prijaznost.
New Search Print
Make RENAULT
Model Clio II 2.0 16V (124kW)
Engine P
Year 2000 - 2005
Application Recommendation Capacity (ltr)
Engine (P) 8100 X-cess 5W-40
Ne, to je veliko boljše: http://www.motul.com/si/sl/products/106 ... ange%5D=25domzikales je napisal/-a:fare je napisal/-a:Motul XCess 5w40 je pomoje ok in ga Motul tudi priporoča pa glede na to da nimaš DPFa ne potrebuješ XClean olja. 300V ima zelo visoko HTHS vrednost in je namenjen res dirkaškim avtom tako da je tukaj malo škoda €.domzikales je napisal/-a:Kaj mi priporočate oz. kaj ponavadi dajete notri (tisti, ki imate tak model avta) v Renault clio 2 RS 2.0 16v (182 cup 2004 letnik)? Vem da je original Elf evolution SXR 5w40... Ampak bi prešaltal na kaj boljšega... Izbiram med MOTUL 8100 X-Clean C3 5W-40 DPF in MOTUL 300V POWER 5W-40. Res, da je drugi precej dražji ampak ali je res tolko boljša izbira? Avta nimam za grobnik ipd... Hvala za prijaznost.
New Search Print
Make RENAULT
Engine P
Year 2000 - 2005
Dobro. Potem se bom verjetno, odločil kar za tega X-cess... Kaj je pa najboljše za menjalnik? Katero olje? Je tukaj najboljše dat kar original ELF TRANSELF NFJ 75W80?
domzikales je napisal/-a:fare je napisal/-a:Motul XCess 5w40 je pomoje ok in ga Motul tudi priporoča pa glede na to da nimaš DPFa ne potrebuješ XClean olja. 300V ima zelo visoko HTHS vrednost in je namenjen res dirkaškim avtom tako da je tukaj malo škoda €.domzikales je napisal/-a:Kaj mi priporočate oz. kaj ponavadi dajete notri (tisti, ki imate tak model avta) v Renault clio 2 RS 2.0 16v (182 cup 2004 letnik)? Vem da je original Elf evolution SXR 5w40... Ampak bi prešaltal na kaj boljšega... Izbiram med MOTUL 8100 X-Clean C3 5W-40 DPF in MOTUL 300V POWER 5W-40. Res, da je drugi precej dražji ampak ali je res tolko boljša izbira? Avta nimam za grobnik ipd... Hvala za prijaznost.
New Search Print
Make RENAULT
Engine P
Year 2000 - 2005
Dobro. Potem se bom verjetno, odločil kar za tega X-cess... Kaj je pa najboljše za menjalnik? Katero olje? Je tukaj najboljše dat kar original ELF TRANSELF NFJ 75W80?
Mogoče ti je očistilo mašino od nečistoč pa je to pravi zvok ki ga nisi vajen? Kaj si prej vlival? Kilometri, stanje motorja, turbine, .... je 101 neznanka ki lahko proizvede kak čuden zvok.jordan je napisal/-a:domzikales je napisal/-a:fare je napisal/-a:Motul XCess 5w40 je pomoje ok in ga Motul tudi priporoča pa glede na to da nimaš DPFa ne potrebuješ XClean olja. 300V ima zelo visoko HTHS vrednost in je namenjen res dirkaškim avtom tako da je tukaj malo škoda €.domzikales je napisal/-a:Kaj mi priporočate oz. kaj ponavadi dajete notri (tisti, ki imate tak model avta) v Renault clio 2 RS 2.0 16v (182 cup 2004 letnik)? Vem da je original Elf evolution SXR 5w40... Ampak bi prešaltal na kaj boljšega... Izbiram med MOTUL 8100 X-Clean C3 5W-40 DPF in MOTUL 300V POWER 5W-40. Res, da je drugi precej dražji ampak ali je res tolko boljša izbira? Avta nimam za grobnik ipd... Hvala za prijaznost.
New Search Print
Make RENAULT
Engine P
Year 2000 - 2005
Danes sem Xcess nalil v moj avto motor 1.8t in me zelo moti zvok motorja. S prejšnjim oljem mi je dost lepše delal. Kupil sem ga pa v Eurotonu za 40€
Mogoče ti je očistilo mašino od nečistoč pa je to pravi zvok ki ga nisi vajen? Kaj si prej vlival? Kilometri, stanje motorja, turbine, .... je 101 neznanka ki lahko proizvede kak čuden zvok.[/quote]fare je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:Če si dal notri Motula ga zamenjaj prej kot si predvidel. Ker ti bo spucal motor in bo kaj kmalu ratal čisto črna župca.
Naslednje menjave praktično ne boš opazil razlike v barvi med novim in odsluženim.
Sam imam in sem imel v motorju s skoraj 300 tisoč km in motorju s 245 tisoč km; Motul X-cess 8100.
Total mi je na tistem s 300k km požrlo cca pol litra na 10k km, Motula čisto nič. Na temu z 245k km pa drugega kot Motul niti uporabil nisem.
Sedaj imam v avtu Aral SUPER TRONIC Longlife III SAE 5W-30, po 15k km leti ven in poskusim z Motulom.
AgitatoR je napisal/-a:Če si dal notri Motula ga zamenjaj prej kot si predvidel. Ker ti bo spucal motor in bo kaj kmalu ratal čisto črna župca.
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov