Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po jun 22, 2009 11:21 am

FoxTer je napisal/-a:@kolesar, očitno ne poznaš CPP-ja. Na kolesarski stezi je hitrost omejena na 25 km/h !!!
Če je ob cesti speljana kolesarska steza, potem je za kolesarje obvezna uporaba le-te !!
In kaj pol če se ti voziš hitreje? A zato ne moreš po kolesarski?!?! Tudi jaz bi se raje peljal 100 po navadni cesti, pa moram zaradi drugih udeležencev prilagoditi hitrost....
Bedniki egoistični....Vsi samo nase gledate...
Malo za razmislek: Gdaj ste zadnjič samoinicjativno ustavili pešcem pred prehodom za pešce??? Kdaj ste zadnjič z dobro voljo spustili koga s stranske ceste predse ???
Kdaj ste nazadnje rekli svojemu sosedu Dobro jutro ???

Zamorjenci, dajte se malo zamislit....

Ja zdaj grem pa delat...
Lep dan želim vsem :D

No frajer, potem mi pa povej kje naj treniramo? Kaj misliš ha? Po zraku?
P.s.: Svojemu sosedu sem nazadnje danes zjutraj rekel dobro jutro, pa tudi velikokrat koga spustim s stranske...Očitno imaš ti te probleme in frustracije, saj jih zelo dobro poznaš...
Zadnjič spremenil Barracuda1, dne Po jun 22, 2009 11:26 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po jun 22, 2009 11:24 am

Barracuda1 je napisal/-a:
FoxTer je napisal/-a:@kolesar, očitno ne poznaš CPP-ja. Na kolesarski stezi je hitrost omejena na 25 km/h !!!
Če je ob cesti speljana kolesarska steza, potem je za kolesarje obvezna uporaba le-te !!
In kaj pol če se ti voziš hitreje? A zato ne moreš po kolesarski?!?! Tudi jaz bi se raje peljal 100 po navadni cesti, pa moram zaradi drugih udeležencev prilagoditi hitrost....
Malo za razmislek: Gdaj ste zadnjič samoinicjativno ustavili pešcem pred prehodom za pešce??? Kdaj ste zadnjič z dobro voljo spustili koga s stranske ceste predse ???

Ja zdaj grem pa delat...

To je problem, zato ker mas veliko takih samooklicanih "profijev", ki misli, da je cesta njihova, u bistvu pa ne pripadajo nbenim klubom, nbene spremljave nimajo in podobno. In spet mecejo slabo luc na tiste prave kolesarje (profije), ki rabjo trenirat.
There is no time...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jun 22, 2009 11:27 am

Kar se kolesarjev tiče, delajo največje sranje ravno tisti občasni. Ti s tisto počasno vožnjo vijugajo sem ter tja po cesti, prepoznaš jih tudi o tem, da nimajo čelade. Ti se vozijo vštirc pa na veliko pogovarjajo. Resni rekreativci vozijo hitro in za en drugem, da iskoriščajo zavetrje, vštric pride potem po eden, ko se dela menjava, ko gre sprednji na rep kolone. Vendar se vedno pogleda nazaj, če je cesta fraj. V dveh kolonah se vozi edino na kakih rundah, kjer je udeležba kolesarjev večja 10+. To je pa tudi zaradi varnosti, kolona je krajša in pa če je pas zaseden ne grejo avtomobilisti prehitevat kakor se jim zljubi. Na nevarnih odsekih se kolesarji tudi samo zaščitimo na tak način, da gremo bolj proti srdini in avti počakajo zadaj. Drugače se vedno dogaja, da te gre prehitevat, ko gre nasproti avto ali pa tik pred ovinkom itd.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 22, 2009 12:28 pm

Ja zdaj grem pa delat...

če je kdo tu bednik si to ti..
ja ustavim pred prehodom za pešče tudi koga iz stranske sputim ..

najprej pred svojim pragom pometi..

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jun 22, 2009 12:40 pm

Vidim da se tu kregate okoli kolesarjev, predvidevam da je debata o mrtvem kolesarju na cesti Bled - Bohinj. Vam povem da sem včeraj bil na tej cesti, kjer je omejitev 90, in da sem v desnem nepreglednem ovinku pred seboj zadnji trenutek zagledal 2 kolesarja, s tem da je eden prehiteval drugega. Ker mi je nasproti pripeljal avtobus mi ni preostalo drugega kot zaviranje na max in delni umik na levo vozišče kjub avtobusu. Kasneje ko sem prišel v Bistrico so mi povedal da ja zjutraj enega kolesarja povozilo do smrti. Se ne čudim če imaš take talente na cesti. Ne rečem, niso vsi isti, so določeni ki so res zgledni kolesarji, imaš pa tudi take padalce kot sta bila ta dva.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jun 22, 2009 12:46 pm

se strinjam eni kolesarji so res grozni...
ampak niso vsi isti tako kot motoristi in avtomobilisti ne..

samo razni komentarji da kolesarji (70kg) ogrožajo voznike avtomobilov (1500kg), so pa res bolani..

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jun 22, 2009 12:46 pm

Kritik je napisal/-a:Vidim da se tu kregate okoli kolesarjev, predvidevam da je debata o mrtvem kolesarju na cesti Bled - Bohinj. Vam povem da sem včeraj bil na tej cesti, kjer je omejitev 90, in da sem v desnem nepreglednem ovinku pred seboj zadnji trenutek zagledal 2 kolesarja, s tem da je eden prehiteval drugega. Ker mi je nasproti pripeljal avtobus mi ni preostalo drugega kot zaviranje na max in delni umik na levo vozišče kjub avtobusu. Kasneje ko sem prišel v Bistrico so mi povedal da ja zjutraj enega kolesarja povozilo do smrti. Se ne čudim če imaš take talente na cesti. Ne rečem, niso vsi isti, so določeni ki so res zgledni kolesarji, imaš pa tudi take padalce kot sta bila ta dva.

Lp

A zdaj sta bla kolesarja kriva, da si ti moral premzat na povno :?:
Nisi bil slučajno ti kaj kriv, ker si pridivjal v nepregleden ovinek??
Kaj, če bi bil na tistem ovinku eden s traktorjem? Bi bil tudi kriv, da se je tam peljal?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jun 22, 2009 12:46 pm

Načeloma bi moral za takim ovinkom pričakovati možno oviro in že prej zmanjšati hitrost...
Kaj pa če bi bil tam traktor recimo?

EDIT: zgleda da sva hkrati isto napisala...
Mislim, da je celo pravilo, da greš lahko samo tako hitro, da je tvoje vidno polje enako ali večje zavorni razdalji pri tej hitrosti...če si šel torej 90km/h=25m/s, bi moral pred sabo videti vsaj ene 35 metrov prazne ceste in še to, če že skoraj čakaš z nogo na bremzi. Sicer pa 60 metrov (vsaj 1 sekunda reakcijskega časa), če štelaš radio vmes pa 100 m in več...
Zadnjič spremenil Energetik81, dne Po jun 22, 2009 12:54 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jun 22, 2009 12:52 pm

He, he @Energetik81; enako razišljama :)
Res je bedna taka izjava, da sta pa kolesarja kriva, če sta bila v ovinku. A če bi bila pa za en drugem bi šel pa prehitevat ne? Nasproti pa avtobus :bonk
Ne vem kak si lahko to dovolite, da pripelješ s hitrostjo v ovinek pri katerem se nič ne vidi??

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jun 22, 2009 1:18 pm

Barracuda1 je napisal/-a: potem mi pa povej kje naj treniramo? Kaj misliš ha? Po zraku?

mišek je napisal/-a:Zakaj se ne vozimo po kolesarskih? (Ja, jaz tudi ne) Zato, ker so kolesarske steze v klincu! Primerne so za kolesarje, kot si rekel - družine s otroki, mamice s košarico gor itd. Za kolesarje, kot si jih označil ta "prave" v dresih in specialkah pa take kolesarske niso.

Ne, za vas 'ta prave' te kolesarske steze res niso. Pa tudi cesta ni za vas, če je na tiste odseku znak prepovedano za kolesa. Pa še tam bi morali ravno tako upošrtevati predpise, pa mnogim kolesarjem kronično ne uspeva.

Kje naj vi trenirate, pa nas ostale nič ne briga. Kaj pa mislite da ste? Ceste in kolesarske steze so javne površine, namenjene prevozu, ne pa zastojkarski poligon za 'taprave'.
Imate isti ali še hujši kompleks kot tipi s športno naravnanimi avti in motocikli, ki mislijo da imajo pravico na javnih cestah do skrajnosti preizkušati vso konjenico pod havbo in jih BK za vse ostale.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po jun 22, 2009 1:20 pm

Kritik je napisal/-a:Vidim da se tu kregate okoli kolesarjev, predvidevam da je debata o mrtvem kolesarju na cesti Bled - Bohinj. Vam povem da sem včeraj bil na tej cesti, kjer je omejitev 90, in da sem v desnem nepreglednem ovinku pred seboj zadnji trenutek zagledal 2 kolesarja, s tem da je eden prehiteval drugega. Ker mi je nasproti pripeljal avtobus mi ni preostalo drugega kot zaviranje na max in delni umik na levo vozišče kjub avtobusu. Kasneje ko sem prišel v Bistrico so mi povedal da ja zjutraj enega kolesarja povozilo do smrti. Se ne čudim če imaš take talente na cesti. Ne rečem, niso vsi isti, so določeni ki so res zgledni kolesarji, imaš pa tudi take padalce kot sta bila ta dva.

Lp

Lahko prinoriš čez ovinek in potem je "ovira" kriva, ker moraš bremzati. Noro...
Ne vem a je res tok težko mal počakat. Sam sem na kolesu in v avtu maksimalno skoncentriran. Mogoče ravno zaradi tega ker se vozim veliko z enim in drugim in vem kako je biti na "drugi" strani. Malo več strpnosti pa bi bilo vsem lažje. Se pa strinjam, da imaš na obeh straneh budale ravno za to ker ima danes vsak avto, kolo pa je tudi ratalo moderno v zadnjih letih. Žal se infrastruktura temu ne prilagaja. Ceste so vsako leto slabše. Vožnja ob robu je dejansko nemogoča zaradi lukenj, o naših "kolesarskih pločnikih" pa itak ne bi zgubljal besed. Edine steze, ki služijo svojemu namenu so v naših koncih v Cerkljah na Gorenjskem. Tam se kolesarji vedno vozijo po njih.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Po jun 22, 2009 8:16 pm

Barracuda1 je napisal/-a:
P.s.: Svojemu sosedu sem nazadnje danes zjutraj rekel dobro jutro, pa tudi velikokrat koga spustim s stranske...Očitno imaš ti te probleme in frustracije, saj jih zelo dobro poznaš...

Žal si na istem kot šoferji hitrih avtomobilov. Tudi oni nimajo kje trenirat.... Zato pa je toliko mrtvih, še posebej v zadnjem času. Oni se lahko vsaj "tolažijo" z nekakšno "zaščito" (ovtomobilska karoserija a, airbagi...) Ti maš pa samo svojo kožo. Pa prepoceni jo prodajaš... Kako bi se počutu, če bi te sredi ceste ustavil tip in te fino zboksal? Revež pač ni mel kje trenirat boksa ....
In preberi za vsak slučaj še enkrat kar sem napisal: kjer je vzporedno s cesto tudi kolesarska steza, je za kolesarje OBVEZNA uporaba le-te....
In taki kot si ti , se hvalijo z licenco KZS ? :(

@kolesar, nobenemu ne privoščim kaj slabega, apak ti si pa poden od podna... poln sam sebe, kdo mi pa kaj more....

Zapomni si: Tukaj počiva Franček Frnikola, IMEL je prednost....

No po končanem delu grem pa počivat.... (dolg šiht a ??) :P
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po jun 22, 2009 8:44 pm

Sam se vedno vozim največ 20cm od bankine, tam kjer pač ni kolesarske steze (kjer jaz živim je ni sploh nikjer, razen v centru mesta-zakaj bi tam treniral ne vem.), vsi pa vemo koliko imam pravico da se vozim od bankine. Ampak vedno želim biti seveda čimbolj uvideven in ne ovirati konstanten promet seveda. Ko se pa najde pacient ki mi še takrat trobi, mu pa lahko samo kakšno vzgojno pritisnem ;)
Aja, pa za boks se lahko uporablja vsaka telovadnica, celo klet, za kolesarjenje pa bolj težko. Zdaj bom pa tako ali tako nehal ker sem gorski kolesar in regionalne ceste zelo malo uporabljam (Hvala bogu, da ne naletim na kakšnega foxterja. :lol:

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer To jun 23, 2009 8:16 am

še zadnji OFF:
NP @Barracuda1, znam pazit na soljudi, pa tudi nase :D

Apak malo v razmislek vsem kolesarjem. Z letošnjo poletno sezono se bo na stranskih cestah (vporedno z AC) verjetno zelo povečal promet. Predvsem tujci, ki bi radi prišparali za dva pira, se bodo zgubljali po teh poteh. (J***š Garmin in podobno, če pa so naše ceste v k***u) Previdnost ne bo nikoli preveč....

Aja, tudi kolo lahko goniš v vsaki dnevni sobi.... Pa tudi klanec si lohk zamisliš..... :lol: :lol: :lol:
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Če jun 25, 2009 1:30 pm

he he nimate kje trenirat? kašni revčki, po tej teoriji torej lahko vsak avto dirkač piči 230 po regionalki in potem reče da ker ni dirkališča v slo, on lahko trenira po javni cesti?
mislim, inteligenca da te kap
sicer pa, zadnje čase tudi jst treniram en nov šport, ko vidim nekoga, ki prevozno sredstvo-kolo zlorablja za zabavo na javni cesti,(prepoznaš jih po tutticoloridibenetton obleki) treniram tesno prehitevanje, kar še posebej postane zanimivo če sem za krmilom šleperja :P
da ne bo pomote, kdor se z kolesom vozi zaradi potreb, recimo stare none, mame z otroci , poštarji, take upoštevam kot enakovredne udeležence, in lepo peljem počasi za njimi in jih obvozim v čimširšem loku, ko je to mogoče

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Če jun 25, 2009 3:47 pm

Ko boš naredil pizdarijo upam, da se boš spomnil na to vsakič 15. v mesecu in zvečer ko se boš ulegel v posteljo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če jun 25, 2009 8:13 pm

sviz2000 je napisal/-a:he he nimate kje trenirat? kašni revčki, po tej teoriji torej lahko vsak avto dirkač piči 230 po regionalki in potem reče da ker ni dirkališča v slo, on lahko trenira po javni cesti?
sicer pa, zadnje čase tudi jst treniram en nov šport, ko vidim nekoga, ki prevozno sredstvo-kolo zlorablja za zabavo na javni cesti,(prepoznaš jih po tutticoloridibenetton obleki) treniram tesno prehitevanje, kar še posebej postane zanimivo če sem za krmilom šleperja :P
da ne bo pomote, kdor se z kolesom vozi zaradi potreb, recimo stare none, mame z otroci , poštarji, take upoštevam kot enakovredne udeležence, in lepo peljem počasi za njimi in jih obvozim v čimširšem loku, ko je to mogoče

človk tako razmišlanje pa ni za na cesto,...

boš enkrat naletu na kakega takega ki bo poskrbel da ne boš več tega delal
mimgrede vedno se najde kdo ki je bol nor od tebe..
pa tud kakšen policaj kolesari..

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Če jun 25, 2009 9:17 pm

Voznike kateri so nestrpni do kolesarjev bi posadil na kolo pa naj en čas kolesarijo po prometnih cestah,da bi občutili kako to je,ko mimo vozijo takšni kot so oni :x

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jun 25, 2009 9:27 pm

mišek je napisal/-a:

Lp

A zdaj sta bla kolesarja kriva, da si ti moral premzat na povno :?:
Nisi bil slučajno ti kaj kriv, ker si pridivjal v nepregleden ovinek??
Kaj, če bi bil na tistem ovinku eden s traktorjem? Bi bil tudi kriv, da se je tam peljal?

mislm misek ti pa si cudn.
ja itak da je kolesar biu kriv,kaj se mata za vozit eden zraven drugega?men gre tut na zivce k se ustric voozjo kolesarji pa jh boli falus za druge.me ma da bi ga zbil.je res da je enakovreden udelezenec v prometu,sam tko se ne sme vozt.
pa kje pise da je on prpizdil v ovinek.
omejitev je 90 pa kolesarji se vozjo z 30 ce se.pa ti poj racunaj.
Ni vse res kar napišem

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jun 25, 2009 9:31 pm

sviz2000 je napisal/-a:he he nimate kje trenirat? kašni revčki, po tej teoriji torej lahko vsak avto dirkač piči 230 po regionalki in potem reče da ker ni dirkališča v slo, on lahko trenira po javni cesti?

Tipičen primerek norega mojstra sukanja valikega volana. Ne zagovarjam kolesarjev, a tebe je treba odstranit s ceste.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov