Karkoli od full sintetike lahko uporabiš v obeh gradacijah 5w30 in 5w40 in seveda z oznako C3. ACEA so EU standardi za olja API pa ameriški. Pa C3 olja so ponavadi API SM- SN kar se nanaša na najčistejša sintetična olja.SuperVeloce je napisal/-a:Pozdravljeni. Je pri ACEA kakšen ekvivalent API standardu? Namreč v servisni knjižici za Hyundai Accent 1.5crdi (D4FA motor) mi piše le zahteve za standard CH-4. Kar se kupi v trgovini ima od API ponavadi le CF. Za zadnje tri servise sem kupil v enem kosu večjo količino Castrol Edge TD 5w-40, pred nakupom sem vprašal serviserja in je rekel da je OK.
Sedaj pri ponovnem nakupu pa nisem več prepričan, če je bila izbira dobra in ne vem kaj naj kupim sedaj. ps: na castrol strani mi celo priporoča Magnatec 5w-30 C3.
Avto nima DPF.
dennisCe je napisal/-a:pozdravljeni,
katero olje je ok za corso 1.2 16v (80HP) ? hvala za nasvete
fare je napisal/-a:Motul XClean ali XClean+ 5w30, Mobil1 ESP Formula 5w30, Shell Helix Ultra Extra 5W-30 ali pa kar Opel: http://www.motornaolja.com/produkt/opel ... s-2-5w-30/
Sam bi vzel Motula glede na njihovo kvaliteto.
lp.
dennisCe je napisal/-a:ok se opravičujem...
torej, kaj priporočate za corso 1.2 ?)
garrett je napisal/-a:... Kje vidite to razliko?
Na teh servisih so večinoma eni bedaki v delavnicah in sploh ni rečeno da LL olje ustreza DPF filtru. Na tvojem mestu bi raje uporeabil Mobil 1 ESP formula 5w30 ali Motula XClean+ 5w30 oziroma WV specific.grizli je napisal/-a:Zanima me
1. katero olje priporočate za Golfa 1.6 TDI (z DPF filtrom)?
2. zakaj bi na 1. servisu na 15.000 km (pri pooblaščencu) vlili Castrol longlife olje? Samo zato, da so ga lahko računali 25 €/liter ali je še kaj drugega zadaj? Po njihovi razlagi je longlife olje potrebno zaradi DPF filtra, servisni interval pa je še vedno na vsakih 15k km??
fare je napisal/-a:Na teh servisih so večinoma eni bedaki v delavnicah in sploh ni rečeno da LL olje ustreza DPF filtru. Na tvojem mestu bi raje uporeabil Mobil 1 ESP formula 5w30 ali Motula XClean+ 5w30 oziroma WV specific.grizli je napisal/-a:Zanima me
1. katero olje priporočate za Golfa 1.6 TDI (z DPF filtrom)?
2. zakaj bi na 1. servisu na 15.000 km (pri pooblaščencu) vlili Castrol longlife olje? Samo zato, da so ga lahko računali 25 €/liter ali je še kaj drugega zadaj? Po njihovi razlagi je longlife olje potrebno zaradi DPF filtra, servisni interval pa je še vedno na vsakih 15k km??
http://www.motul.com/si/sl/products/53?f%5Brange%5D=25&f%5Bviscosity%5D=34Patrik_A3 je napisal/-a:Prosim za pomoč,
Katero olje moram nabavit za Mercedes Vito 115 cdi ( 2.2 cdi 150 konjev) - znamka olja in označba ? In kolikšno količino?
Sprašujem, ker si bom sam zamenjal in da vem kaj nabavit![]()
Hvala!
Jaz bi ti svetoval nekoliko boljšega Motula: http://www.motornaolja.com/produkt/motu ... ess-5w-40/, sicer pa z Aralom ne moreš zgrešiti. Pa daj ti raje na 15tkm olje menjaj. Ti bo avtek hvaležen. lpmurkoslavko je napisal/-a:Gledam malo Aral high tronic 5w40, za mojga megana2 1.6.
Kolk vidim ima to olje rn0700 in celo rn0710 certifikat.
Torej bi moralo bit eno izmed boljših, pa cenovno je ugodno.
A so kakšni zadržki Renault in Aral?
Menjaval bi itak na 20000km.
ojnica je napisal/-a:Trenutno v avtu olje za kamione.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov