Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jun 25, 2009 11:38 pm

pa sem mislil, da js grem v nekatere ovinke prehitro :shock:
do zdej še v vsak ovinek ko sem šel 90 se je tolk daleč naprej vidlo da sem z malo močnejšim zaviranjem bil sposoben zabremzat na hitrost kolesarja/traktorja ali pa se odmaknat kakim prtegnjenim italjanom, ki peš hodijo po narobe strani stranske črte in s ceste takoj za ovinkom gledajo v gozd kje so gobe(vsaj tak je zgledalo)
LP Rok

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Pe jun 26, 2009 12:36 am

Energetik81 je napisal/-a:Načeloma bi moral za takim ovinkom pričakovati možno oviro in že prej zmanjšati hitrost...
Kaj pa če bi bil tam traktor recimo?

EDIT: zgleda da sva hkrati isto napisala...
Mislim, da je celo pravilo, da greš lahko samo tako hitro, da je tvoje vidno polje enako ali večje zavorni razdalji pri tej hitrosti...če si šel torej 90km/h=25m/s, bi moral pred sabo videti vsaj ene 35 metrov prazne ceste in še to, če že skoraj čakaš z nogo na bremzi. Sicer pa 60 metrov (vsaj 1 sekunda reakcijskega časa), če štelaš radio vmes pa 100 m in več...

traktor ti na omejitvi 90 nima kaj za iskat ;) to je tako kot če bi se ti z traktorjem zapeljal na hitro cesto :)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Pe jun 26, 2009 1:22 am

zadnič sem pa videl situacijo na križišču katero upam da nebom vel kdaj videl. pri nas se že na daleč sliši ko pelje rešilec oz. nasploh ko sirena tuli ker je dolina pa pelje šlepar čez most pa se je lepo slišalo da odzadaj tuli rešilec, šlepar ni hotel spustiti rešilca naprej v nabitem križišču,,, ostali so obstali a on Turkni bstal ker se je seveda zabil promet je mogal rešilec na intervenciji voziti lepo počasi za šleparjem
potem drugi rešilec ki je odzadaj pripeljal pa le lepo šel skozi
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Pe jun 26, 2009 8:42 am

baSix je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Načeloma bi moral za takim ovinkom pričakovati možno oviro in že prej zmanjšati hitrost...
Kaj pa če bi bil tam traktor recimo?

EDIT: zgleda da sva hkrati isto napisala...
Mislim, da je celo pravilo, da greš lahko samo tako hitro, da je tvoje vidno polje enako ali večje zavorni razdalji pri tej hitrosti...če si šel torej 90km/h=25m/s, bi moral pred sabo videti vsaj ene 35 metrov prazne ceste in še to, če že skoraj čakaš z nogo na bremzi. Sicer pa 60 metrov (vsaj 1 sekunda reakcijskega časa), če štelaš radio vmes pa 100 m in več...

traktor ti na omejitvi 90 nima kaj za iskat ;) to je tako kot če bi se ti z traktorjem zapeljal na hitro cesto :)

Ja bravo ej, kje drugje se naj pa pelje

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jun 26, 2009 9:24 am

baSix je napisal/-a:traktor ti na omejitvi 90 nima kaj za iskat ;) to je tako kot če bi se ti z traktorjem zapeljal na hitro cesto :)

abbe je napisal/-a: mislm misek ti pa si cudn.
ja itak da je kolesar biu kriv,kaj se mata za vozit eden zraven drugega?men gre tut na zivce k se ustric voozjo kolesarji pa jh boli falus za druge.me ma da bi ga zbil.je res da je enakovreden udelezenec v prometu,sam tko se ne sme vozt.
pa kje pise da je on prpizdil v ovinek.
omejitev je 90 pa kolesarji se vozjo z 30 ce se.pa ti poj racunaj.

Vidva sta čudna!
@baSix; od kje tebi ideja, da traktor izven naselja nima kaj iskat na cesti???
Izven naselja je namreč omejitev 90, če ni drugače zahtevano.

@abbe; tebe pa vprašam, koliko gre pa starejši traktor? Če si že na kolesarje alergičen. Z isto oz. manjšo hitrostjo se po cesti vozijo traktorji, kaj boš pa takrat rekel, ko boš sredi ovinka srečal par ton v širini 2,5 m??

El garco
Nov uporabnik

Napisal/-a El garco Pe jun 26, 2009 9:26 am

Brez zamere ampak eni ste pa vredni svojga denarja, fak.

LPm

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Pe jun 26, 2009 1:15 pm

kolesar je napisal/-a:
sviz2000 je napisal/-a:he he nimate kje trenirat? kašni revčki, po tej teoriji torej lahko vsak avto dirkač piči 230 po regionalki in potem reče da ker ni dirkališča v slo, on lahko trenira po javni cesti?
mislim, inteligenca da te kap
sicer pa, zadnje čase tudi jst treniram en nov šport, ko vidim nekoga, ki prevozno sredstvo-kolo zlorablja za zabavo na javni cesti,(prepoznaš jih po tutticoloridibenetton obleki) treniram tesno prehitevanje, kar še posebej postane zanimivo če sem za krmilom šleperja :P
da ne bo pomote, kdor se z kolesom vozi zaradi potreb, recimo stare none, mame z otroci , poštarji, take upoštevam kot enakovredne udeležence, in lepo peljem počasi za njimi in jih obvozim v čimširšem loku, ko je to mogoče

človk tako razmišlanje pa ni za na cesto,...

boš enkrat naletu na kakega takega ki bo poskrbel da ne boš več tega delal
mimgrede vedno se najde kdo ki je bol nor od tebe..

pa tud kakšen policaj kolesari..

don't worry, moja statistika pravi 1.600.000 km brez nesreče, očitno torej nisem glih taka kamikaza ;)
Zadnjič spremenil sviz2000, dne Pe jun 26, 2009 2:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 26, 2009 2:24 pm

sviz2000 je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
sviz2000 je napisal/-a:he he nimate kje trenirat? kašni revčki, po tej teoriji torej lahko vsak avto dirkač piči 230 po regionalki in potem reče da ker ni dirkališča v slo, on lahko trenira po javni cesti?
mislim, inteligenca da te kap
sicer pa, zadnje čase tudi jst treniram en nov šport, ko vidim nekoga, ki prevozno sredstvo-kolo zlorablja za zabavo na javni cesti,(prepoznaš jih po tutticoloridibenetton obleki) treniram tesno prehitevanje, kar še posebej postane zanimivo če sem za krmilom šleperja :P
da ne bo pomote, kdor se z kolesom vozi zaradi potreb, recimo stare none, mame z otroci , poštarji, take upoštevam kot enakovredne udeležence, in lepo peljem počasi za njimi in jih obvozim v čimširšem loku, ko je to mogoče

človk tako razmišlanje pa ni za na cesto,...

boš enkrat naletu na kakega takega ki bo poskrbel da ne boš več tega delal
mimgrede vedno se najde kdo ki je bol nor od tebe..

don't worry, moja statistika pravi 1.600.000 km brez nesreče, očitno torej nisem glih taka kamikaza ;)

pa tud kakšen policaj kolesari..

sviz2000: pod "štosdenfer" na desni strani montiraj zračno sireno_preverjeno pomaga za pacijente "ala kolesarji" ki vštric vozijo in mislijo, da je cela cesta njihova......taki tud meni živce parajo in jim privoščim, da jih katerpiler prevozi...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jun 26, 2009 4:59 pm

zadnje čase tudi jst treniram en nov šport, ko vidim nekoga, ki prevozno sredstvo-kolo zlorablja za zabavo na javni cesti,(prepoznaš jih po tutticoloridibenetton obleki) treniram tesno prehitevanje
Ma tko pa ne moreš, no...
Jaz vsakega kolesarja poskusim čim bolj varno prehitet in ga ne ogrožat, tudi če je totalen m****n in vozi, kjer ne bi smel, ali dela neumnosti.
Edino to je pa res, da slednjim pacientom med prehitevanjem ustvarim maksimalno dimno zaveso, kot jo zmore moj TDI - 'normalnim' kolesarjem pa tudi to prihranim.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jun 28, 2009 8:36 am

poznani in priznani krški zdravnik delal "p" na istarskem ipsilonu.....in končal svojo pot
R.I.P.
http://www.24sata.hr/news/clanak/istra- ... uo/123267/

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Ne jun 28, 2009 9:09 am

A je kdo bil dans v Logatcu?
TIGR

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Ne jun 28, 2009 9:25 am

R.I.P
http://www.zurnal24.si/Voznik-relija-us ... ika/118004
sam naslov je pa res neprimeren :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 To jun 30, 2009 5:05 pm

http://www.radiokrka.com/Novice/Novica/ ... fault.aspx

spet nesreča s smrtnim izidom na dolenjki!!! :( R.I.P

in potem preberem še to:

http://www.rtvslo.si/slovenija/dolenjsk ... nec/206529

KATASTROFA!!!! Že tolk smrtnih je blo na tej relaciji,a še vedno zavlačujejo z avtocesto... kolk smrtnih mora še bit,da se bodo zamislili... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jun 30, 2009 6:06 pm

Ne, bolj je vprašanje, koliko jih še mora umret, da bodo pacienti nehali divjati z neprilagojeno hitrostjo, voziti po nasprotnem pasu itd in ubijati nedolžne!
Baje je na tem mestu omejitev 60. Sigurno ne bi pri taki hitrosti noben umrl.
Je pa tud vprašanje, koliko za Modusom je vozil tovornjakar. Verjetno za ritjo in je tako še dodatno pripomogel k posledicam...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jun 30, 2009 7:25 pm

mišek je napisal/-a:
baSix je napisal/-a:traktor ti na omejitvi 90 nima kaj za iskat ;) to je tako kot če bi se ti z traktorjem zapeljal na hitro cesto :)

abbe je napisal/-a: mislm misek ti pa si cudn.
ja itak da je kolesar biu kriv,kaj se mata za vozit eden zraven drugega?men gre tut na zivce k se ustric voozjo kolesarji pa jh boli falus za druge.me ma da bi ga zbil.je res da je enakovreden udelezenec v prometu,sam tko se ne sme vozt.
pa kje pise da je on prpizdil v ovinek.
omejitev je 90 pa kolesarji se vozjo z 30 ce se.pa ti poj racunaj.

Vidva sta čudna!
@baSix; od kje tebi ideja, da traktor izven naselja nima kaj iskat na cesti???
Izven naselja je namreč omejitev 90, če ni drugače zahtevano.

@abbe; tebe pa vprašam, koliko gre pa starejši traktor? Če si že na kolesarje alergičen. Z isto oz. manjšo hitrostjo se po cesti vozijo traktorji, kaj boš pa takrat rekel, ko boš sredi ovinka srečal par ton v širini 2,5 m??

1. si tipa obtozu da je prgonu v ovinek,pa tega nkedr ni napisal.
2. traktor je velik vecji in se ga velik prej opazi,kot pa dva kolesarja k sta siroka po 50 cm.
kolesarji mi ne grejo na zivce tut sam kolesarim(rekreacijsko) na zivce mi grejo uni k misljo da lah vstric se vozjo po cesti pa k misljo da je cesta sam njihova.
je ze res da so enakovredni udelezenci pa vseen ne smejo pocet kar jm pase,tko kokr jaz ne
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jun 30, 2009 7:32 pm

Tomas666 je napisal/-a:http://www.rtvslo.si/slovenija/dolenjsk ... nec/206529

KATASTROFA!!!! Že tolk smrtnih je blo na tej relaciji,a še vedno zavlačujejo z avtocesto... kolk smrtnih mora še bit,da se bodo zamislili... :roll:

ja itak to da ni avtoceste je krivo za tok smrtnih nesrec.zelo dobro razmisljas.
mentaliteta voznikou je glavni krivec za nesrece.ne pa to da ni avtoceste.
poglej mal sliko.
rumene crte so,kolicki,zozanje,znaki.kaj se more bit tm da bo enim jasno da se tm nekaj dogaja da je treba upocasnit?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jun 30, 2009 7:41 pm

ga je mogu prigont s temle audijem da ni ovinka zvozu,..

res je da so težji avti bol varni za voznika ampak so pa v kombinaciji s hitrostjo dost bol nevarni za druge udeležence..

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jun 30, 2009 7:44 pm

Glede na to, da je tam omejitev 60, sem prepričan, da ni toliko vozil, ampak kar konkretno prek te meje. Sej tam je tudi radar, ne (ta, o katerem sem jaz spraševal, če je res, ker ga nisem nikjer opazil)? Se pravi, bo najbrž še kakšno položnico dobil (delno pa tud to, da bodo vedeli, koliko je dejansko peljal).
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jun 30, 2009 7:50 pm

Voznik v Modusu očitno ni bil privezan, ker po poškodbah na vozilih kreš ni bil zelo hud. :(

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 To jun 30, 2009 8:19 pm

abbe je napisal/-a:
Tomas666 je napisal/-a:http://www.rtvslo.si/slovenija/dolenjsk ... nec/206529

ja itak to da ni avtoceste je krivo za tok smrtnih nesrec.zelo dobro razmisljas.
mentaliteta voznikou je glavni krivec za nesrece.ne pa to da ni avtoceste.
poglej mal sliko.
rumene crte so,kolicki,zozanje,znaki.kaj se more bit tm da bo enim jasno da se tm nekaj dogaja da je treba upocasnit?

če bi bla avtocesta jih gotovo ne bi bilo!!! ker ta odsek je res nevaren!! je pa res da večina voznikov ne upošteva označb! skratka tukaj je bil res kriv voznik audija k ni vozu po omejitvi... :roll:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov