Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe jun 20, 2008 10:57 pm

MorphX je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Levo, desno, gor, dol, na sredi, odspodi :pivo Kar doktorirajte in apriori nasprotujte navodilom kam nalepiti vinjeto. In čez mesec dni odprite temo in se žalite, da so vam zaradi tega zaračunali kazen. Moja je nalepljena tam kjer mora biti, pod zatemnjenim pasom, ki je dokaj širok. Ne mislim si po nepotrebnem povzročati problemov in nenazadnje ni s predvidenim mestom čisto nič narobe. Nekateri ste kot otroci - vse kar se ne sme, je bolj zanimivo.

Jaz imam 2 metra in 7 centimetrov, vsak k!?"c palac na moji polovici vetrobranskega stekla me absolutno moti. Vinjeto imam, ampak zalepil je ne bom na mojo polovico. Klicat moram na DARS da mi kekci povejo kako mi bodo kratli mojo pravico in varnost v vozilu.

jst sm si jo dons nalepu- in sm po 2 minutah vožnje pozabu da jo mam- tistih 6x4 cm v zgornjem kotu ne more nikogar motiti, razen če maš glavo res v stropu- in oči na vrhu čela, ter tako gledaš na cesto tik pod robom strehe
jst letal ne opazujem tko da me ne moti- najprej jo probite gor- pa pejte en krog pol pa jamrite- vrjamem pa da je pri višini nekaterih- in če ne vozijo enoprostorca že to kriza z preglednostjo

sm se pa ob pisanju spomu na Magnuma- če ste ga gledal- k je mel pol glave izven svojga cabrio ferarija- njega pa bi vinjeta vrejtno motila :Dlp

MorphX
Nov uporabnik

Napisal/-a MorphX Pe jun 20, 2008 11:01 pm

problem nastane, ko si extrem pri višini in imaš zelo položno vetrobransko steklo.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jun 20, 2008 11:04 pm

kljukec je napisal/-a: tistih 6x4 cm v zgornjem kotu ne more nikogar motiti

ljubim take izjave :) to nej bi pomenil da kar tebe moti tut vse ostale moti in kar tebe ne moti ne moti nikogar ce prou razumem?

ok duhovni vodja, ce tebe ne moti potem pa tudi mene ne. ZIP FAJL o/

MorphX: njihove morske vinjete so za vse enake. pa itak se 99% slovenskih jaht na hrvaskem vozi pod amerisko zastavo. americanom se pa nebojo zamerl brez skrbi.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe jun 20, 2008 11:14 pm

Voith je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a: tistih 6x4 cm v zgornjem kotu ne more nikogar motiti

ljubim take izjave :) to nej bi pomenil da kar tebe moti tut vse ostale moti in kar tebe ne moti ne moti nikogar ce prou razumem?

ok duhovni vodja, ce tebe ne moti potem pa tudi mene ne. ZIP FAJL o/

MorphX: njihove morske vinjete so za vse enake. pa itak se 99% slovenskih jaht na hrvaskem vozi pod amerisko zastavo. americanom se pa nebojo zamerl brez skrbi.

se opravičujem bom popravu: nebi slmela nikogar motiti- a je bolš- jst se ne smatram za duhovnega vodjo, vendar vseeno nisem tako .... kot nekateri, ke jamrajo pa jamrajo pa.. pol pa rečejo ne sej vinieta je ql sej mi jo bo šef plaču ;)
se pa definitivno strinjam s tistim hrvaškim komentarjem ki si ga citiral

jst mislim, da je bolj moteče širok stebriček, ki je posledica kvazi lepšega oblikovanja

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jun 20, 2008 11:26 pm

mene mot neprenosljivost vinjete. ta lokacija me pa ne ker jo bom pac zalepu tja kamor mi bo pasal in to je spodn lev kot kjer je tut abc ze dve leti.

v zgornem kotu me pa moti ker rad gledam avione :lol:

se pa strinjam, da je na splosno iz vidika tretje osebe bolj pravicno tako da vsi, ki se vozijo po ac placajo. moje prejsnje pizdenje je blo vec al mn zato ker sem vsakodnevni uporabnik avtoceste, ampak cestnino sm placeval pa sam ko sem sel na morje al pa v totibor.

... ceprou v totiborju sm mel ljubezen x let tko, da sm s furanjem v mb vsak tedn po 2x kr neki fedra vlozil v dars. zakaj ze takrat ni blo vinjet..

aja drgac pa tole s satelitskim cestninjenjem baje kr resno misljo nasi. so ze izbral enga avstrijskega in enga nemskega ponudnika opreme. vsaj ce je temu hrvaskemu cajtngu za vrjet.

Uporabniški avatar
bozickus
Nov uporabnik

Napisal/-a bozickus So jun 21, 2008 5:53 am

Hrvati se SPET žalijo. A naj se človek ne žali, ko gre na morje iz Zagreba do Splita pa plača cca 23 €? Se pravi, še nazaj pa si ob slabih 50 €.
A to pa NI drago?!
Če bodo v LJ hotel v šoping, naj gredo za Savo do Šentjakoba pa po stari cesti v BTC.
Ba bo.

Sam sem TOTALNO ZA vinjete.

Menim, da se bodo ljudje prilagodili (kar so se ta brihtni že zdavnaj) in ne bodo za šoping ali karkoli sami šli eno relacijo, temveč se bodo zmenili po 4-5 v avto in na pot.
Šofer bo pa vinjetico mel in za gorivo od sopotnikov dobil. ;)

Sicer pa so vlaki še fraj.

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain So jun 21, 2008 10:23 am

Voith je napisal/-a:mene mot neprenosljivost vinjete. ta lokacija me pa ne ker jo bom pac zalepu tja kamor mi bo pasal in to je spodn lev kot kjer je tut abc ze dve leti.

v zgornem kotu me pa moti ker rad gledam avione :lol:

se pa strinjam, da je na splosno iz vidika tretje osebe bolj pravicno tako da vsi, ki se vozijo po ac placajo. moje prejsnje pizdenje je blo vec al mn zato ker sem vsakodnevni uporabnik avtoceste, ampak cestnino sm placeval pa sam ko sem sel na morje al pa v totibor.

... ceprou v totiborju sm mel ljubezen x let tko, da sm s furanjem v mb vsak tedn po 2x kr neki fedra vlozil v dars. zakaj ze takrat ni blo vinjet..

aja drgac pa tole s satelitskim cestninjenjem baje kr resno misljo nasi. so ze izbral enga avstrijskega in enga nemskega ponudnika opreme. vsaj ce je temu hrvaskemu cajtngu za vrjet.

Kako pa bo potem s tujci? Bodo mogli kupit to gps sprejemnik da se bodo lahko vozili po slovenskih cestah? :roll:

Ce bodo pa tujci meli se kar vinjete, se bo pa ze za tiste k so velik na cesti kr splacalo registrirat avto v tisti otoski drzavi (se ne spomnem imena) in met tiste crne tablice s palmo :D
Slika

MorphX
Nov uporabnik

Napisal/-a MorphX So jun 21, 2008 10:56 am

Rain imaš prav.

V glavnem, govoril sem z DARSom. Pravijo, da je itak 3/4 folka brez prebrat nalimalo vinjeto na lokacijo kamor so imeli ABC ali pa na drugi del stekla. Tako, da se zna zgodit, da bodo že ob prihodu letnih vinjet spremenili uredbo in da se jo bo dalo zalepit na drugo lokacijo. Zdaj pa zaradi takih napak, ne bodo kaznovali (po vsej verjetnosti). Se je pa možakar strinjal da je moteč element na šajbi pri moji višini.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 21, 2008 11:30 am

Tole striktno določanje lokacije je tudi en velik bullshit saj se vinjete preverjajo "ročno" se pravi, da nadzornik opravi vizualni pregled in v koliko ni slaboviden (upam, da takih pač ne dajo za nadzornike) in mora dati nos 10cm od šajbe, ni nobene težave, al je vinjeta zgoraj, spodaj, levo, ob špeglu in tudi, če je desno ne bi smelo biti težav.

Je pa prvo varnost in če bi prišlo do konflikta interesov in bi DARS recimo hotel kaznovati nekoga, ki je kupil vinjeto in jo je nalepil na drugo stran, ker ga je na steklu pred voznikom motila, bi vsak odvetnik z veseljem prevzel tak primer, ker je to 100% win situacija saj se z varnostjo ni za igrat.

Kaj hočem povedat: cel kup avtov ima zatemnjen zgornji rob stekla in to pomeni lepljenej vinjete precej nizko na steklu, kar je točno v višini oči večine voznikov, ki smo višji od 190cm. Res ta listek ni tako velik, da ti prekrije vidno polje je pa moteč element, ki ga naši možgani zaznavajo tudi podzavestno in tudi takšne majhne anomalije so lahko tista malenkost ali v določeni situaciji lahko rešimo morebitno nesrečo ali ne.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 21, 2008 11:35 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Mislim ej... prav smešni ste že no.

Esem, bom še bolj žleht kot je bzzero: če bi si vinjete izmislil Gaspari, bi jih ti nalimal 10 po moje, nadzornikom pa bi talal zastonj malice.

Halo no, ta izjava je pa glih taka kot, če bi rekel, da so zdaj vsi levičarji zadovoljni, da zahtevajo limanje na levo stran šipe in vsi desničarji besni, ker se načeloma ne sme na desno stran šipe. :roll: mah kr neki.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jun 21, 2008 1:02 pm

BBoss je napisal/-a:Esem, bom še bolj žleht kot je bzzero: če bi si vinjete izmislil Gaspari, bi jih ti nalimal 10 po moje, nadzornikom pa bi talal zastonj malice.

...saj te "čapci" LDS-ovski so si zmislili nalepke in nategovali narod - nalepke prvo leto še nalepit nisi smel sam, p.....jim m...... pokvarjena...... pa par jih je lepo zaslužlo, komu na čast so bile, pa še danes ne ve nihče povedat.....

Za to vinjeto(kaka da je, taka je) dobiš vsaj vožnjo po avtocesti......

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- So jun 21, 2008 1:16 pm

kdo bo pa kril škodo, ob morebitnih poškodbah ogrevanih vetrobranskih stekel, z limanjem in odstranjevanjem vinjet?!?
SlikaSlika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So jun 21, 2008 1:38 pm

esem je napisal/-a:AC tudi niso last Darsa - plačujemo jo državljani, pa tudi npr LJ ring je delno financirala občina. In nadzornik te bo verjetno imel pravico ustavit in morda celo preverjat v notranjosti, kako je zalimano. Kaj pa ustava in načelo nedotakljivosti lastnine? Me prav zanima, ali to o nadzornikih piše kje v zakonu ali so samo sprejeli nek pravilnik, odločbo ali kaj podobnega. V tem primeru bi bila marsikatera pritožba uspešna. Če ni v zakonu (pa tudi zakon bi bil vprašljiv zaradi načela nedotakljivosti lastnine - vsaj za take minorne prekrške), je to še en dokaz, da je vse skupaj delano nestrokovno in na horuk.

Ustava in načelo nedotakljivosti lastnine v primeru nalepke na šipi nekako ne gre skupaj.Samo na kratko, da ne bom preveč bluzil.Nedotakljivost zasebnosti nekako varujejo tri variante.1)Gre za stvari na katerih imaš ti samo lastninsko pravico (npr stanovanje-nima kdo da smeta po tvojem stanovanju 2)gre za stvari kjer ti pričakuješ zasebnost( sem spada recimo prtljažnik) 3)varovanje zasebnosti na delovnem mestu(ne smejo šarit po pisalni mizi).
Tukaj je pa nalepka napopana na javni površini in vidna širši javnosti.Nadzorniku sploh ni treba tlačit glave v tvoj avto, da bo videl, če je pravilno nalepljena.V tvoj avto pa ne moreš prepovedat gledanja nikomur.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jun 21, 2008 1:59 pm

-=davor=- je napisal/-a:kdo bo pa kril škodo, ob morebitnih poškodbah ogrevanih vetrobranskih stekel, z limanjem in odstranjevanjem vinjet?!?

Kaj si ti že kdaj vidu, kak zgleda ogrevano vetrobransko steklo?
Poglej si kdaj....

LP!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 21, 2008 2:40 pm

sašo5 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Esem, bom še bolj žleht kot je bzzero: če bi si vinjete izmislil Gaspari, bi jih ti nalimal 10 po moje, nadzornikom pa bi talal zastonj malice.

...saj te "čapci" LDS-ovski so si zmislili nalepke in nategovali narod - nalepke prvo leto še nalepit nisi smel sam, p.....jim m...... pokvarjena...... pa par jih je lepo zaslužlo, komu na čast so bile, pa še danes ne ve nihče povedat.....

Za to vinjeto(kaka da je, taka je) dobiš vsaj vožnjo po avtocesti......

Dej Sašo pazi mal kako citiraš. Tega nisem napisal jaz ampak Joie de vivre.

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Napisal/-a -=davor=- So jun 21, 2008 4:09 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
-=davor=- je napisal/-a:kdo bo pa kril škodo, ob morebitnih poškodbah ogrevanih vetrobranskih stekel, z limanjem in odstranjevanjem vinjet?!?

Poglej si kdaj....

LP!

vsak dan ga gledam...

ampak v primeru, da je narejena tako kot zadnja, se bodo v nekaj menjavah vinjet, te linije prekinile
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jun 21, 2008 4:59 pm

-=davor=- je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:

Poglej si kdaj....

LP!

vsak dan ga gledam...

ampak v primeru, da je narejena tako kot zadnja, se bodo v nekaj menjavah vinjet, te linije prekinile

Še enkrat poglej....pa dotakni se šipe. Boš vidu da je na notranji strani gladka in ni pogoja, da bi z vinjeto poškodoval grelne nitke.

LP!

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Napisal/-a -=davor=- So jun 21, 2008 5:12 pm

vem kako je pri mojem, in ne sprašujem za sebe... :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jun 21, 2008 5:14 pm

a si že vidu kakšne drugačne prednje šipe? Oziroma prednje ogrevane šipe, ki bi bile ogrevane po principu zadnje šipe? En mal dvomim, da so take sploh kdaj vgrajevali.

LP!

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Ne jun 22, 2008 10:54 am

Se strinjam s Trijoadijom...mislim pa s čim se bodo še nekateri obremenjevali :bonk :bonk Že kar smešno vse skupaj. Če komu niso všeč oz. je noče nalepit je enostavno ne kupi in je stvar rešena.

lp
Zadnjič spremenil 2Fast&2Furious, dne Ne jun 22, 2008 12:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov