Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

LukL
Uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a LukL So jan 22, 2011 10:16 am

zajbel je napisal/-a:Kot sem že enkrat napisal, zaradi takoh kot si ti, se dogajajo najhujše nesreče. Razmisli malo o tem, da nisi sam na cesti in se odpovej svoji egoistični želji po izživljanju. Je treba kdaj tudi na druge mislit.

dej fu** **f, ker bo bolj zajebal situacijo, tist ker se fura mal 20-30% hitreje, a je skoncentriran na cesto, dogajanje okol svojega vozila, al tist ko rešuje križanko, piše smse, štela navigacijo, ki po možnosti sploh bremzal ne bo... :roll:

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So jan 22, 2011 11:41 am

LukL je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:Kot sem že enkrat napisal, zaradi takoh kot si ti, se dogajajo najhujše nesreče. Razmisli malo o tem, da nisi sam na cesti in se odpovej svoji egoistični želji po izživljanju. Je treba kdaj tudi na druge mislit.

dej fu** **f, ker bo bolj zajebal situacijo, tist ker se fura mal 20-30% hitreje, a je skoncentriran na cesto, dogajanje okol svojega vozila, al tist ko rešuje križanko, piše smse, štela navigacijo, ki po možnosti sploh bremzal ne bo... :roll:

Ti priporočam, da še enkrat prebereš, kaj je bilo napisano zgoraj. Razne besede na f pa tudi veliko povejo o kulturi obnašanja posameznika.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jan 22, 2011 12:09 pm

zajbel je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:

Ti priporočam, da še enkrat prebereš, kaj je bilo napisano zgoraj. Razne besede na f pa tudi veliko povejo o kulturi obnašanja posameznika.

ja res je razpizdijo me taki, ki imajo veliko za povedat čez take, ki se zavestno vozijo po avtocesti čez omejitvijo... večina nesreč na avtocesti se ne naredi zarad hitrosti, ampak zarad nepravilne menjave pasu, nepozornosti voznikov na ostale udeležence( kar po domače ko se mu zljubi brez kakršnega smernika), vožnje v nasprotno smer, preutrujenosti voznikov,alkohola, skromne opremljenosti vozil (gume pa zavore glih tolk da so)in neprilagotive vožnje razmeram na cesti( s tem pa ciljam predvsem na mokre in zasnežene ceste, na katerih se pojavijo vozniki, ki imajo slabe gume, ali pa izvajajo nemogoče hitre manevre, aja pa še aqaplaning je veliko prisoten pri nesrečah v dežju, sploh pri vozilih z zadnjim pogonom).... dokler pa je cesta suha in veš kaj delaš in da ti vidljivost na avtocesti omogoča prosto pot pa bi šlo kamot 200 seveda brez kakšnih telefonov vmes...

v začetku tedna sem se vozil po italiji tud do 200km/h, presenetlo me je to da smo se peljali 100m med avti 150 nakar vidiš kilometer naprej kako manjši tovornjak prehiteva večjega.... prvi je vklopil vse 4 smernike vsi ostali za njim prav tako, sem samo prtisnil na bremzo toliko da se je izklopil tempomat in avto pustil brez zaviranja, in smo očitno vsi približno enako naredili (gledal sem štop luči in niti en ni zaviral) avti so lepo spustili na 120/130 še vedno vsi otripajoče 4 smernike in smo ravno lepo prileteli mimo, brez kakšnih koli zaviranj do 80... da bi se to naredilo pri nas... ne prvi se bo zalimal tovornjaku za rit ostali pa bremzali na 80km/h da pa bi še kdo na to opozoril z vsemi 4 smerniki to pa lahko samo sanjaš, določene zadeve se da speljati mimo z dosti višjimi hitrostmi vendar je treba biti zbran pri vožnji in marsikaj narediti z glavo....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 22, 2011 12:45 pm

Včeraj na avtocesti dohitim enega C4 Picasso, zadnja leva luč ni delala. Ok prehiteva, počakam na razdalji in čakam, da bo imel prostor za umik. Se pojavi dovolj prostora, ampak vztraja še dalje, dam levi smernik, še vedno nič, poblendam... vglavnem še lep čas je potrajalo, da je dohitel in prehitel naslednji avto in potem vidim žensko s telefonom v roki, pa še nazaj mi je nekaj blendala, verjetno sem jo preveč zmotil med telefoniranjem! :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So jan 22, 2011 12:47 pm

Zdaj popolnoma nič ne verjamem tistih 200, ste se pa verjetno hitro vozili. V Italiji nima nobeden, kolikor toliko normalen in razgledan, j**c peljati več kot 167kmh, ker gre potem za odvzem vozila brez pridržka. Zelo radi tudi streljajo v bok vozila. Kolega ima firmo in dvakrat tedensko vozi v Milano, pa tako pojasnjuje neumnosti. Sem sam probal, ko sem vozil iz Genove v tednu ko so to uvedli in nisem tega vedel, pa so se nekaj prerivali in sem z mojo 3.0/24V pohodil na hitro čez 180, k sreči sva na naslednjem počivališču ustavila za avtobusi. Je takoj priletela Polizia Stradale in nekaj mrzlično iskala. V Franciji si po Azurni obali po celi trasi pod kamerami, ki se obračajo za tabo, da dol padeš. Tako da merkej se in bodi pazljiv v Italiji.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jan 22, 2011 3:16 pm

joztom je napisal/-a:Zdaj popolnoma nič ne verjamem tistih 200, ste se pa verjetno hitro vozili. V Italiji nima nobeden, kolikor toliko normalen in razgledan, j**c peljati več kot 167kmh, ker gre potem za odvzem vozila brez pridržka. Zelo radi tudi streljajo v bok vozila. Kolega ima firmo in dvakrat tedensko vozi v Milano, pa tako pojasnjuje neumnosti. Sem sam probal, ko sem vozil iz Genove v tednu ko so to uvedli in nisem tega vedel, pa so se nekaj prerivali in sem z mojo 3.0/24V pohodil na hitro čez 180, k sreči sva na naslednjem počivališču ustavila za avtobusi. Je takoj priletela Polizia Stradale in nekaj mrzlično iskala. V Franciji si po Azurni obali po celi trasi pod kamerami, ki se obračajo za tabo, da dol padeš. Tako da merkej se in bodi pazljiv v Italiji.

kolikor sem se jaz pelal jih je melo večinoma ''tempomate'' naštimane med nekje od 140- 155, to so bli avti tam srednji do višji razred (Xc-90, a8, a4 cabrio, chrysler 300C, Bmw 3 coupe slednja sta se peljala še več) je pa res da sem se držal omejitev tam kjer je blo 80km/h in pa peljal sem med 130 in 140 tam kjer je bila tabla da imajo neko elektronsko preverjanje na ac...
ja in pa napoti čez mejo nazaj so stali na meji Carabinieri z alfami na slo strani pa še naši v belem transporterju

a to te takoj ustavijo oz pridejo ''iskati'' ali lahko dobiš še kakšen pozdravček kasneje...? ker je blo 180-200 na poti nazaj proti trstu na avtocesti kjer ni blo nobene oznake za elektronsko preverjanje, niti avto ni noben nikjer stal niti nobene table za radar...
je pa tudi res da sem pri trstu za cestnisko postajo ustavil na počivališču, da se navigacijo naštelal... :)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 22, 2011 3:48 pm

Že dolgo nazaj je en uporabnik omenil, da potem je pa najbolje, da se avtobuse, kamione in ostale kar zrine iz ceste. No, že takrat se nisem strinjal, da bi jih zrinli iz ceste, ker se večinoma ZAVEDAJO, da ovirajo promet in ti pomagajo, da jih varno prehitiš. ;) Seveda se tudi tukaj najdejo pacienti, ko enostavno ne jebejo in se fura tistih 40, kot da je samo on na cesti. Promet za njim ga ne zanima. :?

http://www.youtube.com/watch?v=jYi2c8oL1C8

Ravno dobil klic od kolega, kateri je šel v Gorico. Zanimiva štorija. Od semaforja naprej se vozijo v koloni. Spredaj 5 avtomobilov, na čelu kolone seveda nono in nona, ki diktirata tempo. :mrgreen: Avti počasi prehitevajo in padejo še ene škarjice. Se odloči da bo šel za njima. Na Petrolu v Wajdušni se ustavita in kolega pristopi. Lepo razloži, da tale počasna vožnja je zelo moteča. Nona se takoj brani, da se vozijo po svojih zmožnostih. Kolega se hitro strinja, da ni s tem nič narobe in prav je da vozite po svojih zmožnostih. Ampak ste bili pa v prekršku, ker, kakor ste videli, je bila za vami kolona, kar pomeni, da zadržujete za sabo hitrejša vozila ( vsi zagovorniki počasne vožnje, beseda hitrejša vozila je mišljena hitrost še vedno v okviru omejitev, da ne bo prišlo do nesporazuma ) Videli ste tudi, da so bile na koncu še škarjice in zaključi s tem, da jima je hotel samo tole povedat, ter da ni bilo nič narobe z vajino varno vožnojo oz vožnjo po svojih zmožnostih. Treba je samo omogočiti, da vas hitrejši varno prehitijo, ali pa če vidite več avtomobilov za sabo se ustavite, spustite naprej. Nono že neki zadovoljen in sprašuje s kje je, če pozna tega pa tega, takoj debata ..... :lol:

Če država ne naredi nič za pretočnosti v tej banana republiki, ki se ji gre samo za pobran denar, jo dejmo mi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 22, 2011 4:23 pm

X-Hair je napisal/-a:Že dolgo nazaj je en uporabnik omenil, da potem je pa najbolje, da se avtobuse, kamione in ostale kar zrine iz ceste. No, že takrat se nisem strinjal, da bi jih zrinli iz ceste, ker se večinoma ZAVEDAJO, da ovirajo promet in ti pomagajo, da jih varno prehitiš. ;) Seveda se tudi tukaj najdejo pacienti, ko enostavno ne jebejo in se fura tistih 40, kot da je samo on na cesti. Promet za njim ga ne zanima. :?

In taki poklicni vozniki so tudi v avtomobilih povsem nemoteči za ostale udeležence v prometu. Saj se že iz posnetka vidi, da vozi čisto sproščeno in ne misli kajbokobokadarbočebo, ;) ampak ko vidi, da je avto za njim, te enostavno brez posebnega razmišljanja na varnem mestu spusti mimo, in peljeta spet vsak svoj tempo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 22, 2011 4:38 pm

lancia hf je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Že dolgo nazaj je en uporabnik omenil, da potem je pa najbolje, da se avtobuse, kamione in ostale kar zrine iz ceste. No, že takrat se nisem strinjal, da bi jih zrinli iz ceste, ker se večinoma ZAVEDAJO, da ovirajo promet in ti pomagajo, da jih varno prehitiš. ;) Seveda se tudi tukaj najdejo pacienti, ko enostavno ne jebejo in se fura tistih 40, kot da je samo on na cesti. Promet za njim ga ne zanima. :?

In taki poklicni vozniki so tudi v avtomobilih povsem nemoteči za ostale udeležence v prometu. Saj se že iz posnetka vidi, da vozi čisto sproščeno in ne misli kajbokobokadarbočebo, ;) ampak ko vidi, da je avto za njim, te enostavno brez posebnega razmišljanja na varnem mestu spusti mimo, in peljeta spet vsak svoj tempo.

To je res. Tisti voznik, ki ima vozniško kulturo, je obziren do drugih, ne glede na to ali vozi avto, motor, kamion, traktor ali pa kolo, kar se takoj opazi na cesti ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne jan 30, 2011 8:07 pm

Isti ovinek, isti dan v tednu, drugi teleban.... Slika

http://www.youtube.com/watch?v=VQRsQLHozj0
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 30, 2011 8:09 pm

Hjoo... tole je pa bilo blizu.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne jan 30, 2011 8:14 pm

steklo še vedno počeno, pa tud sam si kar hiter na takšni cesti, kjer skoraj veš kaj te čaka...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 30, 2011 8:14 pm

U matr, tole je blo res blizu :jao:

p.s: šipo pa le zamenjaj ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 30, 2011 8:24 pm

Ma da bi imeltako kamerco, kaj vse bi lahko jaz ali moj oče posnela. Saj takih kamikaz je na naših cestah ogromno, predvsem opažam, da so večinoma ljubljanske srajce navajene takih manevrou. :huh:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 30, 2011 8:30 pm

OFF: @x-hair: koliko materiala pa ti posnameš dnevno/tedensko? A snemaš na prenosni disk ali na SD kartico? Verjetno sproti prazniš posnetke vsak dan? :?:
Dobr si, da se ti da vsakodnevno ukvarjat s tem. :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 30, 2011 8:41 pm

X-Hair je napisal/-a:Isti ovinek, isti dan v tednu, drugi teleban.... Slika

Zarad takih trotov je nevarno podit po ovinkih oz se ižovljat :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 30, 2011 8:44 pm

Tale kamerca posname za 20 minut ;)
Priponke
IMG_2651.jpg

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Po jan 31, 2011 11:17 am

peroRS je napisal/-a:OFF: @x-hair: koliko materiala pa ti posnameš dnevno/tedensko? A snemaš na prenosni disk ali na SD kartico? Verjetno sproti prazniš posnetke vsak dan? :?:

S kamerce na SDHC kartico. Dnevno največ za 2,5ure, ker tolk zdrži baterija. Koliko je to materijala je odvisno od vrsta snemanja. S preprosto metodo izločim posnetke po predpisih, zanimive butnem na disk in največ časa mi vzame uploadanje posnetkov. To pa itak samo klikneš, youtube dela sam in se posvetim drugim stvarem. Simple. ;) Za kaj več pa lini-ja vprašaj. On ve vse o meni, ostalo tud. :mrgreen:
SlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 31, 2011 12:00 pm

X-Hair je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:OFF: @x-hair: koliko materiala pa ti posnameš dnevno/tedensko? A snemaš na prenosni disk ali na SD kartico? Verjetno sproti prazniš posnetke vsak dan? :?:

S kamerce na SDHC kartico. Dnevno največ za 2,5ure, ker tolk zdrži baterija. Koliko je to materijala je odvisno od vrsta snemanja. S preprosto metodo izločim posnetke po predpisih, zanimive butnem na disk in največ časa mi vzame uploadanje posnetkov. To pa itak samo klikneš, youtube dela sam in se posvetim drugim stvarem. Simple. ;) Za kaj več pa lini-ja vprašaj. On ve vse o meni, ostalo tud. :mrgreen:

hehe, manjka ti samo še satelitska povezava, nastaviš en strežnik na netu, pa imaš live prenos :mrgreen: :lol:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 31, 2011 12:50 pm

X-Hair je napisal/-a:Isti ovinek, isti dan v tednu, drugi teleban.... Slika

Sorry, tule je tudi teleban isti (TI :roll: ). Kaj če pri taki hitrosti naletiš na nesrečo v ovinku? Ali na pijanega pešca? Skalo na ceti? Nisem ziher, da si kaj manjši teleban kot oni, ki je pripeljal po tvojem pasu...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov