Odnosi z javnostmi
Petrol d.d., Ljubljana je napisal/-a:Spoštovani,
Najprej bi se vam radi zahvalili za posredovanje vaših ugotovitev in pripomb. Glede kakovosti avtoplina na naših bencinskih servisih, pa vam posredujemo naslednje pojasnilo.
Kakovost avtoplina, ki se prodaja na Petrolovih bencinskih servisih v celoti ustreza zahtevam evropskega standarda EN 589, ki določa kakovost plina za pogon motorjev. V ta namen Petrol izvaja ocenjevanje dobaviteljev in občasne kontrole prispelih dobav goriva. Nepravilnosti ali odstopanj od zahtev navedenega standarda (EN 589) dosedaj nismo zabeležili.
Ker redno sodelujemo z družbami, ki se ukvarjajo z vgradnjo naprav za uporabo avtoplina, moramo potrditi, da smo nekaj podobnih vprašanj prejeli tudi z njihove strani. Pri tem je bilo ugotovljeno, da se manjše težave pojavljajo skoraj izključno pri vozilih z večjo motorno prostornino, zato ne izključujemo možnosti, da so te povezane tudi s tipom oziroma s samo izvedbo plinske napeljave na vozilu. Znano je tudi, da pri uporabi plina lahko največkrat pride do manjših težav v prehodnem obdobju, pri prehodu na zimsko obdobje. Takrat se namreč nekoliko spremeni razmerje propana in butana. Gre za povečanje vsebnosti propana v mešanici zaradi doseganja ustreznega parnega tlaka v napeljavi, kar sicer na drugi strani vpliva tudi na manjše povečanje porabe. Ker v tem času prihaja do mešanja plina ene in druge kakovosti (letne/zimske), se ob »zgodnejšem mrazu« to lahko pozna tudi na voznih lastnosti. Do manjših nihanj v sestavi mešanice avtoplina pa lahko pride tudi v ostalih letnih obdobjih. Hkrati bi vas radi opozorili, da ima na porabo goriva daleč največji vpliv način oziroma režim vožnje.
Lep pozdrav!
Odnosi z javnostmi
Petrol d.d., Ljubljana
Denkooo je napisal/-a:Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če ima kdo že izkušnje z svečkami, katere bi naj bile za pli (prodaja plineks)?
Zdaj, če so res boljše, se bom verjetno odločil za nakup!
LP
DaimlerFahrer-V8Power je napisal/-a:Tudi sam imam predelan avto na plin.
Narediti sem ga dal v nebo kovano podjetje G-1, ki dobilo celo nagrado za 'start up leta'.
Dokler mi delal, mi je najprej:
-izklapljal 2 cilindra (ker so dvignili plastiko nad motorjem zaradi injektorjev, v plastiki pa imam 2 zračna filtra. In ko se motor zatresel-se zatresla plastika-in s tem zmanjšala pretok zraka čez filtre in Mercedes pač preventivno izklopi cilindre) Potem so plastiko zelo neprofesionalno pritrdili in je bilo ok.
-potem mi je začelo metati ven nazaj na benz. Zadevo so objasnili, da je premočan motor za oparjalnik na feder in sedaj čakam nov uparjalnik in multiventil - to šanso jim še dam, drugače mi lahko lepo vzamejo ven.
-sedaj mi pa že 3 mesece ne dela stikalo za preklop, tako da se ponovno vozim ne bencin.
Ne rečem, je ceneje, vendar ne spet toliko!
Na bencin naredim z 78 L(83 EUR) cca.650-680 km
Na LPG naredim z 55 L (37 EUR) cca.330-350 km
+da vzame kar dosti moči. Klub temu, da imam v avtu čez 300 konjev, se občuti.
Zato res razmišljam, da bi dal vzeti ven in se vozil samo še na bencin, občutek imam da mi je plin malo tudi zabasal zyndschpulle, ker mi avto na mestu občasno malo zatrese-kar prej ni bilo.
Eh sranje ta velko....nikoli več LPG...škoda avta
m1975 je napisal/-a:msg za plinasa pa za iziboya (pa na splosno da drugi izvedo da drazje ni nujno receno boljse...ker plinas tko reklamira prinsis-a in se mi zdi fer da koncno tudi nekdo poda tudi kaksno mnenje, verjetno se folko redko uporabi narediti predalavo pri najdrazjih)
- iziboy enkrat si izjevil da z svojimi "preracuni" hoces sam mal jebuckat ljudi ki upoarbljajo plin. ni res, avto sem hotel dati predelati na plin. in ker nisem neki tezki bogatas sem hotel vedeti da cem sem. avto sem tudi dal predelati (cisto nov avto), predelati sem ga pa dal pri prinsis-u. tko da uproaviceno sem si delal racunice..pa pustmo sedaj racunice, racunice bom zopet podal tedaj k mi bo bodo avto do konco porihtali
-tole je v vednost tistim ki se odlocate za prinsis.
ne bom zanikal, monter zgleda obvlada svoj biznis (pa vem da najebe pa dela nadure), o tem ni dvoma, nimam nic proti njim. samo tisto kar steje je effekt in tale graja gre na cel sistem prinsis-a od nizozmemske pa seveda slovenije
avto sem peljal ze 4krat na prins, pa se se vedno vozim na bencin, prvic sem avto pustil tam cisto cela 2 delovna dneva. prvic sem bil tam mislim da priblizno en mesec nazaj. potem pa se trikrat....in kot sem rekel zaenkrat sem se primoran voziti na plin. imam zelo slab obcutek...ker je zeankrat pojav nastal ze kar ko je bil avto v delavnici, in pa ko sem se zapeljal 10 metrov ven...kaj bo sele ko bo avto vozen na plin, bogve kaksni slabi scenariji se se lahko naredijo
ja v nekaterih stvareh mi bo prinsis sel na roko....in ce bo vse delalo ko bo, ga bom pohvalil...ampak zaenkart ne morem nic pohvalit, razen to da mi je slo ze kar nekaj casa, pa nekaj denarja za 4x voznjo do servisa
po tem ko sem bil 4krat tam pa ko vidim nonstop neko pisanje v stilu "zakaj se ne stegnes pa doplacas za prins" pa ne morem biti vec tiho. nenazadnje me je sedaj ze kar malo strah teh posegov po novem avtu (pizdarija avto ni poceni...to ni nek poseg v poceni stvar ki bi jo kupili vsako leto)
ugotovil sem da sem se tudi verjetno v prvih (3000 km) kilometrih vozil z premalo hladilne tekocine. tukaj ne morem nic dokazat, moznost je seveda da je bilo tako ze pri novem avtu in da je nekaj defektnega....drugace moznost pa je...saj veste kaj....bom se ugotavljal to in javil da ne bi kaj narobe z prstom kazal
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov