Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 22, 2008 11:03 am

A vam so pa kao ful všeč pa te fore? Pol dejte pa cel avto v nalepke, če so vam tok kuul (le).

Zenith
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenith Ne jun 22, 2008 11:38 am

Edina pametna izjava v tej temi.

BBoss je napisal/-a:Tole striktno določanje lokacije je tudi en velik bullshit saj se vinjete preverjajo "ročno" se pravi, da nadzornik opravi vizualni pregled in v koliko ni slaboviden (upam, da takih pač ne dajo za nadzornike) in mora dati nos 10cm od šajbe, ni nobene težave, al je vinjeta zgoraj, spodaj, levo, ob špeglu in tudi, če je desno ne bi smelo biti težav.

Je pa prvo varnost in če bi prišlo do konflikta interesov in bi DARS recimo hotel kaznovati nekoga, ki je kupil vinjeto in jo je nalepil na drugo stran, ker ga je na steklu pred voznikom motila, bi vsak odvetnik z veseljem prevzel tak primer, ker je to 100% win situacija saj se z varnostjo ni za igrat.

Kaj hočem povedat: cel kup avtov ima zatemnjen zgornji rob stekla in to pomeni lepljenej vinjete precej nizko na steklu, kar je točno v višini oči večine voznikov, ki smo višji od 190cm. Res ta listek ni tako velik, da ti prekrije vidno polje je pa moteč element, ki ga naši možgani zaznavajo tudi podzavestno in tudi takšne majhne anomalije so lahko tista malenkost ali v določeni situaciji lahko rešimo morebitno nesrečo ali ne.

Uporabniški avatar
bozickus
Nov uporabnik

Napisal/-a bozickus Ne jun 22, 2008 12:42 pm

Bistveno je, da kupiš vinjeto, če jo potrebuješ.
Če ti pa kaj jasno ni, pa pokličeš na DARS ali pa vprašaš policista.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jun 22, 2008 2:59 pm

Ja pa to je to...če jo nucaš, jo boš kupu pa nalimal, pa boš mel celo leto mir. Ne vem kaj je treba tulk komplicirat okol teh zadev, sploh pa raznorazne poškodbe na greti šajbi. Takrat ko so ble pa nalepke za tehničnega obvezne na vsakem avtu, pa ni noben jokcal za greto šipo.

Sicer res ne vem zakaj je treba delat tak halo okol teh vinjet. Pač jo kupiš, daš zanjo tist "tank goriva" pa jo prlimaš pa se voziš kje se hočeš brez da bi te kdo kje zajebaval. Če si pa še tulk škrt da ti je težko dat tistih pa € na leto za ta "pildek", se pa boš vozu al na šverc dokler te ne dobijo, al pa po lokalnih cestah, kjer boš riskiral večjo možnost nesreče, ali pa večjo možnost, da te ta-plavi dobijo na radar.

LP!

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Ne jun 22, 2008 5:45 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Če si pa še tulk škrt da ti je težko dat tistih pa € na leto za ta "pildek", se pa boš vozu al na šverc dokler te ne dobijo, al pa po lokalnih cestah, kjer boš riskiral večjo možnost nesreče, ali pa večjo možnost, da te ta-plavi dobijo na radar. !

ali pa prodaš avto... :roll: :lol:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 22, 2008 6:09 pm

Sam res.. kaj ti bo avto če maš kolo :roll: Kere izjave ej :)
šala

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jun 23, 2008 7:18 am

Samo res, kolk se eni sekirate zaradi teh vinjet. :roll: Itak je to le prehodna rešitev pred uvedbo elektronskega cestninjenja, ki naj bi ga kmalu dočakali kmalu in ki bo najbolj pravičen od vseh variant.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jun 23, 2008 8:33 am

BBoss je napisal/-a:Tole striktno določanje lokacije je tudi en velik bullshit saj se vinjete preverjajo "ročno" se pravi, da nadzornik opravi vizualni pregled in v koliko ni slaboviden (upam, da takih pač ne dajo za nadzornike) in mora dati nos 10cm od šajbe, ni nobene težave, al je vinjeta zgoraj, spodaj, levo, ob špeglu in tudi, če je desno ne bi smelo biti težav.

jst sm delal inventuro pohištva pri večjem slo podjetju- cca 15.000 kosov pohištva
in povem vam, da je velika razlika ali so ali niso nalepke limane po sistemu
in če nekdo pregleda xxx avtomobilov dnevno se verjetno kar pozna- s tem predpisom, so pač hotili olajšati delo
me pa še ena stvar zanima- vinjete v ostalih državah- ali je pravtako predpisano ali ne kje jih moraš imeti??
lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 23, 2008 8:36 am

sam komi čakam da bojo že enkrat, se vleče tole..

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jun 23, 2008 10:20 am

Kupil včeraj nalepko, jo s selotejpom nalimal na spodnji levi rob vetrobrana.... in zdej? Zdej čakam prve opombe policaja ali kontrolorja :twisted:

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po jun 23, 2008 11:18 am

O pišuka, jaz sem jo pa zapopal desno zgoraj da me ne bo motla in šele potem prebral da mora bit na levi... upam da ne bo zdaj kaj hudo narobe (kazen ali kako podobno sranje), saj je na nezatemnjenem, jasno vidnem delu šipe :?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 23, 2008 11:43 am

AHA !!1
se niti zacel se ni pa ste ze vsi zajebal :lol:

btw: kam pa motoristi nalepjo to cudo samolepilnega papirja?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jun 23, 2008 11:46 am

Voith je napisal/-a:btw: kam pa motoristi nalepjo to cudo samolepilnega papirja?

semkaj...
Slika

kritik: provokacija?... :idea:

in zgleda da fantje iz darsa vestno spremljajo tudi ta forum kajti osvezeno 20.6.08

Uporaba avtocest in hitrih cest brez veljavne in ustrezno nameščene vinjete na
vozilu se bo štela za kršitev zakona in bo sankcionirana s kaznijo najmanj 300 EUR.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Po jun 23, 2008 11:59 am

Kritik je napisal/-a:Kupil včeraj nalepko, jo s selotejpom nalimal na spodnji levi rob vetrobrana.... in zdej? Zdej čakam prve opombe policaja ali kontrolorja :twisted:

Lp

Najbrž ni tako narobe, ker si jo nalepu na spodnji levi rob, bolj je narobe, ker je s selotejpom, ker jo lahko daš tudi v drugi avto.
Pa res ne morem razumt zakaj preprosto ne morete prebavit tega božjega mesta lepljenja in, če je samolepilna jo lepo odflikat in zalepit na šipo! Pa neke selotejpe pa folje pa kaj vem kaj za ene neumnosti! Če je pač tako treba je tako treba in pika! Nevem kaj je treba tuki 50 strani razpravljat kam in kako jo boste flikali, če na vinjeti piše v 2 vrsticah, da mora biti na šipi levo zgoraj z lastnim lepilom al kakorkoli se že temu reče! Pika! Ne vem kaj je treba delat znanost s tega!
Včasih se mi zdi, da nekateri prau hočete, da bi fasali tistih 300 eurou al kolk je že!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 23, 2008 12:24 pm

prele probu, tut če jo tko prilepiš kot je treba, je ni problem odlepit in drugam prilepit.. niso neki ekstra high tech te sistemi proti odlepljenju :o

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po jun 23, 2008 1:06 pm

Hja, jeba je s tole mojo stranjo namestitve, sem pisal na DARS in so mi odgovorili da me njihovi ljudje sicer ne bojo štrafali zaradi tega, da pa ne morejo garantirat da me ne bo štrafal kak policaj ali carinik.

V glavnem, upam da bo lepa beseda lepo mesto našla, da mi ne bo treba še 35 eur plačat za novo vinjeto (ali celo 500 za kazen). :?

Za motorje je uredba bolj splošna- nameščena mora biti na vidnem in težko odstranljivem delu (predlagajo rezervoar za gorivo) tako da zelo težko zajebeš (sem klical na DARS in je rekel stric da bi bile vilice kul ker so del ki ga ne moreš odstranit kar tako).

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po jun 23, 2008 1:33 pm

Ravnokar razmisljam, da bi si zasencil zgornji del vetrobranskega stekla, da prakticno potem ne potrebujes sencnikov. Edino kar mi pade na pamet je, da pustim prostor za vinjeto in tam ne sencim :roll:

Najbolje, da se malo pocakam, pa da vidimo kako bodo komplicirali glede namestitve. Levo spodaj bi se slo.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po jun 23, 2008 1:47 pm

Hja na motorju na keslu upam da so vsaj študirali da je nalepka iz materiala da jo benz kj ne zjebe u primeru da kj malo zateče po keslu ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 23, 2008 2:30 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Hja na motorju na keslu upam da so vsaj študirali da je nalepka iz materiala da jo benz kj ne zjebe u primeru da kj malo zateče po keslu ;)

Lepila gotovo ne bo :P :roll:

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jun 23, 2008 2:32 pm

HOLLAND je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:Kupil včeraj nalepko, jo s selotejpom nalimal na spodnji levi rob vetrobrana.... in zdej? Zdej čakam prve opombe policaja ali kontrolorja :twisted:

Lp

......Nevem kaj je treba tuki 50 strani razpravljat kam in kako jo boste flikali, če na vinjeti piše v 2 vrsticah, da mora biti na šipi levo zgoraj z lastnim lepilom al kakorkoli se že temu reče! Pika!.....

@Holland: lepilo sem kupil sam, torej sem jo nalimal z lastnim lepilom ;) :D :D :D

Ne ne, niso to nobene provokacije... samo povedal sem, kam in kako sem jo zalimal :) Če bom imel sitnosti zaradi tega bom pa tudi poročal... Pač rad se mal upiram brezveznim stvarem....

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov