Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a BBoss Po jan 31, 2011 1:47 pm

dask je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Isti ovinek, isti dan v tednu, drugi teleban.... Slika

http://www.youtube.com/watch?v=VQRsQLHozj0

Sorry, tule je tudi teleban isti (TI :roll: ). Kaj če pri taki hitrosti naletiš na nesrečo v ovinku? Ali na pijanega pešca? Skalo na ceti? Nisem ziher, da si kaj manjši teleban kot oni, ki je pripeljal po tvojem pasu...

Maš prav, le kako si x-hair upa vozit po svojem pasu in s tem ogrožat življenja "varnih" voznikov, ki rabijo dva pasova za vožnjo.

Tudi to imaš prav, ker za ovinkom je lahko strmoglavljen Airbus 320 ali pa s strani cunamija naplavljena letalonosilka.

dask, kr mal dvomim, da imaš izpit, da take strelaš sploh, če imaš pred seboj video dokaz. Glej, bistvena razlika je v tem, da če se na cesti nahaja skala je le ta pri meru in se ne kotali v tvojo smer s hitrostjo 80km/h. A razumeš kam ciljam? Če se predmet premika proti tebi te lahko zadane tudi, če stojiš pri miru in v tem primeru gre za vožnjo nasproti. Realna hitrost je torej seštevek nasprotnih hitrosti obeh vozil.

Se pravi, če je pripeljal tisti nasproti s samo 60km/h (ker je varen voznik :twisted: ), x-hair pa recimo 90km/h... se pravi seštevek hitrosti je torej 150km/h. Skala na cesti ali pijani pešec pa imata hitrost 0 ali blizu nič, se pravi je hitrost v seštevkuše vedno samo 90km/h.

Končno lahko torej ugotovimo le to, da bi se x-hair v tem primeru moral voziti 30km/h, da bi varno omogočil sekanje ovinkov vsem nasproti vozečim. :roll:

Tudi kamera snema iz cca pol metra bolj desno od oči voznika tako, da je preglednost ceste večja kot prikaže video.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po jan 31, 2011 2:01 pm

Emmm............sori amapk tu na dotičnem odseku ravna xhair milo rečeno butasto.

Preden se vsuje plaz v stilu "kaj pa je xhair sedaj narobe naredu in koga on z svojo vožnjo ogroža" vam odgovorim: SEBE !

Aja kako to ?

Čisto enostavno: pozna cesto, točno ve kakšen je odsek in kaj se dogaja ( osebki iz naslova, ki sekajo ovinek ) in kako se on pripelje : Na polno

Brez zamere a morda pa ne bi bilo slabo da bi malo spustil plin, ravno zarad predvidevanja kaj BI LAHKO sledilo zaradi nekoga ki seka ovinek. Je to morda pretežko komu dojet ?

Drugače se zna nažalost zgoditi da bomo ( upam pa da NIKOLI ) brali povztek nesreče na dotičnem odseku v smislu : pripeljal pravilno po svoji strani, ko je vanj zaradi nepravilne smeri vožnje trčil.....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po jan 31, 2011 2:29 pm

rosonero je napisal/-a:Emmm............sori amapk tu na dotičnem odseku ravna xhair milo rečeno butasto.

Preden se vsuje plaz v stilu "kaj pa je xhair sedaj narobe naredu in koga on z svojo vožnjo ogroža" vam odgovorim: SEBE !

Aja kako to ?

Čisto enostavno: pozna cesto, točno ve kakšen je odsek in kaj se dogaja ( osebki iz naslova, ki sekajo ovinek ) in kako se on pripelje : Na polno

Brez zamere a morda pa ne bi bilo slabo da bi malo spustil plin, ravno zarad predvidevanja kaj BI LAHKO sledilo zaradi nekoga ki seka ovinek. Je to morda pretežko komu dojet ?

Drugače se zna nažalost zgoditi da bomo ( upam pa da NIKOLI ) brali povztek nesreče na dotičnem odseku v smislu : pripeljal pravilno po svoji strani, ko je vanj zaradi nepravilne smeri vožnje trčil.....

Brez bolanega teoretiziranja bi razpadel kot molekula ozona :?:

Kaj ti vse potencialne "Bi LAHKO" na dnevni ali tedenski ravni upoštevaš/vkalkuliraš?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 31, 2011 2:54 pm

Ajojme Rosonero, a ti pred vsakim križiščem, ko imaš zeleno ustaviš, da se prepričaš, če nekdo ne bi slučajno vžgal čez rdečo? A res predvidiš vedno čisto vsako možnost. Če je tako, pol verjetno je boljš, če doma ostaneš, ker na cesti se lahko zgodi marsikaj - no ja pa tud doma so možne nesreče.

Namesto, da bi obsodili taka ravnanja (sekanje ovinko npr) in ljudi, ki jih počnejo začne določen del ljudi čisto po slovenceljsko iskat krivce tam, kjer jih ni. Prav tekmuje se kako bi v kolektivno krivdo spravili vse in vsakogar namesto, da bi obsodili dejanske krivce in se iz njihovih napak kaj naučili.

Moram rečt - vsaka čast takemu razmišljanju - res ste moralno v podnu. :huh:

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po jan 31, 2011 3:00 pm

Samo ste pa tud vsi prav smešni :roll: vsak se postavi na svojo stran in potem to oz. tega zagovarja do onemoglosti, ne glede na to kaj počne oz. kaj se je zgodilo.

A ni zadeva dokaj enostavna? Imamo nepregleden ovinek, nekdo z ene strani vozi na pol po nasprotnem voznem pasu, drugi pa z druge strani vozi prehitro. Dejansko tukaj ni samo dobrih in samo slabih, zame sta oba enaka telebana. Bi se pa taki situaciji lahko izognila, če bi vsaj eden od njiju upošteval predpise. Recimo, če bi nasproti vozeči pripeljal normalno po svoji strani ceste, bi lahko X-hair vozil 150 pa bi se lepo srečala in seveda obratno, če bi X-hair vozil s prilagojeno hitrostjo cesti, bi nasproti vozeči imel dovolj časa, da se brez panike vrne na svojo stran ceste. Seveda pa v nobenem od teh dveh primerov ne bi prišli do kakšnih "zanimivih" video posnetkov, kar je očitno tudi edini cilj za nekatere.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 31, 2011 3:08 pm

BBoss je napisal/-a:
dask je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Isti ovinek, isti dan v tednu, drugi teleban.... Slika

http://www.youtube.com/watch?v=VQRsQLHozj0

Sorry, tule je tudi teleban isti (TI :roll: ). Kaj če pri taki hitrosti naletiš na nesrečo v ovinku? Ali na pijanega pešca? Skalo na ceti? Nisem ziher, da si kaj manjši teleban kot oni, ki je pripeljal po tvojem pasu...

Maš prav, le kako si x-hair upa vozit po svojem pasu in s tem ogrožat življenja "varnih" voznikov, ki rabijo dva pasova za vožnjo.

Tudi to imaš prav, ker za ovinkom je lahko strmoglavljen Airbus 320 ali pa s strani cunamija naplavljena letalonosilka.

dask, kr mal dvomim, da imaš izpit, da take strelaš sploh, če imaš pred seboj video dokaz. Glej, bistvena razlika je v tem, da če se na cesti nahaja skala je le ta pri meru in se ne kotali v tvojo smer s hitrostjo 80km/h. A razumeš kam ciljam? Če se predmet premika proti tebi te lahko zadane tudi, če stojiš pri miru in v tem primeru gre za vožnjo nasproti. Realna hitrost je torej seštevek nasprotnih hitrosti obeh vozil.

Se pravi, če je pripeljal tisti nasproti s samo 60km/h (ker je varen voznik :twisted: ), x-hair pa recimo 90km/h... se pravi seštevek hitrosti je torej 150km/h. Skala na cesti ali pijani pešec pa imata hitrost 0 ali blizu nič, se pravi je hitrost v seštevkuše vedno samo 90km/h.

Končno lahko torej ugotovimo le to, da bi se x-hair v tem primeru moral voziti 30km/h, da bi varno omogočil sekanje ovinkov vsem nasproti vozečim. :roll:

Tudi kamera snema iz cca pol metra bolj desno od oči voznika tako, da je preglednost ceste večja kot prikaže video.

Očitno imaš probleme sam s sabo.
Izpit imam od leta 1996, kot lahko vidiš tudi iz mojih prispevkov na tem forumu, sem imel že več avtomobilov, letno delam med. 40.000 in 45.000 kilometri.
Ne vem, kje se voziš, da zaslediš A320 ali letalonosilko na cesti... Jaz se vozim veliko po Sloveniji, dnevno po podobni cesti kot X-Hair, ničkolikokrat sem se že izogibal skalam v takih ovinkih, enkrat tudi pijancu, ki je omagal ob cesti, z nogami na mojem pasu.
Teorije o seštevku hitrosti itd. mi ni treba zganjat. Tudi če je hitrost 90 km/h skozi ovinek - poglej si kakšen posnetek, kaj naredi avto s tako hitrostjo pešcu...
Hitrost na posnetku je definiivno previsoka za varno ustavljanje v takem ovinku, kot je na posnetku. Izogibanje mogoče, če bo imel srečo, da ne bo nasproti koga.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po jan 31, 2011 3:13 pm

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jan 31, 2011 4:22 pm

dask je napisal/-a:Očitno imaš probleme sam s sabo.
Izpit imam od leta 1996, kot lahko vidiš tudi iz mojih prispevkov na tem forumu, sem imel že več avtomobilov, letno delam med. 40.000 in 45.000 kilometri.
Ne vem, kje se voziš, da zaslediš A320 ali letalonosilko na cesti... Jaz se vozim veliko po Sloveniji, dnevno po podobni cesti kot X-Hair, ničkolikokrat sem se že izogibal skalam v takih ovinkih, enkrat tudi pijancu, ki je omagal ob cesti, z nogami na mojem pasu.
Teorije o seštevku hitrosti itd. mi ni treba zganjat. Tudi če je hitrost 90 km/h skozi ovinek - poglej si kakšen posnetek, kaj naredi avto s tako hitrostjo pešcu...
Hitrost na posnetku je definiivno previsoka za varno ustavljanje v takem ovinku, kot je na posnetku. Izogibanje mogoče, če bo imel srečo, da ne bo nasproti koga.

Ti se vsakič na vsakem ovinku, ki je slabše pregleden pelješ 40 km/h če slučajno kdo ne leži tam, če je tam slučajno nesreča? Enako ti lahko vprašam kot je bboss vprašral višje rosonera - ko je na križišču zelena se ustaviš in preveriš če vate ne prileti kak maniak ki leti čez rdečo?

Predvidevanje je vsekakor poglavit način preprečevanja nesreč, ampak ne moreš pa ves čas voziti kot da te lahko na vsakem ovinku čaka pijanec z nogami na cesti, ali pa karkoli drugega.

@bboss: to glede seštevanja hitrosti ne bo držalo: http://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnL ... re=related

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 31, 2011 4:27 pm

lizard je napisal/-a:Ti se vsakič na vsakem ovinku, ki se je slabše pregleden pelješ 40 km/h če slučajno kdo ne leži tam, če je tam slučajno nesreča? Enako ti lahko vprašam kot je bboss vprašral višje rosonera - ko je na križišču zelena se ustaviš in preveriš če vate ne prileti kak maniak ki leti čez rdečo?

Predvidevanje je vsekakor poglaviti način preprečevanja nesreč, ampak ne moreš pa ves čas voziti kot da te lahko na vsakem ovinku čaka pijanec z nogami na cesti, ali pa karkoli drugega.

@bboss: to glede seštevanja hitrosti ne bo držalo: http://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnL ... re=related

V primeru trka se hitrosti ne seštevata, čeprav se vozili medsebojno približujeta s seštevkom hitrosti... :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po jan 31, 2011 4:43 pm

in zdj je X-hair kriv,zato ker en k****n seka zaprti ovinek :?:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po jan 31, 2011 4:55 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:
Brez bolanega teoretiziranja bi razpadel kot molekula ozona :?:

Kaj ti vse potencialne "Bi LAHKO" na dnevni ali tedenski ravni upoštevaš/vkalkuliraš?

Bolano teoretiziranje je torej po tvoje da :

Ker poznam cesto in točno vem kakšen odsek sledi - ovinek v katerem cepci veselo sekajo ( tudi kamioni če se ne motim, moral bi it gledat posnetke ) in ja potem jaz glede nato moje "poznavanje" v ta ovinek pripeljem na polno oz točno toliko kot je pač največja dovoljena hitrost kaj to pove o meni hmm ?

Prva domneva se kar sama od sebe porodi : očitno nimam sebe dovolj rad ker mi je težko malo spustit gas pa vendarle met tam nekje odzadaj v glavi da bi vsaj na tem odsedku zarad idiotov ki lahko priletejo nasproti PO MOJI STRANI malce bolj pazljivo zapeljem ..............yeah right spet bolano teoretiziram

BBoss je napisal/-a:Ajojme Rosonero, a ti pred vsakim križiščem, ko imaš zeleno ustaviš, da se prepričaš, če nekdo ne bi slučajno vžgal čez rdečo? A res predvidiš vedno čisto vsako možnost. Če je tako, pol verjetno je boljš, če doma ostaneš, ker na cesti se lahko zgodi marsikaj - no ja pa tud doma so možne nesreče.

Namesto, da bi obsodili taka ravnanja (sekanje ovinko npr) in ljudi, ki jih počnejo začne določen del ljudi čisto po slovenceljsko iskat krivce tam, kjer jih ni. Prav tekmuje se kako bi v kolektivno krivdo spravili vse in vsakogar namesto, da bi obsodili dejanske krivce in se iz njihovih napak kaj naučili.

Verjameš ali ne imam s tem še prekleto slabo izkušnjo:
celje -dečkova cesta odsek od tedanje diskotete jungle pa do diskotete casablance, sem v križišču pri gasilcih(križišče kersnikove in dečkove ) zavijal levo iz smeri nove vasi zavijal levo proti casablaci ko mi je frajer priletel čez rdečo pred mojim nosom and guess what imel sem zeleno....... p.s take zadeve na tej relaciji niso bili ponoči nič neobičajne.

Ne bi bilo slabo če bi še enkrat prebral post pa boš mogoče razumel kaj sem želel povedat......

Pa da ne bo spet nekih nejasnsoti, post je bil napisan ZA DOTIČNI ODSEK ZA KATEREGA XHAR PRAVI DA JE NEVARN OZ SE SEKANJE OČITNO POGOSTO DOGAJA !
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po jan 31, 2011 5:05 pm

Včeraj zvečer na jesenicah, ko se pelješ na uvoz za avtocesto proti Ljubljani se je model iz Corso šel prehtevat 3 avtomobile v škarje če ga nebi avto pred menoj zaprelmzal bi bilo mrtvo vse povrst.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 31, 2011 5:15 pm

mr.ramo je napisal/-a:in zdj je X-hair kriv,zato ker en k****n seka zaprti ovinek :?:

Seveda da je kriv, saj ko se je usedel v avto ni dobil takoj bele členke, imel od globokega dihanja zarošeno prednjo šipo, in najvažneje, moralo bi ga biti samo razmišljanje, kaj bo ko bo če bo kar bo :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po jan 31, 2011 5:16 pm

lancia hf je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:in zdj je X-hair kriv,zato ker en k****n seka zaprti ovinek :?:

Seveda da je kriv, saj ko se je usedel v avto ni dobil takoj bele členke, imel od globokega dihanja zarošeno prednjo šipo, in najvažneje, moralo bi ga biti samo razmišljanje, kaj bo ko bo če bo kar bo :lol:

pozabil si počeno "šoferšajbo" :mrgreen: :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 31, 2011 5:36 pm

lizard je napisal/-a:@bboss: to glede seštevanja hitrosti ne bo držalo: http://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnL ... re=related

Pazi, mešaš zadevo... sploh ne govorim o trkih oziroma o sproščanju energije ampak o relativni hitrosti enega objekta napram drugemu. Če je objekt na miru je tvoja hitrost tudi dejanska hitrost glede na objekt. Če pa se objekt premika proti tebi z določeno hitrostjo pa se hitrost glede na ta objekt sešteje tako tvojo hitrost plus hitrost objekta. Še vedno govorilo samo o gibanju in ne o trkih.

Da bo lažje primer: Če pelješ 90 km/h rabiš 25m reakcijskega časa in cca 30m zavorne poti da se ustaviš pred stoječim vozilom (pešcem, skalo, letalonosilko)- se pravi 55m vidljivosti bo dovolj. Če vozi nekdo proti tebi z 90km/h po tvoji strani pa rabi tudi on svojih 55m za zaustavitev. Skupaj s tvojimi metri se morata zagledat na razdalji 110m, da ne pride do trka, če se seveda ne izogneta kako drugače.

Če bi se hotela nasproti vozeča ustaviti v 55m bi smelo vsak od njiju voziti maksimalno 55km/h (dolžina ustavljanja je cca 27m).

Upam, da je razumljivo - če stoji ovira na cesti pri vidljivosti 55m daleč se lahko voziš 90km/h pa se boš ustavil brez težav. Če pa ovira drvi proti tebi po tvoji strani z isto hitrostjo kot ti pa hitrost posameznega avtomobila ne sme biti več kot 55km/h.

Kaj pa če pripelje nasproti po tvoji strani ta model z 90km/h? V tem primeru bi torej X-hair moral stati na miru in kakršnakoli njegova hitrost bi torej bila prevelika - z drugimi besedami povedano... ker nikoli ne vemo s kakšno hitrostjo bo nekdo pripeljal v ovinku po naši strani to pomeni, da naša brzina ni nikoli prava oziroma dovolj počasi, da bi bilo varno, da se bodo nekateri lahko vozili kot največji kreteni.

Upam, daje zdaj bolj razumljivo kaj hočem povedat in da je vse skupaj le gola osnovnošolska fizika in matematika.

Aja pa še Mythbusterjev primer pri trku. Jamie bi imel prav, če bi šlo za trk avtomobila z nasproti premikajočim zidom oziroma nezmečkljivim objektom. Gre namreč la za spremembo kinetične energije v notranjo potrebno za mečkanje kovine in ustvarjanje toplote. Če gre za trka dveh vozil vsako prevzame svoj del kinetične energije in jo transformira v mečkanje pločevine posameznega vozila. Če pa eno vozilo zamenjamo z zidom, ki ne more prevzeti kinetično energijo gibanja v mečkanje le to prevzame drugo vozilo in se seštevek obeh energij pretvori v mečkanje pločevine enega vozila - se pravi 2x več energije se torej sprosti v mečkanju drugega avtomobila oziroma je škoda enaka kot, če bi se zaletelo z dvojno hitrostjo v stoječi zid.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 31, 2011 5:47 pm

Saj ni res, pa je. :roll: Čisto resno iščete krivdo pri njem al kaj? Če bi bila njegova hitrost tako "neprilagojena", verjetno ne bi pravočasno odreagiral, se vam ne zdi? Iz posnetka je razvidno, da je upočasnil še preden je kamera ujela avto, torej ga je on videl še prej in se pravočasno izognil nasproti vozečemu retardirancu, ker je spremljal dogajanje na cesti in ne vse ostalo!

Zaradi idiotov, ki ne znajo niti enega ovinka izvozit, naj se ostali vozimo 40 km/h povsod? Prehitevat torej tudi ne smemo, ker lahko prehitevani stopi po gasu in nas ogrozi, zavijat na stransko cesto je nevarno, ker lahko tako tele zadaj ravno občuduje naravo in se nam zabije v rit, na semaforju čez zeleno čiiistooo počasi, da kdo ne prileti čez rdečo, na avtocesto sploh več ne grem, ker mi lahko kdo pripelje nasproti, da ne bi o pijancih in skalah, ki so itak lahko za vsakim ovinkom... :roll:

Očitno je sposoben dovolj hitro odreagirat s takšno hitrostjo tudi v nevarnih situacijah, se pravi je hitrost čisto "prilagojena". In kaj če bi se znašel na istem mestu v takšni situaciji s 40 km/h na sredini svojega pasu? Nasproti vozečega verjetno ne bi opazil tako zgodaj, ker ne bi zajel ovinka, kot ga je zdaj, tisto tele njega tudi ne, ker bi bil dosti manj opazen in sploh ni rečeno, da bi jo odnesel kaj bolje.

Saj imamo takšne turiste tudi pri nas, po ozki cesti, kjer se z malo sodelovanja dva lahko srečata, vozijo skoraj po sredini in čeprav ni ovinek, enostavno vztrajajo. Če se ti odmakneš toliko, da si še na asfaltu, kar rinejo dalje in pričakujejo(če se sploh zavedajo svojega početja), da boš zapeljal v jarek, med tem ko imajo oni še pol metra ali meter asfalta. Edini način za "normalno" srečanje je, da se najprej še ti odmakneš od roba toliko kot oni in počakaš toliko, da se končno spravijo do roba asfalta, še ti narediš isto in ni nobenemu treba iz ceste. Bistvo tega je, da takšni ponavadi ne popustijo niti milimetra, če se jim le dovolj umakneš (v jarek) in prepričan sem, da bi tudi ta nasproti vozeči le malenkost odvil (če bi bilo res nujno), če bi se X-hair pripeljal počasi in se umaknil skrajno desno! To je enostavno neverjetno, kaj si nekateri dovolijo.

Na podoben način je ena frajla rinila direkt v mene, ko je sekala pregleden ovinek, jaz sem pa vozil po pasu, ki je namenjen zavijanju na (mojo) levo. Vsaj z polovico širine avta je vztrajala direktno v mene toliko časa, da sem lahko mirno zavil levo do roba svojega pasu, začel trobit, blendat in še vedno je imela čas za "panično" vračanje na svoj pas, ko se je le odločila, da bo s svojim jajčkom težko izrinila kombija iz ceste. Dokler se takšni pacienti ne počutijo (dovolj) ogroženo, jih ne briga, če boš ti zapeljal v prepad ali v skale zaradi njih, svojo smer bodo držali!

Po mojih izkušnjah je X-hair mogoče imel celo srečo, da je pripeljal tako "opazno", drugače bi ga lahko to srečanje stalo kakšne zvite feltne od umikanja čez robnik ali pa trka.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 31, 2011 5:57 pm

rosonero je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Ajojme Rosonero, a ti pred vsakim križiščem, ko imaš zeleno ustaviš, da se prepričaš, če nekdo ne bi slučajno vžgal čez rdečo? A res predvidiš vedno čisto vsako možnost. Če je tako, pol verjetno je boljš, če doma ostaneš, ker na cesti se lahko zgodi marsikaj - no ja pa tud doma so možne nesreče.

Verjameš ali ne imam s tem še prekleto slabo izkušnjo:
celje -dečkova cesta odsek od tedanje diskotete jungle pa do diskotete casablance, sem v križišču pri gasilcih(križišče kersnikove in dečkove ) zavijal levo iz smeri nove vasi zavijal levo proti casablaci ko mi je frajer priletel čez rdečo pred mojim nosom and guess what imel sem zeleno....... p.s take zadeve na tej relaciji niso bili ponoči nič neobičajne.

Ne bi bilo slabo če bi še enkrat prebral post pa boš mogoče razumel kaj sem želel povedat......

Pa da ne bo spet nekih nejasnsoti, post je bil napisan ZA DOTIČNI ODSEK ZA KATEREGA XHAR PRAVI DA JE NEVARN OZ SE SEKANJE OČITNO POGOSTO DOGAJA !

Dobro berem tvoje poste samo izbiraš izredno slabe primerjave za podkrepitev dejstva, da poskušaš razpršiti krivdo za dogodek na vse udeležence.

Pa vzemimo tvoj primer -kako bi se počutil, da bi v tvojem omenjenem primeru počilo in ti ne bi bil nič kriv pa se najde nekdo na forumu, ki bi te obsodil, da si ti teleban, ker nisi predvidel, da bi lahko nekdo pripeljal čez rdečo. Zakaj nisi zmanjšal ali pa se celo ustavil in varno omogočil tistemu, ki je priletel skozi rdečo, da bi normalno odpeljal naprej?

A razumeš o čem govorim? Razprševanje krivde in neko opravičevanje pravih krivcev ter poskušanje njihovo odgovornost zmanjšat ter povečat krivdo na nekoga, ki ni predvidel vse mogoče budalaštine tega prvega, je milo rečeno, splošno spodbujanje neodgovornih dejanj oziroma splošnega neobsojanja resničnih krivcev.

In v tvojem primeru je teleban le tisti, ki je pripeljal skozi rdečo tako, kot je v x-hairovem teleban le tisti, ki je sekal nepregledni ovinek - brez kolektivne krivde, brez opravičevanj kretenskih dejanj, brez ščitenja debiilov za volanom.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jan 31, 2011 6:05 pm

BBoss sem prehitro prebral prvič. Se opravičujem ;).

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 31, 2011 6:07 pm

ene parkrat pogledu posnetek pa ne vidim kaj je x-hair tukaj nardil narobe? Hvala bogu da zna reagirat, drugače bi šel golf rakom žvigat da ne omenjam kaj hujšega. :roll: ..res me skrbi za lastno varnost če vas toliko obsoja x-haira v tem primeru...sama nesposobnost na cesti :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 31, 2011 6:09 pm

nevem če ima smisel debatirati, medtem ko nihče ne počisti pred svojim pragom.. iskati krivca drugje je najlažje. tako kot vse zvračati na hitrost.
res je, da je faktor hitrosti v določeni meri porisoten pri vsaki nesreči (če bi vozili ekstremno počasi, nesreč sploh nebi bilo), ampak ali je nadzornim organom in nemoralnim ljudem res zmanjkalo argumentov in se zatekajo samo še k tej fizikalno neoporečni hitrosti kot dejstvu?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov