Saj ni res, pa je.

Čisto resno iščete krivdo pri njem al kaj? Če bi bila njegova hitrost tako "neprilagojena", verjetno ne bi pravočasno odreagiral, se vam ne zdi? Iz posnetka je razvidno, da je upočasnil še preden je kamera ujela avto, torej ga je on videl še prej in se
pravočasno izognil nasproti vozečemu retardirancu, ker je spremljal dogajanje na cesti in ne vse ostalo!
Zaradi idiotov, ki ne znajo niti enega ovinka izvozit, naj se ostali vozimo 40 km/h povsod? Prehitevat torej tudi ne smemo, ker lahko prehitevani stopi po gasu in nas ogrozi, zavijat na stransko cesto je nevarno, ker lahko tako tele zadaj ravno občuduje naravo in se nam zabije v rit, na semaforju čez zeleno čiiistooo počasi, da kdo ne prileti čez rdečo, na avtocesto sploh več ne grem, ker mi lahko kdo pripelje nasproti, da ne bi o pijancih in skalah, ki so itak lahko za vsakim ovinkom...
Očitno je sposoben dovolj hitro odreagirat s takšno hitrostjo tudi v nevarnih situacijah, se pravi je hitrost čisto "prilagojena". In kaj če bi se znašel na istem mestu v takšni situaciji s 40 km/h na sredini svojega pasu? Nasproti vozečega verjetno ne bi opazil tako zgodaj, ker ne bi zajel ovinka, kot ga je zdaj, tisto tele njega tudi ne, ker bi bil dosti manj opazen in sploh ni rečeno, da bi jo odnesel kaj bolje.
Saj imamo takšne turiste tudi pri nas, po ozki cesti, kjer se z malo sodelovanja dva lahko srečata, vozijo skoraj po sredini in čeprav ni ovinek, enostavno vztrajajo. Če se ti odmakneš toliko, da si še na asfaltu, kar rinejo dalje in pričakujejo(če se sploh zavedajo svojega početja), da boš zapeljal v jarek, med tem ko imajo oni še pol metra ali meter asfalta. Edini način za "normalno" srečanje je, da se najprej še ti odmakneš od roba toliko kot oni in počakaš toliko, da se končno spravijo do roba asfalta, še ti narediš isto in ni nobenemu treba iz ceste. Bistvo tega je, da takšni ponavadi ne popustijo niti milimetra, če se jim le dovolj umakneš (v jarek) in prepričan sem, da bi tudi ta nasproti vozeči le malenkost odvil (če bi bilo res nujno), če bi se X-hair pripeljal počasi in se umaknil skrajno desno! To je enostavno neverjetno, kaj si nekateri dovolijo.
Na podoben način je ena frajla rinila direkt v mene, ko je sekala pregleden ovinek, jaz sem pa vozil po pasu, ki je namenjen zavijanju na (mojo) levo. Vsaj z polovico širine avta je vztrajala direktno v mene toliko časa, da sem lahko mirno zavil levo do roba svojega pasu, začel trobit, blendat in še vedno je imela čas za "panično" vračanje na svoj pas, ko se je le odločila, da bo s svojim jajčkom težko izrinila kombija iz ceste. Dokler se takšni pacienti ne počutijo (dovolj) ogroženo, jih ne briga, če boš ti zapeljal v prepad ali v skale zaradi njih, svojo smer bodo držali!
Po mojih izkušnjah je X-hair
mogoče imel celo srečo, da je pripeljal tako "opazno", drugače bi ga lahko to srečanje stalo kakšne zvite feltne od umikanja čez robnik ali pa trka.