čare je napisal/-a:Če se imaš rad boš na takih zadevah šparal,ker 20 let nazaj so bila vozila z filtrom redka pa zaradi tega najbrž ni nihče umrl...
Novinec1968 je napisal/-a:Filtri kabine z aktivnim ogljem naj bi do neke mere eliminirali dotok škodljivih plinov in smradu v potniško kabino.
Žal nikjer nisem zasledil koliko časa naj bi zdržali. Na pooblaščenih servisih mi že vsaj 5 let vedno vgradijo dražji mikro filter, se pravi tistega z aktivnim ogljem.
Menim da ti filtri kar dobro opravijo svojo vlogo, razen če je na cestah v zadnjih letih vse manj "smrdljivcev".
Novinec1968 je napisal/-a:Spominjam se, da je včasih v kabini močno zasmrdelo (kot po gnilih jajcih), ko me je prehitel kakšen avtomobil, spomnim se tudi, da je neznosno smrdelo če sem vozil za avtobusom, ali kakšnim TAMovim kamiončkom. V daljših tunelih smo ventilacijo obvezno prestavljali na notranje kroženje, pa čeprav smo imeli vgrajene filtre kabine.
Danes tega sloraj ne opazim več, TAMčkov, resda ni več veliko na cestah, klimatski sistem v avtu pa je avtomatski in domnevam, da zna po potrebi tudi sam vklopiti notranje ali zunanje kroženje zraka. Težko bi rekel kakšnen je dejanski doprinos fitra z aktivnim ogljem, kaj pa k zmanjšanju vstopa slabega zraka v potniško kabino pripomore avtomatika prezračevalnega sistema.
Novinec1968 je napisal/-a:Spominjam se, da je včasih v kabini močno zasmrdelo (kot po gnilih jajcih), ko me je prehitel kakšen avtomobil, spomnim se tudi, da je neznosno smrdelo če sem vozil za avtobusom, ali kakšnim TAMovim kamiončkom. V daljših tunelih smo ventilacijo obvezno prestavljali na notranje kroženje, pa čeprav smo imeli vgrajene filtre kabine.
Danes tega sloraj ne opazim več, TAMčkov, resda ni več veliko na cestah, klimatski sistem v avtu pa je avtomatski in domnevam, da zna po potrebi tudi sam vklopiti notranje ali zunanje kroženje zraka. Težko bi rekel kakšnen je dejanski doprinos fitra z aktivnim ogljem, kaj pa k zmanjšanju vstopa slabega zraka v potniško kabino pripomore avtomatika prezračevalnega sistema.
Filter kabine sam po sebi ni namenjen zmanjševanju smradu iz okolice
Novinec1968 je napisal/-a:Filter kabine sam po sebi ni namenjen zmanjševanju smradu iz okolice
Filter kabine z aktivnim ogljem je namenjen tudi zmanjševanju neprijetnih vonjav (smradu) iz okolice.
To smo že predhodno skupaj ugotovili.
J`Mavr0 je napisal/-a:čare je napisal/-a:Če se imaš rad boš na takih zadevah šparal,ker 20 let nazaj so bila vozila z filtrom redka pa zaradi tega najbrž ni nihče umrl...
Takrat je bilo zelo malo vozil na cesti... tako da... slaba primerjavaNovinec1968 je napisal/-a:Filtri kabine z aktivnim ogljem naj bi do neke mere eliminirali dotok škodljivih plinov in smradu v potniško kabino.
Žal nikjer nisem zasledil koliko časa naj bi zdržali. Na pooblaščenih servisih mi že vsaj 5 let vedno vgradijo dražji mikro filter, se pravi tistega z aktivnim ogljem.
Menim da ti filtri kar dobro opravijo svojo vlogo, razen če je na cestah v zadnjih letih vse manj "smrdljivcev".
Se podpišem... Original filter je definitivno boljši saj:
- bolj kompaktni je, rebre so trše, se ne deformira v vložišču, v skrajnih vremenskih razmerah ne razpada... bil sem na šolanju med drugim... pa ti povem, da je na koncu vredno denarja (original ogljen filter nabaviti).
(predlagam ti, da sam preveriš fizično za bmw original z aktivnim ogljem in neoriginal npr. pa že tu se vidi na prvi pogled in na tip)
Moje mnenje![]()
lp;
Novinec1968 je napisal/-a:[Tega v svojem postu, katerega sem citiral, nisi omenjal/quote]
Naslov teme je: Filter kabine - aktivno oglje, ima kdo kakšne izkušnje?
Takoj v prvem odgovoru avtorju sem napisal kakšen naj bi bil namen aktivnega oglja v filtru kabine.
Daj preberi in boš videl, da sem to napisal.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov