Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
georg
Novinec

zamenjava številke šasije

Napisal/-a georg Ne feb 01, 2004 8:33 pm

mene pa zanima, če se da zamenjati neka školjka avta..za identično (barva,model,motor..vse isto) školjko, ne da bi izvedel prepisa..oz..če je ceneje :?: kao da bi samo dal zapisati v prometno novo številko šasije..

prosim za pomoč!

lp, georg
Slika

drejc
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a drejc Ne feb 01, 2004 8:35 pm

Boš mogu do gospoda lovca it :D

dolenc
Novinec

Re: zamenjava številke šasije

Napisal/-a dolenc Ne feb 01, 2004 8:42 pm

georg je napisal/-a:mene pa zanima, če se da zamenjati neka školjka avta..za identično (barva,model,motor..vse isto) školjko, ne da bi izvedel prepisa..oz..če je ceneje :?: kao da bi samo dal zapisati v prometno novo številko šasije..

prosim za pomoč!

lp, georg

dovoli ta te opozorim, da če boš menjal del na katerem je odtisjena številka šasije, boš strogo zakonsko gledano menjal cel avto, ker so na številko šasije vezane tudi registrske tablice.

Ko ti bodo prvič kontroliral števlko šasije boš tablice zgubu, ker gre za drug avto. Zato ti naj ne bo žal 5k za zamenjavo štev. šasije. nimaš nobenih komplikacij in straha... praviloma se številka šasije pregleduje na vsakem tehničnem pregledu, lahto pa ti jo pregleda tudi policaj med kontrolo dokumentov (primerjanje podatkov iz prometne in številk na šasiji)

torej pamet v roke.

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Re: zamenjava številke šasije

Napisal/-a georg Ne feb 01, 2004 8:51 pm

dolenc je napisal/-a:...Zato ti naj ne bo žal 5k za zamenjavo štev. šasije. nimaš nobenih komplikacij in straha...
torej pamet v roke.

saj to me glih zanima..cena za tako menjavo šasije..torej je 5k? ale je samo za primerjavo objavljena ta cena? pa kje bi potem to moral urediti?

hvala že vnaprej!
Slika

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Ne feb 01, 2004 9:09 pm

pa ce se ne motim je to protipravno. :?: :!:

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne feb 01, 2004 9:52 pm

Boš mogu it na LPP prošno poslat, pol boš čakal en mesec da ti bojo odgovoril, potem pa še dva mesca da te bojo sprejel. Pol boš tam dal ene 7.5k pa še en mesec čakal za homo kartonček. Nato boš pa pri naslednji registraciji prnesu vse papirje in ti bojo naredil novo prometno.

PS: pa stare številke morš tud na LPP nest!!!
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Ne feb 01, 2004 10:00 pm

bsmuk31 je napisal/-a:Boš mogu it na LPP prošno poslat, pol boš čakal en mesec da ti bojo odgovoril, potem pa še dva mesca da te bojo sprejel. Pol boš tam dal ene 7.5k pa še en mesec čakal za homo kartonček. Nato boš pa pri naslednji registraciji prnesu vse papirje in ti bojo naredil novo prometno.

PS: pa stare številke morš tud na LPP nest!!!

:shock: ufff, če je tako bon pa rajš prepis naredu.. namreč drugi teden že imam tehničnoga..

oke hvala..!
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po feb 02, 2004 7:48 pm

Ko sem na starem BMW menjaval samo notranji blatnik , ki je seveda imel vtisnjeno številko šasije sem moral dati prošnjo za menjavo dela z obrazložitvijo zakaj to delam ( ja rja dela svoje :roll: ) , potem sem moral imeti original račun novega dela in carinsko homologacijo če sem del uvozil ( sem moral carinika pri prehodu prosit da mi je carinil del ), potem sem pa moral opraviti tehnični pregled , s tem da je preverjal če nisem menjal šasije ( Pregledoval je vtisnjene številke pod zadnjim sedežem , pa mesec in leto izdelave varnostnih pasov in pa mesec in leto izdelave integrirane škatle za orodje , ki jo ima BMW na pokrovu prtljažnika ) , šele potem je prinesel kladivo in številke in mi nabil nove številke v tisti notranji blatnik.seveda sem mu moral tudi pokazati izrezan stari del z originalno številko. Skratka če bi menjal šasijo bi popušil kolko sem dolg in širok.
PS- to smo delali leta 1993 avto pa je bil BMW 518 l 1979 .
Če so sedaj kaj omilili postopek ste lahko srečni.

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Po feb 02, 2004 8:29 pm

kolikor jaz vem so do sedaj vse postpke samo dodatno zakomplicirali... :cry:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov