blaz2013 je napisal/-a:Zanima me če ima kdo mogoče, kakšen graf od motorja, ki ga ima vw up 1.0 60 konjev(navor:obrati/min). Čudno se mi zdi, da že pri 55 km/h na uro mi kaže računalnik naj dam v peto prestavo, pa še 2000 obratov nima mašina.
blaz2013 je napisal/-a:Moti me pri trenutni porabi, ko npr zaviram pri semaforju in dam pri 20 km/h iz 2. prestave v ler(dejansko se še peljem) in mi trenutna poraba iz 4l/100km začne naraščat na 7l/100km nato na 13l/100km, ko se pa ustavim pa počasi preklopi na 0.5l/100km. To mi začne naraščat ko dam v ler in počasi zaviram do semaforja, gasa se niti ne pritaknem in je dejansko motor v prostem teku, trenutno porabo pa kaže 12l/100km- to mi ni logično. Ima kdo up-a in mu isto dela.
esem je napisal/-a:Daj v ler pri 30 km/h in pri 60 km/h in glej trenutno porabo. Morda boš pogruntal, zakaj kaže tako. Poleg tegase rač težko odloči (ko ustavljaš), kdaj kazat porabo v urah kdaj pa na 100 km.
UDO1 je napisal/-a:To si se zdej zlagal... Avto ti v leru požre manj kot 1L/uro. Če se v leru pelješ 30km/h, rabiš nekaj več kot 3 ure lera, da prevoziš 100km. Torej ti pri 30km/h v leru žre okoli 3L/100km, verjetno pa še nekaj manj, ker maš tako malo švoh mašino... To so zlo približne cifre.. odvisno ali je avto ogret ali laufa klima,... Vsekakor pa ne žre 9L/100km v leru pr 30km/h.
Ko stojiš, ti to ne more kazat- Ali ti kaže 0,4L/uro ali pa neskončno L/100km.blaz2013 je napisal/-a: Edino ko stojim, potem kaže 0.4l/100km.
Energetik81 je napisal/-a:Ko stojiš, ti to ne more kazat- Ali ti kaže 0,4L/uro ali pa neskončno L/100km.blaz2013 je napisal/-a: Edino ko stojim, potem kaže 0.4l/100km.
J.McLane je napisal/-a:
Blinder, imaš ti UP ali komentiraš na pamet? Ker če zahodiš plin v 4. prestai močno močno dvomim, da računalnik svetuje šaltanje v 5. že pri 55 kmh.
Blinder je napisal/-a:J.McLane je napisal/-a:
Blinder, imaš ti UP ali komentiraš na pamet? Ker če zahodiš plin v 4. prestai močno močno dvomim, da računalnik svetuje šaltanje v 5. že pri 55 kmh.
Vozil sem ga. 75 km verzija ima po števcu približno 37 kmh pri 1000 rpm v V. prestavi, precej dolga prestava. In v IV. prestavi v klanec, gas do konca pa 2000-2200 rpm, je že svetoval peto prestavo, ko je avto komaj pridobival hitrost v četrti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov