Debate, ki niso vezane na ostala področja...

davidhq
Nov uporabnik

Nesreca v Avstriji - iskanje zavarovalnice povzrocitelja

Napisal/-a davidhq To apr 15, 2014 10:45 am

Pozdrav,

v soboto voznica na Dunaju ni pazila pri izvozu iz parkirnega prostora in me je zadela v predel vrat, ko sem normalno peljal po ulici. Skode je za okrog 300 eur.

Do sedaj nisem imel izkusenj pri izpolnjevanju teh EU formularjev za nesreco in mislim, da so me poskusali malo prinesti okoli, ampak upam, da bom lahko vseeno dobro resil.

Poklical sem tudi policijo, ki je prisla, ampak so rekli, da ne morejo nic pomagati, ker ni poskodovanih in da vse resujejo zavarovalnice. Policisti so spremljali izpolnjevanje formularjev, ampak pravim, vseeno nisem bil dovolj pazljiv: voznica in njen moz nista napisala zavarovalnice, pri kateri je zavarovan avto... oz. nekaj pise, ampak mislim, da ni prav... pod "NAME" sta napisala svoje ime, pod stevilka police pa "Qunia". Gledam in ni take zavarovalnice.

Imam sliko avta z vidno registrsko tablico.

Kako lahko pridem do podatka, pri kom imajo zavarovan avto? Glede na to potem moram do ustrezne zavarovalnice pri nas, ki ima pogodbo s to avstrijsko zavarovalnico.

Hvala za nasvet!
david

matejxx
Uporabnik

Re: Nesreca v Avstriji - iskanje zavarovalnice povzrocitelja

Napisal/-a matejxx To apr 15, 2014 10:53 am

Kaj ni dovolj, da greš na svojo zavarovalnico in urejaš preko nje. Saj potem oni vse naredijo naprej. Vsaj pri meni je bilo tako, da ko se je v mene zaletel avto, ki je imel zavarovano na Mariborski zavarovalnici, jaz pa na Triglavu. Sem šel kar na Triglav in so oni uredili naprej.

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq To apr 15, 2014 11:14 am

Zgleda, da ni, ker je blo v tujini (oz. EU)... na moji zavarovalnici mi je dala seznam, kjer kaze glede na zavrovalnico povzrocitelja, na katero zavarovalnico moram iti... recimo, ce bi bla zavarovalnica Garant, bi moral iti na Triglav... tam potem naredijo cenitev skode itd.

Sem pa drugace na Adriatic Slovenica.

matejxx je napisal/-a:Kaj ni dovolj, da greš na svojo zavarovalnico in urejaš preko nje. Saj potem oni vse naredijo naprej. Vsaj pri meni je bilo tako, da ko se je v mene zaletel avto, ki je imel zavarovano na Mariborski zavarovalnici, jaz pa na Triglavu. Sem šel kar na Triglav in so oni uredili naprej.

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis To apr 15, 2014 11:17 am

davidhq je napisal/-a:Pozdrav,

pod "NAME" sta napisala svoje ime, pod stevilka police pa "Qunia". Gledam in ni take zavarovalnice.

david

uniqa - Die österreichische Versicherung für Haushaltsversicherung, Autoversicherung und Krankenversicherung ;)

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq To apr 15, 2014 11:37 am

Ja, to vidim na seznamu ampak why the hell bi napisali Qunia ? Res so iste crke not in verjetno je to to.. mogoce je bila zenska dislektik, ne vem... mozno pa, da so uporabili vse mozne trike... ker tudi telefonska "ni cist prava" pa namesto svojega domacega naslova so dali naslov nesrece... gnoji pac, jaz pa naiven... sem mislil, da je to, da policija gleda, kaj pisejo v formular dovolj.

mikimis je napisal/-a:
davidhq je napisal/-a:Pozdrav,

pod "NAME" sta napisala svoje ime, pod stevilka police pa "Qunia". Gledam in ni take zavarovalnice.

david

uniqa - Die österreichische Versicherung für Haushaltsversicherung, Autoversicherung und Krankenversicherung ;)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To apr 15, 2014 11:48 am

Balkan ni omejen za geografsko področje... :roll:

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq To apr 15, 2014 11:53 am

Ne razumem tocno :)

Ampak Balkan je Balkan... povzrociteljica je bila Turkinja in njen moz je ze zgledal pravilno prefrigan :( "podjetnik" al nekaj...

BTW: nekdo mi je pravkar rekel, da ce ta formular izpolnis tako, da se napises na levo stran, da si avtomaticno kriv - ??

hippo je napisal/-a:Balkan ni omejen za geografsko področje... :roll:

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To apr 15, 2014 11:57 am

davidhq je napisal/-a:BTW: nekdo mi je pravkar rekel, da ce ta formular izpolnis tako, da se napises na levo stran, da si avtomaticno kriv - ??

To ni res, vseeno je na katero stran izpolniš.

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq To apr 15, 2014 12:02 pm

So mi preverili pri Zav Mb in je res Uniqa..
pa ono sevedane drzi, da se napises na levo in si kriv... svasta ljudje govorijo :)

davidhq je napisal/-a:Ne razumem tocno :)

Ampak Balkan je Balkan... povzrociteljica je bila Turkinja in njen moz je ze zgledal pravilno prefrigan :( "podjetnik" al nekaj...

BTW: nekdo mi je pravkar rekel, da ce ta formular izpolnis tako, da se napises na levo stran, da si avtomaticno kriv - ??

hippo je napisal/-a:Balkan ni omejen za geografsko področje... :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov