Debate, ki niso vezane na ostala področja...

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Renault Clioti po svetu...

Napisal/-a admin So nov 02, 2002 1:05 am

Hmm, sem pa mislil, da se airbag s to tezavo ne more sam odpret med normalno voznjo....
http://www.carsurvey.org/review_26081.html

Po 7 mesecih tudi ostalim zacnejo ropotat vrata in armaturna plosca... in tezave z lucko na sopotnikovem airbagu (tudi pri meni se to pojavilo, dokler nisem nanovo pritdil kablov pod sedezem).
http://www.carsurvey.org/review_27189.html

Slabo barvanje... tudi to smo ze doziveli, kajne Klemen? ;) poleg vsega ostalega se mu je pri 30km/h sprozil airbag brez vsakega razloga...
http://www.carsurvey.org/review_15713.html

p.s. ima kdo kaksno idejo, kaj se zgodi z osebo, ki ima med voznjo gor očala in se mu v faco sprozi airbag? :)
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Renault Clioti po svetu...

Napisal/-a Serđo™ So nov 02, 2002 10:49 am

zgodi se mu nic dobrega, poreze te uiber, velka moznost da oslepis, torej, pizdarija...

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So nov 02, 2002 12:54 pm

BDW Admin kako je kaj s tvojim avtomobilom ?

Uporabniški avatar
xenia
Nov uporabnik

Napisal/-a xenia So nov 02, 2002 4:59 pm

Ha, ha ! Včeraj sem videla cliota na cesti ki so mo pr havbi prilepili rdeč dolg jezik ! Pa twingota z trepalnicami! Bogi avti !!!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So nov 02, 2002 7:41 pm

p.s. ima kdo kaksno idejo, kaj se zgodi z osebo, ki ima med voznjo gor očala in se mu v faco sprozi airbag? :)[/quote]
Nič, ker se airbag ne dotaklne obraza. Morš kar orenk počit, da se ga dotakneš. Je pa "fino", da se nekje voziš, pa se stvarca sproži, pa od strahu (ker orenk poči, pa pokadi se ...) pritegneš v kak drevo - že brez airbaga ...
Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Ne nov 03, 2002 12:23 pm

hm, airbag se dotakne obraza ...ampak ocala tud prblizno nimajo nobene scene ..ker te tolk uzge da ocala odnese ze prej preden aribag nate pritisne. Ko sem se zabil z leonom sem na koncu nasel ocala v prtljazniku ...na faci se mi ni nic poznalo ...

Mogoce pa je bilo srecnoi nakljucje ..?
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne nov 03, 2002 12:31 pm

nahjuje je, ko te najprej v volan zabije, od tam pa te airbag nazaj odbije (btw te se malo po stropu potegne)....

dajvu nexia...ko je spredaj ostalo samo se ene 30cm avta...

tako da klioti niti niso tako slabi.... ;)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Ne nov 03, 2002 8:05 pm

Čakaj malo, kak je z temi airbagi ??? Potek dogotkov: ti se zaletiš in te normalno vrže naprej in z glavo rukneš v volan (med drugim te še varnostni pas davi), pol se vklopi airbag v volanu in te vrže nazaj na sedež in zaradi udarca se vklopi airbag v sedežu in ta vrže na sopotnikov sedež in pol se še vklopi tisti airbag itd itd, tak da te meče po avtu enih 5 min (odvisno od airbagov):D:D:D mater mam domišljijo da mi kar škodi :D:D:D
Slika

Uporabniški avatar
xenia
Nov uporabnik

Napisal/-a xenia Ne nov 03, 2002 8:16 pm

Metanje voznika zaradi airbag-a bi bilo za moškega idelano, če bi na eni strani bila Samanta Fox, na drugi Doly Parton, na volanu pa ...
Ha-ha!!!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne nov 03, 2002 9:12 pm

pol pa se ženske čudite zakaj imamo moški radi da imate ženske vlke joške :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Re: Re: Renault Clioti po svetu...

Napisal/-a dobek Ne nov 03, 2002 9:26 pm

din pravi:
Čakaj malo, kak je z temi airbagi ??? Potek dogotkov: ti se zaletiš in te normalno vrže naprej in z glavo rukneš v volan (med drugim te še varnostni pas davi), pol se vklopi airbag v volanu in te vrže nazaj na sedež in zaradi udarca se vklopi airbag v sedežu in ta vrže na sopotnikov sedež in pol se še vklopi tisti airbag itd itd, tak da te meče po avtu enih 5 min (odvisno od airbagov):D:D:D mater mam domišljijo da mi kar škodi :D:D:D

da nisi malo prevec gledal dumb&dumber? :D

lahko pa ti prijatelja pripeljem, pa ti pove kako zgleda, ko pred sabo zjutraj ob sestih rusis ograjo sejmisca na lentu (pa vmes se kandelaber);)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne nov 03, 2002 9:48 pm

vem za enega, ki se mu je to zgodilo na mercedezu...tako da, se zgodi....grr
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Po nov 04, 2002 11:27 am

Ne sem ravnokar gledal film Taxi2, ko tistega bogega reveža vlečejo iz avta :D:D. Zdaj pa resno, kakšne so res izkušnje z temi airbagi??? A se res sprožijo v trenutku karambola, ali si že prej na volanu ali vsaj blizu njega? In če se ob karambolu sprožijo vsi ali samo tisti ki so v danem trenutku koristni. Če ima že kateri izkušnje z tem??? teorija je tudi meni kar poznana.
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po nov 04, 2002 12:07 pm

vladek pravi:
hm, airbag se dotakne obraza ...ampak ocala tud prblizno nimajo nobene scene ..ker te tolk uzge da ocala odnese ze prej preden aribag nate pritisne. Ko sem se zabil z leonom sem na koncu nasel ocala v prtljazniku ...na faci se mi ni nic poznalo ...

Mogoce pa je bilo srecnoi nakljucje ..?

Če se odpre po napaki (brez trčenja, o tem je bilo govora) se ga niti slučajno ne dotakne obraza. Razen če ne sediš manj kot 20 cm od volana.
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po nov 04, 2002 12:15 pm

din pravi:
Ne sem ravnokar gledal film Taxi2, ko tistega bogega reveža vlečejo iz avta :D:D. Zdaj pa resno, kakšne so res izkušnje z temi airbagi??? A se res sprožijo v trenutku karambola, ali si že prej na volanu ali vsaj blizu njega? In če se ob karambolu sprožijo vsi ali samo tisti ki so v danem trenutku koristni. Če ima že kateri izkušnje z tem??? teorija je tudi meni kar poznana.

Sprožijo se par milisiekund po tistem, ko senzor in računalnik pogruntata, da je dost počlo. In to je praktično pred tem, preden se začne telo sploh bližat airbagu, tko da z glavo priletiš v popolnoma napihnjen airbag, ob udarcu pa ta spusti del zraka, da ulaži udarec.
V teoriji se naj bi napihnili samo tsti airbagi, ki služijo svojemu namenu pri določenem tipu trčenja V praksi se jih ponavadi odpre več, kot bi bilo treba.
Če te zanima kako to zgleda (video preizkusnih trčenj, ameriški, pri evropskih je voznik malo bolj odmaknjen od volana):
http://www.progressive.com/RC/VSafety/r ... videos.asp
Slika

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po nov 04, 2002 12:19 pm

Kolkar jest vem bi se moral air bag v primeru trčenja napihnt v delčku sekunde tko da ko bi ti v njega butnu bi moral že počasi spuščat. Ker če ne, bi bilo isto kot če bi z glavo v zid prpopov.
Vsaj men se zdi da bi moral tko bit. Iz izkušnje pa vem, da se ti sprednji airbagi ne aktivirajo, če ni potrebno (bočno dobil šus, pa se niso vžgali)

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin Po nov 04, 2002 2:56 pm

Ce si bral stran CarSurvey se je kar dvema v Angliji v novih cliotih sprozil pri hitrosti 30km/h :) ce se mi to nardi (ker se mi vcasih lucka prizge kr tko za đabe, na servisu Renault pa so mi rekl da nej kr sam pritrdim kable pod sedezi...) jih se isti dan tozim... ce seveda prezivim ;)
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po nov 04, 2002 7:26 pm

Airbagi so skupek občutljive tehnike , tako da čaranje po delih sistema ni niti najmanj priporočljivo. Na zahodu jih tudi vedno več kradejo in prodajajo kot rabljene dele, potem pa se dogajajo nesreče v stilu nič naredil airbag pa se je sprožil.
Glede napihovanja. Ko sem še delal v tovarni sukancev so k nam prišli iz razvojnega oddelka Preventa z željo da jim naredimo sukanec, ki se pretrga ob določeni napetosti.??
Airbag se napolni do določene velikosti. Ker je plina več kot je potrebno za poln airbag in da ni nevarnosti da bi vam " balon " počil točno pred obrazom ali pa v rebra (če gre za sedežni airbag) so airbagi zašiti s takšnim sukancem na točno določenih mestih , da se tam pretrgajo in praznijo na kontroliran način. Najlepše je to videti npr. v Preventovem testnem centru , kjer so nam pokazali kako to sploh deluje seveda posneto s super hitro kamero.
Izkušnje: Oče je imel nesrečo z Xaro ( 4x airbag ) Pri čelnem trčenju sta se sprožila oba sprednji vreči. Čeprav je odtrgalo nosilce sedeža in je od avtomobila ostalo ocenjeno samo 15% je imel nalomljenih nekaj reber in natolčeno prsnico ( dajansko je zaradi sedeža prišel preblizu airbaga in volana )
Je pa res da ne smem imeti sedeža preblizu in pa obvezno pripet pas, kajti airbag sam ni dovolj.

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po nov 04, 2002 7:29 pm

admin pravi:
...ker se mi vcasih lucka prizge kr tko za đabe, na servisu Renault pa so mi rekl da nej kr sam pritrdim kable pod sedezi...

Še en dokaz o strokovnosti nekaterih naših servisov :(

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Po nov 04, 2002 7:35 pm

ko smo ze pri temu renault:

znanki se je pri prometni nesreci s twingotom (zacuda ni bil clio ;)), pri sprozitvi celnega airbaga, vse skupaj vnelo. plin se pac hudo segreje, glede na to s kako hitrostjo se patrona sprazni. in jo je lepo po roki pozgalo (zdravnisko potrdilo, da ni klasicna odrgnina od airbaga, tehnicno potrdilo, da se je airbag vnel).

in je lepo tozla revoz, pa so morali odskodnino placat

admin:
niso samo clioti taksni okrog luck. bivsemu sodelavcu ze ene 4 leta na polotu obcasno gorijo lucke, pa na nobenem servisu ne vejo zakaj...
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov