Debate, ki niso vezane na ostala področja...

vijolcni1975
Nov uporabnik

lizing

Napisal/-a vijolcni1975 To jun 10, 2014 3:08 pm

zdravo.jaz pa imam eno vprašanje.prijatelja so pred kratkim ustavli policaji in ker revež ni imel izpita,povrhu vsega pa je še malo napihal,so mu odvzeli avto.
zdaj pa si je ded zaželel drugi avto,vendar drugače kot na lizing ga baje ne dobi,ker ima prenizko plačo
zdaj pa mene zanima postopek lizinga in kakšne obveznosti imam potem jaz z avtohišo pri kateri bi on kupil avto.
hvala in že vanprej se vam zahvaljujem za odgovore

matejxx
Uporabnik

Re: lizing

Napisal/-a matejxx To jun 10, 2014 3:19 pm

Ne razumem najbolj vprašanja? Ali ti prodajaš avto? Ali misliš pisati njegov avto na sebe? Ali, da bi bil ti pisan kot uporabnik? Ker koliko vem, on ne more pisati avta na sebe če nima izpita. Oziroma je lahko, če je v prometno vpisan tudi uporabnik.

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 To jun 10, 2014 4:05 pm

jaz ne prodajam avta,samo človeku delam uslugo,ker si mi ded ,pošteno povedano, smili.avto bi bil na mene pisan,samo on bi se pač vozil avto.temu bi jaz rekel nekaj takega kot porok pri najemu lizinga
Zadnjič spremenil vijolcni1975, dne To jun 10, 2014 4:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

stiloman
Nov uporabnik

Napisal/-a stiloman To jun 10, 2014 4:07 pm

Mislim da mu hoče it on za poroka če sem prav sklepal. Ti moraš imeti dovolj dobro plačo da ti bo ostal vsaj minimalc ko odšteješ njegov obrok pri lizingu in pa moraš bit zaposlen za nedoločen čas.

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 To jun 10, 2014 4:15 pm

stiloman,tak kot si rekel.jaz bi mu šel za poroka.plačo imam kolkotolko,zaposlen pa sem tudi za redno

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To jun 10, 2014 4:39 pm

Nima izpita,rad ga cukne,vzeli so mu avto,nima za leasing...,če mene vprašaš,ti si ...,eh,delaj kar hočeš,sam si boš kriv. :roll:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 To jun 10, 2014 4:46 pm

xxl,glej,če lahko pomagaš,pomagaj,če pa ne moreš oziroma ne veš,te pa rajši tiho bodi.ker nisem vseved,zato rajši vprašam kot,da bi se zajebal in 5 let plačeval za tuje grehe.
pomagam pa rad,če je le v moji moči.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To jun 10, 2014 4:58 pm

Se strinjam z xxl in se bojim da se boš zajebal ter plačeval za tuje grehe.

Sicer pa, če nima za avto, zakaj kupovati nekaj na leasing za pet let? Nebi raje nekaj za par 100e in je plačan takoj? Vozil se bo lahko (brez izpita :roll: ).

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To jun 10, 2014 5:11 pm

Policija ima vso zakonsko podlago, da takoj kaznuje tudi lastnika vozila, ki omogoča uporabo vozila vozniku, o katerem ve, da nima vozniškega dovoljenja.

Tole sem našel na internetu.

Tako, da jaz v tvojem primeru nebi šel za lastnika vozila. Če je tako, naj si rajši kupi nek poceni avtek in je. Samo je zopet problem, ker on ne bo mogel biti lastnik vozila. Lahko pa je lastnik in si ti vpisan kot uporabnik, toda ne vem kako je potem z kaznijo če ga ustavi policist.

Pa še malo razmisli. Kaj če se bo on napil in povozil nekoga, do smrti in zbežal. Kje imaš ti dokaz, da avta v tem času nisi vozil ti, če je pa avto tvoj?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To jun 10, 2014 5:22 pm

Pa pomagajte človeku,kaj ste taki,mislim,jaooooooooooooo!!!Jaz tudi rad pomagam,pomoči potrebnim ;)

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 To jun 10, 2014 6:12 pm

Zakonodaja, zavarovalnica, lizing hiša in zdrava pamet ti pravijo, da človek brez vozniškega ne sme za volan. Ti pa sedaj sprašuješ, kako bi nekomu omogočil prav to, in to ne z avtomobilom za male pare, pač pa nečem boljšim na lizing, za kar si za 5 let pripravljen prevzeti vsa tveganja. Mislim, ej! Pa ne jemlji tega kot, da te zafrkavam...
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 To jun 10, 2014 6:23 pm

matejxx,gregor81 in vsi ostali,najlepša hvala za odgovore.vem,da se sliši butasto,samo j*** ga kot sem napisal,rad pomagam,ampak kot sem prebral iz vaših odgovor,je boljše,da se dedu malo zamerim(upam,da bo hitro pozabil :D ).upam,da bo zdaj znat ceniti,kaj je imel v rokah(vozniški izpit) in ,da se bo še kdaj odločil opravljati vozniški izpit.pa po pameti naprej.

zelo ste mi pomagali pri odločitvi.HVALA za pomoč

tema se lahko zaklene

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To jun 10, 2014 6:41 pm

Ej stari,ali si prišel pameti,ali si preveč mehkega srca,naj ti bo ne vem kako dober prijatelj,boš mu največ pomagal,da mu pri tem ne pomagaš. ;)
PS-če ti zameri,potem ni pravi prijatelj ;)

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 To jun 10, 2014 6:45 pm

xxl-mogoče pa oboje :lol: .

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jun 10, 2014 6:58 pm

Brez izpita, malo napihal in še odvzem avta....

Sej ne vem, a je ta vročina kriva, ali si ti res (oprosti, a se težko zadržim) tako butast, da boš oz. bi takemu kolegu omogočil avto, ki bo nate pisan? Kaj pa morebitne kazni, ki bodo prišle na tvoj naslov?
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 11, 2014 12:26 am

Tudi "najboljši" prijatelji (boljši od avtorja) so že bili v mejnih situacijah bogato potunkani - od "prej normalnih". O "normalnosti" nekoga, ki se vozi brez izpita (in ga nekaj časa niti ne bo mogel opravljat), ki rad cukne, ki si je zaželel :evil: :roll: :DDD avto, zanj predrag (cenejši zanj ni dovolj dober?), na tuje ime in to ne za par tednov ali mesecev, se pa ne da niti pogovarjat.

Seveda bo tudi "prijateljstvo" izpuhtelo ob prvi ali drugi kazni, ki jih boš moral plačevat ti, saj on niti za leasing ne bo imel. Seveda bo zdaj obljubljal vse, vemo pa, kako bo potem. Tudi, če bi res kaj plačal, bodo policaji kmalu pri tebi in zahtevali pojasnila ter pisali naloge tebi, morda celo za odvzem. Ko boš dobil svoje kazni od policajev, pričakuj še kazni od leasinga (morda velike), ko izvejo, da avta ne voziš ti, ampak nekdo, ki ga sploh ne bi smel, ti pa za to veš. Se ne bo zgodilo, pravi - v petih letih?

Upaj samo, da bo tudi on razumel, da je zanj "vrnitev v realnost" in tvoj umik najboljša pomoč, poleg strokovne. V tem primeru je morda zanj še upanje (dejansko je podobno hudi odvisnosti oz pomanjkanju stika z realnostjo). Napake popravljat oz "izpolnjevat želje" s takim načinom (z vpletanjem drugih, z nadaljevanjem in večanjem napak) se ni še nikoli izšlo - vsaj ne pri takih, ki delajo na tem, imajo cele načrte - kljub "nemogočim" pogojem - ker se jih sploh ne da izpolnit. To ni par sto € za teden ali mesec.

Delaj v smeri, da ga vrneš v realnost (prizemljiš), preden pregloboko zabrede. Ker on gre striktno v to smer - je le vprašanje časa.
To mu bo dejansko največja pomoč. In - podobno kot pri odvisnikih - nikoli ne popuščaj.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov