Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Kaj je ljudem?

Napisal/-a eXtreme Če feb 05, 2004 3:01 pm

Kaksen teden nazaj sem opazil v neki bolj zakotni ulici Kranja parkiranega Volva Turbo Intercooler (nevem tocne oznake). Avto je bil brez tablic. Tako sem se vprasal: kdo bi zapustil avto, ki zgleda kar lepo ohranjen, ima usnje,...? mogoce lastnik ni imel denarja za registraciujo in nima garaze, zato ga je pustil na ulici. Potem pa grem danes spet po tisti ulici in ugledam razbitega volva :cry: :evil:
Sedaj se vprasam, kaj za hudica je folku :evil: kaj ce je avto brez tablic, malce starejsi letnik, pomeni da je zapuscen, in ga imas pravico razbiti? Kdo bi bil sposoben narediti kaj takega? Fora je v tem, da so na avtu sezmeraj original lite feltne, le sipe so vse razbite in vrata na siroko odprta.
Sedaj me zanima, ce imas kakrsno koli pravico, da vzames kak del avtomobila, oz. razbiješ avto, ki je zapuscen, brez tablic, sredi gozda? Ali se to se vedno smatra kot kraja in poskodovanje tuje lastnine, saj je avto vrjetno last nekoga?

Si predstavljate, da nebi mogli registrirati avta in bi živeli v bloku, nebi imeli garaze, avta nebi imeli kam parkirati pred blok, zato bi ga pustili 300m stran v eni zakotni ulici. In po nekaj dneh bi ga nasli razbitega?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če feb 05, 2004 3:07 pm

Lepo si povedu!
je mel tudi moj kolega en cas pejeka, ful dobro ohranjen ane!
lite felne od yugota gor pa sportn volanke kr lep, pustu na parkiriscu po par dnevih je zooglenel!
so ga vzgali!
Tu na ptuju se je ze tudi zgodilo da so par mescev starg audija uzgal, swasta :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 05, 2004 3:09 pm

Počasi se pripravi na to, da če boš imel avto in boš živel v bloku in če bo avto stal več kot 2 dni na istem mestu, bo že kaj podobnega. Kapitalizem je prinesel polek dobre tudi svojo slabo stran - včasih je policaj lahko mal palco vzel v roke pa mal po betic kresnu koga, ki je kradu, danes se pa rajš stran obrne, ker mora pol 10 strani dolg spis napisat, pa še iz službe lahko leti, če se tipčku k krade po nesreči kako šljivo nardi.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SaleXIII. Če feb 05, 2004 3:10 pm

Sej na Fuzinah je takih primerov tud kr nekaj. Pred mojim blokom sta parkirana dva starejsa avta (en je hrosc drug pa ne spomnem ker je) pa obadva razsuta. Pa ne da bi folk vsaj pobral neki dol - to bi se nekak razumu, ne pa tko. :?: :evil:

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Če feb 05, 2004 5:14 pm

Če se ne motim je po našem zakoniku avto brez tablic, ki je parkiran na javni površini, zapuščen. Če sem prav razumel, ga imajo pravico odvlečt na odpad in ti zaračunat prevozne stroške. Če kdo ve kaj več o tem, naj me popravi. Meni se zdi vse skupaj malo hecno.
Hitro se daleč pride

Slika

vito
Novinec

Kraj: medvode

Napisal/-a vito Če feb 05, 2004 5:20 pm

Tko je da če je avto brez tablc proba inšpektor najdt lastnika s pomočjo serijske št. če ga ne da na šipo obestilo da bojo avto odpelal na lastnikove stroške če ga le-ta sam ne odmakne in pol ga čez 14 dni res odpelejo na lastnikove stroške (kao ker itak ne ugotovijo kdo je lastnik). Saj pr ns je blo tko k je blo par takih avtov parkiranih na enem parkirišču.

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca Če feb 05, 2004 6:54 pm

Sm jst vidu kako to odvažajo. Na eni že pošteno razpadajoči katri (razbite šipe, prazna gome, brez vrat, luči, sedežev,..), sem videu ta listek gor in me je zanimal kej točno ti napišelo. in se prav spomnim, lisek so mu gor dal septembra, čez 8dni naj bi ga odpeljal na lastnikove stroške. Katra še zmeri stoji tam :shock: :shock: :shock:

Če pa avto pustiš nekje bres tablic, ga pa saj pojriješ s ponjavo za avtomobile, pa ga zihr prmer pustijo :wink:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jul 06, 2010 4:01 pm

Ne vem kaj ljudem hodi po glavi, v Dubaiu je zapuščanje avtomobilov vse bolj populano, ni pa nikogar, ki bi se jih fizično lotil. Nekatiri so celo odklenjeni s priloženimi ključi :roll:

Nekaj zanimivih, na kaj vse ljudje pozabijo.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil Marek_, dne To jul 06, 2010 5:21 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To jul 06, 2010 4:28 pm

:roll:

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To jul 06, 2010 4:50 pm

se vidi da ma nekateri folk velik viška keša :roll:
VW golf IV

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ To jul 06, 2010 6:46 pm

cky2k je napisal/-a:se vidi da ma nekateri folk velik viška keša :roll:

Saj je v Dubai-ju tudi kriza vdarla. Nekateri še bodo začeli cenit to kaj imajo. Ostali pa še tak majo nafto... :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jul 06, 2010 6:53 pm

"i am using metro!!"

:lol:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jul 06, 2010 6:59 pm

_IceMan_ je napisal/-a:
cky2k je napisal/-a:se vidi da ma nekateri folk velik viška keša :roll:

Saj je v Dubai-ju tudi kriza vdarla. Nekateri še bodo začeli cenit to kaj imajo. Ostali pa še tak majo nafto... :lol:

Gremo dol - grupno kaj iskat?

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To jul 06, 2010 7:01 pm

na dunaju na letališču že tud neki časa stoji črn gallardo... če smem bi ga kr js odpelu, NA SVOJE STROŠKE! :lol:

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar To jul 06, 2010 7:07 pm

Ne razumem zakaj taki ljudje, ki avte v vrednosti 10000€+ zapustijo, le-teh ne prepišejo tistim ki za avto nimajo? :D

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To jul 06, 2010 7:17 pm

adis je napisal/-a:"i am using metro!!"

:rofl Alfa ga zmaga :lol:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jul 06, 2010 7:49 pm

Bral sem celo, da se velikokrat zgodi, da avto vplačajo in ga pol nikoli ne odpeljejo.
Ostanejo na skladišču večno. Avtohiša se jih ne more znebit, ker niso njihovi, lastnika pa ne morejo priklicati.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jul 06, 2010 7:53 pm

Pa to je noro. Kake makine pa 2centi praha gor :shock:
A je mord amožno da so lastniki pač na nekem dolgem potovanju ali kaj podobnega ? jaz res ne vrjamem da je kdo toliko nor da bi pustil take avtomobile takole na ulici ?!

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi To jul 06, 2010 8:13 pm

sigurno je kaka blont bejba pozabila kje je parkirala pa je tipa nažicala da ji kupi novega. :D

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To jul 06, 2010 8:23 pm

Ti avti da so zapuščeni? Dvomim glede na to da so registrirani vsi razen ene treh. Predvidevam, da se tudi v dubaju registriran avto ne šteje kot zapuščen. Prej je to kakšen nateg, glede na to da so prav vsi enako prašni in nekaj popisani.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov