Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mefisto
Nov uporabnik

golf tdi - poraba

Napisal/-a mefisto Ne nov 03, 2002 11:45 am

Prosim, ce mi lahko kdo napise svoje izkusnje s VW motorjem 110KM (golf, passat, audi?). Sam imam golfa IV, l.99. Kupil sem rabljenega pred pol leta in takoj sem moral zamenjati merilec pretoka zraka. Kupil sem ga predvsem zaradi tehnicnih karakteristik, ki obljubljajo porabo 4,5-5,5 l, na mojem se nisem prisel pod 6,4 (samo enkrat: cela voznja relacijska -ne avtocesta, ampak 90km/h). Pred kratkim so mi na originalnem servisu popravili (scistili?) turbo polnilec, ker avto naenkrat ni sel vec kot 120km/h, brez pospeskov! Baje, da ga vozim v prenizkih obratih.... res je, da vsaj malo prihranim na gorivu. Avto mi je pri zadnjem polnjenju goriva pozrl 7,5l/100km; z drugimi besedami - lucka se mi je prizgala pri prevozenih 590km!!! Avto ima prevozenih 83.000 km, vsi servisi so opravljeni na originalnem servisu. Ze na dveh servisih so mi nekaj nastavljali vzig, a od tega ni bilo nobene koristi, le stroski... Dva kolega imata passata in en golfa z enakim motorjem, pa pravijo, da nad 6 litrov porabe se niso prisli ali pa redko. Kaj naj naredim?

vladek
Stalni uporabnik

Re: golf tdi - poraba

Napisal/-a vladek Ne nov 03, 2002 12:38 pm

si mogoce pomislil da ga res vozis v prenizkih obratih ...ce ga vedno vozis v prenbizkih se motor bolj matra in bo kuril vec. Sam vem, da ce sem TDIja 150KM vozil lepo po predpisih je bila poraba brez problema 5.0 ...sicer ne po mestu, temvec relacijska voznja (npr. radovljica skofja loka ... relacija KR-LJ z mestno voznjo je sla tudi okoli 6 litrov.

Ne pricakuj porabe v vsakdanjiku toliko kot je napisana ker je nikjer ne bos dosegel. Ce naredis manj kot 15km potem sploh lahko pozabis, motor prvih 5 km preden se ogreje ogrono pokuri ...
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne nov 03, 2002 12:48 pm

AJEJ spet ta zloglasni diesel v tvojem primeru tdI. Sam ne se nic sekirat ker ta tvoja poraba je cist realna. Sej pri nas je tudi eden kupil tdI-a 110 konjev in ga kolega enkrat sreca na bencinski. Seveda ni mogel da ga ne bi vprasal kako se obnese in kaksna je kaj poraba. No ce sedaj ne sedis ko to beres pa sedaj posedi svojo rit. Prav ponosno je dejal 3-4 Slika JA in my DREAMS. Mah dej dej dej. Lastniki pretiravajo da je kaj. Uh ga tisim pa mi kur 5-6. Ja, no greva probat. Ce ti lastnik pove manj kot 6l ga poslji kar v falus, ker laze da se pes tako ne tece. Res ne razumem zakaj tako skrivat to bedno porabo. Eden je kupil clio 2.0 sport, ki ima 174 iskrivih konjicev ( ce se ne motim ), seveda lastnik spet pretirava, s svojo porabo. Kuri mi 8. Tako da naslednjic ko ga bom srecal mu bom kar podejal da ce zamenjava avtomobile, ker njegova poraba je pa ala diezel. Ce to zverino spravis ze pod 10 moras biti zelo priden, ce sploh.

Kakorkoli ne se sekirat. Lastniki vidjo samo to porabo in nic drugega. Ne pomislijo da bo mogoce vdrzevanje drazje od bencinarja. Ze cena je visja.

Prejsnji teden sem vozil IV tDI od kolega ko ga je kupil. Res me je zanimalo a to res tolk mal pokur pa toooooooolk gre za POPIZDIT. Vsaj kar so mi kolegi povadal ko so vozil podobne avtomobile. Mah se imas tdI-a tako da sedaj ne zamert. Sam ko slisim TDI kr znorim. ZAKAJ?!?!? Ker cakam samo se lastnika tdi-a da bo prisel do mene in rekel "Ko pridem domov moram se mal odtocit ven ker tolk nec ne pokur" :D :D :D No in ko sem se vsedel v tega Golfa je imel povprecno 8l. KOK?!?!?! Saj je tDI. No pa ne sedaj rect zato ker je bil 130 konjski in ne 110. Pa lih tolk tud ne gre kot sami pravjo. No ja sedaj ce imas jugeca ali pa unota 1.0 pa gres potem probat tako zverino s 130 konji potem jih razumem da res gre za POPIZDIT. Sam kot lastnik motorja 1.8T bom rekel pa nic posebnega. Sem imel podobno izkusnjo. Probal sem Passata 130 konjev tDI. To je bilo se takrat ko je bil tist Grand Prix TDI festival. Ko sem pohodil gas sem bil RESNICNO imresioniran da je kaj. To je motor ki ga bom imel. Samo kaj ko se je zgodba koncala ko sem poiskusil octavio 1.8T. No ja pa ne me sedaj narobe razumet " nic posebnega" Prva kot da jo ni, druga butne, tretja butne, Vse neki buta. Sploh ni tistega filinga. Edino lepa stvar dizla je 4-5 prestava. Pohodis gas in sam taaa taaaa taaa taaa ta ta ta ta at atatat. To je res cool. Sam kaj ko se vsa zgodba dogaja med 2 in 3.5 jurja obratov.

No sedaj sem malo skrenil s poti sam kaj cmo, ko bi vi zvel tuki pr nas ko je prava evforija s temi dizli potem bi me zastopil zakaj sem se tolk razpisal.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne nov 03, 2002 12:53 pm

mefisto pravi:
Dva kolega imata passata in en golfa z enakim motorjem, pa pravijo, da nad 6 litrov porabe se niso prisli ali pa redko. Kaj naj naredim?

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika
SlikaSlika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Ne nov 03, 2002 1:03 pm

sej malo pretiravas ...

JTD, TDi ...oba pokurita prib lizno enako ..mogoce tdI en ali dva dcl manj ..

vceraj npr normalna voznja iz postojne do KR poraba 5l/100km, prejsnji teden ali dva tedna nazaj sem s kolegom iz MB (dario7) peljal mene njega in se ogromno poijace, skupna teza 1560kg, pa je bila poraba 4.3l iz rakeka do KR ...

povprecna poraba pri meni je vedno okoli 6.5 litra na cel tank ...zato ker imam veliko tudi mestne voznje ...in ne bom lagal ...povprecno iz LJ do KR (ce se gre po AC) ni pri tem dizlu noben problem spravit na 9l/100km ...
tistih skoraj 150KM je treba nekako tud nafutrat ...v vsakem primeru pa manj kot bencinar ...
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne nov 03, 2002 1:16 pm

Ja sej jest tud lohk peljem svojga 6.5l. Sam tistih 4,3 pa dej no. Pomoje ste zihr zaustavlal promet in se je en avto nabil zadaj in vas je porival. :D Nisem pa rekel da pokuri isto kot bencinar. Pokuri vec sej tud gre bencinar vec kot diezel. OK zdej sn pa ze res hudoben :D
SlikaSlika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Ne nov 03, 2002 1:45 pm

sej: ne zajebavam se, po omejitvah cez logatec vrhniko mimo brezovice na obvonico cez celovsko po stari cesti do KR ... do moje hise.
Dario7 iz MB je prica ker sem ga peljal po neke stvari tja :)

Vozil sem pa natancno toliko kot je bila omejitev ok, tam kjert je bilo 50 sem vozil 60 ..priznam :)

ma lahko te peljem pa bos videl :) samo ok ... mogoce zdele kuri kake 0.2 litra vec ker imam ze zimske gume gor ..pa vseeno nima veze ...
Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne nov 03, 2002 1:49 pm

sm vozu golfa tdi-ja 115 od frenda, tja enih 120km sem naredil, nekaj tudi avtoceste... povprečno porabo mi je računalnik prikazal 4.8l... ne vem koliko je tisto čudo točno.. vozil sem pač normalno dinamično vožnjo..

pri dizlerju se mi pa dopade vožnja ker ima ogromno navora;)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

soru81
Nov uporabnik

Napisal/-a soru81 Ne nov 03, 2002 3:38 pm

Mimogrede, poraba prikazana na racunalniku nic ne steje. Edini verodostojen izracun porabe je takrat, ko gres polno tankat, pogledas stevec km, se vozis in pokuris nekaj benza, in spet polno natankas. In takrat vzames litre, ki so sli v tank, in stevilo prevozenih km, in tako zracunas porabo. Racunalnik velikokrat laze za okrogel liter (a6 1.8t), povprecna poraba na nekem odseku je pa, ce jo izracuna racunalnik, sploh nekredibilna. Torej, ima kdo kaksne podatke pridobljene po zgoraj omenjeni metodi?
lp.soru.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Ne nov 03, 2002 3:52 pm

meni racunalnik kaze tocno ...sem racunal glede na tisto ko natankas polno in naslednjic spet pa se ujema .... ampak ok ..saj sem rekel, malo pokuri pri lepi voznji ..ce ga tisis ni problema priti do 10 ...
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne nov 03, 2002 4:26 pm

NO pa pustmo zdej te decilitre ker je prov smesno, ampak res. Tist deciliter gor ali dol.

Racunalnik kaze prekleto tocno. Ker sem tudi sam imel obcutek da to strize za vsaj 1-2 litra. V Octaviji kaze tocno. Sem sel po tej metodi. Polno tankal, sel do NM in nazaj, spet polno tankal in je potovalni racunalnik z izracunom kilometri - nalit bencin strigel le za 0.1 litra. Zdej v svojem pa se nisem probal. Bom poiskusil.

No Vladek pa nej bo. Sam jest gledam na to drugace. Jaz osebno tudi pridem od doma do LJ s porabo 5,9. Ampak to zame ni voznja. Pa ne bom zdej rekel da mi kuri dobrih 6.

bravura: res je čar dizla navor. Sej zato pa tud je taka poraba. Uff... ko bi jaz imel 310Nm navora. Kot sem rekel 4-5 prestava in gas to je res lep obcutek.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne nov 03, 2002 4:28 pm

Se pozabil napisati da sem tudi vozil po omejitvah s tem da kjer je bilo 50 nisem sel 60. :)
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov