Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Javijo naj se "junaki" ki ne prižigajo glavnih luči ročno

Napisal/-a mrtwelvetrees So sep 13, 2014 5:23 pm

Javijo naj se "junaki" ki NE prižigajo glavnih luči na svojem avtomobilu in imajo LED

junaki ki pustijo gumb na AUTO, in jim:

- ne svetijo zadnje luči zjutraj ko je še mrak
- ne svetijo zadnje luči ko se dela mrak
- ne svetijo zadnje lući ko je DEŽ
- in kombinacija vsega našetega

javi jo naj se junaki ki, VEDO za vse to pa vseeno ročno ne prižgejo glavnih luči, pa naj napišejo zakaj tega ne delajo.

to NE VELJA, za Audi in še nekatere znamke kjer jim svetijo sprednje led in zadnje led luči hkrati.

pa še vprašanje, kdo je kriv če se v slabi vidljivosti zabiješ od zadaj v njega ker ga nisi videl - zadnje luči niso svetile ?

prosim, da slišim komentarje oseb, zakaj nočejo prižigati glavnih luči, ko vedo da jim zadnje ne svetijo, pa je slabša vidljivost.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Javijo naj se "junaki" ki ne prižigajo glavnih luči ročn

Napisal/-a adis So sep 13, 2014 5:25 pm

JAZ pustim na AUTO ker to opcijo imam in mi spredaj gorijo LED Angel eyes-

in naj ne bodo luči krive, če se nekdo zaleti sredi dneva v nekoga ampak upoštevajte varnostno razdaljo in za primerno hitrost.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So sep 13, 2014 5:28 pm

pa ti gorijo zadnje luči takrat ? oz v dežju in mraku ? ... najbrž ja, BMW je bolj napreden

pri Renojih vidim dosti folka pa jim automatika ne prižge glavnih luči, sploh avtocesta in dež = zadi ga spoh ne vidiš
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

TuningBoy
Nov uporabnik

Napisal/-a TuningBoy So sep 13, 2014 5:38 pm

JAZ pustim na AUTO in imam Renoja, ampak mi avtomatika pižge vse luči ko se začenja mrak. Nimam kaj pripomnit čez avtomatiko lepo prižiga in ugaša luči tako kot je treba

lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So sep 13, 2014 5:40 pm

ja to bi moral nekoga vprašat ki se vozi za tabo, ne pa sebe :)

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So sep 13, 2014 5:40 pm

To sm se tud js sprašvov kaj počneje inženirji pri VW, ker velikrat vidm prav VWje brez prižganih luči zadej. Pol je pa naliv pa se že tko nč ne vid pol pa nabašeš VWja brez prižganih luči zadaj.

TuningBoy
Nov uporabnik

Napisal/-a TuningBoy So sep 13, 2014 5:46 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:ja to bi moral nekoga vprašat ki se vozi za tabo, ne pa sebe :)

avtomatika mi prižge led nekje med 8:00 in 19:00 (v poletnem času). V primeru dežja in slabe vidljivosti pa sam ročno prižgem luči

lp
Zadnjič spremenil TuningBoy, dne So sep 13, 2014 5:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So sep 13, 2014 5:46 pm

pa sej ni samo VW več modelov in znamk

mislim da ko naj bi se prižgali bisalci, oz, da je dež bi se morale prižgati glavne luči, pa se ne...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So sep 13, 2014 5:47 pm

TuningBoy je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:ja to bi moral nekoga vprašat ki se vozi za tabo, ne pa sebe :)

V primeru dežja in slabe vidljivosti pa sam ročno prižgem luči

lp

to moram pa zanikat, mogoče pri določenih modelih....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So sep 13, 2014 5:50 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:pa ti gorijo zadnje luči takrat ? oz v dežju in mraku ? ... najbrž ja, BMW je bolj napreden

pri Renojih vidim dosti folka pa jim automatika ne prižge glavnih luči, sploh avtocesta in dež = zadi ga spoh ne vidiš

mislim, da mi zadnje luči gorijo konstantno. sprednje se pa prižigajo ( xenon) ko pade mrak.

TuningBoy
Nov uporabnik

Napisal/-a TuningBoy So sep 13, 2014 5:51 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:
TuningBoy je napisal/-a:

V primeru dežja in slabe vidljivosti pa sam ročno prižgem luči

lp

to moram pa zanikat, mogoče pri določenih modelih....

renault ima tudi v primeru dežja in megle podnevi prižgane led luči.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So sep 13, 2014 5:55 pm

TuningBoy: se pravi, hoces povedati da pri Renaultu zadnje luči ne svetijo ko je dež, megla, se dela mrak ? sevtijo samo sprednje led

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So sep 13, 2014 5:58 pm

In jim ne gorijo luči na avtocesti :!: :evil:
Slika

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So sep 13, 2014 6:25 pm

naj se javjo tut tisti bimboti ko imajo meglenke prižgane pa je vidljivost normalna. To mi je tut čist mim usekan.

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo So sep 13, 2014 6:46 pm

Ok če me v dežju ne vidiš, ker imam samo sprednje dnevne luči prižgane vzami izpit in ga vrži v peč, ker si očitno slep! Če bom stopil na zavoro boš itak še bolj opazil zavorno luč. Aja pa naj odgovorim še na vprašanje zakaj to delam oziroma zakaj jih ne prižgem ob dežju... Zato, ker mi je tako všeč!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So sep 13, 2014 7:02 pm

ne podpiram izklopljenih luči zadaj, ob večjem dežju pa bi morali vsi avtomobili prižgati še zadnje meglenke

birokrati lahko rečejo karkoli

heh, še ena prednost starejših avtomobilov.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker So sep 13, 2014 7:06 pm

če so v slo luči obvezne tudi podnevi, ali ni potem kaznivo, če ti ne svetijo zadnje luči?

Mene tudi zelo moti, ta novi sistem, ko ne gorijo zadnje luči. Pomislite tudi, da na cestah niso samo rally dirkači, kot ste vi, ki vse vidijo in imajo sokolje oči ter reflekse, ampak tudi veliko starejših, zamišljenih itd. Pa se hitro kdo zalepi v vaš lepi zadek.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So sep 13, 2014 7:19 pm

A to je tema kjer naštevamo kaj vse nas moti? :D

JAz sicer nekega kritičnega primera da bi se zbal za pleh ali življenje zaradi AUTO luči še nisem imel.

Me pa zelo motijo ljudje ki polno naložijo avto, in ne prilagijo višine luči. Tega praktično nihče ne počne. Potem pa avtomobili okoli svetijo kot bi vozili z dolgimi lučmi. Če nekdo pripelje nasproti se že da poškilit, ampak, kdaj pa kdo vozi ta tabo, zadnji del avta na tleh, sprednje luči pa direktno v vzvratno ogledalo. Zelo opazno ob vikendih (žurka fure, polni avtomobili), ter ponoči med dopustno sezono (truga, prikolica, poln avto, luči pa v zrak).

Je pa "Javijo naj se junaki.." tema nekoliko zgrešena. Ravno tisti ki to počenejo, tega ponavadi ne vedo. Saj se vsakomur kdaj zgodi da pozabi. Tudi meni se je že z godilo da sem se domov pripeljal z zadnjo meglenko ki sem jo pozabil izkjučit. Ali pa 1x ali 2x pozabil znižat luči. Te stvari se pač dogajajo.

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn So sep 13, 2014 7:49 pm

Meni gredo pa zelo na živce in to zadnje čase veliko opažam, ljudje ,ki ne uporabljajo smernikov (žmigavcev) preprosto pred tabo brez signalizacije po bremzi, potem pa zavijejo, kot da ni nič in so sami na cesti. Ter pa, ko nekdo iz stranske ceste in podobno skoči pred tebe, ki se pelješ po glavni cesti, potem pa ne potegne in cinca, da moreš ja ti na glavni bremzat, da lahko on po turistično pospešuje. Aja pa seveda, da ne pozabim paciente, ki se vozijo ne glede na kraj, konec kraja konstantno 60 :roll:
Zadnjič spremenil bostjannn, dne So sep 13, 2014 8:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So sep 13, 2014 8:04 pm

emilo je napisal/-a:Ok če me v dežju ne vidiš, ker imam samo sprednje dnevne luči prižgane vzami izpit in ga vrži v peč, ker si očitno slep! Če bom stopil na zavoro boš itak še bolj opazil zavorno luč. Aja pa naj odgovorim še na vprašanje zakaj to delam oziroma zakaj jih ne prižgem ob dežju... Zato, ker mi je tako všeč!

Ti si pa cvet, res...torej potem tudi Airbagi niso potrebni, ker če si se sposoben zakantat ti je itak za izpit vzet? Gre se za dodatno varnost, povečano vidljivost...zakaj pa okoli šminkiraš z LED lučmi, ki so ravno tako zgolj in le PREVENTIVA? Sej, zakaj bi ti nekomu spredaj sijal z LED lučmi, če se bo zakantal vate ker te ne bo videl mu je itak za izpit vzet...

Ignoranca na višku in to je razlog zakaj so na cesti takšne pi*darije. Ogromno folka, ki dela nekaj, kar jim paše in to zato, ker jim je to pač všeč. Rezultat: totalno nehomogen promet poln anomalij.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov