Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zala82
Nov uporabnik

Poškodovana astra

Napisal/-a zala82 Ne sep 14, 2014 9:09 am

Sem lastnica poškodovane astre po bi jo rada prodala ko dobim odškodnino od zavarovalnice.
Malo brskam po spletu pa iščem kdo bi to odkupil ali brezplačno svetoval kaj storim s totalko, ki jo ne mislim popravljati. Na katero podjetje naj se obrnem z nasveti kako ravnati ob primeru odkupa karamboliranega avtomobila, da ne bom preveč oškodovana.Pogoj je dobro korektno plačilo(cenitev zavarovalnice), lasten odvoz in takojšen prenos lastništva.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Poškodovana astra

Napisal/-a Cefizelj Ne sep 14, 2014 9:53 am

Stvar je preprosta. Ko boš dobila od zavarovalnice vse rešeno daš razbitino na avto.net pod karambolirana vozila in v roku 24 ur ostaneš brez avta. Kolega je imel stotalkano astro in je bila čez 2 uri na kamijoni. Tako da nič skrbet, za razbitine je povpraševanje.

zala82
Nov uporabnik

Napisal/-a zala82 Ne sep 14, 2014 10:45 am

Hvala za nasvet.Moram počakati da rešim z zavarovalnico.
Imela sem slabo izkušnjo z prodajo prejšnega vozila, ker sem ga dala na a.net sem imela nekaj tel.tudi ob neprimernem času.Tako do bi se izognila kupcem ki nimajo registriranega podjetja za odkup poškodovanih vozil. Ker imam tako službo da ne morem dvigovati tel. posledično tudi se težko uskladim za ogled vozila.
Imate kakšno resno podjetje v mislih?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne sep 14, 2014 10:50 am

Ponavadi tega ne odkupujejo podjetja ampak posamezniki, ki take avtomobile nato spravljajo nazaj na cesto v "nepoškodovanem" stanju. Pozoren je treba bit da se naredi prepis avta, da ne pridejo kakšne posledice nazaj na prejšnjega lastnika.

zala82
Nov uporabnik

Napisal/-a zala82 Ne sep 14, 2014 7:25 pm

Hvala za pojasnilo.Jutri verjetno dobim od zavarovalnice po pošti poravnavo.Bom malo po spletu pregledala kdo odkupuje in bom po službi vprašala malo naokoli za kakšno koristno informacijo, ker sem totalni laik.Mislim da v mojem primeru popravilo odpade saj še gume ne znam sama zamenjat.
Ko se odločim kaj bom z vozilom sporočim na forumu.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Ne sep 14, 2014 7:33 pm

Maš zasebno sporočilo

zala82
Nov uporabnik

Napisal/-a zala82 Po sep 15, 2014 5:44 pm

Dobila sem poravnavo od zavarovalnice vendar mislim da je prenizka,ker ima moje vozilo samo 35 000 km in je letnik 2011.Na zavarovalnici mi je cenilec svetoval če se ne strinjam da napišem pritožbo.Bom po spletu ali forumih malo pogledala če dobim kakšno brezplačno informacijo kako je potrebno pristopiti k pritožbi.
Vozilo je pa asistenca peljala na najbljižji servis, slik pa nimam.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Po sep 15, 2014 6:45 pm

zala82.

Avto bo prodan po realni ceni brez težav. Sicer ne vem v kakšnem stanju je avto, vendar kupci za razbitine so. Ker sprašuješ za mnenja predvidevam, da ti ni vseeno koliko boš dobila za karamboliran avto, zato naslednje (moje) razmišljanje o prodaji:

Najprej, nikamor se ne mudi. Lepo počasi. Ko boš rešila z zavarovalnico, potem daj oglas na a.net in vpiši, da si dosegljiva med to in to uro. Vmes se ne sekiraj, če te kdo ne bo priklical in boš imela kak zgrešen klic. Lahko pokličeš nazaj ali pa počakaš, da te ponovno pokliče. Če je poklical, ga avto zanima, kar je osnova za prodajo.

Jaz ne bi klical nekih posameznikov ali sumljivih družb in jim ponujal vozila v prodajo. Vsaj na začetku ne, ker potem vsakdo ve, da bi rad vozilo čimprej prodal in bo ponudil zelo nizko ceno. Ker boš sama ponujala vozilo je avtomatsko kupec v veliko boljšem položaju. Ob upoštevanju, da spodobno živi od popravil poškodovanih vozil in točno ve kaj dela, koliko stanejo deli, popravilo in podobno, je v veliki prednosti pred tabo, ki se s tem ne ukvarjaš. Čista asimetrija informacij (googlepress). Ve, da mora vozilo čimceneje kupiti, da bo imel večji zaslužek. Z jezikom je najceneje zbijati ceno in nekateri prekupčevalci to obvladajo zelo dobro.

Med ogledom vozila bo nakladal kaj vse je potrebno še zamenjati in česa vse cenilec sploh ni opazil med cenitvijo, da avto itak ni nič vreden in podobno. Imela boš občutek, da bi morala kupcu kaj plačati, da bi vzel vozilo in ga boš hotela čimprej prodati. Vmes bo navrgel, da se to sploh ne splača in, da ne ve ali bi ga sploh kupil in, da ga bo itak imel le za dele, pa še tam je vse kar je kaj vredno, že poškodovano od nesreče. Potem pa si ravno tam, kjer te hoče. Pojavila se bo bojazen zaradi neprodaje vozila in mu boš avto prodala samo, da se ga rešiš - beri prodan bo poceni.

Nedvomno si gospodar postopka prodaje. Zamisli si neko realno ceno, koliko je avto še vreden. Če tega ne veš sama, se pozanimaj in potem vztrajaj okoli te cene. Nekaj lahko spustiš, vendar oceni koliko. Avta tudi ni potrebno prodati prvemu prekupčevalcu, ki pride mimo. Če je neka normalna cena bo avto itak prodan hitro (gre za novejši všečen avto, malo km, ženska lastnica, verjetno redni servisi - kar dobro izhodišče za prodajo...).

V razmislek: mogoče je vozilo možno popraviti in še naprej ostane v tvoji uporabi.

Pa uspešno prodajo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po sep 15, 2014 6:50 pm

Stvar je sila preprosta.Avto poslikaš,daš na avtonet,pod opombe napišeš da se med določenimi urami ne moreš in se NE boš javljala,da je pogoj za odvoz vozila prepis in tisti ki bo avto hotel pogledat/kupit bo to tudi naredil,Saj če ti je kupec čuden/sumljiv mu pač ne prodaš oz. dokler ne bojo papirji pisani naj avto ne bo naložen (vozen itak ni).

zala82
Nov uporabnik

Napisal/-a zala82 Sr okt 08, 2014 7:42 pm

Še enkrat se javljam glede poškodovane astre.Ker sem se pritožila na prvo cenitev je malo trajalo da sem dobila drugo cenitev,ki sem jo sprejela.Po prvi cenitvi sem iskala preko spleta nekoga ki bi mi pomagal sestaviti pritožbo na prvo cenitev zavarovalnice.Našla sem na spletu pod odkup vozil gospoda,ki mi je priskočil na pomoč www.avto-zero.si in mi sestavil pritožbo-brezplačno.Sestavil mi je kratko in jedrnato pritožbo,ter mi svetoval da počakam na drugo cenitev in se nato odločim za popravilo ali prodajo.Poklicala se šest različnih podjetij ki odkupujejo ampak so bili zelo kratki in arogantni(ker sem ženska in prva lastnica se s takim primerom prvič srečujem in nimam nikakršnih izkušenj na tem področju sem dobila občutek,da hočejo zelo poceni pod ceno dobiti vozilo)Gospod mi je umirjeno razložil ves postopek od ogleda vozila-pritožbe-poravnave-prodaje-prenosa lastništva,tako da sem dobila dober občutek da bo ok.Po zaključenem postopku mi je ponudil korektno odkupno ceno poškodovanega vozila-totalke(višjo od prve cenitve) tako da se se odločila da ga prodam in zaključim primer.
Hvala za nasvete preko vašega foruma www.avtomobilizem.com in upam da bo novo vozilo dobro služilo brez okvar in prometnih nesreč.
Še enkrat hvala.Zala

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Sr okt 08, 2014 9:52 pm

če ni skrivnost, prosim napiši za kakšno ceno je odkupil in kolikšno odškodnino si v končni fazi pridobila?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov