Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Kia kot BMW in BMW kot Kia

Napisal/-a Veronika.borghesi Po sep 15, 2014 7:22 am

Kakšna je Kia z motorno masko BMW in kakšen je BMW z masko Kie. Sodeč po slikah težko rečeš ali je bila najprej kura ali jajce.
http://www.carscoops.com/2014/09/kias-w ... -bmws.html
Slika
Slika
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec

Re: Kia kot BMW in BMW kot Kia

Napisal/-a urska_rad Po sep 15, 2014 8:03 am

Ne razumem čisto povezave s kuro in jajcem?

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po sep 15, 2014 8:40 am

Ne razumem tega posta.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po sep 15, 2014 9:20 am

Kako ne razumete - Veronika bluzi, da če kupiš Kijo, si pravzaprav kupil BMW za 1/3 cene - samo "ledvičke" ji daš še gor pa si glavni na vasi :lol: :lol: :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po sep 15, 2014 9:43 am

Daj no,Veronika,če sem kdaj razmišljal o Kii,zdaj ne bom več,ker bo vsak mislil,da sem jo kupil,ker nimam za BMW. :roll:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po sep 15, 2014 9:51 am

Slika

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Po sep 15, 2014 9:56 am

Potem bomo pa kio kupli pa grille naredli not :roll:

Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po sep 15, 2014 10:24 am

Ja ona pravi pač da je nekdo kopiral od nekoga in se sprašuje pač da če je kia kopirala od bmw ali obratno. Saj sta res zelo podobna ta dva avta.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Po sep 15, 2014 10:52 am

Res sta si zelo podobna. Sam se naprej mislil da je zgornji Bwm in spodnji Kia je pa očitno obratno. Bmw prehaja iz dveh ledvičk na enostni gril, Kia pa očitno obratno.
Kakorkoli, BMW in KIA ima dva stični točki: podoben zunanji dizajn, podobna cena. Tretja točka ju pa zelo ločuje to je kvaliteta izdelka v vseh pogledih kjer Kia ne seže BMWju do kolen :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 15, 2014 11:15 am

Slike so lahko zeloooo varljive in v živo ni nobene konkretne primerjave kar tudi sam mislim, da je v živo kot dan in noč
Lp

Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec

Napisal/-a urska_rad Po sep 15, 2014 6:20 pm

NoF3ar je napisal/-a:Ja ona pravi pač da je nekdo kopiral od nekoga in se sprašuje pač da če je kia kopirala od bmw ali obratno. Saj sta res zelo podobna ta dva avta.

Ja, ampak originalni prispevek, ki ga Veronika navaja, ni samo o teh dveh avtomobilih. Nekdo se je pač spomnil in naredil rendering več modelov ene in druge znamke z obratno masko, pri čemer so eni res izjemno neposrečeni (primer spodaj). Sicer pa, vsaj kot jaz vem, BMW-ju doslej niso očitali posnemanja Kiinega oblikovanja vse do serije 2 Active Tourer, ko so Bavarci v medijih dobili po nosu vse za nazaj. Obratno so Korejcem velikokrat očitali, da so njihovi modeli neverjetno podobni BMW-ju.

Dilema kura ali jajce ima pa zame čisto drug pomen in mi v tole zgodbo res ne gre :?
Priponke
Kia.jpg

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po sep 15, 2014 6:29 pm

Kmag-u pada prodaja, potem pa take neumnosti rinejo v ospredje =P

Veronika, sem vsaj približno zadel? :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po sep 15, 2014 7:22 pm

Ampak roko na srce kii zadnje čase čisto nič ne manjka razen nesposobnosti pooblaščencev predvsem v garancijskem roku.No pa tud kakega pametnega dizla bi lahko meli ne pa nek 136 konjski 1.7 v Optimi recimo.Tja not bi pasal kak 2,5 - 3,0 dizel.Ne moreš pa je primerjat z BMW-jem,čeprav tudi ta zadnje čase ni prav oh in sploh ko recimo v serijo 5 tlačijo 4-cilindrske dizle ki kleplejo kot TDI z bosch pumpo,trgajoče verige,bolane cene.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Po sep 15, 2014 7:25 pm

yashica je napisal/-a:Kmag-u pada prodaja, potem pa take neumnosti rinejo v ospredje =P

Tista črna na recepciji je tko simpatična, da ne veš če bi reku kej al bi sam gledu :) na avte pa itak pozabš. ;)

@čare: s ceno se bližajo bmwju z ostalimi stvarmi pa ne.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po sep 15, 2014 7:29 pm

bucko_99 je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Kmag-u pada prodaja, potem pa take neumnosti rinejo v ospredje =P

Tista črna na recepciji je tko simpatična, da ne veš če bi reku kej al bi sam gledu :) na avte pa itak pozabš. ;)

@čare: s ceno se bližajo bmwju z ostalimi stvarmi pa ne.

In ko tisto črno kaj vprašaš o avtu pa začne "je bele barve,ima klimo pa 7 let garancije" to je pa to.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Po sep 15, 2014 7:32 pm

bi jo jst kej druga raj vprašu kot o avtmobilih :)

Če je na recepciji pa res ne rabi vedet o avtomobilih, sej so prodajalci zato ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po sep 15, 2014 7:52 pm

čare je napisal/-a:In ko tisto črno kaj vprašaš o avtu pa začne "je bele barve,ima klimo pa 7 let garancije" to je pa to.

Črne ne poznam... Sta pa na tistem šalterju stali dve sodelavki, ki sta poznali (upam reči da) vse pakete opreme pri vseh pripadajočih vozilih. "Vodja izobraževanja", bivši predstavnik Toyote, ki jo pri Kiji brez sramu popljuva, je zahteval še kaj več od tega. Potrebno je bilo poznati medosne razdalje treh bolje prodajanih modelov, vse motorje in pripadajoče menjalnike in podobno - tu ne govorim o kodah motorja, marveč o vedenju, da je Rio na voljo z avtomatskim menjalnikom samo pri 1.4 GDI, da je ta avtomatika 4-stopenjska, da je Sportage z avto. menjalnikom samo v kombinaciji z AWD ipd.. Mislim, da imam še nekje scripto :D

Tako da ja, ali se malo zmišljuješ, ali pa so res obrnili zgodbo pri KMAG-u.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi To sep 16, 2014 8:02 am

Ali je kdo med vami sploh prebral angleški članek, ali ste se zakadili le v spodnji sliki? :lol:
Over the past few years, there's been no shortage of criticism against Kia's designs for looking a bit too Bavarian, with the favor returned when BMW revealed the 2-Series Active Tourer (see our post here).
:lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To sep 16, 2014 11:23 am

Veronika, priznam, da še na link nisem kliknil oops

Kar se prodaje novih vozil na Kmag-u tiče pa nimam slabih izkušenj z nepoznavanjem podatkov posameznih modelov. Ko je prišla na trg prva generacija ceeda karavan sem v o avtu praktično vedel vse in mi je še Kušar ponudil službo :lol:

Madona, če prodajaš avto boš pa ja pogledal nekaj osnovnih podatkov ne pa, da stranka tebe uči osnov. Totalnega kretena ima eden izmed salonov, ko nek s stereoidi nabildan faker ne pride dlje od tega, da ima avto štiri kolesa in sprednji pogon. Po drugi strani pa doživiš, ko ti neka simpatična blondinka, kateri bi presodil samo 24 urno posedanje pred špeglom, strese iz rokava vse mere, zasnovo, motorje , menjalnike....

Okrancani saloni, ki izpolnjujejo potrebno kavadraturo proizvajalca ne pomenijo nič, če za mizo naletiš na totalnega nepoznavalca in to neglede na znamko.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec

Napisal/-a urska_rad To sep 16, 2014 12:19 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Ali je kdo med vami sploh prebral angleški članek, ali ste se zakadili le v spodnji sliki? :lol:

Ne boš verjela, sem, kar sem napisala tudi zgoraj. Zdaj pa še razloži, kaj si mislila s kuro in jajcem, da se vrnemo k temi :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov