Debate, ki niso vezane na ostala področja...

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Poškodovana barva na novih jeklenih platiščih

Napisal/-a borut.z So okt 04, 2014 2:38 pm

Pozdravljeni,

danes sem za golfa kupil 4 nova železna platišča. V prtljažnik so mi jih naložili vodoravno in v prvem ovinku so se mi podrla po prtljažniku, zaropotalo je kot da bi imel bombo vzadaj. Ko sem jih doma zlagal sem videl da je ponekod pobralo črno barvo po robovih in spredaj in se vidi kovina.
Je treba te praske pobarvat s čim, saj ne bi rad da mi po prvi zimi zarustajo, ker bo avto pod nadstreškom ali je ok če jih tako pustim?

Boris

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Poškodovana barva na novih jeklenih platiščih

Napisal/-a yashica So okt 04, 2014 2:54 pm

V mešalnici barv naj ti zmeša 2-K končni temelj v črni barvi in popravi s čopičem. To, da je avto pozimi pod nadstreškom, je v primeru rjavenja v zimskem času, prednost pred toplo garažo ;)

P.S: Naslov teme sem ti spremenil, ker platišča kot taka niso poškodovana oziroma zvita, niti niso rjasta.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 04, 2014 3:08 pm

Hvala! Kje pa je kašna mešalnica v Lj, saj to več kot 1dcl ne potrebujem?

Kaj mi mora zmešat 2K prajmer pa črno barvo če prav razumem?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So okt 04, 2014 3:22 pm

V Stegnah (sedež podjetja) in na Zaloški imaš BLIK d.o.o in ti bodo zmešali kar potrebuješ, lahko tudi v spreju ;) če se ne motim je minimum 2dcl, tel. št. v Stegnah - Ulica Jožeta Jame 14: 01 518 71 75.

Platišča so verjetno v črni barvi? V tem primeru ti zmeša temelj v črni barvi, ki pa ne bo po niansi povsem enak. Bistvo je, da bo gola kovina zaščitena.

Da ne boš gledal celo zimo železnih platišč, si lahko omisliš kakšne lične kolesne pokrove. Vsaj jaz bi tako naredil :)
1992 Fiat Uno 60 SX

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 04, 2014 3:31 pm

Ja niansa gor dol se tko ne bo vidlo ker bom dal pokrove gor, robovi so pa tako na notranji strani poškodovani. ;)

Doma imam črno zaključno barvo sem poleti barval kovinsko ograjo pa mi jo nekaj ostalo, mogoče veš če lahko prinesem svojo barvo pa mi samo 2k primer notri zmešajo ali imajo pogoj da se pri njih barva kupi?

Pozabil sem vprašat, če je treba prej kaj očistit z alkoholom ali nitrom preden bom barval. Hvala.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So okt 04, 2014 9:45 pm

Ne razumeš! Temeljna barva je osnovna in se ne meša s končno pokrivno. Obstajajo končni debeloslojni 2-k primerji in vse ti zmešajo v mešalnici. Ne nosi nobene barve s seboj, ker ti je ne bo mešal z drugo!
Oglasi se tam, če želiš vzami s seboj eno podrajsano feltno in mu reči, da bi rad odrgnine do pločevine zaščitil-grundiral pred rjavenjem.

Lahko daš čez neko pokrivno/zaključno barvo, ampak vedi, da bo tam najprej na udaru rje. Če boš dal čez bolj polne kolesne pokrove, niti nima smisla pretirano komplicirat.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po okt 06, 2014 10:04 am

Brezveze se trudiš, ker ti bodo rjavela pri vijakih.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Po okt 06, 2014 11:12 am

Včeraj sem celotno garaža preložil in sem našel 2dcl epoktita črne barve, trdilec tudi imam tako da bom kar s tem prebarval, pa še vijake zraven. Najcenejša rešitev :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov