Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Najprimernejši zagon motorja????

Napisal/-a Josephe So feb 07, 2004 7:45 pm

No to me zanima zgolj tko, bolj informativno.
Kako je najbolj pametno zjutraj vžgat svoj avto, da bo deloval čim dlje( najmanjša obraba ).
-A ga je pametno prej vžgat, tako da ko se vsedeš vanj je že ogret na delovno temp.
-Ali ga vžgeš in se dokler se ne ogreje na delovno temp. voziš z niskimi obrati in majhnim gaso
-Ga vžgeš 2 min. preden se odpelješ………

LP Joseph

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel So feb 07, 2004 7:47 pm

vse tri varijante so še kar primerne! (moje mnenje) :wink:

Uporabniški avatar
quattro
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a quattro So feb 07, 2004 8:02 pm

Najbolš je, da ga lepo zalaufaš in ga pustiš ene 15s laufat, tačas se lepo pripneš, prižgeš luči, se še mal popraviš na sedežu in na izi odpelješ, z nizkimi obrati.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So feb 07, 2004 8:19 pm

kadar grem zjutraj z avtom v šolo. Se zbudim oblečem grem v kuhno, grem užgat avto, pol pa nazaj v hišo neki spijem in se obujem(cca 2min) in pol v avto. In seveda ker je turbo dizl pol še neki kilometrov z nizkimi obrati. :wink: :wink: :wink:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So feb 07, 2004 8:25 pm

Naucili v soli :lol: Vzgi ,pocakaj vsaj minutko do dve, pelji! Upam da sem si prav zapomnil ceprav je ze dolgo nazaj.
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Najprimernejši zagon motorja????

Napisal/-a MacTron So feb 07, 2004 8:48 pm

alfa331.5 je napisal/-a:No to me zanima zgolj tko, bolj informativno.
Kako je najbolj pametno zjutraj vžgat svoj avto, da bo deloval čim dlje( najmanjša obraba ).
-A ga je pametno prej vžgat, tako da ko se vsedeš vanj je že ogret na delovno temp.
-Ali ga vžgeš in se dokler se ne ogreje na delovno temp. voziš z niskimi obrati in majhnim gaso
-Ga vžgeš 2 min. preden se odpelješ………

LP Joseph

tocno tako
jaz sicer tako naredim:

-sedem v avto obrnem kljuc pocakam 10sek da ugasnejo lucke na armaturki
-vzgem ...se lepo pocas pripnem ...in speljem

za zimo pa je poskrblen al v garazi ali pa ...4m polivinila :)
Zadnjič spremenil MacTron, dne So feb 07, 2004 9:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So feb 07, 2004 9:03 pm

Jaz pa pridem do avta, ga odklenem, sedem vanj ,zaženem, nato pa stopim ven in spucam vse šipe, ker so zamrznjene, nato sedem v avto in speljem.
Klikni za povezavo na salon.

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM So feb 07, 2004 9:29 pm

bsmuk31 je napisal/-a:Jaz pa pridem do avta, ga odklenem, sedem vanj ,zaženem, nato pa stopim ven in spucam vse šipe, ker so zamrznjene, nato sedem v avto in speljem.

Kaj delas pa poleti,ko ni ledu na steklu :?:
Jaz ga tud prizgem nato pocakam min. in z nizkimi obrati peljem.
Ko se pa segreje pa ga posteno pritisnem.

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho So feb 07, 2004 9:34 pm

Pri meni je tak.
Zdaj pozimi če sem mel avto veni sem ga vedno zalaufal pa pusti v prostem teku ene 3 do 5 minut, in šele pol sem se odpelal pod nizkimi obrati dokler se pač ni segrela mašina.

Drugače če ga pa imam v garaži ali pa poleti ko je toplo ga pustim vžganega za kakih par sekund pa pol odpičim dalje.
Slika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff So feb 07, 2004 9:40 pm

Jaz pa sem si za hec prebral knjigico, ki sem jo dobil zraven avta, pa piše:

"Po vžigu avtomobila takoj speljite in ga ne ogrevat na mestu.Vozite s primernimi obrati in sicer med 2000 in 3000 rpm" :roll:

imam pa corso c.

Jaz osebno pa ga zalaufam tako, da prej ko ga užgem počakam,da na amaturki ugasnejo lučke potem pa ga vžgem, se pripasam in peljem. Po zimi pa si za steklo dam karton, da mi ni treba ribati stekel :P
Če se bojiš brzine prelepi števec!

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So feb 07, 2004 9:44 pm

Polet pa avto zalafam, pa vse vrata odprem da se zlufta, pol se pa itak že mašina ogreje. :lol:
Klikni za povezavo na salon.

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz So feb 07, 2004 10:20 pm

jest sm bral tud v svoji knjizici in pise da je najslabi, ce ga pustis da se ti na mestu ogreje, kao dalj casa se ti ogreva k tece pod nizkimi obrati in zato k je mrzu je tud vecja obraba delov. Pa seveda je tud slabo ce ga ganjas. Najbol je kuj spelat

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So feb 07, 2004 10:43 pm

To je ze res. Se ni treba da pocakas da se ti ogreje na delovno temperaturo potem pa gasa. Ker to je res cisto zgreseno. Pocakas minutko al pa se to ne. Pozimi tisti cas spucas sipe potem pa na izi speljes, pa je.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne feb 08, 2004 12:49 am

Odklenem garazo, odklenem avto .. dam kontakt .. pocakam mal .. prizgem .. odpeljem iz garaze ven .. stopim iz avta zaprem in zaklenem vrata od garaze .. se vsedem nazaj v avto dam gor radio, pospravim skaltljico ter knjigo od avta .. se pripasam udbno namestim in prizgem lucke ter lepo pocasi z nizkimi obrati odpeljem. Ce pa je fajn mrzlo pa se pocakam kaki dve minuti .. tolk da se mal se zvok normalizira.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Ne feb 08, 2004 12:55 am

Jaz pripeljem avto iz garaže ter vžgem motor. Najprej pohodim gas, da gume zakopljejo, pri čemer se ogrejejo in pustijo na asfaltu plast gume. Dam v rikverc in grem na prvotno mesto. Nato spravim motor na 5000 obratov in sunkovito speljem. Na prvem ovinku, ki je 400 metrov stran odprem padalo, ki me ustavi ravno toliko, da speljem ovinek. 8)
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Ne feb 08, 2004 12:59 am

Odprem garažo, zalavfam, odpeljem iz garaže, dam v ler, zaprem garažo, odpeljem v svet :D

Sicer tudi meni piše v navodilih, da po zagonu motorja takoj odpelite :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne feb 08, 2004 1:16 am

Viper123 je napisal/-a:Odprem garažo, zalavfam, odpeljem iz garaže, dam v ler, zaprem garažo, odpeljem v svet :D

Sicer tudi meni piše v navodilih, da po zagonu motorja takoj odpelite :)

LP

Tudi pri meni.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Ne feb 08, 2004 1:20 am

Jaz poleti tudi kar takoj, ko ga vžgem počasi odpeljem in pod nizkimi obrati vozim dokler se motorka popolnoma ne segreje. Pozimi pa ga vžgem, prižgem gretje ogledal in zadnje šajbe, ventilator zalaufam, da mi piha v sprednjo šajbo (nastavitev, da notranji zrak kroži po kabini), grem ven podrgnit tist zaj*eban led na šajbah, se vsedem nazaj, dam notri radio in se počasi odpeljem. Privežem se vedno med vožnjo :lol: :P ampak se nikol ne pozabim, ker me moti če me nekej ne tišči kje u trebuh :P :lol: 8) :D Navada pač... hehehe
Slika

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Ne feb 08, 2004 3:52 am

Res ni dobr če ga na mestu ogrevaš, čeprou k je mraz pa šipe pucam se ne držim tega :oops: . Jst dam kontakt, počakam 3s tok da slišm da je pumpa ugasnla, pol pa užgem pa u izi spelem, če se le da furam pod 3000rpm, sam ne spet prenizko, med 1800 pa 2800. Pol k se segreje pa piiiiii, piiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :twisted:
Pa tud z muzko je tko, k je usa zadeva hladna (k užgeš muzko, pa tud če je uzuni al pa u avtu 70 stopinj :P ), dam največ na polovico tistga kokr ponavad najbl naglas konstantno poslušam da se zadeva ne matra.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 08, 2004 4:24 am

zakurblam............ nabijem do blokade pol pa se spomnim da morm vrata odpret :P :P pol pa itak prva kok gre...... druga kok gre........

eh sej mal heca more bit kajne? :D :shock: :lol:
MAh zakurbalm lepo in se odpeljem lepo z nizkimi obrati........... itak k je dizl je mrzl len k svija:) pol pa tko po kakih dveh treh km pa lepo u peti pospešujem na brzino ki jo pač vozim skoz:)) aja btw to je 80-90 :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov