Debate, ki niso vezane na ostala področja...

4x2
Nov uporabnik

UBESU SE BI NAJRAJ ZA j***a

Napisal/-a 4x2 Po nov 04, 2002 12:11 am

Hmm mam enepar vprašanj, na katere upam da mi boste znal odgovort, de bom vedu na kva se morm prpravt.
Letos polet sm se nabasan vozu z mopedam, po so me pa smrkci zaganjal, pa sm jim hotu stegnt a kot posledica okoliščin so me dobil. Napihu sm 1.08 , pa me zanima kwa mi bojo pr sodniku nardil. Je pa še ena stvar jest še nism bil takrt polnoletn, zdej pa sm, a mi bojo sodil kot ponoletmu a kot nepolnoletmu? Aja pa če mi vzamejo že izpit, a mi gre sam za moped a tut za avto(takrt ga še nism mel).

ŽE VNAPREJ HVALA ZA ODGOVORE

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: UBESU SE BI NAJRAJ ZA j***a

Napisal/-a X-Hair Po nov 04, 2002 6:17 am

Ce se ne motim ti bodo vzel tudi izpit za avto. Za kaj vec pa ne vem. Ce ti ne bodo drugi kaj vec znal povedat bom pa brateca vprasal, saj je pri koritu :)
SlikaSlika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po nov 04, 2002 7:17 am

hm, naceloma ne bi smel in te morajo obravnavat takrat ko si prekrsek storil, torej morajo obravnavat kot nepolnoletno osebo. Vsekakor ti po odlocbi priporocam pogovor z odvetnikom, ne bos zastonj placal tiste ure.

LP

P.S. sej ok, tudi sam popijem, sam ne zagovarjam alkohola ravno zaradi tega - kako si loh spizdil, ker ves da te bodo dobil se posebej ce si napihal 1.08 (to pomeni da si v krvi imel sigurno cez 1.5 :)
Slika

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po nov 04, 2002 9:48 am

Saj ti ne bi rad pameti solil ampak po toči zvoniti ...
Jest sem imel en tak primer. Sem bil glih izven začetniške dobe (2 leti iin pol) in smo mel eno žurko. Pa je tipom zmanjkal cigaret pa valda, da sem se jest ponudu, frik (pa sploh ne kadim). To je blo ob ene pol dveh zjutraj. Prpizdim na glavno cesto (hvala Bogu, da je bla prazna) nasproti pa kepsi. Obrnejo, plave luči pa za mano. Da ne bo pomote, jest nisem nič bežal, ker mi je brezveze, ker te itak lohk pridejo domov počakat. Ustavimo, prometno, vozniško itd... in šus u glavo: A boste stopili z mano na preizkus alkoholiziranosti?? Ma ne bi rajš!! ;) Kaj pa čem? sem reku in smo pihal in napihal 1.15. No, sem si reku adijo počitniški zaslužek, adijo izpit itd. (Smrkca sta bila izredno korektna, nobenega podjebavanj in podobnega sranja)
Čez nekaj časa sem dobil vabilo k sodniku za prekrške kar je čist totalna brezvezarija, ker sva šla samo čez zapisnik in žijo zdravo.
Pol sem pa dobu še en odlok o kazni:
- 2 pike
- 45k SIT
- 2 mesca brez izpita
Razlog za tako "nizko" kazen pa je v toleranci alkotesterja +-5% in sem padel v spodnji rang.

Zdej pa nikoli ne pijem če vozim in obratno, pa ne zaradi kepsov ampak zato ker se spomnim kako sem takrat vozu.

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Po nov 04, 2002 10:35 am

Sodili ti bodo kot nepolnoletni osebi. Izpitm za avto ne bo šel, ker ga takrat še nisi imel. Kazen verjetno ne bo glih majhna(denarno mislim). Sicer se ti pa po 18 letu kartoteka izbriše.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

4x2
Nov uporabnik

Re: Re: UBESU SE BI NAJRAJ ZA j***a

Napisal/-a 4x2 Po nov 04, 2002 1:59 pm

grehc pravi:
Sodili ti bodo kot nepolnoletni osebi. Izpitm za avto ne bo šel, ker ga takrat še nisi imel. Kazen verjetno ne bo glih majhna(denarno mislim). Sicer se ti pa po 18 letu kartoteka izbriše.

No sam de mi bi izpit za avto ostal, če bom mogu šenkrat za moped delat, al pa plactmogu bom ze prezivu. Se pa strinjam z blazzom da si jaz tega tut več nemislem privoščit, to je zame ena velika nepotrebna življenska šola.

Po če pravte de mi sodjo kot mulcu, in da me bo sodnik oz. sodnica pošteno nahruril/a, in bom fasal 2 pike 45k sit pa kšne 2 mesca brez izpita, bom preživu.

Zanima kuko je s tem pikam, a grejo za vsako kategorijo posebaj a za vse skupi. Ker izpit za moped sem mel že 4 leta.

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Po nov 04, 2002 5:24 pm

grehc pravi:
Sicer se ti pa po 18 letu kartoteka izbriše.

???
Prosim za obrazložitev.
Hvala
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po nov 04, 2002 6:59 pm

Pike se ti seštevajo neodvisno od kategorije. Če 2 leti ne narediš novega prekrška za sodnika pa se ti tiste pike , ki si jih pred 2 letoma dobil, brišejo.( naj me kdo popravi če je kaj narobe )

4x2
Nov uporabnik

Napisal/-a 4x2 Po nov 04, 2002 7:19 pm

Hmm, dej Sej, ce mas lihk ze veze se prosm mal pozanimimi :) .
Drgač me zanima še po kolk časa ti pride vabilo za k sodniku.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Po nov 04, 2002 8:36 pm

4x2 pravi:
Hmm, dej Sej, ce mas lihk ze veze se prosm mal pozanimimi :) .
Drgač me zanima še po kolk časa ti pride vabilo za k sodniku.

Nimam linka do vez bom pa povprasal brata. Ce imas se kaksno vprasanje napis sem gor da mu vseskupi pol sprintam mu nesem vprasanja pa ce bo cas ti jutri napisem kako pa kaj.
SlikaSlika

4x2
Nov uporabnik

Napisal/-a 4x2 Po nov 04, 2002 11:08 pm

NAJLEPSA HVALA Sej!
Dej povej de je to moj prvi prekršek, de sm bil takrat še ne polnoleten zdej pa sem(a mi sodjo kot nepolnoletnmu), skušal pobegniti(ne vem zakaj), napihal nato 1.08, ja pa izpit za moped sm mel ze skor 4 leta. Zanima me pa kakšna kazen me čaka, če mi vzamejo izpit, če mi ostane izpit za avto, ki ga takrat še nisem mel.Kolk pikc nej bi šlo, pa dnara. Aja pa še kolk cajta nej bi čakal na sodnika.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To nov 05, 2002 5:15 pm

4x2 pravi:
NAJLEPSA HVALA Sej!
Dej povej de je to moj prvi prekršek, de sm bil takrat še ne polnoleten zdej pa sem(a mi sodjo kot nepolnoletnmu), skušal pobegniti(ne vem zakaj), napihal nato 1.08, ja pa izpit za moped sm mel ze skor 4 leta. Zanima me pa kakšna kazen me čaka, če mi vzamejo izpit, če mi ostane izpit za avto, ki ga takrat še nisem mel.Kolk pikc nej bi šlo, pa dnara. Aja pa še kolk cajta nej bi čakal na sodnika.

Sodil to bodo kot nepolnoletnemu. Izpita ti ne bojo vzel ker nisi napihal vec kot 1.5. Ce bi pa napihal vec kot 1.5 pa ti vzamejo izpit za tisto kategorijo kot je bil prekrsek storjen. Dobil bos od 2 do max 5 tock. Denarna kazen je 45+. Sedaj pa se ta pobeg. Ce so te vstavlal pa se nisi zmenil za rdeco lucko potem je to 50 jurjev. Na sodnika se pa caka baje razlicno. Jaz sem cakal dva mesca. Ce pa bo poteklo eno leto potem stvar zastari in bos dobil sam neki ukor.
Zdej kolk pik ti bojo dal in kaksna bo denarna kazen pa je odvisna od sodnika in ne od policaja. On samo napise odlocbo za h sodniku za prekrske in sodnik odloca o tem. Lahko bo 45 jurjev lahko bo recmo 120 jurjev ( kar tezko verjamem ).
Si bil to poletje kaj zaposlen prek studenta? Ce nisi bil potem cool, ker ti ne bojo mogl odredit denarne kazni. Kaj napisejo pa ne vem, se mi je neki ralagal sam je blo prevec zame :).
SlikaSlika

4x2
Nov uporabnik

Napisal/-a 4x2 To nov 05, 2002 5:50 pm

NO hvala ti šenekrat.

No nisem bil zaposlen med pocitnicami,... hoces povedat s tem da mi ne bojo nc racunal al kaj?

Drgac je bla pa zgodba taka, de sem bil v bistvu parkiran s z enmu prkraj ceste(ene 10 m od placnika) sred noči, pa je prgonu en avto svetu vame s tadolgimi tko de ni blo nc videt, brez luck in vsega sam en se je neki zacel vn dret, jest celado na glavo in se odpeljal, po pa ze ves kva je blo, plavih luci pa tut poj nista smrkca przigala, sam se ne mislm kregat a sta jih mela al ne ker sem itaq kriv, pa se pjan se bil tko de nevem cist 100% ce sem vse prov vidu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov