Če se vozilo ne more vzpenjati, motor pa vleče:
- Ustavite motor. Odločno zavrite, pustite vozilo v prestavi in ne uporabite sklopke.
- Nadaljujte z zaviranjem, pritisnite na sklopko in se previdno spustite nazaj.
- Ponovno vključite motor, uporabite ga kot zavoro, da se bo vozilo počasi spuščalo.
primozek68 je napisal/-a:Kje si XHair, manjka tvojih posnetkov z belim gromom...
Pinny,dej umakni tole,k tkole se moja voz domov.
Avtorju: ustaviš, rikverc, ročna, zamotat pa se naravnost peleš dol.
matejxx je napisal/-a:Po pravici povedano je tole, kar dobro vprašanje, na katerega pa na internetu ni kakšnega pametnega odgovora. Sam se velikokrat postavim v takšen položaj (zaradi svoje krivde), ker sem prelen, da bi namestil verige, plužijo pa nam izredno slabo cesto do doma. Tako, da se mi je že velikokrat zgodilo, da sem obstal, ali pa mi je nasproti pripeljal kašen avto in sem se moral ustaviti. Zato sem že preizkusil mnogo različnih načinov, ki pa so bili do sedaj še vsi uspešni. Tako, da sem probal z ler-om, vzvratno prestavo in tudi z prvo prestavo.
Primoz68, ti se očitno še nisi nikoli vozil po stranskih cestah. Cesta, da mene je tako ozka, da si kaj takega ko si ti napisal ne moreš privoščiti, ker si prej iz ceste. Prav tako, kadar je veliko snega je cesta splužena na zelo ozko, kar pa pomeni, da se zopet ne moreš obrniti.
nebivedu je napisal/-a:Primozek86, enga AWDja na poledenelem klancu, kjer si se zakalkuliral in si se moral ustavit, ne boš šel z ročno obračat. Še posebej, če avto drsi nazaj, kar je v veliki večini takih primerov.
V tem primeru samo prestaviš v vzvratno da se voziš navzdol vsaj kontrolirano, ker se kolesa vrtijo. Č boš takrat blokiral gume, bo šel avto po svoje in ravno zaradi tega, ker ljudje ne znajo tega, gredo večinoma potem dol s ceste. Če je pa zraven še kak globok jarek ali pa prepad, je še lahko še toliko huje.
Katerega AWD-ja pa imaš, da ti zadaj brez problemov ročna prime in se lahko zavrtiš? Ker večini AWD-jeva zaradi zadnjega pogona, ročna bolj malo prime, še posebaj ne po hribu navzgor, ker je večina teža na zadnjih kolesih.
Sedanji avto je moj sedmi 4x4 avto. Z 4x4 avtomobili sem naredil vsaj 700.000km, od tega vsaj 50.000 po terenu izven cest (od snega v hribih, do peska v puščavah afrike).
Blinder je napisal/-a:z ročno zaviraš al pa jo blokiraš pač ker če boojo prednja kolesa blokirala bo avto strmel h temu, da ga obrne. če blokiraš kolesa z ročno pa ga stabiliziraš, pač bo šel ravno, če cesta ni še nagnjena recimo
blaz2013 je napisal/-a:Jaz sem enkrat peljal v puščavi na safariju toyoto z stalnim 4X4 pogonom in je bil super občutek tudi spuščanje po sipini je bilo mala malica. Tudi na snegu je vožnja s stalnim 4x4 pogonom užitek. Ti novejši 4x4 pogoni ki se vklopijo po potrebi kot ga ima Golf 7 in podobna vozila so mi brez veze, saj se 90% voziš samo na sprednji pogon.
primozek68 je napisal/-a:Glede spuščanja po ledenem klancu v rikverc... Reduktor je moj prijatelj....odkar ni več ARB-ja in Warna.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov